10 grilloppskrifter med pølser nå på våren



Oppdatertdato: 2019-05-02 Tema: Grilling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Det er mange som allerede har prøvd grillen og flere blir det nå utover i mai. Og har en dårlig tid med stor familie er pølser enkelt og godt på grillen. De finnes nå i mange forskjellige typer og smaker, samt at en kan variere tilbehør i det uendelige. Og så går det fort. Her er 10 populære oppskrifter med pølser på grill. Fra de enkle til de mer avanserte.


Bratwurst-hotdogs


Prøv også Bratwurst-hotdogs.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 23.03.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

375 g. Rødkål
1 løk
2 ss. solsikkeolje
2 fedd hvitløk knust
½ ss. karvefrø
1 ¼ dl. eplecidereddik
2 ss. brun farin
salt
friskkvernet pepper
6 bratwurst (tykke grillpølser)
olje til pensling
6 hotdogbrød
sterk sennep som tilbehør


Denne kan jo og lages med ferdig rødkål/surkål. Enkelt og greit


Fremgangsmåte

Skjær rødkålen og løken i fine strimler med en skarp kniv eller bruk en foodprocessor. Varm oljen opp i en stor kasserolle. Ha kål, løk og hvitløk i og stir-fry det i 5-6 minutter, til kålen er mørnet en smule.

Tilsett karvefrø og stir-fry i ytterligere 1-2 minutter. Tilsett eddik, farin, salt og pepper. Sett kålen i kok, skru ned for varmen og la den koke under lokk i 25 minutter, til den er helt mør. Ta kålen av varmen og la den bli helt kald.

Pensle pølsene lett med olje og grille dem inndirekte over middels varme i 16-18 minutter, til de er gjennomstekte. Vend dem en gang under stekingen.

Smør litt sennep på brødene, legg en stor full skje rødkål på hvert og deretter en pølse. Server straks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 157,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Cheesy mexican


Prøv også Cheesy mexican.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.06.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

4 stk plommetomater
2 ss olivenolje
0,5 stk grønn chili
2 stk sjalottløk, finhakket
1 ss sitron
salt
pepper
8 stk jacobs utvalgte ostepølse
8 pølsebrød
100 g cheddarost, revet
16 stk nachos chips


Ostepølse med Pico de gallo, revet cheddar og toppet med Cheddar- & Jalapenosaus og nachochips. Dette er et godt alternativ til fredagstacoen og passer for hele familien.


Fremgangsmåte

Kutt plommetomatene i terninger og bland med olivenolje, chili, sjalottløk, sitron, salt og pepper. Dette blir en frisk tomatsalsa kalt Pico de gallo.
Grill ostepølsene til de er gjennomvarme og gyldne. Varm pølsebrødene på grillen.
Server pølsene i brødene toppet Pico de gallo, nachochips og Cheddar- jalapenosaus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 200,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Fylte pølser på grill


Prøv også Fylte pølser på grill.

Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 02.05.2003
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

16 knakkpølser
200-300 g chadder
16 skiver bacon


Ost med mye smak og bacon er en perfekt kombinasjon


Fremgangsmåte

Skjær pølsene langsetter, men ikke helt igjennom.

Skjær osten i 16 fingerbrede deler, og legg en i hver pølse.

Fjern svoren fra baconet og rull en skive rundt hver pølse. Fest med en cocktailpinne.

Stek pølsene under grillen i ovnen, eller på åpen grill, til baconet er sprøtt og osten smeltet. Snu dem av og til.

Serveres rett fra grillen, med brød eller potetmos til, gjerne også en grønn salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 297,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Fylte grillpølser.

Fylte grillpølser


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.12.2005
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 grill-, knakk- eller 4 kjøttpølser
1 ss sennep
1 løk
1 ts kinesisk soyaolje
1 ss tomatpuré
8 skiver bacon


En spennende pølse med fristende smak av krydder. Passer perfekt til kvelder ved grillen eller ved sommerens hagefester som en oppkvikkende forrett.


Fremgangsmåte

Skjær et dypt snitt på langs i pølsene. Rør sammen sennep, finhakket løk, soya og tomatpuré og fordel blandingen i snittene.
Klem pølsene forsiktig sammen og surr baconskivene rundt. Baconskivene festes med tannstikkere. Snu pølsene ofte på grillen. Flytt risten høyere opp hvis baconet blir for brunt.

En annen variant er å smøre et tynt lag usøtet sennep i pølsesnittet og så legge i tykke strimler hvit ost. Surr baconskivene rundt og fest dem med tannstikkere.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 229,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Krydderpølser med bacon.

