10 asiatisk inspirerte wok med fisk


Oppdatertdato: 2025-01-20 Tema: Wok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Det er ikke bare nødvendig med kjøtt av en eller annen type til å steke i en wokrett. Fisk av ymse slag går og an, men det er greit om fisken er sånn noenlunde fast i kjøttet. Men ofte er jo faste fisker som steinbit, kveite ol noe dyre. Men laks er og ypperlig. Husk å ikke la fisken ligge å steke over lengre tid, men bare brun den raskt og evt legg den til side. Det beste i alle woker med fisk er å kutte fisken i terninger, brune den raskt ved ganske sterk varme på alle sider og så legge den til sides på ett fat til etterpå, mens man steker alt det andre. Og da noen minutter før servering tilsett fisken og la den varme seg i woken med sausen og de andre ingrediensene.
PS: Istedenfor wokpanne går det som regel helt fint å bruke en stor stekepanne. Skal en bruke en wokpanne er det best med gassbluss.

Annonse



Stekt ris med laksecurry


Prøv også Stekt ris med laksecurry.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 08.12.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

100 g laks
100 g kokt /dampet ris
2 egg
1/3 ts middels sterk karri
1/2 løk
1 grønn paprika
1/2 ss hvetemel
1 ss smør
1/2-1 l vann


Opprinnelig var dette en enkel rett, men vi fikk prøve ut ett par ting her, samt at vi brukte indisk currypaste fra masalamgic. Dette ble en veldig bra kombinasjon som smaker herlig. Fløte sammen med karripaste er godt.
Det er viktig her å smake til med salt og pepper. Dvs smak på risen og sausen med en liten skje, og ha i salt/pepper etter behov.


Fremgangsmåte

Begynn med å gjøre ferdig risen. Hakk løk og hvitløk. Stek det blankt i en panne med litt smør. Ha i risen og rør den inn med en tregaffel. Stek noen minutter.
Ha så i piskede egg, curry paste og rør godt. La alt steke til det er godt og varmt. Smak til med salt og pepper. Server ved siden av laksen.

Laks med currysaus
Del opp laks, paprika og eple i biter. Varm litt olje i en stor panne. Ha i fisken i den ene siden og grønnsaken i den andre. La alt bli gjennomstekt. Rør så forsiktig inn curry i grønnsakene + spe med fløte. La det surre litt til det tykner. Smak til med salt og pepper. Rør så alt sammen, dvs fisk og grønnsaker. Ha litt kinakål over og la stå 1-2 minutter før servering.

Server med risen

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 178,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Steinbit i wok


Prøv også Steinbit i wok.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.01.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Grete Roede
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

800 g steinbitfilèt
2 ss olivenolje
150 g brokkolibuketter
1 liten gulrot
150 g kinakål
2 dl purre/vårløk i biter
1 ts finrevet frisk ingefær
1/2-1 rød chili
2 hvitløksbåter
1 løk
1 dl fiskebuljong/kraft
1/2 dl soyasaus
1/2 ts maizena mel
salt og pepper


Å woke er blitt svært populært. Både fisk og kjøtt egner seg til denne måten å tilberede mat på.
Her kan man variere med andre fiskeslag, men bruk de som er faste.


Fremgangsmåte

Gjør klar alle grønnsakene. De skal renses og kuttes i strimler eller skiver. Brokkolien deles i små buketter og stilken skjæres i skiver. Fiskefilèten skjæres i terninger ca 3x3 cm, pass på at alle bein er fjernet.

Varm oljen i en wokpanne til det ryker. Stek fiskebitene gylne og legg dem over på et varmt fat. Dryss litt salt og pepper over. Stir-fry (stek raskt) brokkoli, gulrot, kinakål og purre 2-3 minutter og legg dem over fisken på fatet. Stir-fry deretter løk, hvitløk, ingefær og chili i 2 minutter. Tilsett soyasaus og fiskebuljong, jevne med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over fisken og grønnsakene

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 74,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,63.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Torskeboller i teriyakisaus


Prøv også Torskeboller i teriyakisaus.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 28.08.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

Ca 250 gr torsk, hakket
1 stk sjalottløk, finrevet
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss koriander hakket
1 stk egg
1 dash salt og pepper
litt limesaft
litt dill og timian
Ca 3,5 ss hvetemel
olje, til steking

Grønnsaker ved siden av
1 ts revet ingefær
1 fedd hvitløk
0,25 stk gul paprika
0,25 stk rød paprika
1 stk grønn chili
1 liten sjalottløk.
1 ss sorte bønner
1 ts matolje
1 pakke ferdig teriyaki saus


Som vi har gjort før så lager vi igjen torskeboller eller kanskje man skal kalle de fiskekaker. Her med litt annet tilbehør og så ferdig Blue Dragon Woksaus Teriyaki!
De sorte bønnene er hermetiske i slik saltlake med masse smak.
Chili kan droppes eller reduseres, og fargen på paprikaene er jo valgfri, ta det man har.


