Oppskrifter på glutenfri mat


Cøliaki

Hva er cøliaki?

Cøliaki er en sykdom i tynntarmen, som kommer fordi man ikke tåler gluten. Det er ikke en allergi. Her er litt mer info om denne sykdommen.
Det legges og ut fortløpende nyheter om cøliaki og glutenfri kost under.
Les mer...


Noen gode oppskrifter med bilde


Prøv også Glutenfritt havrebrød.
Prøv også Appelsinkake glutenfri.
Prøv også Polarbrød med fiberfin.
Prøv også Glutenfrie Pepperkaker med jyttemel.
Prøv også Julebrød glutenfrie.
Prøv også Sjokolademuffins av kakemiks.
Prøv også Brød med Jyttemjøl Teff & Original.
Prøv også Kokosmakroner 4.
Prøv også Glutenfri eplekake i en fei.
Prøv også Torsk i mandelpotetsuppe.
Prøv også Glutenfrie Blåbærmuffins.
Prøv også Rabarbracurd.
Prøv også American Beauty-kake.
Prøv også Krumkaker glutenfrie.
Prøv også Riskrem med Sukrin.
Prøv også Teff brød - glutenfritt.
Prøv også Glutenfri eplekake.
Prøv også Glutenfrie Scones 4.
Prøv også Glutenfrie grove vafler.
Prøv også Pavlova.
Prøv også Sjokoladekjeks med sukrin.
Prøv også Suksesskake 2.
Prøv også Kokosmakroner 3.
Prøv også Nøttebunn med eggekrem og moreller.
Prøv også Skoleboller glutenfrie.






De mest populære glutenfrie oppskriftene.

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Sarah Bernhardt5.65.3244544.525.43.79.2Oppskriften har bilde
Gulrotkake fra kanton Aargau5.64.52291.727.4163.71.6Oppskriften har bilde
Pavlova5.56.12320.933.318.81.18Oppskriften har bilde
Glutenfrie Cookies5.56.72455.252.524.62.77.3
Banankake 15.33.41300.143.113.30.88.3Oppskriften har bilde
Iskake med firkløver5.25.73294.426.518.61.410.8
Ebbas kladdkake5.24.07387.947.7192.14.6
Sprø kyllingfilet5.211.92162.327.30.14.4Oppskriften har bilde
Glutenfrie brownies5.15.744651.123.83.28.8Oppskriften har bilde
Verdens beste glutenfri5.14.21293.931.316.61.26.2
Skumkake5.13.3284.366.5000
Verdens beste (m/glutenfritt eller vanlig mel)5.14.21293.931.316.61.26.2
Polentagrøt5.11.9382.313.81.20.70.7
Islandskake55.2357.530.623.92.315.7
Pitabrød glutenfri53.66232.951.31.81.70.3
Frisk fromasjkake52.95110.813.85.10.53.4
Mandelkake de luxe (Troika-kake)54.07375.734.822.82.48.2
Kokoskake55.59299.831.316.43.210.8
Tynne pannekaker glutenfrie52.84102.99.55.10.32.6
Eplekake med cottage cheese53.4684.29.82.61.51.2Oppskriften har bilde
Potetmeltopper55.03432.849.923.71.611.8
Risboller 24.96.41517.542.736.61.333Oppskriften har bilde
Mandel-kokoskake4.95.494202929.44.516.3Oppskriften har bilde
Krumkaker glutenfrie4.83.25325.239.517.40.410.7Oppskriften har bilde
Tante Doras statshemmelighet4.84.79419.836.126.43.38.4
Nøttekake med karamellglasur4.85.36339.928.622.81.310.2
Glutenfrie piroger4.84.71196.526.77.42.71
Kokosmakroner 34.84.3426.134.4287.124.8Oppskriften har bilde
Skoleboller glutenfrie4.73.23245.144.46.71.21.4Oppskriften har bilde
Glutenfrie pannekaker4.72.57133.4165.40.62.9
Brød med Semper4.73.7206.741.923.20.4
Eplekake glutenfri4.73.8288.837.113.81.52.7
Yoghurtkake4.74.09200.514.614.60.29.6
Peanøtt konfekt4.710.3536.450.533.64.620.5
Glutenfrie pepperkaker4.74.9373.86014.12.89.2
Bringebær kaker4.75.05460.45425.60.816.4
Glutenfrie lussekatter4.69.01285.447.48.21.15.2
Glutenfri Quiche Lorraine4.65.7251.511.818.90.47.8
Glutenfrie Scones 44.63.46333.533.520.42.23.5Oppskriften har bilde
Mandelbunn med jordbærkrem4.65.61290.526.617.42.46.9Oppskriften har bilde
Kokoskake 34.53.3142457.618.94.816.7
Gulrotkake med osteglasur4.54.39348.943.3180.92.4
Pariserloff glutenfri4.53.42220.939.951.40.6
Fin Fanakake4.59.2332.128.821.30.812.5
Saftgraut. saftsuppe4.50.321.95.4000
Kvite trøfler med appelsin4.512.9461.739.830.91.419.3
Konjakkstenger med kaffelikørkrem4.57.04427.635.929.71.219.1
Le Negre (uten mel)4.55.59440.538.429.41.317.7
Sjokoladeiskake4.57.4373.731.324.80.914.2
Glutenfrie kardemommeboller4.54.0733143.915.50.89.8



Aktuelle artikler.

