Starten av sommeren betyr for oss her hjemme jordbær og rabarbra i hagen. Og i år er intet unntak. Jordbærne våre har slitt de siste årene og i år ble det nesten ingen bær. Men rabarbra kommer jo opp uansett. Og med rabarbra bruker vi bare de nyeste og ferskeste stilkene. Jeg har her plukket ut en del muffins oppskrifter med jordbær og rabarbra, og begge råvarer er egnet for formålet. Senere kommer andre kaker og desserter med samme råvarer. Ha en god sommer til alle. Hilsen Knut
Jordbær muffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
17.06.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
200 gram bløtt smør
200 gram sukker
3 egg
1 dl. melk
125 gram jordbær
300 gram mel
2 ts. vaniljesukker
2 ts. Bakepulver
Enkle og gode muffins. Glasur og pynt må til, vi brukte melisglasur og jordbær.
Vi stekte med 175 grader i 12 min i varmluftsovn. Perfekte.Fremgangsmåte
Rør smør og sukker godt sammen og rør eggene i skiftevis med melken. Del de rensede og skylte jordbær i mindre stykker og bland dem i melet sammen med vaniljesukker og bakepulver.
Vend det i deigen. Ha deigen i papir- eller muffinsforme og bak kakene midt i ovnen ved 175-200 grader i 12 minutter.
Når muffinsene er kjølt ned litt, pensles de med litt melisglasur og pyntes med ett halvt jordbær.
Tips:
Muffins kan fryses.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
336,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
39,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jordbær- og rabarbramuffins med smuldretrekk
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.05.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
Muffinsrøre
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
3 egg
100 g smeltet smør
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Revet skall av 1 sitron
4 dl hvetemel
1 dl yoghurt naturell
1 1/2 dl melk
10 jordbær i biter
2 rabarbrastilker i biter
Smuldretrekk
50 g smør
1 dl hvetemel
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts malt kardemomme
Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbraen, som opprinnelig kommer fra Kina, ble tidligere ansett for å ha styrkende egenskaper. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.
Her som lekre muffins med jordbær og toppings.Fremgangsmåte
Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
Bland i smeltet smør, melk og yoghurt.
Bland hvetemelet med vaniljesukker og sitronskall. Rør til en jevn røre.
Rør de oppkuttede jordbærene og rabarbraen forsiktig inn i røren.
Fyll muffinsformene 2/3 fulle med røre.
Bland alle ingrediensene til smuldretrekket til en smuldrende deig, og fordel jevnt over muffinsrøren.
Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 20–25 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
253,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
33,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rabarbramuffins 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.08.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
3 egg
200 g rå rørsukker
1 dl kaldpresset rapsolje
1/2 dl helmelk
2 ts bakepulver
Korn av 1 stang vanilje
Reven skal av 1/2 sitron eller appelsin
350 g hvetemel
3 stengler rabarbra
Muffins former, evt. Papirformer
Grei måte å bruke rabarbra på.Fremgangsmåte
Skjær rabarbraene i små stykker. Pisk egg og sukker skummende.
Tilsett melk, olje, bakepulver, sitronskall og vanilje.
Vend rabarbraene i melet og bland i eggeblandingen.
Fyll formene halvt og bak dem i ovnen ved 180º i 15-20 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
310,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Jordbærmuffins med jordbærglasur
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.02.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
Muffins
200 g smeltet smør
4 egg, gjerne økologiske
3 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 ss vaniljesukker
2 dl melk
Skallet av 1 sitron, gjerne økologisk
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 klype salt
1 dl friske jordbær i biter
Glasur
200 g romtemperert smør
5 dl Dansukker Økologisk Melis, siktet
2 ss jordbærpulver (finnes i velassorterte butikker)
300 g kremost
Saften av 1/2 sitron
3 ss jordbærsyltetøy
Små eller store muffins med jordbær. Blir 16 store eller 24 små.Fremgangsmåte
Muffins
Sett ovnen på 200 °C.
Smelt smøret.
Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
Bland i smeltet smør, melk og revet sitronskall.
Bland hvetemel, bakepulver og salt, og sikt det ned i røren.
Skyll jordbærene og kutt dem i små biter. Vend bitene inn i røren.
Plasser papirformer i et muffinsbrett, og fordel røren jevnt i formene.
Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 10 minutter eller til de er gylne (prøv med en kakenål, den skal være helt tørr når du drar den ut).
Sprøyt over glasuren før servering.
Glasur
Visp smør, siktet melis og jordbærpulver luftig.
Visp inn kremosten og sitronsaften.
Rør inn jordbærsyltetøyet.
Sprøyt eller smør glasuren på muffinsene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
355,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
37,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,65.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fylte jordbærmuffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
15.01.2013Denne retten tar ca
45 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
Muffinsdeig
125 g mykt smør
150 g sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
3 egg
½ dl melk
225 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
Muffinsformer
Jordbærkrem
1/4 liter kremfløte
150 g melis
rød konditorfarge
250 g jordbær
Fremgangsmåte
Muffinsdeig:
Rør smør, sukker og vaniljesukker luftig. Visp i eggene et om gangen. Rør melk inn i deigen og tilsett hvetemel og bakepulver. Rør deigen sammen og fordel den i muffinsformene. Stek kakene i 20-25 minutter på 175ºC. La kakene avkjøles helt.
Jordbærkrem:
Skyll og rens bærene og skjær dem i små biter. Visp fløten til krem, og vend jordbærene i. Smak til med litt melis.
