Brokkoli og blomkål følger hverandre utover året og er 2 aktuelle grønnsaker nå på sensommeren. Her er det brokkoli som jeg legger ut oppskrifter med og dette som en fortsettelse av blomkål tidligere i uka. Brokkoli er veldig anvendelig til alt fra suppe og ovnsbakte former, til salater og tilbehør.
Her er de 10 mest populære og mest leste oppskrifter på nettsidene med brokkoli som ingrediens, og alle er nærings og allergenberegnet.
Her er mer info om brokkoli med næringsinnhold og flere oppskrifter.
Pølseform med brokkoli
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.08.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
300 g kjøttpølse
5 dl kokt makaroni
1 brokkoli
1 rød paprika
1 boks mais
4 egg
2 dl melk
1 ts salt
1/4 ts pepper
Jeg elsker disse makaroniformene i stekeovnen, og her er en av de bedre. Bare husk masse ost på toppen før steking.
Vi brukte gul og grønn paprika, men dette er valgfritt. Man tar hva man har.
For dere som ikke er kokker, egg i blandingen som helles over gjør at dette stivner i ovnen.Fremgangsmåte
Kok evt makaroni først.
Skjær pølsene i skiver, brokkoli i buketter og paprika i terninger. Ha litt smør i en panne og la de steke litt til de er myke. Man kan gjerne ha i litt hvitløk.
Smør en ildfast form og legg i pølser, makaroni og grønnsaker.
Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell over formen. Dryss over osten.
Stek i stekeovn i ca 30 minutter ved 225 grader.
Server med brød og evt salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
114,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,88 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sellerisuppe med brokkoli
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
26.11.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 løk, hakket
400 gr sellerirot hakket
1 ss olivenolje
300 gr hakkede poteter
8 dl grønnsakbuljong
2,5 dl melk
2,5 dl fløte
3 ss arrowrot pulver
0,75 dl frisk persille
Salt og pepper
Litt muskat
300 gr brokkoli
300 gr rosenkål
1 ss smør
Enda ett av våre forsøk på gode supper. Her bruker vi løk og selleri som utgangspunkt og tilsetter lettstekt brokkoli og rosenkål. Rimelig vellykket. Og vi beholder den lyse fargen på suppa. Tips er å røre inn litt creme fraiche eller rømme før serveringFremgangsmåte
Fres selleri og løk i olivenolje. Ha det i en gryte med poteter og buljong. Kok til potetene er myke. Bruk en stavmikser og kjør denne i suppa, men la det være igjen noen biter. Ha i melk, fløte, bland arrowrot med litt veske og ha det i. Det kan og tyknes med maisenna
Kok opp og la det koke til det tykner. Ha i krydder og persille, smak til med evt mer krydder.
Ved siden av stekes rosenkål og brokkoli i litt smør. Del rosenkål i halvdeler og brokkoli i buketter før bruning. Skal bare bli gjennomvarme og litt brune.
Tilsett til tallerken ved servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
70,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkolisalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.03.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
HeliosBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
300 g broccoli,
1 liten løk,
4 ss rosiner,
Dressing:
4 ss solsikkeolje,
2 ss epleeddik,
2 ss majones,
Garnering:
4 ss solsikkefrø,
evt.6 skiver bacon (sprøstekt og skåret i biter)
Nydelig salat med brokkoli og bacon. Vi hadde mye bacon på.
Denne dressingen er veldig anvendelig og passer for mange andre salater også.Fremgangsmåte
Del brokkolien i buketter. Spar stilkene til for eksempel grønnsaksuppe. Bland bukettene med finhakket løk og rosiner.
Rør sammen ingrediensene til dressing og bland den i brokkolien. Legg på lokk, og la det hele stå minst 2 timer i kjøleskapet. Rist solsikkefrø i en tør stekepanne og strø dem over salaten, evt. sammen med baconbiter.
Serveringstips:
Server med grønnsaksuppe og nybakt brød.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
197,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,34 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Brokkolisuppe med ostetoast
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.12.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
1/2 kg brokkoli
5 dl buljong
5 dl melk
1 ss
maizena mel
8 tynne skiver brød
4 tykke osteskiver
Supper tar ikke lang tid å lage og er et godt middagsalternativ for travle familier.Fremgangsmåte
Kok brokkolien så vidt mør i buljong. Ta av de peneste bukettene og mos resten i en food-processor.
Rør melet ut i kald melk.Bland i melkeblandingen og ha brokkolimosen i suppen og la den trekke mens ostesmørbrødene
stekes.
Legg osteskivene mellom to og to brødskiver og stek dem sprø i varmt vaffeljern.
