Tørket og røkt gjedde





Ingredienser

Gjedde
Salt


Annonse



Fremgangsmåte:

Gjedden skrapes, renses og vaskes. Strøes med salt, og ligger fra 3-7 dager etter størrelsen.

Gjedden henges opp på nordvendt vegg. Etter noen dager røykes den med briskerøyk og henges atter til tørking. Når den er helt tørr, kan den legges på stabburet og holder seg godt til ut på høsten.

Skjæres opp i passe stykker kvelden før den skal brukes og ligger i vann natten over. Kokes lenge og serveres med eggesmør og gulrøtter til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13607)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-18
Oppdatert dato:2003-05-18
Lesere: 4429 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.









Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.