Tørking av krydderurter





Tørking av krydderurter oppskrift.
Fotograf: Rosemarie Rodriguez
Tørking av krydderuter er en fin metode for å beholde dem utover høsten og vinteren. Det er flere tørkemetoder som for eksempel : Tørking i varmlufts stekeovn, luft/sol tørking og frysetørking.
Vi pleier å tørke dem i ovnen som jeg beskriver her. Her har vi brukt oregano, rosmarin og dill som dere ser på bildet.
Det er ikke alle som egner seg til dette og noen mister all smak.
Da er det bedre å fryse dem. Persille, gressløk, basilikum, koriander og mynte har vi fryst med godt resultat. De blir jo ikke frysetørket med når en fryser dem løst i plastposer er det nesten som friske når en skal bruke dem.
Ekte frysetørking er vrient å gjøre hjemme.


Oppskriften inneholder 121 Kalorier, 7 g Karbo, 3 g Protein og 6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har ikke allergener

Tørking av krydderurter er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
5dlFriske urter som for eksempel: Dill, Oregano, Salvie, Timian, Rosmarin ++


Annonse



Næringsdeklarasjon for Tørking av krydderurter!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier120.9042.32Kcal
Protein3.301.16gram
Karbohydrat6.602.31gram
Kostfiber14.104.94gram
Fett5.902.07gram
Mettet fett2.800.98gram
Salt0.070.02gram
Pris på oppskriftenKr 33.20Kr 11.62Kroner
Hele oppskriften veier35 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Klipp urtene med saks og rens dem for stilker og uhumskheter. Bruke bare nyere skudd og blader, og ikke blomster.
Fordel dem tynt på ett brett med bakepapir.
Sett på ovnen med varmluft og temperaturen på maks 35 grader. Har du mer blir urtene ofte misfarget.
Sett inn brettet og la døren stå på gløtt.
Alt etter hvor mye varme du har så tar dette fra ett par timer til en hel natt.
Når de er ferdig, så smuldrer du de melllom fingrene og har de på tette glass. Oppbevares helst mørkt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Rosemarie Rodriguez
(Intern: 32119)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Konservering
Innlagt dato:2015-08-23
Oppdatert dato:2015-08-23
Lesere: 1434 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Tørking av krydderurter.Tørking av krydderurter.
Denne retten har 120,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 33,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.