Fotograf:
Matprat.no
Server gjerne bulgurstuffet kalkun med lettkokte grønnsaker, duchessepoteter og sauternesaus til Thanksgiving. Oppskriften inneholder
110 Kalorier,
6 g Karbo,
12 g Protein og
3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Peanøtter, Selleri, Sennep, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Helstekt bulgurstuffet kalkun med sauternesaus er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6297 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Helstekt bulgurstuffet kalkun med sauternesaus!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 110.02 | 1 364.50 | Kcal |
Protein | 12.04 | 149.32 | gram |
Karbohydrat | 6.41 | 79.50 | gram |
Kostfiber | 1.29 | 16.00 | gram |
Fett | 3.17 | 39.32 | gram |
Mettet fett | 1.22 | 15.13 | gram |
Alkohol | 0.73 % | | | |
Salt | 0.31 | 3.83 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 9.34 | Kr 115.84 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 7 441 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 23,3 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Del sviskene i to og bland i rosiner. Hell over sauternevin og la det stå, gjerne over natten. Ha bulgur/couscous i en bolle og hell over varm eplejus. La det svelle til all væsken er trukket inn. Sil væsken fra svisker og rosiner (den skal senere brukes i sausen). Bland resten av ingrediensene med bulgur/couscous og fyll kalkunen.
Stell kalkunen som anvist i esken. Husk å ta ut innmatposen! Stek kalkunen ved 160 °C 1/2 time pr kg pluss 1/2 time ekstra når kalkunen er fylt. Etter ca 1/2 times steking helles 5 dl varmt vann, tilsatt 1 ts hønsebuljong i langpannen (etterfyll om nødvendig). Øs gjerne litt av dette over kalkunen noen ganger i løpet av stekingen.
Kok kraft av innmaten, som du fant inni kalkunen, på følgende måte: Brun først innmaten i smør i en kjele. Hell over kaldt vann til innmaten er dekket. Kok opp og skum av. For å få ekstra god kraft, tilsetter du litt oppdelt løk og gulrot. La kraften trekke i 1-2 timer. Etter endt steking av kalkunen siles skyen og brukes i sausen.
Server kalkun med lettkokte grønnsaker, duchessepoteter og saus.
Pynt fatet med druer dyppet i eggehvite og sukker, physalis og hermetisk fersken.
Saus:
Kok ut langpannen og sil sjyen. Mål opp 8 dl sjy og kraft kokt på innmat. Kok opp kaften og tilsett hvetemel rørt ut med litt vann. La sausen småkoke ca 5 minutter. Ha i fløte, sauternevin og sennep. Smak til med salt og pepper.
Duchessepoteter
Mos alle ingrediensene sammen. Sprøyt potetroser på bakepaprikledd stekeplate. Stekes øverst i ovnen ved 200 °C i ca 25 minutter. Stek duchessepotetene rett etter at kalkunen er ferdig, og ovnen er varm. Potetrosettene stekes da mens kalkunen "hviler" før oppskjæring.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 16468)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-02
Oppdatert dato:2013-12-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift