Fotograf:
Rosemarie Rodriguez
Tørking av krydderuter er en fin metode for å beholde dem utover høsten og vinteren. Det er flere tørkemetoder som for eksempel : Tørking i varmlufts stekeovn, luft/sol tørking og frysetørking.
Vi pleier å tørke dem i ovnen som jeg beskriver her. Her har vi brukt oregano, rosmarin og dill som dere ser på bildet.
Det er ikke alle som egner seg til dette og noen mister all smak.
Da er det bedre å fryse dem. Persille, gressløk, basilikum, koriander og mynte har vi fryst med godt resultat. De blir jo ikke frysetørket med når en fryser dem løst i plastposer er det nesten som friske når en skal bruke dem.
Ekte frysetørking er vrient å gjøre hjemme. Oppskriften inneholder
121 Kalorier,
7 g Karbo,
3 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener
Tørking av krydderurter er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
17956 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Tørking av krydderurter!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 120.90 | 42.32 | Kcal |
Protein | 3.30 | 1.16 | gram |
Karbohydrat | 6.60 | 2.31 | gram |
Kostfiber | 14.10 | 4.94 | gram |
Fett | 5.90 | 2.07 | gram |
Mettet fett | 2.80 | 0.98 | gram |
Salt | 0.07 | 0.02 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 33.20 | Kr 11.62 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 35 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 21,83 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Klipp urtene med saks og rens dem for stilker og uhumskheter. Bruke bare nyere skudd og blader, og ikke blomster.
Fordel dem tynt på ett brett med bakepapir.
Sett på ovnen med varmluft og temperaturen på maks 35 grader. Har du mer blir urtene ofte misfarget.
Sett inn brettet og la døren stå på gløtt.
Alt etter hvor mye varme du har så tar dette fra ett par timer til en hel natt.
Når de er ferdig, så smuldrer du de melllom fingrene og har de på tette glass. Oppbevares helst mørkt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Rosemarie Rodriguez
(Intern: 32119)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Konservering
Innlagt dato:2015-08-23
Oppdatert dato:2015-08-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift