Det er ikke bare nødvendig med kjøtt av en eller annen type til å steke i en wokrett. Fisk av ymse slag går og an, men det er greit om fisken er sånn noenlunde fast i kjøttet. Men ofte er jo faste fisker som steinbit, kveite ol noe dyre. Men laks er og ypperlig. Husk å ikke la fisken ligge å steke over lengre tid, men bare brun den raskt og evt legg den til side. Det beste i alle woker med fisk er å kutte fisken i terninger, brune den raskt ved ganske sterk varme på alle sider og så legge den til sides på ett fat til etterpå, mens man steker alt det andre. Og da noen minutter før servering tilsett fisken og la den varme seg i woken med sausen og de andre ingrediensene.
PS: Istedenfor wokpanne går det som regel helt fint å bruke en stor stekepanne. Skal en bruke en wokpanne er det best med gassbluss.
Stekt ris med laksecurry
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
08.12.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
100 g laks
100 g kokt /dampet ris
2 egg
1/3 ts middels sterk karri
1/2 løk
1 grønn paprika
1/2 ss hvetemel
1 ss smør
1/2-1 l vann
Opprinnelig var dette en enkel rett, men vi fikk prøve ut ett par ting her, samt at vi brukte indisk currypaste fra masalamgic. Dette ble en veldig bra kombinasjon som smaker herlig. Fløte sammen med karripaste er godt.
Det er viktig her å smake til med salt og pepper. Dvs smak på risen og sausen med en liten skje, og ha i salt/pepper etter behov.Fremgangsmåte
Begynn med å gjøre ferdig risen. Hakk løk og hvitløk. Stek det blankt i en panne med litt smør. Ha i risen og rør den inn med en tregaffel. Stek noen minutter.
Ha så i piskede egg, curry paste og rør godt. La alt steke til det er godt og varmt. Smak til med salt og pepper. Server ved siden av laksen.
Laks med currysaus
Del opp laks, paprika og eple i biter. Varm litt olje i en stor panne. Ha i fisken i den ene siden og grønnsaken i den andre. La alt bli gjennomstekt. Rør så forsiktig inn curry i grønnsakene + spe med fløte. La det surre litt til det tykner. Smak til med salt og pepper. Rør så alt sammen, dvs fisk og grønnsaker. Ha litt kinakål over og la stå 1-2 minutter før servering.
Server med risen
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
178,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Steinbit i wok
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.01.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Grete RoedeBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
800 g steinbitfilèt
2 ss olivenolje
150 g brokkolibuketter
1 liten gulrot
150 g kinakål
2 dl purre/vårløk i biter
1 ts finrevet frisk ingefær
1/2-1 rød chili
2 hvitløksbåter
1 løk
1 dl fiskebuljong/kraft
1/2 dl soyasaus
1/2 ts
maizena mel
salt og pepper
Å woke er blitt svært populært. Både fisk og kjøtt egner seg til denne måten å tilberede mat på.
Her kan man variere med andre fiskeslag, men bruk de som er faste.Fremgangsmåte
Gjør klar alle grønnsakene. De skal renses og kuttes i strimler eller skiver. Brokkolien deles i små buketter og stilken skjæres i skiver. Fiskefilèten skjæres i terninger ca 3x3 cm, pass på at alle bein er fjernet.
Varm oljen i en wokpanne til det ryker. Stek fiskebitene gylne og legg dem over på et varmt fat. Dryss litt salt og pepper over. Stir-fry (stek raskt) brokkoli, gulrot, kinakål og purre 2-3 minutter og legg dem over fisken på fatet. Stir-fry deretter løk, hvitløk, ingefær og chili i 2 minutter. Tilsett soyasaus og fiskebuljong, jevne med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over fisken og grønnsakene
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
74,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Torskeboller i teriyakisaus
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
28.08.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
Ca 250 gr torsk, hakket
1 stk sjalottløk, finrevet
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss koriander hakket
1 stk egg
1 dash salt og pepper
litt limesaft
litt dill og timian
Ca 3,5 ss hvetemel
olje, til steking
Grønnsaker ved siden av
1 ts revet ingefær
1 fedd hvitløk
0,25 stk gul paprika
0,25 stk rød paprika
1 stk grønn chili
1 liten sjalottløk.
1 ss sorte bønner
1 ts matolje
1 pakke ferdig teriyaki saus
Som vi har gjort før så lager vi igjen torskeboller eller kanskje man skal kalle de fiskekaker. Her med litt annet tilbehør og så ferdig Blue Dragon Woksaus Teriyaki!
De sorte bønnene er hermetiske i slik saltlake med masse smak.
Chili kan droppes eller reduseres, og fargen på paprikaene er jo valgfri, ta det man har.Fremgangsmåte
Farsen (som gjerne må være hakket 2 ganger), has i en skål og røres godt sammen med de hakkede grønnsaker, krydderurter og krydderier.
