10 gode jordbær og rabarbra muffins


Oppdatertdato: 2025-07-05 Tema: Muffins Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Starten av sommeren betyr for oss her hjemme jordbær og rabarbra i hagen. Og i år er intet unntak. Jordbærne våre har slitt de siste årene og i år ble det nesten ingen bær. Men rabarbra kommer jo opp uansett. Og med rabarbra bruker vi bare de nyeste og ferskeste stilkene. Jeg har her plukket ut en del muffins oppskrifter med jordbær og rabarbra, og begge råvarer er egnet for formålet. Senere kommer andre kaker og desserter med samme råvarer. Ha en god sommer til alle. Hilsen Knut

Annonse



Jordbær muffins


Prøv også Jordbær muffins.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.06.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

200 gram bløtt smør
200 gram sukker
3 egg
1 dl. melk
125 gram jordbær
300 gram mel
2 ts. vaniljesukker
2 ts. Bakepulver


Enkle og gode muffins. Glasur og pynt må til, vi brukte melisglasur og jordbær.
Vi stekte med 175 grader i 12 min i varmluftsovn. Perfekte.


Fremgangsmåte

Rør smør og sukker godt sammen og rør eggene i skiftevis med melken. Del de rensede og skylte jordbær i mindre stykker og bland dem i melet sammen med vaniljesukker og bakepulver.
Vend det i deigen. Ha deigen i papir- eller muffinsforme og bak kakene midt i ovnen ved 175-200 grader i 12 minutter.

Når muffinsene er kjølt ned litt, pensles de med litt melisglasur og pyntes med ett halvt jordbær.

Tips:
Muffins kan fryses.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 336,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Jordbær- og rabarbramuffins med smuldretrekk


Prøv også Jordbær- og rabarbramuffins med smuldretrekk.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.05.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

Muffinsrøre
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
3 egg
100 g smeltet smør
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Revet skall av 1 sitron
4 dl hvetemel
1 dl yoghurt naturell
1 1/2 dl melk
10 jordbær i biter
2 rabarbrastilker i biter

Smuldretrekk
50 g smør
1 dl hvetemel
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts malt kardemomme


Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbraen, som opprinnelig kommer fra Kina, ble tidligere ansett for å ha styrkende egenskaper. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.
Her som lekre muffins med jordbær og toppings.


Fremgangsmåte

Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
Bland i smeltet smør, melk og yoghurt.
Bland hvetemelet med vaniljesukker og sitronskall. Rør til en jevn røre.
Rør de oppkuttede jordbærene og rabarbraen forsiktig inn i røren.
Fyll muffinsformene 2/3 fulle med røre.
Bland alle ingrediensene til smuldretrekket til en smuldrende deig, og fordel jevnt over muffinsrøren.
Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 20–25 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 253,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Rabarbramuffins 2


Prøv også Rabarbramuffins 2.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.08.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

3 egg
200 g rå rørsukker
1 dl kaldpresset rapsolje
1/2 dl helmelk
2 ts bakepulver
Korn av 1 stang vanilje
Reven skal av 1/2 sitron eller appelsin
350 g hvetemel
3 stengler rabarbra
Muffins former, evt. Papirformer


Grei måte å bruke rabarbra på.


Fremgangsmåte

Skjær rabarbraene i små stykker. Pisk egg og sukker skummende.
Tilsett melk, olje, bakepulver, sitronskall og vanilje.
Vend rabarbraene i melet og bland i eggeblandingen.
Fyll formene halvt og bak dem i ovnen ved 180º i 15-20 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 310,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Jordbærmuffins med jordbærglasur.

Jordbærmuffins med jordbærglasur


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.02.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

Muffins
200 g smeltet smør
4 egg, gjerne økologiske
3 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 ss vaniljesukker
2 dl melk
Skallet av 1 sitron, gjerne økologisk
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 klype salt
1 dl friske jordbær i biter

Glasur
200 g romtemperert smør
5 dl Dansukker Økologisk Melis, siktet
2 ss jordbærpulver (finnes i velassorterte butikker)
300 g kremost
Saften av 1/2 sitron
3 ss jordbærsyltetøy


Små eller store muffins med jordbær. Blir 16 store eller 24 små.


