Når 2024 begynner vil mange igjen prøve seg på sine nyttårsforsetter og spise sunnere, samt kanskje prøve å forandre livsstil. Om en prøver seg på lavkarbo eller lite fett i maten, så vil proteinrik mat være fornuftig om en skal slanke seg men samtidig få overskudd av energi. Og her kommer det noen gode salatoppskrifter som er en kombinasjon av lavkalori og lite fett, men som og er noen av de mest pop salatene på nettsidene. Disse kan spises alene eller som tilbehør til både fisk og kjøtt.
Chef salat
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
10.10.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
EtegildeBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 egg
100 g jarlsbergost
1/4 hode isbergsalat
8 grønne eller svarte oliven
dressing
250 g stekt kyllingkjøtt
2 vårløk
8 cherrytomater
basilikum
Enkel og god salatFremgangsmåte
Skjær de hardkokte eggene i båter. Skjær kylling og ost i biter og strimle vårløk og isbergsalat. Tomatene deler du i to.
Hell over dressing.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
145,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Baronens salat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.07.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
Salat av frisee, rosso og ruccola
100 g valnøttkjerner
Ca. 300 g hvit geitost f eks norsk chèvre-ost
Dressing:
1 dl olivenolje
2 ss vineddik
1 ts sennep
Salt
Pepper
Fremgangsmåte
I stekeovnen ved 275 grader C, under grillen 3-5 minutter
Fordel sprø salatblader og valnøttkjerner på store tallerkner.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.
Legg fire store skiver ost på bakepapir under full styrke på grillen til osten har smeltet og begynner å bli gyllen. Legg osteskivene på salaten og hell dressingen over.
Varmt brød og smør smaker godt til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
365,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,24 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
34,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Marinert kyllingbryst på lun salatseng
Antall porsjoner =
10Dato lagt inn eller oppdatert
17.01.2004Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
10 kyllingfileter
smør til steking
Estragonmarinade:
1 1/2 dl olje
3 ss vineddik
3 ss hakkede frisk estragon
1 ts salt
litt nykvernet pepper
Lun salatseng:
5 - 6 blader friséesalat
noen kvister friske urter
Fremgangsmåte
Bland ingrediensene til marinaden og legg i filetene. Mariner i 3-4 timer i kjøleskap. Stek filetene i smør i middels varm panne i 3 minutter på hver side. Riv det grønne litt fra hverandre og legg bladene som en seng på et fat. Legg på filetene. Serveres som en rett på koldtbord, men egner seg like godt varm som kald. Ved kald servering kan man gjerne steke filetene dagen før.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
161,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Appelsinsalat med avocado og løk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.01.2014Denne retten tar ca
10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
4 steinfrie appelsiner
1 moden, men fast stor avocado
1/2 rød løk, skåret i 1 cm tykke skiver
en klype salt
2 ss olivenolje
1 kryddermål tørket rosmarin
1 kryddermål knuste fennikelfrø
Enkel og forfriskende salat som vi bruker ved siden av hovedrettFremgangsmåte
Skrell appelsinene og fjern de hvite hinnene med en skarp kniv. Arbeid over en bolle slik at saften fra appelsinene renner ned i bollen. Del appelsinene i båter. Skjær på begge sider av hver båt så de kommer ut fra hinnen. Legg dem i en salatbolle.
Halver og skrell avocadoen, ta ut steinene og skjær fruktkjøttet på skrå i tynne skiver. Ha dem i salatbollen.
Del løkskivene i ringer. Legg dem over appelsinbåtene og avocadoskivene.
Visp sammen salt, 1 1/2 ss appelsinsaft, olje og urter. Hell dressingen over salaten og server straks.
NB: Hvis du serverer senere enn 10 minutter etter at du har laget den, før avocadoen er blitt brune. Et triks for å unngå misfarging av avocadoen er å pensle avocadokjøttet med sitronsaft.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
71,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Avocado og tomatsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.03.2015Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
2 modne avocadoer
2 store bifftomater, flådd og hakket
1 grovrevet issalathode, eller blandede salatblader
2 ss hakket frisk koriander
salt
nymalt svart pepper
Dressing:
6 ss olivenolje eller maisolje
2 ss frisk sitronsaft
Bre så enkelt og raskt å lage. Vi lagde dressingen, men jeg prøvde og med en slik ferdig syrlig italiensk dressing.og det var helt OKFremgangsmåte
Skjær avocadoene i to, fjern steinene og ta av skallet. Skjær op avocadoene og tomatene i omtrent like store båter på tvers.
Lag en seng av revet salat på en stor flat tallerken og legg tomatbåtene over. Dander avocadoskivene over tomatene og strø koriander over. Smak til med salt og pepper.
For å lage dressingen pisker du oliven- eller maisoljen sammen med sitronsaften i en mugge til blandingen er jevn.
Hell litt dressing over salaten og server resten ved siden av.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
83,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++4-bønnesalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.03.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
150 g tørre store hvite bønner (butterbeans)
150 g tørre svarte eller brune bønner
250 g friske aspargesbønner
250 g sukkererter
150 g kalamataoliven
2 rødløk
1 rød chili
4 ss sukker
1 sitron, saften
6 ss olivenolje
4 ss sesamolje
1 ts salt
1 ts kvernet svart pepper
Fremgangsmåte
Bløtlegg bønnene hver for seg i minst 8 timer. Hell vekk bløtleggingsvannet, skyll bønnene og kok dem i usaltet vann til de er møre, ca. 30 minutter. Hell av kokevannet og avkjøl (det går også an å bruke hermetiske bønner). Rens aspargesbønnene og skjær av stilkfestet. Legg bønnene i kokende vann i 30 sekunder. Legg dem direkte over i isvann og avkjøl dem helt. Skjær sukkerertene på skrå og legg dem i isvann så de blir helt sprø. Del olivenene i to og skjær rødløken i fine strimler. Del chilien på langs, skrap ut frøene og finhakk den. Bland alle ingrediensene til salaten i en bolle.
