Oppskrifter med Struts.




Struts. Fotograf: Knut Pettersen

Fakta om struts.

Struts har lang hals og lange kraftige bein. Hannen kan bli opptil 2,4 m høy og veie 150 kg i vilt tilstand. Kan bli 3 m høy og veie 200 kilo på strutsefarm. Er den eneste fuglen som har bare to tær. Kan ikke fly på grunn av reduserte vinger men den kan løpe fort (70 km/h).

Kjøttet av stutsen skal være som storfekjøtt med mildt innslag av viltsmak, nærmere reinsdyr og hjort enn kalkun og kylling. Kjøttet er mørkt som en reinsdyrbiff, men med en struktur som gjør det mørere enn mange andre kjøtttyper. Det meste av stutsen kan brukes i fileter og biffer.

Det er en misforståelse at strutsen må ha afrikansk varme og tørke for å trives. For eksampel strutsearten Zimbabwe Blue krever bare mer enn fem graders varme og har lagt egg mens det var 31 kuldegrader utendørs.

Bruksområde.

Anvendes i mange retter. Stekes, grilles osv.



De mest populære oppskriftene

Verdier pr 100 gr
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)
Grytestekt Struts573.84.14.63.8
Pepperstek av struts3124.56.89.36.4
NavnPoengBildeKcalKarbo(gr)Protein(gr)Fett(gr)





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.