Fremgangsmåte

Muffins
Sett ovnen på 200 °C.
Smelt smøret.
Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
Bland i smeltet smør, melk og revet sitronskall.
Bland hvetemel, bakepulver og salt, og sikt det ned i røren.
Skyll jordbærene og kutt dem i små biter. Vend bitene inn i røren.
Plasser papirformer i et muffinsbrett, og fordel røren jevnt i formene.
Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 10 minutter eller til de er gylne (prøv med en kakenål, den skal være helt tørr når du drar den ut). Sprøyt over glasuren før servering.

Glasur
Visp smør, siktet melis og jordbærpulver luftig.
Visp inn kremosten og sitronsaften.
Rør inn jordbærsyltetøyet.
Sprøyt eller smør glasuren på muffinsene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 355,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,65.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylte jordbærmuffins.

Fylte jordbærmuffins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 15.01.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

Muffinsdeig
125 g mykt smør
150 g sukker
1 ss Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
3 egg
½ dl melk
225 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
Muffinsformer

Jordbærkrem
1/4 liter kremfløte
150 g melis
rød konditorfarge
250 g jordbær



Fremgangsmåte

Muffinsdeig:
Rør smør, sukker og vaniljesukker luftig. Visp i eggene et om gangen. Rør melk inn i deigen og tilsett hvetemel og bakepulver. Rør deigen sammen og fordel den i muffinsformene. Stek kakene i 20-25 minutter på 175ºC. La kakene avkjøles helt.

Jordbærkrem:
Skyll og rens bærene og skjær dem i små biter. Visp fløten til krem, og vend jordbærene i. Smak til med litt melis.

Skjær toppen av muffinsene og lag en fordypning i dem ved å ta vekk litt av muffinsene med en skje. Fordel jordbærkremen i muffinsene, og legg på muffinstoppene igjen. Bland den resterende melisen med litt vann og rød konditorfarge, overtrekk lokket med rød melis og pynt med jordbær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 304,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Muffins med jordbær.

Muffins med jordbær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 15.01.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

Muffinsdeig
2 1/2 dl sukker
150 g mykt smør
2 egg
5 dl mel
2 ts bakepulver
0,5 ss Dr. Oetker Ekte Bourbon Vaniljesukker
1 1/4 dl melk
3 dl skivede jordbær



Fremgangsmåte

Varm ovnen til 160 grader. Visp sukker og smør mykt og luftig. Tilsett ett og ett egg, visp godt mellom hvert egg.
Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og vend inn i sammen med melk. Bland i jordbærene og fordel deigen i amerikanska muffinsformar. Stek muffinsene i ca. 25 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 305,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbramuffins 3.

Rabarbramuffins 3


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.08.2013
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

500 g rabarbra
3 stk egg
2 ½ dl sukker
175 g smør
2 ½ dl hvetemel
½ ts bakepulver

Ostekrem:
3 dl kesam vanilje, 7,4 %
200 g kremost naturell
2 ½ dl melis
2 ts vaniljesukker


En deig, to kaker.


Fremgangsmåte

Rabarbraen vaskes og renses hvis den ytre delen er grov. Kuttes i staver på 3 - 4 cm. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
Tilsett smeltet avkjølt smør og sikt i hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Røren helles over i muffinsformer eller en bakepapirkledd springform (24 cm). Stikk stavene med rabarbra ned i røren og fordel de jevnt utover.
Muffinsene stekes i ovnen på 175 ºC i 15–20 minutter avhengig av størrelsen på muffinsformene. Stek kaken midt i ovnen på 175 ºC i ca 40 minutter.

Ostekremen:
Ha alle ingrediensene i en bolle og visp dem sammen til en luftig krem.
Server kaken lun med ostekremen som tilbehør eller avkjøl kaken og smør ostekremen på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 245,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,82.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbærmuffins 2.

Jordbærmuffins 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.04.2018
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

4 dl hvetemel
2 1/2 ts bakepulver
1 1/2 dl flytende margarin
2 dl Dansukker Demerarasukker
3 egg
Saft og skall av 1 ubehandlet sitron
100 g hakket hvit sjokolade
1/2 liter (250 g) friske jordbær i biter

Pynt
1 1/2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Jordbær


Når jordbærne kommer er det tid for jordbærmuffins


Fremgangsmåte

Bland hvetemel og bakepulver.
Tilsett margarin, sukker, egg og sitronsaft og -skall. Bland. Tilsett sjokolade og jordbær.
Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl. Visp fløten stiv sammen med vaniljesukkeret.
Skyll jordbærene. Sprøyt eller klatt på litt vispet krem på hver muffins. Pynt med jordbær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 304,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 32,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Summer S mores cupcakes med rabarbrakompott.

Summer S mores cupcakes med rabarbrakompott


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.04.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dr Oetker
Bildet er tatt av Dr Oetker

Ingredienser

Cupcakedeig:
150 g mykt smør
150 g sukker
3 egg
50 g mandelmel
150 g hvetemel
1 ts Dr. Oetker Bakepulver
¾ dl hylleblomstsaft

Fyll:
200 g rabarbra i små biter
1 ss Dr. Oetker Ekte Vaniljesukker
75 g sukker

Marshmallowtopping:
7 Dr. Oetker Gelatinblader
¾ dl vann
250 g sukker
¾ dl lys sirup
2 ts sitronaroma etter ønske


Oppskrift på sommerlige cupcakes med nydelig marshmallowtopping


Fremgangsmåte

Cupcakedeig
Sett ovnen på 175 grader, varmluft.
Rør smør og sukker mykt. Visp i eggene et om gangen, og visp i ett minutt mellom hvert egg som tilsettes. Rør inn hylleblomstsaft og mandelmel. Sikt til slutt i hvetemel og bakepulver, og bland til en jevn deig. Fordel deigen i muffinsformer, og stek cupcakes'ene i ca. 20 minutter.

Fyll
Kok opp rabarbra, vaniljesukker og sukker på svak varme. Kok til rabarbraen er myk. Lag en grop i midten av hver cupcake med en teskje, og fyll med rabarbrakompott.

Marshmallowtopping
Bløtlegg gelatinbladene i kaldt vann mens sukkerblandingen tilberedes. Hell vann, sukker og sirup i en kasserolle og la det koke opp langsomt under omrøring. Kok sukkerblandingen på svak varme, til sukkeret har løst seg opp. Øk deretter varmen, til sukkerblandingen når 130 grader. Det er viktig at blandingen når denne temperaturen (men maksimalt 140 grader), for at toppingen skal få riktig konsistens.

Klem vannet ut av gelatinbladene, og løs dem opp i 1ss vann blandet med 2ts sitronaroma og litt av sukkerlaken. Hell det over i en bolle, og tilsett resten av sukkerlaken. Visp blandingen på middels hastighet i 8-10 minutter, til konsistensen er litt som tyggegummi og minner om marengs. Ha blandingen over i en sprøytepose med stjernetupp med en gang, og lag små topper på cupcakes'ene slik at fyllet skjules. La cupcakes'ene stå litt før man brenner av toppingen med en gassbrenner for at de skal bli gyldne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 298 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 48,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rabarbramuffins 4.

Rabarbramuffins 4


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 11.04.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

2 dl rabarbra i små biter
100 g mandelmasse
150 g smør eller margarin
3/4 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 krm salt
3 egg
1 dl hvetemel
1/2 dl potetmel
1/2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
50 g hvit sjokolade i små biter
3/4 dl hakkede mandler

Pynt
Dansukker Melis


Jeg har flere typer rabarbramuffins. Denne kommer fra dansukker.


Fremgangsmåte

Riv mandelmassen, og bland den med smør, muscovadorørsukker og salt. Tilsett eggene, ett om gangen. Bland de to meltypene, bakepulveret og vaniljesukkeret, og vend dette inn i røren.
Tilsett mandler, sjokolade og rabarbrabiter. Hell over i former. Stekes midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter. Sikt over litt melis før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 380,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3405
Grillmat.Dressinger.
Kylling.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.