Skjær toppen av muffinsene og lag en fordypning i dem ved å ta vekk litt av muffinsene med en skje. Fordel jordbærkremen i muffinsene, og legg på muffinstoppene igjen. Bland den resterende melisen med litt vann og rød konditorfarge, overtrekk lokket med rød melis og pynt med jordbær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
304,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
36,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Muffins med jordbær
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
15.01.2013Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
Muffinsdeig
2 1/2 dl sukker
150 g mykt smør
2 egg
5 dl mel
2 ts bakepulver
0,5 ss Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
1 1/4 dl melk
3 dl skivede jordbær
Fremgangsmåte
Varm ovnen til 160 grader. Visp sukker og smør mykt og luftig. Tilsett ett og ett egg, visp godt mellom hvert egg.
Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og vend inn i sammen med melk. Bland i jordbærene og fordel deigen i amerikanska muffinsformar. Stek muffinsene i ca. 25 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
305,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rabarbramuffins 3
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
01.08.2013Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
500 g rabarbra
3 stk egg
2 ½ dl sukker
175 g smør
2 ½ dl hvetemel
½ ts bakepulver
Ostekrem:
3 dl kesam vanilje, 7,4 %
200 g kremost naturell
2 ½ dl melis
2 ts vaniljesukker
En deig, to kaker.Fremgangsmåte
Rabarbraen vaskes og renses hvis den ytre delen er grov. Kuttes i staver på 3 - 4 cm.
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
Tilsett smeltet avkjølt smør og sikt i hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Røren helles over i muffinsformer eller en bakepapirkledd springform (24 cm).
Stikk stavene med rabarbra ned i røren og fordel de jevnt utover.
Muffinsene stekes i ovnen på 175 ºC i 15–20 minutter avhengig av størrelsen på muffinsformene.
Stek kaken midt i ovnen på 175 ºC i ca 40 minutter.
Ostekremen:
Ha alle ingrediensene i en bolle og visp dem sammen til en luftig krem.
Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
245,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
27,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Jordbærmuffins 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.04.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
4 dl hvetemel
2 1/2 ts bakepulver
1 1/2 dl flytende margarin
2 dl Dansukker Demerarasukker
3 egg
Saft og skall av 1 ubehandlet sitron
100 g hakket hvit sjokolade
1/2 liter (250 g) friske jordbær i biter
Pynt
1 1/2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Jordbær
Når jordbærne kommer er det tid for jordbærmuffinsFremgangsmåte
Bland hvetemel og bakepulver.
Tilsett margarin, sukker, egg og sitronsaft og -skall. Bland. Tilsett sjokolade og jordbær.
Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl. Visp fløten stiv sammen med vaniljesukkeret.
Skyll jordbærene. Sprøyt eller klatt på litt vispet krem på hver muffins. Pynt med jordbær.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
304,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
32,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Summer S mores cupcakes med rabarbrakompott
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
10.04.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Dr OetkerBildet er tatt av
Dr OetkerIngredienser
Cupcakedeig:
150 g mykt smør
150 g sukker
3 egg
50 g mandelmel
150 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
¾ dl hylleblomstsaft
Fyll:
200 g rabarbra i små biter
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
75 g sukker
Marshmallowtopping:
7 Dr. Oetker Gelatinblader
¾ dl vann
250 g sukker
¾ dl lys sirup
2 ts sitronaroma etter ønske
Oppskrift på sommerlige cupcakes med nydelig marshmallowtoppingFremgangsmåte
Cupcakedeig
Sett ovnen på 175 grader, varmluft.
Rør smør og sukker mykt. Visp i eggene et om gangen, og visp i ett minutt mellom hvert egg som tilsettes. Rør inn hylleblomstsaft og mandelmel. Sikt til slutt i hvetemel og bakepulver, og bland til en jevn deig. Fordel deigen i muffinsformer, og stek cupcakes'ene i ca. 20 minutter.
Fyll
Kok opp rabarbra, vaniljesukker og sukker på svak varme. Kok til rabarbraen er myk. Lag en grop i midten av hver cupcake med en teskje, og fyll med rabarbrakompott.
Marshmallowtopping
Bløtlegg gelatinbladene i kaldt vann mens sukkerblandingen tilberedes. Hell vann, sukker og sirup i en kasserolle og la det koke opp langsomt under omrøring. Kok sukkerblandingen på svak varme, til sukkeret har løst seg opp. Øk deretter varmen, til sukkerblandingen når 130 grader. Det er viktig at blandingen når denne temperaturen (men maksimalt 140 grader), for at toppingen skal få riktig konsistens.
Klem vannet ut av gelatinbladene, og løs dem opp i 1ss vann blandet med 2ts sitronaroma og litt av sukkerlaken. Hell det over i en bolle, og tilsett resten av sukkerlaken. Visp blandingen på middels hastighet i 8-10 minutter, til konsistensen er litt som tyggegummi og minner om marengs. Ha blandingen over i en sprøytepose med stjernetupp med en gang, og lag små topper på cupcakes'ene slik at fyllet skjules. La cupcakes'ene stå litt før man brenner av toppingen med en gassbrenner for at de skal bli gyldne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
298 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
48,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rabarbramuffins 4
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
11.04.2018Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
2 dl rabarbra i små biter
100 g mandelmasse
150 g smør eller margarin
3/4 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 krm salt
3 egg
1 dl hvetemel
1/2 dl potetmel
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
50 g hvit sjokolade i små biter
3/4 dl hakkede mandler
Pynt
Dansukker Melis
Jeg har flere typer rabarbramuffins. Denne kommer fra dansukker.Fremgangsmåte
Riv mandelmassen, og bland den med smør, muscovadorørsukker og salt. Tilsett eggene, ett om gangen. Bland de to meltypene, bakepulveret og vaniljesukkeret, og vend dette inn i røren.
Tilsett mandler, sjokolade og rabarbrabiter. Hell over i former. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Sikt over litt melis før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
380,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
28,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
26,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3405