Fotograf:
Kylling.no
Kalkunfilet fylt med frukter inneholder
121 Kalorier,
6 g Karbo,
11 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Kalkunfilet fylt med frukter har beregnet å ha følgende allergener
Melk, Sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kalkunfilet fylt med frukter er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7305 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kalkunfilet fylt med frukter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 120.86 | 796.71 | Kcal |
Protein | 10.82 | 71.33 | gram |
Karbohydrat | 6.31 | 41.60 | gram |
Kostfiber | 0.68 | 4.48 | gram |
Fett | 4.07 | 26.83 | gram |
Mettet fett | 2.41 | 15.89 | gram |
Alkohol | 2.05 % | | | |
Salt | 0.63 | 4.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 10.06 | Kr 66.32 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 955 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 20,88 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Skjær tørket frukt og nøtter i passe store biter og legg dem i madeira natten over.
Fukt ei tresleiv eller lignende og stikk den inn og igjennom kalkunfileten. Fyll hullet med marinerte frukter og nøtter. Bind til slutt fileten sammen med hyssing, og pensle med smeltet smør tilsatt salt og pepper.
Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten og sett den midt i ovnen ved 180 °C. Stek til steketermometeret viser 68 °C. Ta fileten ut av ovnen, og la den hvile til servering.
Skjær den fylte kalkunfileten i skiver og anrett på fat med kokte grønnsaker som for eksempel aspargesbønner, gulrøtter og løk. Madeirasaus og hasselbackpoteter smaker godt ved siden av.
Madeirasaus:
Fres finhakket løk blank i smør, tilsett timian og madeira, og kok inn til det tykner. Tilsett kraft og fond og kok inn til det halve. Sil sausen. Pisk til slutt inn smør i to-tre omganger rett før servering. Smak eventuelt til med mer kalvefond. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.
Hasselbackpoteter:
Skrell potetene. Legg én og én potet inntil en fjel og skjær tynne skiver, men ikke helt igjennom. Ha potetene over i en ildfast form. Pensle dem med smeltet smør og krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovn på 240 °C i ca. 20 minutter.
Ta ut formen og pensle på mer smør og dryss over parmesan og timian. Stek videre i ca. 20 minutter eller til potetene er myke og har fått en pen gyllen farge.
Tips:
Potetene kan settes inn sammen med kalkunfileten når det er 20 minutter igjen av steketiden. Potetene stekes ferdig mens fileten hviler.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 25553)
Kategori:
Ovnsrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2009-03-22
Oppdatert dato:2009-03-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift