Grillmat trenger ikke nødvendigvis betyr kjøtt og fisk. Flere grønnsaker og frukt egner seg bra til grilling. Også grønt tilbehør som er så godt at selve grillmaten nesten kommer i skyggen, og til og med kaker og dessert kan være grillmat. Jeg har sett gjennom mine og deres favoritter + litt nyheter, og kommer her med 10 forskjellige forslag dere kan prøve. Og først en av de beste salatene som nok inneholder bacon, men bare så god.
Brokkolisalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.03.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
HeliosBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
300 g broccoli,
1 liten løk,
4 ss rosiner,
Dressing:
4 ss solsikkeolje,
2 ss epleeddik,
2 ss majones,
Garnering:
4 ss solsikkefrø,
evt.6 skiver bacon (sprøstekt og skåret i biter)
Nydelig salat med brokkoli og bacon. Vi hadde mye bacon på.
Denne dressingen er veldig anvendelig og passer for mange andre salater også.Fremgangsmåte
Del brokkolien i buketter. Spar stilkene til for eksempel grønnsaksuppe. Bland bukettene med finhakket løk og rosiner.
Rør sammen ingrediensene til dressing og bland den i brokkolien. Legg på lokk, og la det hele stå minst 2 timer i kjøleskapet. Rist solsikkefrø i en tør stekepanne og strø dem over salaten, evt. sammen med baconbiter.
Serveringstips:
Server med grønnsaksuppe og nybakt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
220,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Søtpotet og asparges på grillen
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.09.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2 stk søtpotet
1 bunt grønn frisk asparges
1 dl quinoa
2 ss olje til pensling
salt og pepper etter smak
Søtpotet er for mange en fremmed grønnsak. Men den er ypperlig å grille, så kjøp med deg et par stykker hjem og forsøk. Her griller vi søtpotetbåter sammen med asparges og strør til slutt over kokt quinoa. Enkelt, sunt og supergodt!Fremgangsmåte
Kok quinoa etter anvisning på pakken.
Vask og skjær søtpoteter i båter eller skiver. Pensle med olje og strø på salt og pepper.
Vask aspargesen og skjær/knekk bort det nederste grove på stilken. Pensle med olje og strø på salt og pepper.
Legg søtpotetene først på grillen, for de tar lengre tid enn aspargesen. Grill potetbåtene/skivene til de er møre og har fått fin farge - 6-8 minutter. Vend de ofte.
Legg aspargesen på grillen og grill dem til de såvidt er møre, i 3-4 minutter, gjerne på et stykke aluminiumsfolie.
Legg søtpotetbåter og asparges over på et serveringsfat eller på tallerkner. Dryss over kokt quinoa og smak til med salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
117,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hindu krydderpoteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.06.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 ss olivenolje
8 stk potet i båter
1 pose Hindu potetbåt kryddermiks
Godt tilbehør til grillmat, eller som snacks.Fremgangsmåte
Varm opp stekeovnen til 200 grader. Legg potetbåtene i en smurt ildfast form. Hell over litt olivenolje og dryss over potetkrydderet. Gni godt inn. Stekes midt i ovnen i ca 40 minutter eller til potetene er sprø og lysebrune.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
103,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Grillet fennikel med parmesanost
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
28.10.2005Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
2 fennikel
1 ss salt til kokevann
100 gr parmesanost
Salt og pepper
Grillede fennikler er godt tilbehør til grillet mat og spesielt til lammeretter.Fremgangsmåte
1. Del fennikelene i to og kok de i lettsaltet vann i 5 minutter.
2. Tørk av og avkjøl. Smør fennikelen inn med olivenolje og høvle parmesan over snittflaten.
3. Grill fennikelen under lokk i 10 minutter. Den skal ha fine grillstriper under og osten skal være godt smeltet og gyllen.
Godt tilbehør til grillet mat og spesielt til lammeretter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
126,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brownie på grillen
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
20.06.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
3 dl sukker
4 ss kakaopulver
1 ½ dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
150 g smør (smeltet og avkjølt)
2 stk egg
Har du bakt kake på grillen før? Med denne brownieoppskriften får du en supergod kake laget på grillen på kort tid!Fremgangsmåte
1. Bland alt det tørre. Tilsett egg og smeltet smør, og bland godt.
2. Fordel røren i to smurte aluminiumsformer i minste størrelse (23 x 18 cm).
2. Stek på indirekte varme på grill i 15–20 minutter. Kaken skal være litt seig.
Tips!
