Det er mange som allerede har prøvd grillen og flere blir det nå utover i mai. Og har en dårlig tid med stor familie er pølser enkelt og godt på grillen. De finnes nå i mange forskjellige typer og smaker, samt at en kan variere tilbehør i det uendelige. Og så går det fort. Her er 10 populære oppskrifter med pølser på grill. Fra de enkle til de mer avanserte.
Bratwurst-hotdogs
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
23.03.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
375 g. Rødkål
1 løk
2 ss. solsikkeolje
2 fedd hvitløk knust
½ ss. karvefrø
1 ¼ dl. eplecidereddik
2 ss. brun farin
salt
friskkvernet pepper
6 bratwurst (tykke grillpølser)
olje til pensling
6 hotdogbrød
sterk sennep som tilbehør
Denne kan jo og lages med ferdig rødkål/surkål. Enkelt og greitFremgangsmåte
Skjær rødkålen og løken i fine strimler med en skarp kniv eller bruk en foodprocessor. Varm oljen opp i en stor kasserolle. Ha kål, løk og hvitløk i og stir-fry det i 5-6 minutter, til kålen er mørnet en smule.
Tilsett karvefrø og stir-fry i ytterligere 1-2 minutter. Tilsett eddik, farin, salt og pepper. Sett kålen i kok, skru ned for varmen og la den koke under lokk i 25 minutter, til den er helt mør. Ta kålen av varmen og la den bli helt kald.
Pensle pølsene lett med olje og grille dem inndirekte over middels varme i 16-18 minutter, til de er gjennomstekte. Vend dem en gang under stekingen.
Smør litt sennep på brødene, legg en stor full skje rødkål på hvert og deretter en pølse. Server straks.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
158,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Cheesy mexican
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.06.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
4 stk plommetomater
2 ss olivenolje
0,5 stk grønn chili
2 stk sjalottløk, finhakket
1 ss sitron
salt
pepper
8 stk jacobs utvalgte ostepølse
8 pølsebrød
100 g cheddarost, revet
16 stk nachos chips
Ostepølse med Pico de gallo, revet cheddar og toppet med Cheddar- & Jalapenosaus og nachochips. Dette er et godt alternativ til fredagstacoen og passer for hele familien.Fremgangsmåte
Kutt plommetomatene i terninger og bland med olivenolje, chili, sjalottløk, sitron, salt og pepper. Dette blir en frisk tomatsalsa kalt Pico de gallo.
Grill ostepølsene til de er gjennomvarme og gyldne. Varm pølsebrødene på grillen.
Server pølsene i brødene toppet Pico de gallo, nachochips og Cheddar- jalapenosaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
209,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fylte pølser på grill
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
02.05.2003Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
16 knakkpølser
200-300 g chadder
16 skiver bacon
Ost med mye smak og bacon er en perfekt kombinasjonFremgangsmåte
Skjær pølsene langsetter, men ikke helt igjennom.
Skjær osten i 16 fingerbrede deler, og legg en i hver pølse.
Fjern svoren fra baconet og rull en skive rundt hver pølse. Fest med en cocktailpinne.
Stek pølsene under grillen i ovnen, eller på åpen grill, til baconet er sprøtt og osten smeltet. Snu dem av og til.
Serveres rett fra grillen, med brød eller potetmos til, gjerne også en grønn salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
292,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
24,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Krydderpølser med bacon
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.11.2005Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
8 pølser etter eget ønske
8 soft tortillaer eventuelt lomper
8 baconskiver
16 tannstikker
Fyll
1 løk hakket
1 dl chilisaus
Litt salat
1 tomat
En spennende pølse med fristende smak av krydder. Pølsa er fylt med chilisaus og løk, rullet inn i en tortilla og gir deg en god smaksopplevelse.Fremgangsmåte
1. Lag et snitt på langs av pølsa. Gjør plass til litt av fyllet.
2. Ta så en baconskive og snurr den rundt pølsa og fest den med tannstikkere eller coctailpinner slik at fyllet holdes på plass.
3. Grill pølsene på grillen og varm tortillaen på varmen.
Server pølsene i tortillaen sammen med salat, tomat og litt av fyllet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
212,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fylte grillpølser
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.12.2005Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
8 grill-, knakk- eller 4 kjøttpølser
1 ss sennep
1 løk
1 ts kinesisk soyaolje
1 ss tomatpuré
8 skiver bacon
En spennende pølse med fristende smak av krydder. Passer perfekt til kvelder ved grillen eller ved sommerens hagefester som en oppkvikkende forrett.Fremgangsmåte
Skjær et dypt snitt på langs i pølsene. Rør sammen sennep, finhakket løk, soya og tomatpuré og fordel blandingen i snittene.
Klem pølsene forsiktig sammen og surr baconskivene rundt. Baconskivene festes med tannstikkere. Snu pølsene ofte på grillen. Flytt risten høyere opp hvis baconet blir for brunt.
En annen variant er å smøre et tynt lag usøtet sennep i pølsesnittet og så legge i tykke strimler hvit ost. Surr baconskivene rundt og fest dem med tannstikkere.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
213,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølsewrap med kålsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.07.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
8 stk krydderpølser
Salat:
0,5 nykål
0,5 ny hodesalat
1 stk rød paprika
1 stk rød chili uten frø
Dressing:
1 boks med rømme
3 ts sukker
2 ss sitronsaft
1 dash salt og pepper
8 stk tortillas wraps(slike myke)
Wraps med pølser og en god salat. Raskt som -starter- på grillkvelden. Bruk pølser med smak, chili, hvitløk, bacon ol.
