Fotograf:
Kylling.no
Skal du invitere til selskap, imponerer du garantert gjestene ved å servere denne helstekte kalkunfileten. Oppskriften inneholder
96 Kalorier,
7 g Karbo,
5 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk, Selleri, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Helstekt Kalkunfilet med rødløksmarmelade er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,2 poeng fra 10 lesere
Lesere:
47384 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Helstekt Kalkunfilet med rødløksmarmelade!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 95.79 | 1 213.95 | Kcal |
Protein | 4.68 | 59.31 | gram |
Karbohydrat | 7.33 | 92.89 | gram |
Kostfiber | 1.68 | 21.29 | gram |
Fett | 4.31 | 54.62 | gram |
Mettet fett | 1.91 | 24.21 | gram |
Alkohol | 0.80 % | | | |
Salt | 0.15 | 1.85 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.23 | Kr 78.95 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 069 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 30,6 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Pensle kalkunfileten med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Legg den i en ildfast form og stek den ved 180 °C i ca. 50 minutter. (Steketermometeret skal vise 68 °C). La fileten hvile ca. 15 minutter før den skjæres i skiver.
Ovnsbakte grønnsaker
Skrell grønnsakene og del dem i biter. Legg dem i en langpanne og hell over olivenoljen, salt og pepper. Bruk hendene og bland godt. sett inn i ovnen i ca. 1/2 time, til grønnsakene er møre, og har begynt å få farge.
Rødløkmarmelade
Smelt smøret i en tykkbunnet gryte med lokk over svak varme så det skummer. Tilsett løken, salt, pepper, og sukker. Bland alt godt sammen. Sett gryten med lokk i ovn, 100 °C i 25 min. Rør flere ganger med tresleiv i løpet av koketiden. Tilsett eddik, rødvin og rips og la alt stå i ovnen i ytterligere 30 min., men uten lokk. Serveres varm eller kald.
Eplesaus
Pisk ut sausepulveret med fløte og eplemost. Kok opp under omrøring. Legg i halve utkjernede druer og sukkererter og la sausen småkoke et par minutter.
Grønnsaker:
Brokkoli med hvitløk og parmesan
Del brokkolien i mindre biter og kok den knapt mør i lettsaltet vann. Finhakk hvitløk og dryss over den varme brokkolien. Høvle flak av parmesan over med en ostehøvel og server.
Rødkål med balsamico og tranebær
Fjern den grove stilk-delen av kålen og snitt den veldig fint. Legg kålen i en kjele og hell over rødvin og balsamicoeddik. La det surre over middels varme til kålen begynner å falle sammen, ca. 5 minutter. Dryss over sukkeret. Tilsett tranebærene. Kok opp og la kålen stå og småkoke ca. 1 time, til kålen er helt mør og væsken nesten har kokt inn. Rør inn gelé og smak til med salt og pepper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 25293)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2016-12-30
Oppdatert dato:2016-12-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift