10 gode grønne grillretter


Oppdatertdato: 2019-06-03 Tema: Grilling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Grillmat trenger i nødvendigvis betyr kjøtt og fisk. Flere grønnsaker og frukt egner seg bra til grilling. Også grønt tilbehør som er så godt at selve grillmaten nesten kommer i skyggen, og til og med kaker og dessert kan være grillmat. Jeg har sett gjennom mine og deres favoritter + litt nyheter, og kommer her med 10 forskjellige forslag dere kan prøve. Og først en av de beste salatene som nok inneholder bacon, men bare så god.



Brokkolisalat


Prøv også Brokkolisalat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.03.2016
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Helios
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

300 g broccoli,
1 liten løk,
4 ss rosiner,
Dressing:
4 ss solsikkeolje,
2 ss epleeddik,
2 ss majones,
Garnering:
4 ss solsikkefrø,
evt.6 skiver bacon (sprøstekt og skåret i biter)


Nydelig salat med brokkoli og bacon. Vi hadde mye bacon på.
Denne dressingen er veldig anvendelig og passer for mange andre salater også.


Fremgangsmåte

Del brokkolien i buketter. Spar stilkene til for eksempel grønnsaksuppe. Bland bukettene med finhakket løk og rosiner.
Rør sammen ingrediensene til dressing og bland den i brokkolien. Legg på lokk, og la det hele stå minst 2 timer i kjøleskapet. Rist solsikkefrø i en tør stekepanne og strø dem over salaten, evt. sammen med baconbiter.

Serveringstips:
Server med grønnsaksuppe og nybakt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 195,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Søtpotet og asparges på grillen


Prøv også Søtpotet og asparges på grillen.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 15.09.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

2 stk søtpotet
1 bunt grønn frisk asparges
1 dl quinoa
2 ss olje til pensling
salt og pepper etter smak


Søtpotet er for mange en fremmed grønnsak. Men den er ypperlig å grille, så kjøp med deg et par stykker hjem og forsøk. Her griller vi søtpotetbåter sammen med asparges og strør til slutt over kokt quinoa. Enkelt, sunt og supergodt!


Fremgangsmåte

Kok quinoa etter anvisning på pakken.
Vask og skjær søtpoteter i båter eller skiver. Pensle med olje og strø på salt og pepper.
Vask aspargesen og skjær/knekk bort det nederste grove på stilken. Pensle med olje og strø på salt og pepper.
Legg søtpotetene først på grillen, for de tar lengre tid enn aspargesen. Grill potetbåtene/skivene til de er møre og har fått fin farge - 6-8 minutter. Vend de ofte.
Legg aspargesen på grillen og grill dem til de såvidt er møre, i 3-4 minutter, gjerne på et stykke aluminiumsfolie.
Legg søtpotetbåter og asparges over på et serveringsfat eller på tallerkner. Dryss over kokt quinoa og smak til med salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 115,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Hindu krydderpoteter


Prøv også Hindu krydderpoteter.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.06.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 ss olivenolje
8 stk potet i båter
1 pose Hindu potetbåt kryddermiks


Godt tilbehør til grillmat, eller som snacks.


Fremgangsmåte

Varm opp stekeovnen til 200 grader. Legg potetbåtene i en smurt ildfast form. Hell over litt olivenolje og dryss over potetkrydderet. Gni godt inn. Stekes midt i ovnen i ca 40 minutter eller til potetene er sprø og lysebrune.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 102,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Grillet fennikel med parmesanost.

Grillet fennikel med parmesanost


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.10.2005
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

2 fennikel
1 ss salt til kokevann
100 gr parmesanost
Salt og pepper


Grillede fennikler er godt tilbehør til grillet mat og spesielt til lammeretter.


Fremgangsmåte

1. Del fennikelene i to og kok de i lettsaltet vann i 5 minutter.
2. Tørk av og avkjøl. Smør fennikelen inn med olivenolje og høvle parmesan over snittflaten.
3. Grill fennikelen under lokk i 10 minutter. Den skal ha fine grillstriper under og osten skal være godt smeltet og gyllen.

Godt tilbehør til grillet mat og spesielt til lammeretter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 127,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet maiskolbe med limesmør.

Grillet maiskolbe med limesmør


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.05.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 stk fersk maiskolbe
2 ss romtemperert smør
Saft og skall fra 1 stk lime
1 ts maldon salt


Grillet maiskolbe er ypperlig tilbehør til grillet kjøtt. Med innslag av frisk lime passer retten også godt som venterett eller som enkel sommersnacks.


Fremgangsmåte

1. Rens maiskolber og ha dem i en kjele med kokende vann i ca. 2 minutter.
2. Rør sammen smør, limesaft og –skall. Pensle maiskolber med limesmør og grill i 5-6 minutter, snu noen ganger underveis. Strø maldonsalt over ved servering.

Pensle gjerne maiskolbene med limesmør både før og etter grilling for ekstra god smak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 107,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,27.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brownie på grillen.

Brownie på grillen


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 20.06.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

3 dl sukker
4 ss kakaopulver
1 ½ dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
150 g smør (smeltet og avkjølt)
2 stk egg


Har du bakt kake på grillen før? Med denne brownieoppskriften får du en supergod kake laget på grillen på kort tid!


Fremgangsmåte

1. Bland alt det tørre. Tilsett egg og smeltet smør, og bland godt.
2. Fordel røren i to smurte aluminiumsformer i minste størrelse (23 x 18 cm).
2. Stek på indirekte varme på grill i 15–20 minutter. Kaken skal være litt seig.

Tips!
Dryss gjerne litt melis på toppen av kaken og server med jordbær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 428,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asparges i fløtesaus.

Asparges i fløtesaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.12.2013
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

1 bunt frisk grønn asparges
1 dl pinjekjerner
3 dl kremfløte eller matfløte
3 ss finhakket frisk timian , evt oregano eller basilikum
nykvernet salt og pepper


Vårens og sommerens deiligste grønnsak Asparges legger du på grillen i en fløtesaus eller du steker dem i ovnen.


Fremgangsmåte

1. Kutt av ca 2 cm av den nederste delen av stilken eller ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy den til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken.
2. Rist pinjekjernene ved middels varme i en stekepanne til de er gylne.
3. Lag en kurv av aluminiumsfolie og legg aspargesen oppi kurven.
4. Hell fløte over aspargesen og strø timian og pinjekjerner på toppen.
5. Kvern salt og pepper over og sett kurven på grillen.
6. La stå til aspargesen er mør. Dette tar mellom 10–15 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 252,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Focaccia på grillen.

Focaccia på grillen


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 20.06.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

½ pk gjær
3 dl vann
400 g hvetemel
1 ss sukker
½ ts salt
1 dl olivenolje
1 dl sorte oliven uten stener
1 båt hvitløk
½ stk rødløk
1 stilk frisk rosmarin


Focaccia gjør seg veldig godt på grillen og til grillmaten. Disse flate porsjonsbrødene lager du i en fei. Helt klart en av våre sommerfavoritter!


Fremgangsmåte

1. Smuldre gjæren og rør den ut i lunkent vann.
2. Tilsett mel, sukker, oliven, rødløk, hvitløk, rosmarin og olivenolje i den lunkne blandingen. Rør sammen og la deigen heve under et klede i en time eller til dobbel størrelse.
3. Del deigen i emner på størrelse med en stor sprettball, og klapp dem forsiktig ut til flate brød i ca. 1 cm tykkelse. Størrelse og fasong har ikke så mye å si her.
4. Stek brødene på grill under lokk på indirekte varme i 10-15 minutter. Pass på at du snur dem med jevne mellomrom så de ikke blir brent.

Tips!
Dryss over litt flaksalt før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 256,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,09.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet gresk salat.

Grillet gresk salat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.07.2017
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

4 stk tomat
1 stk slangeagurk
2 stk avocado
1 stk løk
100 g fetaost i biter
12 stk grønne oliven
2 ss olivenolje
grovt salt og pepper etter smak


Gresk salat med agurk, tomat, løk, oliven og fetaost er alltid populært. Men hvorfor ikke prøve en ny variant. Pakk salaten inn i folie og legg den på grillen til osten har smeltet. Smaken på grønnsakene kommer godt frem etter en runde med varmebehandling. Har du ikke grill, kan du putte pakken i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter.


Fremgangsmåte

Skrell slangeagurken, og del alle grønnsakene i store biter.
Pensle et ark med tykk stekefolie med litt olivenolje og pakk inn grønnsakene og osten i enten en stor pakke eller i 4 porsjonspakker.
La pakken(e) grille i ca. 10 minutter.
Krydre med litt grovt salt og pepper, og server enten som en selvstendig rett eller som tilbehør til annen grillmat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 86,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,55.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønnsaksspyd med mais, sjampinjong og paprika.

Grønnsaksspyd med mais, sjampinjong og paprika


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.06.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Astrid Hals

Ingredienser

1 stk. maiskolbe
1 stk. grønn paprika i terninger
100 g frisk sjampinjong
2 ss olje til pensling
nykvernet pepper



Fremgangsmåte

Tre grønnsakene på grillspyd og grill.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 87,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3223







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.