Dryss gjerne litt melis på toppen av kaken og server med jordbær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
429,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
49,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet maiskolbe med limesmør
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.05.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
4 stk fersk maiskolbe
2 ss romtemperert smør
Saft og skall fra 1 stk lime
1 ts maldon salt
Grillet maiskolbe er ypperlig tilbehør til grillet kjøtt. Med innslag av frisk lime passer retten også godt som venterett eller som enkel sommersnacks.Fremgangsmåte
1. Rens maiskolber og ha dem i en kjele med kokende vann i ca. 2 minutter.
2. Rør sammen smør, limesaft og –skall. Pensle maiskolber med limesmør og grill i 5-6 minutter, snu noen ganger underveis. Strø maldonsalt over ved servering.
Pensle gjerne maiskolbene med limesmør både før og etter grilling for ekstra god smak.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
106,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,27.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Asparges i fløtesaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.12.2013Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1 bunt frisk grønn asparges
1 dl pinjekjerner
3 dl kremfløte eller matfløte
3 ss finhakket frisk timian , evt oregano eller basilikum
nykvernet salt og pepper
Vårens og sommerens deiligste grønnsak Asparges legger du på grillen i en fløtesaus eller du steker dem i ovnen.Fremgangsmåte
1. Kutt av ca 2 cm av den nederste delen av stilken eller ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy den til den seige enden knekker. Skrell den nederste delen av stilken.
2. Rist pinjekjernene ved middels varme i en stekepanne til de er gylne.
3. Lag en kurv av aluminiumsfolie og legg aspargesen oppi kurven.
4. Hell fløte over aspargesen og strø timian og pinjekjerner på toppen.
5. Kvern salt og pepper over og sett kurven på grillen.
6. La stå til aspargesen er mør. Dette tar mellom 10–15 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
243,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
24,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Focaccia på grillen
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
20.06.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
½ pk gjær
3 dl vann
400 g hvetemel
1 ss sukker
½ ts salt
1 dl olivenolje
1 dl sorte oliven uten stener
1 båt hvitløk
½ stk rødløk
1 stilk frisk rosmarin
Focaccia gjør seg veldig godt på grillen og til grillmaten. Disse flate porsjonsbrødene lager du i en fei. Helt klart en av våre sommerfavoritter!Fremgangsmåte
1. Smuldre gjæren og rør den ut i lunkent vann.
2. Tilsett mel, sukker, oliven, rødløk, hvitløk, rosmarin og olivenolje i den lunkne blandingen. Rør sammen og la deigen heve under et klede i en time eller til dobbel størrelse.
3. Del deigen i emner på størrelse med en stor sprettball, og klapp dem forsiktig ut til flate brød i ca. 1 cm tykkelse. Størrelse og fasong har ikke så mye å si her.
4. Stek brødene på grill under lokk på indirekte varme i 10-15 minutter. Pass på at du snur dem med jevne mellomrom så de ikke blir brent.
Tips!
Dryss over litt flaksalt før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
258,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet gresk salat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.07.2017Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
4 stk tomat
1 stk slangeagurk
2 stk avocado
1 stk løk
100 g fetaost i biter
12 stk grønne oliven
2 ss olivenolje
grovt salt og pepper etter smak
Gresk salat med agurk, tomat, løk, oliven og fetaost er alltid populært. Men hvorfor ikke prøve en ny variant. Pakk salaten inn i folie og legg den på grillen til osten har smeltet. Smaken på grønnsakene kommer godt frem etter en runde med varmebehandling. Har du ikke grill, kan du putte pakken i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter.Fremgangsmåte
Skrell slangeagurken, og del alle grønnsakene i store biter.
Pensle et ark med tykk stekefolie med litt olivenolje og pakk inn grønnsakene og osten i enten en stor pakke eller i 4 porsjonspakker.
La pakken(e) grille i ca. 10 minutter.
Krydre med litt grovt salt og pepper, og server enten som en selvstendig rett eller som tilbehør til annen grillmat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
86,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønnsaksspyd med mais, sjampinjong og paprika
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.06.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Astrid HalsIngredienser
1 stk. maiskolbe
1 stk. grønn paprika i terninger
100 g frisk sjampinjong
2 ss olje til pensling
nykvernet pepper
Fremgangsmåte
Tre grønnsakene på grillspyd og grill.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
87,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3223