5 glutenfrie julekaker

5 glutenfrie julekaker

Glutenfrie kaker til jul er det mange av og jeg viser til tidligere artikkel om dette. Men noen kaker får bedre karakterer enn andre, og her er de 5 beste og ganske enkle glutenfrie julekakene vi har. Jeg kan si at det blir lagt ut flere glutenfrie kaker fremover, men ting tar tid. Lykke til:....

Les mer om denne saken...
Sen start av glutenholdig mat har sammenheng med økt risiko for cøliaki

Sen start av glutenholdig mat har sammenheng med økt risiko for cøliaki

Spedbarn som fikk gluten innført i kosten etter seks måneders alder hadde høyere risiko for å utvikle cøliaki enn de som fikk slik mat tidligere. Det viser resultater i en studie fra Folkehelseinstituttet. Gluten finnes blant annet i hvetegrøt.....

Les mer om denne saken...
Coop fjerner gluten fra alle sine panerte svineprodukter

Coop fjerner gluten fra alle sine panerte svineprodukter

Alle Coops panerte svinekjøttprodukter er nå 100 prosent glutenfrie. Produktene har fått ny glutenfri oppskrift og blir produsert i egne produksjonsanlegg som aldri eksponeres for gluten. Coops mål er at flest mulig av deres egne merkevarer skal være tilgjengelige for alle kunder. Derfor jobber da....

Les mer om denne saken...
Coop-pølser er for alle

Coop-pølser er for alle

Alle Coop-pølser er nå garantert uten gluten og melk. Pølseoppskriftene er ikke endret, men pølsene blir produsert i egne produksjonsanlegg som aldri eksponeres for melk og gluten.
Coop har lagt om pølseproduksjonen til rene produksjonsanlegg. Dermed er alle pølser under Coops egne merker Coo....

Les mer om denne saken...
Nå er det enklere å spise glutenfritt

Nå er det enklere å spise glutenfritt

I Norge sies det at en prosent av befolkningen har cøliaki. I tillegg er det mange som har glutenintoleranse eller av andre grunner ikke spiser gluten. ICA vil gjøre det enkelt å ha et glutenfritt kosthold, og kan derfor tilby tre glutenfrie butikkstekte brød som eneste butikkjede i Norge.....

Les mer om denne saken...
Norge får glutenfri pils

Norge får glutenfri pils

Til glede for diabetikere og alle som har cøliaki: For første gang kommer det et norsk øl som er garantert glutenfritt. Det innføres nå felles merking i hele Europa av mat og drikke som er garantert glutenfritt. Ringnes Lite er først ut her i landet.....

Les mer om denne saken...
Merkeregler for glutenfrie produkter

Merkeregler for glutenfrie produkter

Glutenfrie produkter skal merkes med “glutenfri eller ‘’svært lavt gluteninnhold’’. Merkereglene gjelder fra 1. januar 2012.
Gluten er et protein som finnes i våre vanligste kornslag: hvete (spelt), rug og bygg. Havre inneholder ikke gluten i seg selv, men kan produseres i dag «forurenset» med g....

Les mer om denne saken...
Gluten – til glede og besvær

Gluten – til glede og besvær

Gluten har spesielle egenskaper som gir muligheter for å produsere et mangfold av attraktive matvarer med ønskede sensoriske egenskaper. Hvetemel eller gluten blir derfor brukt i en lang rekke produkter, som i dag går langt utover de tradisjonelle bakevarene. Men gluten kan også gi helseproblemer....

Les mer om denne saken...
Amarant

Amarant

Selv om amarant ikke er et korn, blir det brukt som det. Smaken er lett krydret. Amarant inneholder proteiner som supplerer proteinene i korn, belgfrukter, nøtter og frø.....

Les mer om denne saken...
Nytt regelverk for glutenfrie produkter

Nytt regelverk for glutenfrie produkter

10. juli 2009 trådte den nye forskriften om sammensetning og merking av næringsmidler til personer med glutenintoleranse i kraft. Forskriften bestemmelser gjelder fra 1. januar 2012, men næringsmidler som oppfyller bestemmelsene i forskriften kan markedsføres allerede nå.....

Les mer om denne saken...


Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!