10 favoritt indiske oppskrifter


Oppdatertdato: 2023-03-14 Tema: India Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Jeg har aldri vært i India og har heller ikke vært noen kløpper på å lage indisk mat, men jeg ser at Coop Extra har asiatisk uke denne uka, så det passer vel å forsøke på noen indiske retter, selv om det som er på tilbud som regel er ferdigmat. Jeg har jo skjønt at det å lage indiske sauser, krydderblandinger ol er en hel vitenskap, men jeg prøver her med de 10 beste og mest populære indiske oppskriftene på sidene mine. Og ikke bare middagsretter, men og småretter, drikke og dessert
Vi i Kristiansand har i mange år vært så heldige å ha en av Norges beste indiske restauranter, nemlig Mother India. Her har vi spist flere ganger og kan virkelig anbefales.

Annonse



Chicken Curry


Prøv også Chicken Curry.

Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 09.09.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 kyling, ca 1 kg
2 ss olje
2 løk
1-2 hvitløkfedd
1 1/2 ts ingefær
1 1/2 ss koriander
1 ts karve
1 ts chilipulver
2 krm nellik
2 krm kanel
2 ss karri
1 1/2 ts salt
2 krm svart pepper


Smaken av en skikkelig indisk curry er bare helt utrolig. Reguler smak med yoghurt og krydder.


Fremgangsmåte

En indisk rett som serveres med mye godt tilbehør og derfor kan rekke til fem personer. Server gjerne med Chapati brød og Raita salat. Se egne oppskrifter under de respektive kategorier.

Tin, skyll og del kyllingen i biter. Ta gjerne av skinnet. Skrell og hakk løk og hvitløk. Varm olje i en gryte. Fres løk, hvitløk og alt krydder til løken begynner å bli myk.

Legg i kyllingbitene og vend dem i krydderblandingen. Tilsett salt, pepper, eventuelt 2-3 ss mango chutney og et par dl yoghurt.

La kyllingen koke under lokk på svak varme i ca 30 minutter. Kok risen i mellomtiden. Bruk gjerne 1 ts gurkemeie i risen slik at den får fin gulfarge.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 104,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Chana Masala


Prøv også Chana Masala.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 04.02.2018
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kristin Grude Lund
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

200 g/1 bx kikerter
1 medium løk
2 fedd hvitløk
½ bx hermetiske tomater
1 ss garam-masala
½ ts gurkemeie
1 knivsodd chilipulver (eller etter smak)
salten
skvett fløte

Chapati
250 g sammalt hvete (fin)
1-1/2 dl vann
litt salt


Vegetar indisk rett med kikerter. Kan lages både sterkere og svakere. Mer krydder eller mindre og mer fløte. Vi brukte og naan brød ved siden av som dere kan se i bakgrunnen.
Chana masala kan og brukes som siderett til andre retter, vi brukte den ved siden av tandoori chicken.


Fremgangsmåte

Skjær løk og hvitløk og fres i ca ½ dl olje. Tilsett krydder og tomater, ertene til slutt. Ha i litt fløte og ev. karri, og la det surre i ca 10 min. Serveres med chapati, nan eller ris.

Chapati
Bland mel og salt, tilsett vann. Deles i størrelser som boller og kjevles i størrelser tilsvarende lomper. Stekes på sterk varme i tørr panne ca 1 min. på hver side. Snu ofte.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 144,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,05.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Indiske kjøttboller


Prøv også Indiske kjøttboller.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.08.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

450 g. Fårefarse
1 løk
1 fedd hvitløk
1½ ts. karry
1 ss. potetmel

Saus:
1 ss. solsikkeolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, finhakket
2 ts. karry
400 g. konserverede, knuste tomater
4 ss. vann

Garnering:
korianderblader eller bredbladet persille


En oppskrift fra Per i Danmark. Boller med mye smak, men kan gjerne krydres litt ekstra, kommer litt an på hvilken type karri du bruker.
Kan serveres med ris eller som en del av en buffe.


Fremgangsmåte

Skrell løken og hakk det fint. Skrell og press hvitløksfeddet. Bland kjøttet med løk, karry, hvitløk og potetmel til en smidig farse.

