Jeg har aldri vært i India og har heller ikke vært noen kløpper på å lage indisk mat, men jeg ser at Coop Extra har asiatisk uke denne uka, så det passer vel å forsøke på noen indiske retter, selv om det som er på tilbud som regel er ferdigmat. Jeg har jo skjønt at det å lage indiske sauser, krydderblandinger ol er en hel vitenskap, men jeg prøver her med de 10 beste og mest populære indiske oppskriftene på sidene mine. Og ikke bare middagsretter, men og småretter, drikke og dessert
Vi i Kristiansand har i mange år vært så heldige å ha en av Norges beste indiske restauranter, nemlig Mother India. Her har vi spist flere ganger og kan virkelig anbefales.
Chicken Curry
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
09.09.2013Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 kyling, ca 1 kg
2 ss olje
2 løk
1-2 hvitløkfedd
1 1/2 ts ingefær
1 1/2 ss koriander
1 ts karve
1 ts chilipulver
2 krm nellik
2 krm kanel
2 ss karri
1 1/2 ts salt
2 krm svart pepper
Smaken av en skikkelig indisk curry er bare helt utrolig. Reguler smak med yoghurt og krydder.Fremgangsmåte
En indisk rett som serveres med mye godt tilbehør og derfor kan rekke til fem personer. Server gjerne med Chapati brød og Raita salat. Se egne oppskrifter under de respektive kategorier.
Tin, skyll og del kyllingen i biter. Ta gjerne av skinnet. Skrell og hakk løk og hvitløk. Varm olje i en gryte. Fres løk, hvitløk og alt krydder til løken begynner å bli myk.
Legg i kyllingbitene og vend dem i krydderblandingen. Tilsett salt, pepper, eventuelt 2-3 ss mango chutney og et par dl yoghurt.
La kyllingen koke under lokk på svak varme i ca 30 minutter. Kok risen i mellomtiden. Bruk gjerne 1 ts gurkemeie i risen slik at den får fin gulfarge.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
104,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,79.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chana Masala
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
04.02.2018Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kristin Grude LundBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
200 g/1 bx kikerter
1 medium løk
2 fedd hvitløk
½ bx hermetiske tomater
1 ss garam-masala
½ ts gurkemeie
1 knivsodd chilipulver (eller etter smak)
salten
skvett fløte
Chapati
250 g sammalt hvete (fin)
1-1/2 dl vann
litt salt
Vegetar indisk rett med kikerter. Kan lages både sterkere og svakere. Mer krydder eller mindre og mer fløte. Vi brukte og naan brød ved siden av som dere kan se i bakgrunnen.
Chana masala kan og brukes som siderett til andre retter, vi brukte den ved siden av tandoori chicken.Fremgangsmåte
Skjær løk og hvitløk og fres i ca ½ dl olje. Tilsett krydder og tomater,
ertene til slutt. Ha i litt fløte og ev. karri, og la det surre i ca 10
min. Serveres med chapati, nan eller ris.
Chapati
Bland mel og salt, tilsett vann. Deles i størrelser som boller og kjevles i
størrelser tilsvarende lomper. Stekes på sterk varme i tørr panne ca 1 min.
på hver side. Snu ofte.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
144,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
25,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,05.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Indiske kjøttboller
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.08.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
450 g. Fårefarse
1 løk
1 fedd hvitløk
1½ ts. karry
1 ss. potetmel
Saus:
1 ss. solsikkeolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, finhakket
2 ts. karry
400 g. konserverede, knuste tomater
4 ss. vann
Garnering:
korianderblader eller bredbladet persille
En oppskrift fra Per i Danmark. Boller med mye smak, men kan gjerne krydres litt ekstra, kommer litt an på hvilken type karri du bruker.
Kan serveres med ris eller som en del av en buffe.Fremgangsmåte
Skrell løken og hakk det fint. Skrell og press hvitløksfeddet. Bland kjøttet med løk, karry, hvitløk og potetmel til en smidig farse.
Del farsen i 16 akkurat store deler og form dem til kjøttboller. Det er lettere å trille kjøttbollene, hvis man først fukter hendene med litt kaldt vann.
