Søk alle oppskrifter

Registrer deg for nyhetsbrev

Skriv mail adresse her:  

Oppskrifter for melk og laktoseintoleranse


Melkeallergi

Hva er melkeallergi?

Her kan dere lese info om melkeallergi og laktoseintoleranse. Under er det og aktuelle artikler som fortløpende blir oppdatert med nye.
Les mer...


De beste uten melk oppskriftene med bilde


Prøv også Ingers rugbrød.
Ingers rugbrød
Ingers Rugbrød er den mest populære oppskriften på mine nettsider. Og da mente jeg at det var på tide å bake dette hjemme.
Og det var veldig vellykket, brødet smaker nydelig og er faktisk enkelt å bake siden du ikke trenger ha det ut på bakebordet
169,72 Kcal pr 100 g.
0,95 Kr pr 100 g.
Prøv også Rullekake med syltetøy.
Rullekake med syltetøy
Rullekake er litt vrien å få til, men for en god smak.
225 grader i ca. 8 minutter, midterste rille
244,24 Kcal pr 100 g.
2,85 Kr pr 100 g.
Prøv også Rullekake nr 1.
Rullekake nr 1
Rullekake som er enkel og med valgfritt fyll.
292,51 Kcal pr 100 g.
2,56 Kr pr 100 g.
Prøv også Sukkerbrød grunnoppskrift.
Sukkerbrød grunnoppskrift
Med sukkerbrød som utgangspunkt kan du lage de lekreste bløtkaker eller marsipankaker.

Jeg har beregnet næringsinnholdet ut fra 6 egg og stor rund form.

En god grunnoppskrift får vi når vi pr. egg bruker 30 g sukker og 30 g hvetemel.
1/4 - 1/2 ts bakepulver er nok til et sukkerbrød, uansett størrelse.
263,31 Kcal pr 100 g.
2,98 Kr pr 100 g.
Prøv også Pitabrød.
Pitabrød

203,23 Kcal pr 100 g.
0,93 Kr pr 100 g.
Prøv også Foccacia italiensk brød.
Foccacia italiensk brød

229,06 Kcal pr 100 g.
0,99 Kr pr 100 g.
Prøv også Pikekyss 2.
Pikekyss 2

230,56 Kcal pr 100 g.
3,05 Kr pr 100 g.
Prøv også Havregrøt.
Havregrøt
En rask grøt som passer om morgenen, eller lunsj ol. Her er min frokost servert med nøtter, banan og litt syltetøy. Med litt på toppen så ser det heller ikke så kjedelig ut.
53,63 Kcal pr 100 g.
0,2 Kr pr 100 g.
Prøv også Hamburgerbrød.
Hamburgerbrød

255,85 Kcal pr 100 g.
1,04 Kr pr 100 g.


De mest populære oppskriftene uten melk

NavnPoengPrisKcalKarboFettKostfiberMettet FettBilde
Olivenbrød5.50.81186.234.12.71.70.4Oppskriften har bilde
Snekalefse fra Hornindal5.41.32261.553.412.80.1
Spansk sukkerbrød5.42.41309.161.93.410.9
Ingers rugbrød5.40.95169.725.32.780.3Oppskriften har bilde
Tyske potetpannekaker5.41.8493.4161.41.50.4Oppskriften har bilde
Fletteloff eller horn5.41.3323041.63.32.10.4Oppskriften har bilde
Vaniljekake 15.31.87271.844.87.91.13.2
Rabarbrakake med marengs5.23.82231.334.28.41.73
Brød i leirgryte5.20.87211.834.34.73.70.1
Byggrøt5.20.1327.35.50.10.70
Challot5.21.3124946.332.30.3
Kransekake 15.24.64429.147.220.85.31.3Oppskriften har bilde
Hjemmelagde knekkebrød5.13.22221.615.112.98.51.5Oppskriften har bilde
Olivenbrød med soltørkede tomater og krydderurter52.9186.223.37.52.81Oppskriften har bilde
Urtebrød 151.53216.139.72.72.10.3
Sjokoladekake med olje53.53411.240.723.534
Grunnoppskrift fint brød51.06226.940.33.82.20.5
Melkefri sjokoladekake52.82379.744.320.21.910.2
Grahambrød50.76161.429.614.50.1
Landbrød51.23226.740.43.32.90.4
Finsk surdeigsbrød50.87182.336.415.30.1
Chapati50.8205.6333.17.30.2
Potetlefser fra Hedmark51.4137.128.40.42.30Oppskriften har bilde
Potetlefser fra Oppdal51.49116.924.60.32.60Oppskriften har bilde
Franskbrød av spelt52.62203.233.12.15.80.2
Korianderbrød51.2190.136.613.90.1
Boboli italiensk brød50.95229.538.55.12.10.1
Arepas51.56104.220.21.11.60
Iransk brød51.31277.5504.22.90.2
Baguetter50.9235.637.26.51.90.1
Islandsk rugbrød50.85189.334.31.36.90.2
Rullekake med syltetøy 153.37183.129.14.60.21.3Oppskriften har bilde
Havregrøt4.90.253.68.71.11.50.2Oppskriften har bilde
Foccacia italiensk brød4.90.99229.142.72.92.20.4Oppskriften har bilde
Pita brød4.90.93221.239.43.72.10.1Oppskriften har bilde
Rundstykker (Franskbrødboller)4.91.24234.143.13.12.40.1Oppskriften har bilde
Bløtekakebunn4.82.6527355.730.80.8
Pepperkaker uten egg. melk. soya og nøtter4.82.08395.561141.96.1
Ragnhilds ølkake4.82.49276.561.60.91.50.2
Rullekake med syltetøy4.82.85244.248.13.11.10.8Oppskriften har bilde
Sveitsiske bondebrød4.80.88215.2431.330.1
Frokostrundstykker4.71.83180.628.42.26.20.6Oppskriften har bilde
Ostekake uten melk. egg og gluten4.78.71233.116.317.52.44.2
Kinesiske pannekaker4.72.31246.938.57.21.81
Kokosmakroner fra Møre4.74.4455.135.231.15.825.7Oppskriften har bilde
Mjukbrød (lefse)4.71.38159.932.90.52.30.1
Ostekake uten melkeprodukter4.7
Fletteloff4.71.2239.840.84.920.3
Stampegraut4.61.0262.713.20.11.30
Delfia kake liten Alf´s spesial4.68.32541.532.343.32.437.1Oppskriften har bilde



