Fotograf:Dansukker Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbraen, som opprinnelig kommer fra Kina, ble tidligere ansett for å ha styrkende egenskaper. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.
Her som lekre muffins med jordbær og toppings.
Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
Bland i smeltet smør, melk og yoghurt.
Bland hvetemelet med vaniljesukker og sitronskall. Rør til en jevn røre.
Rør de oppkuttede jordbærene og rabarbraen forsiktig inn i røren.
Fyll muffinsformene 2/3 fulle med røre.
Bland alle ingrediensene til smuldretrekket til en smuldrende deig, og fordel jevnt over muffinsrøren.
Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 20–25 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 33034)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Muffins Innlagt dato:2017-05-26
Oppdatert dato:2017-05-26