Tørrfisk på sitt beste



Ingredienser






Fremgangsmåte:

Til tørrfisk er torken aller best, selv om også andre fiskeslag kan brukes. Best er fisk i tre-kilos størrelse. Den renses, og hodet fjernes før den flekkes langs ryggbeinet, mens en lar nederste delen av beinet sitte på en part.

Fisken legges i salt i to dager før den henges til tørk på en naustvegg hvor ettermiddagssolen og nordavinden tar godt. Når fisken er knusktørr, tar man den ned og oppbevarer den på et tørt og luftig sted.

Når fisken skal i gryten, må den ligge i kaldt vann et døgns tid slik at man lett kan flå av fiskeskinnet. Det er nemlig bare den fine, flådde fileten som får æren av å komme i gryten. Den deles i passende serveringsstykker, legges i kokende vann og får stå og trekke ved svak varme til den er gjennomkokt. Fisken skal være litt fast i kjøttet og ha en lett saltsmak.

Når tørrfisken er lagt på fat, kan man helle over sprøstekte flesketerninger og litt fett, det gjør den litt mer spennende. Kokte poteter, flatbrød og melkesuppe som tilbehør.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13808)
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge
Fylke: Nordland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-20
Oppdatert dato:2003-05-20


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.