Del farsen i 16 akkurat store deler og form dem til kjøttboller. Det er lettere å trille kjøttbollene, hvis man først fukter hendene med litt kaldt vann.
Sett en gryte halvt fyllt med lettsaltet vann i kok. Legg kjøttbollene i vannet ved hjelp av en hullskje. La dem surre ved svak varme i 10 min.

Lag sausen imens:
Varm opp oljen i en stor gryte. Stek hvitløk, løk og karry i ca. 1 min. Tilsett knuste tomater og 4 ss. vann.

Ta forsiktig kjøttbollene opp og bland dem forsiktig i sausen.

Garner med skyllet, grovhakket koriander eller bladpersille.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 126,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Chicken masala.

Chicken masala


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.07.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Verdensmagasinet
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

Kyllingfileter 650 gram
4 løk
3 tomater
1/3 boks sterrømme
Solsikkeolje (evnt. olivenolje)

Krydder:
Malt ingefær 1-2 teskjeer
Hvitløk 4-6 fedd
laubærblad
Malt spisskummin (ground cummin) 1 ts
Malt koriander 1/2 teskje
Chilipulver (1/2 teskje)
Gurkemeie (turmeric/haldi) (1 1/2 ts)
Kardemomme (1/2 ts)
Kanel (1 knivsodd)
Nellik (1 knivsodd)
Garam masala (2 ts)
Sali
Fersk koriander


En smakfull rett som er åpen for variasjon av krydderene. Dette er indisk mat og kan gjøres kruttsterk om man ønsker det.
Vi har servert denne med pasta penne, brokkoli og gulrot. Ikke helt korrekt, men det er vel lov til å prøve seg frem


Fremgangsmåte

Varm oljen i en kasserolle, og ha i laubærbladene når oljen er varm. Ha i den hakkede løken og la den surre seg myk. Ha i ingefær og hvitløk, deretter kyllingbiter. La det surre under lokk noen minutter. Ha i haldi, cummin, malt koriander og chili. Smak til med salt.
La det hele småkoke til løken går i oppløsning. Ha i tomater, la det koke noen minutter til og ha så i kardemomme. kanel, nellik og gran masala. Til slutt tilsettes rømme. Legg fersk koriander på toppen før servering.
Kryddermengden kan varieres etter smak og behag. Mengden som er angitt gir en "sterk medium" variant.

Server med ris og nan brød, eller som hos oss med penne, brokkoli og gulrot.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 80,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mango Lassi  søt yoghurtdrikk.

Mango Lassi søt yoghurtdrikk


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Toro
Bildet er tatt av Toro

Ingredienser

3 1/2 dl yoghurt
2 dl kaldt vann
3-4 ss brunt sukker
1 godt moden knust mango
Isbiter



Fremgangsmåte

Yoghurt blandet ut med vann kalles i India for Lassi og er en populær drikk. Vanlig Lassi er en sursøt yoghurtdrikk som nytes til frokost. Denne varianten, Mango Lassi, smaker godt som en oppfriskende avslutning på et krydret måltid.

Bland alle ingrediensene unntatt isbitene sammen i en blender. La det stå kjølig i 1-2 timer. Rett før servering knuses isbitene og helles i høye glass, hell over Mango Lassi og server umiddelbart.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 63,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Masala chai.

Masala chai


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.02.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

3 dl vann
1/2 kanelstang
8 hele kryddernelliker
1/2 ts hele kardemomme frø
Evt litt ingefær, stjerneanis og pepper.
1,5 dl helmelk
1 tepose Earl Grey


Dette er masala chai te. Men som dere ser har vi hatt krem på toppen. Selv om denne skal serveres uten krem, liker jeg kremen og chai te smaken i sammen.


Fremgangsmåte

Gir 2 glass
Masala betyr krydder og chai betyr te på hindi.

Kok opp vannet med alt krydder. La trekke 10 minutter. Hell i melk, kok opp. Ha i teposen og la trekke 2 minutter. Siles ned i 2 varme krus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 25,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Indisk korianderkylling.

Indisk korianderkylling


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 30.11.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Nirus Verden
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 gr kyllingfilet
2 ss Nirus koriander paste
4 ss naturell yoghurt
2 porsjoner basmatiris
Naan brød.