Sett en gryte halvt fyllt med lettsaltet vann i kok. Legg kjøttbollene i vannet ved hjelp av en hullskje. La dem surre ved svak varme i 10 min.
Lag sausen imens:
Varm opp oljen i en stor gryte. Stek hvitløk, løk og karry i ca. 1 min. Tilsett knuste tomater og 4 ss. vann.
Ta forsiktig kjøttbollene opp og bland dem forsiktig i sausen.
Garner med skyllet, grovhakket koriander eller bladpersille.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
126,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Chicken masala
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.07.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
VerdensmagasinetBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
Kyllingfileter 650 gram
4 løk
3 tomater
1/3 boks sterrømme
Solsikkeolje (evnt. olivenolje)
Krydder:
Malt ingefær 1-2 teskjeer
Hvitløk 4-6 fedd
laubærblad
Malt spisskummin (ground cummin) 1 ts
Malt koriander 1/2 teskje
Chilipulver (1/2 teskje)
Gurkemeie (turmeric/haldi) (1 1/2 ts)
Kardemomme (1/2 ts)
Kanel (1 knivsodd)
Nellik (1 knivsodd)
Garam masala (2 ts)
Sali
Fersk koriander
En smakfull rett som er åpen for variasjon av krydderene. Dette er indisk mat og kan gjøres kruttsterk om man ønsker det.
Vi har servert denne med pasta penne, brokkoli og gulrot. Ikke helt korrekt, men det er vel lov til å prøve seg fremFremgangsmåte
Varm oljen i en kasserolle, og ha i laubærbladene når oljen er varm. Ha i den hakkede løken og la den surre seg myk. Ha i ingefær og hvitløk, deretter kyllingbiter. La det surre under lokk noen minutter. Ha i haldi, cummin, malt koriander og chili. Smak til med salt.
La det hele småkoke til løken går i oppløsning. Ha i tomater, la det koke noen minutter til og ha så i kardemomme. kanel, nellik og gran masala. Til slutt tilsettes rømme. Legg fersk koriander på toppen før servering.
Kryddermengden kan varieres etter smak og behag. Mengden som er angitt gir en "sterk medium" variant.
Server med ris og nan brød, eller som hos oss med penne, brokkoli og gulrot.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
80,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mango Lassi søt yoghurtdrikk
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
ToroBildet er tatt av
ToroIngredienser
3 1/2 dl yoghurt
2 dl kaldt vann
3-4 ss brunt sukker
1 godt moden knust mango
Isbiter
Fremgangsmåte
Yoghurt blandet ut med vann kalles i India for Lassi og er en populær drikk. Vanlig Lassi er en sursøt yoghurtdrikk som nytes til frokost. Denne varianten, Mango Lassi, smaker godt som en oppfriskende avslutning på et krydret måltid.
Bland alle ingrediensene unntatt isbitene sammen i en blender. La det stå kjølig i 1-2 timer. Rett før servering knuses isbitene og helles i høye glass, hell over Mango Lassi og server umiddelbart.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
63,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Masala chai
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
10.02.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
3 dl vann
1/2 kanelstang
8 hele kryddernelliker
1/2 ts hele kardemomme frø
Evt litt ingefær, stjerneanis og pepper.
1,5 dl helmelk
1 tepose Earl Grey
Dette er masala chai te. Men som dere ser har vi hatt krem på toppen. Selv om denne skal serveres uten krem, liker jeg kremen og chai te smaken i sammen.Fremgangsmåte
Gir 2 glass
Masala betyr krydder og chai betyr te på hindi.
Kok opp vannet med alt krydder. La trekke 10 minutter. Hell i melk, kok opp. Ha i teposen og la trekke 2 minutter. Siles ned i 2 varme krus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
25,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Indisk korianderkylling
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
30.11.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Nirus VerdenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 gr kyllingfilet
2 ss Nirus koriander paste
4 ss naturell yoghurt
2 porsjoner basmatiris
Naan brød.
En nydelig variant av ovnsbakt kylling som smakte utrolig godt. Ideen kommer fra Niru Kumra hos Masalamgic, og jeg brukte deres korianderpaste. Denne anbefales virkelig!