Tilsett egg og mel. Farsen må gjerne være relativt fast. Varm opp en del olje i en wok eller en sauterpanne, og form små, litt avlange boller med en liten skje. Dypp jevnlig skjeen i varmt vann, så kleber farsen ikke fast til skjeen. Dypstek bollene i oljen, ikke for mange av gangen.
Når bollene er like gyldne, ( de må ikke bli for mørke) tas de opp med en hullskje og drypper av på fettsugende papir. De kan evt. lunkes i ovnen, når de alle er ferdige.
Alle grønnsaker kuttes i skiver. Ha olje i stekepanna og tilsett ingefær, hvitløk og sjalottløk. La surre litt. Ha så i paprika, chili og sausen. La surre litt før torskebollene legges i sammen med de sorte bønnene til slutt
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
108,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Kveite i wok
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.05.2012Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Eksportutvalget for fisk (EFF)Ingredienser
600 g kveitefilet, uten skinn og bein
0,5 dl salt
1 stk chili, rød
2 ss koriander, frisk
1 dl soyasaus
2 ss sesamfrø
1 dl olivenolje
1 stk løk
4 stk selleri
100 g rettich
150 g spinat
100 g bønnespirer
1 stk gulrot
4 ss persille, frisk
2 dl fiskekraft
maisenna
Tilbehør
jasminris
soyasaus
chilisaus
Wok er en enkel og rask middagsrett. Kveite passer godt i woken siden det er en fast og fin fisk. Bruk de grønnsakene du liker og server med ris.Fremgangsmåte
Lag saltlake ved å blande ut 0,5 dl salt i 6 dl vann.
Legg kveitebiter i saltlake i ca.10 minutter. Skyll dem, og tørk på kjøkkenpapir.
Legg kveiten i en marinade av finhakket chili, koriander, soyasaus og sesamfrø. La ligge i ca. 2-3 timer. Hell av marinaden.
Sett woken på og la den bli god og varm. Ha i litt olje og tilsett fisk. La steke i ca. 2 minutter.
Ta kveiten ut og hold den varm.
Strimle løk, stangselleri og rettich og fres i wokpannen i ca. 30 sekunder.
Tilsett spinat, bønnespirer, strimlete gulrøtter og rettich. Stek raskt i 1-2 minutter.
Ha i fiskekraft. Kok opp og jevn evt. med litt maisennamel.
Smak til sausen med soyasaus, persille og litt salt.
Legg fisken tilbake i pannen.
Server med kokt jasminris, soyasaus og søt chili saus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
83,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Seiwok
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.03.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Norges sjømatrådIngredienser
600 g seifilet uten skinn og bein
1/2 dl maisolje
100 g spinat
150 g brokkoli
1 dl bønnespirer
1 rød løk
1 gulrot
2 ss søt chilisaus
3 ss soyasaus
3 ss fiskesaus
litt sesamolje
100 g sellerirot
1 bnt. koriander
salt og nykvernet pepper
1 pk. Eggnudler
Fremgangsmåte
Kok eggnudlene.
Skjær fisken i terninger på 2-3 cm og grønnsakene i biter eller strimler.
Varm god olje f. eks. maisolje i wokpannen. Stek fisketerningene raskt ved sterk varme.
Dryss salt og pepper over dem og ta dem ut av pannen.
"Stir-fry" alle grønnsakene i 2-3 minutter.
Tilsett sausene.
Bland med egg nudlene og fisketerningene og server.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
116,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Laks med ananascurry
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
14.11.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
500 gr laksefilet i terninger
1 purre i ringer
1 ss red curry paste
3 ss fishsauce
1 boks kokosmelk
500 gr hermetisk ananas i biter
0,5 potte frisk koriander
3 porsjoner ris
Laks i curry er en interessant versjon av div kjøtt i curry fra Thailand. Oppskriften bruker opprinnelig kylling, men vi måtte prøve med laks. Og dette er godt og man kan justere styrken med mengde curry pasteFremgangsmåte
Stek laks og purre i olje i woken. Rør Red Curry Paste i. Tilsett Coconut Milk og Fish Saus og la retten småkoke et par minutter. Rør ananas i og dryss gjerne frisk koriander over retten. Server med jasminris.
Tips!
Spis gjerne på thailandsk vis med skje og gaffel.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
154,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Laksewok med nudler
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.04.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Tom HagaIngredienser
600 g laksefilet
200 g nudler
1 ss peanøtter
2 egg
1/4 del kinakål i strimler
1 rødløk i strimler
2 vårløk i tynne skrå strimler
1 chili (fjern frøene og skjærte i tynne strimler)
salt og pepper
Marinade:
1/4 dl soyasaus
1 ss fish sauce
1/2 lime
1 ss revet ingefær
Laks passer godt i en wokpanne sammen med gode grønnsaker. Laksen harmonerer også godt med eksotiske smaker.Fremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær laksefileten i terninger og legg den i marinaden.