Bland sammen ingrediensene til dressingen og rør godt slik at sukkeret løser seg. Hell dressingen over salaten og bland forsiktig. La gjerne salaten stå og trekke i kjøleskapet noen timer.
Brukes som tilbehør til kalkun
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
173,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Agurksalat med Kidneybønner og gul paprika
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
03.01.2012Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
BonduelleBildet er tatt av
BonduelleIngredienser
1 liten slangeagurk (350 g)
1 gul paprika
1 chilifrukt
10 g frisk ingefær
2 fedd hvitløk
Salt
1 økologisk sitron (skall fra en kvart og saft fra en hel sitron)
1 boks (425 g) Bonduelle Kidney Bønner
2 stilker fersk koriander eller persille
Fremgangsmåte
Skyll og skjær agurken i tre deler. Høvle den i tynne skiver på langs.
Skyll og del den gule paprikaen og chilien. Fjern frøene og snitt paprikaen og chilien i små biter.
Skrell ingefæren tynt og snitt den fint opp. Ta av skallet på hvitløken og press den sammen med bladet på en bred kniv. Strø over salt og hakk det fint opp. Skyll sitronen i varmt vann, tørk den og riv ca. ½ ts av skallet. Skyll, rist av vannet og hakk opp krydderurtene.
Bland alle ingrediensene sammen med avdryppede Bonduelle Kidney Bønner. Smak til med litt sitronsaft.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
21,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Asiatisk biffsalat med sesamvinaigrette
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.08.2015Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Gladimat.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
400 g oksefilet
1 rød chili
1 mango
1 rødløk
salat, f.eks. frisésalat eller red rubarbsalat
4 ss cashewnøtter
sweet chilisaus
SESAMVINAIGRETTE:
2 ss sesamfrø
1 dl olje
2 ts hvitvinseddik
1 ts sennep
Dette er en thai biffsalat som vi har prøvd flere ganger. Forskjellige varianter finnes av denne. Noen er kruttsterke. Her er det og rød paprika i.
Bildet ble så dårlig at jeg har brukt det samme bilde som for en tilsvarende oppskrift.
Denne varianten kommer fra Gladimat.noFremgangsmåte
La kjøttet bli romtemperert, og stek hele fileten kjapt på alle sidene i en varm panne. Legg kjøttet til side, mens du gjør resten.
Del opp salat, chili, løk og mango.
Bland sammen sennep, olje, eddik og sesamfrø til en vinaigrette.
Kutt kjøttet i tynne skiver.
Bland alle grønnsakene, og legg på kjøttet.
Hell over dressingen.
Dryss over nøttene, og server med sweet chilisaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
175,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Avokadosalat med strimlet svinekjøtt
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
17.12.2005Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
600 g skinkebiff
2 ss rapsolje til steking
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 stk hode rødkål
1 pk ruccula
1 stk rødløk i tynne skiver
1 stk gulrot i tynne båter
2 stk avokado
saften av 2 stk klementin
4 ss olivenolje
1 ss tørket oregano
1 båt hvitløk
1 ts sukker
1 ts salt
1 dl ristede pinjekjerner
En rask, sunn og passende salat for en rask middag. Avokado i selskap med stekt kjøtt passer fint sammen med løk her. Her kan det og brukes rester etter julematen
Svinekjøtt enten det er kokt skinke, spekeskinke eller stekte strimler og bacon passer til både fruktige, spicy og hotte smaker, og er derfor knallgodt i salater.Fremgangsmåte
Skjær kjøtt i tynne skiver. Varm en stekepanne med
olje og stek kjøttet i til det får fin farge. Krydre med salt og pepper.
Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og kutt rødkål i så tynne strimler som mulig. Kutt rødløk i tynne båter. Riv eller høvle gulrot i fine strimler. Del avokado og ta den ut av skallet. Skjær den i biter eller tynne skiver. Ha alt i en bolle.
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er gylne. Avkjøl og dryss dem over salaten.
Bland sammen klementinsaft, olivenolje, oregano og hvitløk. Smak til med salt og pepper og hell dressingen over salaten.
TIPS
Bruk gjerne ferdigdressing. Du kan også bruke de halvferdige dressingblandingene som skal blandes ut i olje og/eller vann.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
117,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Cobb salat 2
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
28.04.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
2 stekte kyllingfilet
2-3 hardkokte egg
1 avocado
Rapid-, Isberg-, Romano-, Hjertesalat eller en miks av flere sorter. rives
4 tykke skiver bacon stekte
150 g ost jarlsberg
8 cherrytomater
Evt Litt rødløk eller vårløk til pynt.
Denne varianten er nydelig og her er en enkel måte å lage den på. Denne er uten løk.Fremgangsmåte
Kutt alt opp i passende biter. Anrett på fat som på bildet. Bland sammen dressing eller bruk ferdig dressing. Det skal opprinnelig være vinagrette til denne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
148,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3091