Legg brokkolibukettene i suppen og server den med de varme smørbrødene til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
82,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkoli- og pastagrateng
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.07.2017Denne retten tar ca
35 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
300 g brokkoli i buketter
4 dl kokte pastaskruer
300 g røkt skinke
½ stk rød paprika
1 ts salt
½ ts pepper
4 stk egg
2 ½ dl matfløte
2 dl revet hvitost
Dette er en 'alt-i-ett'-form som er rask og enkel å lage og som i tillegg smaker utrolig godt. Fullverdig middag på en-to-tre.Fremgangsmåte
Kok brokkolibukettene i lettsaltet vann i 2 minutter og hell av vannet. Bland brokkoli, pasta, skinke og paprika skåret i terninger i en smurt ildfast form. Krydre med salt og pepper.
Visp sammen egg, matfløte og revet ost. Hell det i formen. Sett formen midt i ovnen og stek ved 200°C i ca. 20 minutter til gratengen er gylden og fin.
Server gratengen nylaget med godt brød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
147,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Orientalsk laks med brokkoli
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.11.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4 stk laksefileter
1 brokkolihode i buketter
saften av 1/2 sitron
1 sitron i båter
0,5 bunt vårløk i skiver
200 gr sukkererter
15 cherry tomater
2 gulrøtter i skiver
20 skrelte reker(valgfritt)
2 ss soyasaus
En lakseform som man kan bruke litt forskjellig grønnsaker i. Reker legges på helt til slutt, slik at de bare blir varme, ellers blir de seige. Dene retten er enkel siden man ikke trenger steke noe først.Fremgangsmåte
Varm stekeovnen til 180c. Smør en ildfast form eller glassform.
Legg filetene i bunnen så de dekker. Ha over brokkoli, gulrot, tomater, sitronsaft og sukkererter. Og til slutt sitronskiver. Bak dette i ca 15 minutter.
Tas så ut, hell over soyasaus og evt reker. Stek ferdig i 4-5 minutter til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
99,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønnsakgrateng med blomkål og brokkoli
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.02.2011Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
½ stk lettkokt blomkål
250 g lettkokt brokkoli
½ stk strimlet kinakål
5 dl strimlet og forvellet hodekål
2 stilk stilkselleri (stangselleri) - hakket
3 ss hakket frisk kruspersille
smak til med salt og pepper
Gratengrøre:
3 dl melk
4 ss hvetemel
3 stk egg
¼ ts kajennepepper
2 dl revet hvitost
All slags grønnsaker kan brukes i grateng - også grønnsaksrester fra middagen i går. Den passer seg selv i ovnen mens du f.eks. kan gjøre i stand salaten.Fremgangsmåte
Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Du kan også bruke grønnsaksrester. La grønnsakene renne godt at. Kålen skal bare gis et raskt oppkok i lettsaltet vann.
Bland alle grønnsakene med hakket kruspersille, salt og pepper. Vær forsiktig med saltet ettersom grønnsakene allerede er kokt i saltet vann. Hell grønnsakene over i en ildfast form.
Rør sammen melk og mel og kok opp under omrøring. Ta det av varmen og rør inn sammenpiskede egg, smak til med kajennepepper, salt og pepper.
Hell gratengrøren over grønnsakene og dryss revet ost på toppen.
Stek gratengen midt i ovnen ved 200 grader i 15 - 20 minutter.
Server gratengen med salat og godt brød til
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
64,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Blomkål/brokkolisuppe
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
11.04.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
ca 400 g blomkål /brokkoli, i biter
1 stk. liten løk , finhakket
2 båt hvitløk , finhakket
1 ss smør
5 dl vann
1 stk. grønnsaksbuljong (terning)
1 dl melk eller matfløte
¼ ts pepper
En god suppe som både er er lett og rask å lage. Her pyntet vi med hakket spekeskinke og dryss med persille. Og i tillegg så moste vi ikke all kålen, men hakket den heller i små biter. Det er godt med litt å tygge på.Fremgangsmåte
Skyll, rens og del opp grønnsakene, også stengelen. Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og rør til løken blir myk og blank. Tilsett grønnsakene, vann og buljongterningen. La suppen småkoke i ca 10 minutter. Mos suppen med en stavmikser. Tilsett melken/matfløten. Smak til med pepper.
Tips:
Du kan godt bruke bare brokkoli eller bare blomkål i suppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
29,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkoli Pai
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.09.2007Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Arla FoodsBildet er tatt av
Arla FoodsIngredienser
Paideig:
100 gr smør
175 gr hvetemel (ca. 3 dl)
1,5 ss vann
Fyll:
300 gr brokkoli i små buketter, og stilken i tynne skiver
2 dl vann
2,5 dl skummet melk
3 egg
1 ts fersk timian
1 ts grov salt
nykvernet pepper
1 pose ARLA FINELLO Light
Fremgangsmåte
Deig:
Skjær smøret i mindre stykker og smuldre det i melet. Tilsett vann og elt deigen. Trykk den ut i en springform/kake form (ca. 23 cm i diameter) samt ca. 4 cm opp på formens side. Sett den tildekket i kjøleskapet i minst 1 time. Stek bunnen midt i ovnen.