Vi serverte den plain med ris og naan brød.
Tips til koking av ris. Vi har riskoker og her hadde vi i en ss currypaste før kokingen. Risen får en aroma og en litt skjult styrke,Fremgangsmåte
Del filetene i passende biter og bland youghurt og koriander paste godt sammen. Helle dette over kyllingfiletene og la det stå ett par timer.
Hell så alt sammen i en ildfast form og la det steke i ovn ved 225 grader i 15-20 minutter. Hold ett øye med det.
Server med basmatiris og naan brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
152,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Indisk lammegryte
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
12.05.2002Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
400 g lammekjøtt, uten ben, fra stek eller bog
1 løk
2 ss olivenolje
3 ss indisk karrypasta
1 boks hakkede tomater
1 ts sukker
2 ss kokosmasse
En gryte som er rask å lage samt virkelig smaker indisk. Vi brukte indisk karrypasta fra Masalamagic og det var mer enn nok med 2 ss, så pass på. Blir det for sterkt så ha litt yoghurt eller rømme ved siden av. Denne kan og lages med annet kjøtt, og vi tok litt foskjellige rester fra fryseren.Fremgangsmåte
1.Del lammekjøttet i terninger, og hakk løken. Ha dette i en varm stekepanne med olje, og tilsett karrypastaen når løken er blitt gyllen.
2.Hell på tomatene, og la gryta trekke i 10-15 minutter.
3.Tilsett sukker og kokosmasse. Klipp gjerne litt frisk koriander over. Server sammen med ris og en salat.
Karrypasta kjøpes på glass og er en perfekt smakssetter til en mengde middager. Den består av de mest særegne krydderne fra østen: hvitløk, ingefær, kummin, chili og gurkemeie.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
105,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Indisk kyllingsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.10.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
5 g frisk ingefær
3 stk fedd hvitløk
1 stk rød chili
2 ss smør
3 stk gulrot
1 stk eple
2 stk løk
1 ss hot curry
2 l hønsekraft (kraft fra kokt høne)
1 stk ferdiggrillet kylling (800 g)
3 dl matfløte
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
12 blad frisk koriander
Vår versjon av denne suppen som er veldig populær. Her har vi brukt hjemmelagd currypulver og det gjør skikkelig susen. Alternativ er å bruke 2-3 ss karripaste. Vi brukte og en blanding av kremfløte og kokosmelk
Fremgangsmåte
Riv ingefærrot og finhakk hvitløken. Del chilien på langs og fjern frøene. Finhakk chilien.
Fres ingefær, hvitløk og chili mykt i smeltet smør i en romslig gryte. Tilsett revne gulrøtter, eple og løk. Dryss over curry og tilsett hønsekraft eller buljong. La alt få et oppkok og kok i 10 minutter.
Tilsett kyllingkjøtt i biter, fløte, kokosmelk og smak til med salt og pepper.
Dryss over fersk koriander før servering og server med nanbrød.
Varier styrken med mengde karripulver. Bruker du currypaste så bruk ca 2 ss, men smak til om du er usikker.
Klikk her for hjemmelagd hot karripulverRaskt næringsinnhold
Denne retten har
77,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Naan brød( Nanbrød)
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
03.04.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Magnus Thor MagnussonIngredienser
500 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ts sukker
2 ts tørrgjær
ca 2 dl lunken melk
1,5 dl naturell youghurt pisket
1 pisket egg
4 ss olje eller smeltet
ghee
Hakket frisk koriander
Fremgangsmåte
Ha mel, bakepulver og salt i en stor bolle.
Ha i sukker og tørrgjær.
Lag en grop i midten og tilsett melk, youghurt, egg og olje.
Eltes til en glatt deig.
Elt deigen i 5-10 minutter før den settes til heving. La den bli dobbelt så stor.
Kjevle den ut til den er 1/2 cm.
Sett ovnen på 200 grader.
Del leiven i 8 brød og kjevle dem pæreformet og ca 1/2 cm tykke. Dryss over koriander.
Stek ca 10-15 minutter til brødet blåser opp.
Serveres varme som tilbehør til indiske retter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
255,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3384