Aktuelle artikler.

Kraftig økning i salget av laktosefri og laktoseredusert melk

Kraftig økning i salget av laktosefri og laktoseredusert melk

Salget av laktosefri og laktoseredusert melk økte i 2014 med nesten 30 % sammenlignet med året før. De siste fem årene har salget av denne type melk økt med mer enn 250 %.....

Les mer om denne saken...
Melkeallergi eller laktoseintoleranse – vet du forskjellen?

Melkeallergi eller laktoseintoleranse – vet du forskjellen?

Melkeallergi og laktoseintoleranse blir ofte brukt om hverandre. - Dette er ulike diagnoser som opptrer noe forskjellig og hvor en ikke alltid trenger å utelate alle meieriproduktene fra kostholdet, forteller Terese Glemminge Arnesen, ernæringsfysiolog i Melk.no.....

Les mer om denne saken...
Tror du at du har matallergi eller en intoleranse?

Tror du at du har matallergi eller en intoleranse?

Ikke stol på antagelsene dine før du har gjort en skikkelig utredning hos spesialist eller lege. - Mange vet ikke hvordan de skal gå frem dersom det er mistanke om at et barn eller voksne har en matallergi eller -intoleranse. Det kan i verste fall føre til at man kutter ut matvarer uten grunn, og at....

Les mer om denne saken...
Ulike varianter av laktoseintoleranse

Ulike varianter av laktoseintoleranse

Laktoseintoleranse er den vanligste grunnen til at man reagerer på melk. Det finnes tre ulike typer laktoseintoleranse.
Laktoseintoleranse betyr at evnen til å bryte ned laktose (melkesukker) er redusert. Laktose er et karbohydrat som er naturlig forekommende i melk, også i morsmelk. Laktosei....

Les mer om denne saken...
Allergi eller intoleranse, hva er forskjellen?

Allergi eller intoleranse, hva er forskjellen?

Melkeproteinallergi, laktoseintoleranse og melkeproteinintoleranse blir ofte brukt om hverandre. Likevel er dette tre ulike diagnoser som opptrer noe forskjellig og hvor en ikke alltid trenger å utelate alle meieriproduktene fra kostholdet.....

Les mer om denne saken...
Flere oppskrifter for de som ikke tåler melk.

Flere oppskrifter for de som ikke tåler melk.

Jeg har akkurat hatt en gjennomgang av oppskrifter som er uten melk, og har i den anledning definert ut flere hundre ekstra oppskrifter som sikre på dette området. Dette gjelder særlig bakeoppskrifter, brød, kaker, grøt og flere andre.....

Les mer om denne saken...
De fleste tåler melk

De fleste tåler melk

Det er mange som tror at de ikke tåler melk, uten at de i realiteten trenger å bekymre seg for det. En tidligere forbrukerundersøkelse utført av Synovate viser at 17 % av befolkningen over 15 år tror at de ikke tåler melk. - Melkeallergi er i praksis kun et problem i småbarnsalderen. Blant voksne er....

Les mer om denne saken...
Lavere og tynnere barn uten melk i kosten

Lavere og tynnere barn uten melk i kosten

Barn med melkeallergi eller intoleranse mot melk trenger et godt alternativ til melk, slik at de sikrer inntaket av alle næringsstoffene de ellers hadde fått fra melk.
Uten melk i kosten, risikerer barn å bli både lavere og tynnere enn sine jevngamle som tåler melk. En norsk studie konkluderer ....

Les mer om denne saken...
Melkeerstatninger, hva kan vi lage selv?

Melkeerstatninger, hva kan vi lage selv?

Når en i familien får melkeallergi eller laktoseintoleranse blir det fort kaos på kjøkkenet, for hva skal man da bruke som erstatning. Nå fins det i helsekost forretninger mange typer melkeerstatninger, men man kan lage flere av disse selv, og med godt resultat.....

Les mer om denne saken...
Melk i et evolusjonsperspektiv

Melk i et evolusjonsperspektiv

For mange av oss er melk en naturlig del av alle brødmåltider. Melk som drikke er først og fremst naturlig for folk i Europa og i USA. I andre deler av verden er det først og fremst ost og syrnede meieriprodutker som brukes. Vi skal se nærmere på hvordan melk kom til å spille en så sentral rolle i v....

Les mer om denne saken...

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427