Fyll:
Kok opp brokkoli og vann i en kjele. La den trekke under lokk i ca. 2 min. La den renne av seg i en sil. Pisk melk og egg sammen og ha brokkolien oppi, timian, salt, pepper og halvparten av ARLA FINELLO Light. Hell fyllet i den forstekte bunnen og stek paien midt i ovnen i ca. 20 min. Fordel resten av osten oppå paien og stek den ferdig i ca. 20 min, eller til den er gylden.
Tilbehør:
150 g serranoskinke i tynne skiver, og 600 gr marinerte grønnsaker, som for eksempel gulrøtter, grønne bønner og rødløk.
Forsteking: ca. 20 minutter v/ 200 °C
Steketid: ca. 40 minutter v/ 200 °C
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
157,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønnsakssuppe med strimlet svinekjøtt
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
17.12.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
150 g strimlet svinekjøtt
1 bunt brokkoli, eller 1 pk. frossen
2 ss olje
2 poteter
1 løk
1 l vann + 1 terning kjøttbuljong
2 dl matfløte
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Fremgangsmåte
1. Vask brokkoli og del den i grove biter, også stilken. Skrell poteter og løk og del i terninger.
2. Kok opp buljongvannet og fløten og tilsett grønnsakene. Kok i ca. 10 minutter til alt er mørt.
3. Legg til side noen små buketter brokkoli. Resten jevner du med stavmikser direkte i kjelen.
4. Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper.
5. Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen sammen med brokkolibitene.
TIPS
Har du dårlig tid, kan du bruke en blomkål- og brokkolisuppe og tilsette stekte strimler av svinekjøtt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
46,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkolisuppe med reker 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.08.2010Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk løk
1 stk potet
250 g brokkoli
1 l grønnsakbuljong (utblandet)
salt og pepper etter smak
2 dl matfløte
100 g reker
50 g parmesan
50 g brødkrutonger
1 ss finklippet frisk gressløk
Hjemmelaget suppe laget av friske grønnsaker. Hva kan være bedre? Denne suppen lager du på 10-15 minutter og er et godt og sunt middagsalternativ. Frist med reker og høvlet parmesan på toppen.Fremgangsmåte
Skrell løk og poteter og del i terninger. Del brokkolien i mindre biter. Kok opp grønnsakbuljongen og ha i grønnsakene. La alt koke i 10 minutter.
Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper og tilsett matfløte. La suppen få et oppkok.
Hell suppen i dype tallerkener og pynt med reker, høvlet parmesan og brødkrutonger. Dryss over finklippet gressløk like før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
56,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkolisalat med romanesco og valnøtter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.08.2015Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
250 g brokkoli
250 g romanesco
10 stk valnøttkjerner
½ bunt vårløk
Dressing:
3 ss balsamicoeddik
1 dl olivenolje
1 ss honning
1 ss sitronsaft
pepper etter smak
Lekker og fristende salat som kan serveres som en egen liten rett med brød til eller som tilbehør til middagen. Får du ikke tak i romanesco, så bruker du blomkål.Fremgangsmåte
Del brokkoli og romanesco i mindre buketter og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, 3-5 minutter. Avkjøl.
Finhakk vårløk og del valnøttkjernene i to.
Bland alt sammen.
Bland ingrediensene til dressingen sammen og ha over brokkolisalaten.
Server med godt brød til.
Tips:
Får du ikke tak i romanesco, så kan du bruke blomkål i stedet
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
158,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkoli-wok
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.09.2010Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Anders MartinsenIngredienser
1 stk brokkoli
1 stk gulrot
1 stk gul paprika
10 stk frisk sjampinjong
1 dl bønnespirer
2 stk vårløk
100 g nudler
1 ss olje til steking
1 ss finhakket frisk ingefær
2 båt hvitløk
salt og pepper
1 ss soyasaus
Tilsetter du brokkolibuketter i woken, smaker det ikke bare kjempegodt, men woken får også et løft utseendemessig.Fremgangsmåte
Vask og skrell gulroten og skyll brokkolien. Skjær alle grønnsakene i passe store biter til wok. Kok nudlene som anvist på pakken. Fres grønnsakene myke i litt olje.
Tilsett ingefær, hvitløk, salt og pepper til slutt, og server med soyasaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
71,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3149