Ingredienser
4 porsjoner
800 g ærfuglkjøtt fra bryst og lår
1 flaske lettøl
salt
pepper
1 grønt eple
1/2 liter kraft
Saus:
1 ss smør
1 ss hvetemel
innkokt sjy
1 dl rømme
salt
pepper
Fremgangsmåte:
Rens og vask fuglekjøttet. Skjær det i store biter, og legg detnatten over i lettøl.
Ta det opp og vask det godt. Gi kjøttet et oppkok i vann, og la det koke i 5 minutter.
Slå av vannet og slå over kraft eller vann og buljongterning. Kutt elet i terninger og a dette i gryta. Tilsett salt og pepper. Kok til alt kjøttet er mørt. Ta det deretter ut av gryta og kok inn kraften til ca 2 dl.
Smelt smøret til sausen i en gryte og rør inn melet. Tilsett sjy og fløte. La sausen koke forsiktig i 10 minutter før du har i rømmen. Smak til med salt og pepper. Ha fuglekjøttet tilbake i sausen og gi alt et oppkok.
Server med rosenkål, aspargesbønner eller broccoli, rørte tyttebær og kokte poteter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 8118)
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Gryterett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-04-22
Oppdatert dato:2003-04-22
Lesere:
5843 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.