Fremgangsmåte

Farsen (som gjerne må være hakket 2 ganger), has i en skål og røres godt sammen med de hakkede grønnsaker, krydderurter og krydderier.

Tilsett egg og mel. Farsen må gjerne være relativt fast. Varm opp en del olje i en wok eller en sauterpanne, og form små, litt avlange boller med en liten skje. Dypp jevnlig skjeen i varmt vann, så kleber farsen ikke fast til skjeen. Dypstek bollene i oljen, ikke for mange av gangen.

Når bollene er like gyldne, ( de må ikke bli for mørke) tas de opp med en hullskje og drypper av på fettsugende papir. De kan evt. lunkes i ovnen, når de alle er ferdige.

Alle grønnsaker kuttes i skiver. Ha olje i stekepanna og tilsett ingefær, hvitløk og sjalottløk. La surre litt. Ha så i paprika, chili og sausen. La surre litt før torskebollene legges i sammen med de sorte bønnene til slutt

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 108,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Kveite i wok.

Kveite i wok


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.05.2012
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Eksportutvalget for fisk (EFF)

Ingredienser

600 g kveitefilet, uten skinn og bein
0,5 dl salt
1 stk chili, rød
2 ss koriander, frisk
1 dl soyasaus
2 ss sesamfrø
1 dl olivenolje
1 stk løk
4 stk selleri
100 g rettich
150 g spinat
100 g bønnespirer
1 stk gulrot
4 ss persille, frisk
2 dl fiskekraft
maisenna

Tilbehør
jasminris
soyasaus
chilisaus


Wok er en enkel og rask middagsrett. Kveite passer godt i woken siden det er en fast og fin fisk. Bruk de grønnsakene du liker og server med ris.


Fremgangsmåte

Lag saltlake ved å blande ut 0,5 dl salt i 6 dl vann. Legg kveitebiter i saltlake i ca.10 minutter. Skyll dem, og tørk på kjøkkenpapir.
Legg kveiten i en marinade av finhakket chili, koriander, soyasaus og sesamfrø. La ligge i ca. 2-3 timer. Hell av marinaden. Sett woken på og la den bli god og varm. Ha i litt olje og tilsett fisk. La steke i ca. 2 minutter.
Ta kveiten ut og hold den varm.
Strimle løk, stangselleri og rettich og fres i wokpannen i ca. 30 sekunder. Tilsett spinat, bønnespirer, strimlete gulrøtter og rettich. Stek raskt i 1-2 minutter.
Ha i fiskekraft. Kok opp og jevn evt. med litt maisennamel. Smak til sausen med soyasaus, persille og litt salt.
Legg fisken tilbake i pannen.
Server med kokt jasminris, soyasaus og søt chili saus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 83,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Seiwok.

Seiwok


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.03.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Norges sjømatråd

Ingredienser

600 g seifilet uten skinn og bein
1/2 dl maisolje
100 g spinat
150 g brokkoli
1 dl bønnespirer
1 rød løk
1 gulrot
2 ss søt chilisaus
3 ss soyasaus
3 ss fiskesaus
litt sesamolje
100 g sellerirot
1 bnt. koriander
salt og nykvernet pepper
1 pk. Eggnudler



Fremgangsmåte

Kok eggnudlene.
Skjær fisken i terninger på 2-3 cm og grønnsakene i biter eller strimler.
Varm god olje f. eks. maisolje i wokpannen. Stek fisketerningene raskt ved sterk varme.
Dryss salt og pepper over dem og ta dem ut av pannen. "Stir-fry" alle grønnsakene i 2-3 minutter.
Tilsett sausene.
Bland med egg nudlene og fisketerningene og server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 116,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,66.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laks med ananascurry.

Laks med ananascurry


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 14.11.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

500 gr laksefilet i terninger
1 purre i ringer
1 ss red curry paste
3 ss fishsauce
1 boks kokosmelk
500 gr hermetisk ananas i biter
0,5 potte frisk koriander
3 porsjoner ris


Laks i curry er en interessant versjon av div kjøtt i curry fra Thailand. Oppskriften bruker opprinnelig kylling, men vi måtte prøve med laks. Og dette er godt og man kan justere styrken med mengde curry paste


Fremgangsmåte

Stek laks og purre i olje i woken. Rør Red Curry Paste i. Tilsett Coconut Milk og Fish Saus og la retten småkoke et par minutter. Rør ananas i og dryss gjerne frisk koriander over retten. Server med jasminris.

Tips!
Spis gjerne på thailandsk vis med skje og gaffel.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 154,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laksewok med nudler.

Laksewok med nudler


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Tom Haga

Ingredienser

600 g laksefilet
200 g nudler
1 ss peanøtter
2 egg
1/4 del kinakål i strimler
1 rødløk i strimler
2 vårløk i tynne skrå strimler
1 chili (fjern frøene og skjærte i tynne strimler)
salt og pepper

Marinade:
1/4 dl soyasaus
1 ss fish sauce
1/2 lime
1 ss revet ingefær


Laks passer godt i en wokpanne sammen med gode grønnsaker. Laksen harmonerer også godt med eksotiske smaker.


Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Skjær laksefileten i terninger og legg den i marinaden.
Kok nudlene etter anvisning på pakken. Avkjøl i kaldt vann og la renne godt av seg.
Ta laksen ut av marinaden. Ha på salt og pepper og brun den i en varm panne sammen med peanøttene. Legg laksen og peanøttene over på et fat.
Visp egget og stek som omelett i den samme pannen. Del opp i grove strimler og legg over på fatet med laksen og peanøttene. Surr grønnsakene og nudlene. Tilsett laks, peanøtter og omelett og hell over marinaden. La alt surre sammen i ca et ½ minutt.
Server straks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 154,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,59.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Laks i wok 2.

Laks i wok 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.01.2011
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

700 g laksefilet uten skinn og bein
1 stk gul paprika
2 stk vårløk
2 stk lime
1 stk finhakket rød chili uten frø
1 dl finhakket frisk koriander
3 ss olje
¼ stk finsnittet kinakål
salt og pepper etter smak

Tilbehør:
soyasaus
ris


Laks er en egnet fisk å bruke i wokretter. Sammen med smaker fra lime, chili og frisk koriander, blir det en spennende middagsrett som hele familien vil like.


Fremgangsmåte

Vask og tørk laksefileten og skjær i biter. Rens og skjær paprika og vårløk i strimler.
Skjær lime i tynne båter og finhakk chili og ingefær.
Varm opp oljen i en wokpanne. En stekepanne med litt høye kanter kan også brukes. Tilsett grønnsakene og la dem steke på sterk varme et par minutter under om røring. Tilsett laksebitene og la dem steke med i 2-3 minutter. Tilsett finstrimlet kinakål og varm raskt opp.
Smak til med salt og pepper og dryss over hakket koriander.
Server wokretten med jasminris og soyasaus til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 185,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt torsk med kinesisk fem-krydder.

Stekt torsk med kinesisk fem-krydder


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.05.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

750 g torskefilet, uten skinn og bein
0,5 dl maisennamel
1 ts salt
0,5 ts kinesisk fem-krydder
1 dl maisolje
sesamfrø

Saus
1 fedd hvitløk
1 ts ingefær, frisk
2 stk vårløk
1 ss olje
2 ss sherry, tørr
2 ss soyasaus, lys
0,5 ts kinesisk fem-krydder
2 ts maisennamel
2 ss vann

Tilbehør
jasminris


Denne oppskriften er hentet fra Kina, og vil virkelig gi deg følelsen av å stå i det kinesiske kjøkkenet. Her er torsk woket med gode smaker, og servert med ris.


Fremgangsmåte

Skjær torsken i fingertykke stykker og dryss med maisennamel, salt og kinesisk fem-krydder. Varm opp maisolje i en wok til den akkurat ryker.
Ha i halvparten av fiskestykkene og stek dem i ca. 1 minutt på hver side.
Legg stykkene over på et tørkepapir, og stek resten av fisken på samme måte. Hold fisken varm.

Saus
Finhakk hvitløk og ingefær, og skjær vårløk i 1 cm store biter.
Tørk woken, ha i litt maisolje og stek hvitløk, ingefær og vårløk i 2 minutter. Ha i sherry og soyasaus, og la det hele surre i 3 minutter.
Sett ned varmen og tilsett kinesisk fem-krydder.
Jevne sausen med maisennamel utrørt i kaldt vann, og kok opp.
Server torsken med sausen og jasminris. Dryss over sesamfrø.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 200,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskecurry med kokosmelk.

Fiskecurry med kokosmelk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.05.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

700 g torskefilet, uten skinn og bein
2 ts korianderfrø
2 ts karve
3 stk sjalottløk
4 fedd hvitløk
3 cm ingefær, frisk
4 stk sitrongress
2 stk chili, rød
0,75 ts muskat
0,75 ts pepper
2 ts shrimp paste
4 ss olje
3,5 dl kokosmelk
300 g bønnespirer
salt og pepper

Tilbehør
jasminris


Lag en eksotisk curry med opprinnelse fra Thailand neste gang du har lyst på asiatisk mat. Shrimp paste er det som gir denne oppskriften den gode smaken.


Fremgangsmåte

Skjær torskefileten i serveringsstykker.
Rist korianderfrø og karve på tørr wokpanne.
Skjær sjalottløk, hvitløk, ingefær, sitrongress og chili i mindre biter, og kjør i en foodprosessor sammen med korianderfrø, karve, muskat, pepper, shrimp paste og olje til en jevn pasta.
Varm wokpannen og stek torsken i litt olje til den er gyllenbrun, ca. 1 minutt på hver side.
Tilsett currypastaen og rør forsiktig.
Ha i kokosmelk og bønnespirer, og la det hele trekke i 5-6 minutter under omrøring.
Smak til med salt og pepper.
Server med jasminris ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 146,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3375
Slanking.Brownies.
Reker.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.