Stekt orrfugl inneholder
112 Kalorier,
1 g Karbo,
10 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Stekt orrfugl har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Stekt orrfugl er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
9738 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Stekt orrfugl!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 112.05 | 451.56 | Kcal |
Protein | 10.16 | 40.94 | gram |
Karbohydrat | 1.33 | 5.36 | gram |
Kostfiber | 0.06 | 0.24 | gram |
Fett | 7.33 | 29.54 | gram |
Mettet fett | 3.81 | 15.35 | gram |
Salt | 0.53 | 2.15 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 13.30 | Kr 53.60 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 612 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,74 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Fuglen ribbes og evt dun svis av.
Kutt av hode, hals, ben og vingespisser. Ta ut innvollene og skyll den godt.
Tørk den godt og gni den inn med salt og pepper.
Dekk bryst og lår med fleskeskiver og hold de inntill med å binde inn lår og vinger.
Brun fuglen på alle sider i smør i en jerngryte.
Spe med varm buljong og la figlen surre med brystet opp under lokk i ca 1-1,5 timer. Ha evt på mer biljong eller vann. Øs over fuglen under stekingen.
Ta fuglen ogg og sil sjyen.
Ha den i en liten gryte med rømme og mel. Kok den inn og smak til med ripsgele. Kokes ca 10 minutter.
Del fuglen opp før servering og server med poteter, grønnsaker og for eksempel stekt sopp.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 3377)
Tilberedningstid:
120 min
Kategori:
Stekepanne
Land:
Norge
Fylke:
Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.