Stekt orrfugl



Stekt orrfugl inneholder 112 Kalorier, 1 g Karbo, 10 g Protein og 7 g Fett pr 100 gr
Stekt orrfugl har beregnet å ha følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Stekt orrfugl er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 9738 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
1stkorrfugl
Salt, pepper
Noen fleskeskiver
3sssetersmør
4dlbuljong og evt påfyll med vann

Saus

3dlstekesky
2dlrømme
2sshvetemel
Ripsgele




Næringsdeklarasjon for Stekt orrfugl!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier112.05451.56Kcal
Protein10.1640.94gram
Karbohydrat1.335.36gram
Kostfiber0.060.24gram
Fett7.3329.54gram
Mettet fett3.8115.35gram
Salt0.532.15gram
Pris på oppskriftenKr 13.30Kr 53.60Kroner
Hele oppskriften veier1 612 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo4,74 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Fuglen ribbes og evt dun svis av. Kutt av hode, hals, ben og vingespisser. Ta ut innvollene og skyll den godt.
Tørk den godt og gni den inn med salt og pepper. Dekk bryst og lår med fleskeskiver og hold de inntill med å binde inn lår og vinger.
Brun fuglen på alle sider i smør i en jerngryte. Spe med varm buljong og la figlen surre med brystet opp under lokk i ca 1-1,5 timer. Ha evt på mer biljong eller vann. Øs over fuglen under stekingen.
Ta fuglen ogg og sil sjyen.
Ha den i en liten gryte med rømme og mel. Kok den inn og smak til med ripsgele. Kokes ca 10 minutter.

Del fuglen opp før servering og server med poteter, grønnsaker og for eksempel stekt sopp.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 3377)
Tilberedningstid: 120 min
Kategori: Stekepanne
Land: Norge
Fylke: Ukjent
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-02-06
Oppdatert dato:2003-02-06


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.