Kålsalaten kan brukes som tilbehør til andre grillretter.Fremgangsmåte
Finhakk alt til salaten. Bland dette med dressingen og sett vekk.
Fyr opp grillen og grill pølsene. Varm tortillaene raskt på grillen eller i ovnen. Pølsene deles så i 2 før de arrangeres i tortillane sammen med salat og evt ketchup/sennep.
Pølser kan og deles i mindre biter og blandes med salat i lefsa før spising, det blir litt enklere da.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
127,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølse med eple- og rødbetsalsa
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.06.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
4 stk snadderpølse
4 stk pølsebrød , gjerne hjemmelagde
Eple- og rødbetsalsa:
100 g syltede rødbeter
2 stk stilkselleri (stangselleri)
1 stk grønt eple
3 stk vårløk
2 ss finhakket frisk persille
1 båt revet hvitløk
saft og skall av 1/2 stk sitron
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
40 g spirer
Snadderpølse med fargerikt og sunt tilbehør! Her har vi toppet pølsa med en salsa av eple, selleri og syltede rødbeter. Frisk og godt!Fremgangsmåte
1. Kutt rødbete, stilkselleri og eple i små terninger, vårløk i tynne skiver. Ha alt i en bolle sammen med finhakket persille og revet hvitløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
2. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølser på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Pølsene kan også stekes i en grillpanne eller vanlig stekepanne.
3. Varm pølsebrød og smør på kremost.
Anrett de varme pølsene i pølsebrødene, topp med eple- og rødbetsalat. Dryss over spirer ved servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
149,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ventepølser med hjemmelagd coleslaw
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
21.06.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 stk krydderpølser
4 potetlefser eller pølsebrød ol
Coleslaw
100 gr finstrimlet hvitkål
0,5 liten revet gulrot
Litt purreløk og persille
1 lite grønt eple grovraspet eller strimlet
Dressing
1/2 ss fransk sennep
1 ss eplesidereddik
0,5 ts salt
0,5 ts sukker
1 dash hvitpepper
1 dl créme fraiche
0,5 dl majones
Pynt:
Litt løkringer
persilledryss
og noen sitronskiver.
Ventepølser er pølser man legger på grillen for å spise mens man venter på at annen grillmat skal bli ferdig. Vi pleier alltid å legge på noen av disse og her har vi brukt snadderpølser og hjemmelagd coleslaw. Denne coleslawen kan du og bruke som pålegg på brød eller som tilbehør til annen grillmat om det blir noe igjen
Husk at flere butikker har slike tilbud på 3 pakker grillpølser for prisen av 2. Og da kan man prøve seg på chili, italienske, basilianske, bratwurst, frankfurter, ostepølser osv.Fremgangsmåte
Pølser slenges på grillen når den begynner å bli varm sammen med evt større stykker, men før den skikkelige varmen. Se etter dem så ikke de blir svarte.
Når de er ferdige spises de i lompe med coleslaw. På bildet har vi lagt dem lit utover for at det skal se fint ut, men de kan faktisk spises på denne måten da det ofte blir fullt i lompene. Vi har pyntet med løkringer, persille og sitronskiver.
Coleslaw:
Bland revet kål, gulrot, litt purre evt og eple i en stor bolle
Bland sammen alt til dressingen i en annen bolle og rør i øvrige ingredienser. Evt mer salt, pepper eller sukker til smak.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
203,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gourmet grillpølse med topping
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.07.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
8 grillpølser, krydder, chili ol.
Topping:
100 gr strimlet nykål
100 gr strimlet hodesalat
0,25 stk strimlet rød paprika
0,5 stk strimlet rød chili uten frø
Dressing:
0,5 boks med rømme
2 ts sukker
1 ss sitronsaft
1 dash salt og pepper
8 pølsebrød
2 ss remulade
2 ss majones
Grillpølser med slik topping har ett navn jeg ikke husker. Men jeg må si at en god stripe remulade på var skikkelig godt. Finn gjerne noen av de mer spesielle pølsene i butikken.Fremgangsmåte
Bland alt til toppingen og rør inn dressingen. Settes til side.
Fyr opp grillen og grill pølsene.
Varm opp pølsebrødene noen minutter på grillen. Ha i en pølse, topp med salaten og så en stripe med majones eller remulade. Nydelig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
220,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Amerikansk pølsetallerken
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
16.03.2002Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
Et par store, godt krydrede pølser - helst grillet, til nød stekt. Løk, ost, chili ol.
En maiskolbe, fersk eller hermetisk, evt hermetisk renset.
Sprø, grønn salat og tomatskiver
Hvitløkdressing - fra flaske eller hjemmelaget eller annen dressing
Fremgangsmåte
Hvis du griller pølsene, legg også maiskolben på grillen. Frisk mais kokes ca. 10 minutter etter at bladene er fjernet. En smørklatt på maiskolben like før servering gir ekstra god smak. Jeg anbefaler å bruke frisk mais, det er så mye bedre.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
126,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3219