Kok nudlene etter anvisning på pakken. Avkjøl i kaldt vann og la renne godt av seg.
Ta laksen ut av marinaden. Ha på salt og pepper og brun den i en varm panne sammen med peanøttene. Legg laksen og peanøttene over på et fat.
Visp egget og stek som omelett i den samme pannen. Del opp i grove strimler og legg over på fatet med laksen og peanøttene.
Surr grønnsakene og nudlene. Tilsett laks, peanøtter og omelett og hell over marinaden. La alt surre sammen i ca et ½ minutt.
Server straks.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
154,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 14,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Laks i wok 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.01.2011Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
700 g laksefilet uten skinn og bein
1 stk gul paprika
2 stk vårløk
2 stk lime
1 stk finhakket rød chili uten frø
1 dl finhakket frisk koriander
3 ss olje
¼ stk finsnittet kinakål
salt og pepper etter smak
Tilbehør:
soyasaus
ris
Laks er en egnet fisk å bruke i wokretter. Sammen med smaker fra lime, chili og frisk koriander, blir det en spennende middagsrett som hele familien vil like.Fremgangsmåte
Vask og tørk laksefileten og skjær i biter. Rens og skjær paprika og vårløk i strimler.
Skjær lime i tynne båter og finhakk chili og ingefær.
Varm opp oljen i en wokpanne. En stekepanne med litt høye kanter kan også brukes. Tilsett grønnsakene og la dem steke på sterk varme et par minutter under om røring. Tilsett laksebitene og la dem steke med i 2-3 minutter. Tilsett finstrimlet kinakål og varm raskt opp.
Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.
Server wokretten med jasminris og soyasaus til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
185,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Stekt torsk med kinesisk fem-krydder
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.05.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
750 g torskefilet, uten skinn og bein
0,5 dl maisennamel
1 ts salt
0,5 ts kinesisk fem-krydder
1 dl maisolje
sesamfrø
Saus
1 fedd hvitløk
1 ts ingefær, frisk
2 stk vårløk
1 ss olje
2 ss sherry, tørr
2 ss soyasaus, lys
0,5 ts kinesisk fem-krydder
2 ts maisennamel
2 ss vann
Tilbehør
jasminris
Denne oppskriften er hentet fra Kina, og vil virkelig gi deg følelsen av å stå i det kinesiske kjøkkenet. Her er torsk woket med gode smaker, og servert med ris.Fremgangsmåte
Skjær torsken i fingertykke stykker og dryss med maisennamel, salt og kinesisk fem-krydder.
Varm opp maisolje i en wok til den akkurat ryker.
Ha i halvparten av fiskestykkene og stek dem i ca. 1 minutt på hver side.
Legg stykkene over på et tørkepapir, og stek resten av fisken på samme måte.
Hold fisken varm.
Saus
Finhakk hvitløk og ingefær, og skjær vårløk i 1 cm store biter.
Tørk woken, ha i litt maisolje og stek hvitløk, ingefær og vårløk i 2 minutter.
Ha i sherry og soyasaus, og la det hele surre i 3 minutter.
Sett ned varmen og tilsett kinesisk fem-krydder.
Jevne sausen med maisennamel utrørt i kaldt vann, og kok opp.
Server torsken med sausen og jasminris. Dryss over sesamfrø.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
200,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fiskecurry med kokosmelk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.05.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
700 g torskefilet, uten skinn og bein
2 ts korianderfrø
2 ts karve
3 stk sjalottløk
4 fedd hvitløk
3 cm ingefær, frisk
4 stk sitrongress
2 stk chili, rød
0,75 ts muskat
0,75 ts pepper
2 ts shrimp paste
4 ss olje
3,5 dl kokosmelk
300 g bønnespirer
salt og pepper
Tilbehør
jasminris
Lag en eksotisk curry med opprinnelse fra Thailand neste gang du har lyst på asiatisk mat. Shrimp paste er det som gir denne oppskriften den gode smaken.Fremgangsmåte
Skjær torskefileten i serveringsstykker.
Rist korianderfrø og karve på tørr wokpanne.
Skjær sjalottløk, hvitløk, ingefær, sitrongress og chili i mindre biter, og kjør i en foodprosessor sammen med korianderfrø, karve, muskat, pepper, shrimp paste og olje til en jevn pasta.
Varm wokpannen og stek torsken i litt olje til den er gyllenbrun, ca. 1 minutt på hver side.
Tilsett currypastaen og rør forsiktig.
Ha i kokosmelk og bønnespirer, og la det hele trekke i 5-6 minutter under omrøring.
Smak til med salt og pepper.
Server med jasminris ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
146,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3375