En nydelig variant av ovnsbakt kylling som smakte utrolig godt. Ideen kommer fra Niru Kumra hos Masalamgic, og jeg brukte deres korianderpaste. Denne anbefales virkelig!
Vi serverte den plain med ris og naan brød.

Tips til koking av ris. Vi har riskoker og her hadde vi i en ss currypaste før kokingen. Risen får en aroma og en litt skjult styrke,


Fremgangsmåte

Del filetene i passende biter og bland youghurt og koriander paste godt sammen. Helle dette over kyllingfiletene og la det stå ett par timer.
Hell så alt sammen i en ildfast form og la det steke i ovn ved 225 grader i 15-20 minutter. Hold ett øye med det.

Server med basmatiris og naan brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 152,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Indisk lammegryte.

Indisk lammegryte


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 12.05.2002
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

400 g lammekjøtt, uten ben, fra stek eller bog
1 løk
2 ss olivenolje
3 ss indisk karrypasta
1 boks hakkede tomater
1 ts sukker
2 ss kokosmasse


En gryte som er rask å lage samt virkelig smaker indisk. Vi brukte indisk karrypasta fra Masalamagic og det var mer enn nok med 2 ss, så pass på. Blir det for sterkt så ha litt yoghurt eller rømme ved siden av. Denne kan og lages med annet kjøtt, og vi tok litt foskjellige rester fra fryseren.


Fremgangsmåte

1.Del lammekjøttet i terninger, og hakk løken. Ha dette i en varm stekepanne med olje, og tilsett karrypastaen når løken er blitt gyllen.

2.Hell på tomatene, og la gryta trekke i 10-15 minutter.

3.Tilsett sukker og kokosmasse. Klipp gjerne litt frisk koriander over. Server sammen med ris og en salat.

Karrypasta kjøpes på glass og er en perfekt smakssetter til en mengde middager. Den består av de mest særegne krydderne fra østen: hvitløk, ingefær, kummin, chili og gurkemeie.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 105,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Indisk kyllingsuppe.

Indisk kyllingsuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.10.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

5 g frisk ingefær
3 stk fedd hvitløk
1 stk rød chili
2 ss smør
3 stk gulrot
1 stk eple
2 stk løk
1 ss hot curry
2 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
1 stk ferdiggrillet kylling (800 g)
3 dl matfløte
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
12 blad frisk koriander


Vår versjon av denne suppen som er veldig populær. Her har vi brukt hjemmelagd currypulver og det gjør skikkelig susen. Alternativ er å bruke 2-3 ss karripaste. Vi brukte og en blanding av kremfløte og kokosmelk


Fremgangsmåte

Riv ingefærrot og finhakk hvitløken. Del chilien på langs og fjern frøene. Finhakk chilien.
Fres ingefær, hvitløk og chili mykt i smeltet smør i en romslig gryte. Tilsett revne gulrøtter, eple og løk. Dryss over curry og tilsett hønsekraft eller buljong. La alt få et oppkok og kok i 10 minutter.
Tilsett kyllingkjøtt i biter, fløte, kokosmelk og smak til med salt og pepper.
Dryss over fersk koriander før servering og server med nanbrød.

Varier styrken med mengde karripulver. Bruker du currypaste så bruk ca 2 ss, men smak til om du er usikker.

Klikk her for hjemmelagd hot karripulver

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 77,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Naan brød( Nanbrød).

Naan brød( Nanbrød)


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 03.04.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

500 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ts sukker
2 ts tørrgjær
ca 2 dl lunken melk
1,5 dl naturell youghurt pisket
1 pisket egg
4 ss olje eller smeltet ghee
Hakket frisk koriander



Fremgangsmåte

Ha mel, bakepulver og salt i en stor bolle.
Ha i sukker og tørrgjær.
Lag en grop i midten og tilsett melk, youghurt, egg og olje.
Eltes til en glatt deig.
Elt deigen i 5-10 minutter før den settes til heving. La den bli dobbelt så stor.
Kjevle den ut til den er 1/2 cm.

Sett ovnen på 200 grader.
Del leiven i 8 brød og kjevle dem pæreformet og ca 1/2 cm tykke. Dryss over koriander.
Stek ca 10-15 minutter til brødet blåser opp.

Serveres varme som tilbehør til indiske retter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 255,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3384



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.