Krydderpølser med bacon


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.11.2005
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 pølser etter eget ønske
8 soft tortillaer eventuelt lomper
8 baconskiver
16 tannstikker

Fyll
1 løk hakket
1 dl chilisaus


Litt salat
1 tomat


En spennende pølse med fristende smak av krydder. Pølsa er fylt med chilisaus og løk, rullet inn i en tortilla og gir deg en god smaksopplevelse.


Fremgangsmåte

1. Lag et snitt på langs av pølsa. Gjør plass til litt av fyllet.
2. Ta så en baconskive og snurr den rundt pølsa og fest den med tannstikkere eller coctailpinner slik at fyllet holdes på plass.
3. Grill pølsene på grillen og varm tortillaen på varmen.

Server pølsene i tortillaen sammen med salat, tomat og litt av fyllet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 212,28 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,41.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølsewrap med kålsalat.

Pølsewrap med kålsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.07.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

8 stk krydderpølser

Salat:
0,5 nykål
0,5 ny hodesalat
1 stk rød paprika
1 stk rød chili uten frø

Dressing:
1 boks med rømme
3 ts sukker
2 ss sitronsaft
1 dash salt og pepper

8 stk tortillas wraps(slike myke)


Wraps med pølser og en god salat. Raskt som -starter- på grillkvelden. Bruk pølser med smak, chili, hvitløk, bacon ol.
Kålsalaten kan brukes som tilbehør til andre grillretter.


Fremgangsmåte

Finhakk alt til salaten. Bland dette med dressingen og sett vekk.
Fyr opp grillen og grill pølsene. Varm tortillaene raskt på grillen eller i ovnen. Pølsene deles så i 2 før de arrangeres i tortillane sammen med salat og evt ketchup/sennep.
Pølser kan og deles i mindre biter og blandes med salat i lefsa før spising, det blir litt enklere da.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 126,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gourmet grillpølse med topping.

Gourmet grillpølse med topping


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.07.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

8 grillpølser, krydder, chili ol.

Topping:
100 gr strimlet nykål
100 gr strimlet hodesalat
0,25 stk strimlet rød paprika
0,5 stk strimlet rød chili uten frø

Dressing:
0,5 boks med rømme
2 ts sukker
1 ss sitronsaft
1 dash salt og pepper

8 pølsebrød
2 ss remulade
2 ss majones


Grillpølser med slik topping har ett navn jeg ikke husker. Men jeg må si at en god stripe remulade på var skikkelig godt. Finn gjerne noen av de mer spesielle pølsene i butikken.


Fremgangsmåte

Bland alt til toppingen og rør inn dressingen. Settes til side.
Fyr opp grillen og grill pølsene.
Varm opp pølsebrødene noen minutter på grillen. Ha i en pølse, topp med salaten og så en stripe med majones eller remulade. Nydelig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 234,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølse med eple- og rødbetsalsa.

Pølse med eple- og rødbetsalsa


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.06.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

4 stk snadderpølse
4 stk pølsebrød , gjerne hjemmelagde

Eple- og rødbetsalsa:
100 g syltede rødbeter
2 stk stilkselleri (stangselleri)
1 stk grønt eple
3 stk vårløk
2 ss finhakket frisk persille
1 båt revet hvitløk
saft og skall av 1/2 stk sitron
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
40 g spirer


Snadderpølse med fargerikt og sunt tilbehør! Her har vi toppet pølsa med en salsa av eple, selleri og syltede rødbeter. Frisk og godt!


Fremgangsmåte

1. Kutt rødbete, stilkselleri og eple i små terninger, vårløk i tynne skiver. Ha alt i en bolle sammen med finhakket persille og revet hvitløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

2. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølser på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Pølsene kan også stekes i en grillpanne eller vanlig stekepanne.

3. Varm pølsebrød og smør på kremost.

Anrett de varme pølsene i pølsebrødene, topp med eple- og rødbetsalat. Dryss over spirer ved servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 149,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,91 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ventepølser med hjemmelagd coleslaw.

Ventepølser med hjemmelagd coleslaw


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 21.06.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 stk krydderpølser
4 potetlefser eller pølsebrød ol

Coleslaw
100 gr finstrimlet hvitkål
0,5 liten revet gulrot
Litt purreløk og persille
1 lite grønt eple grovraspet eller strimlet

Dressing
1/2 ss fransk sennep
1 ss eplesidereddik
0,5 ts salt
0,5 ts sukker
1 dash hvitpepper
1 dl créme fraiche
0,5 dl majones

Pynt:
Litt løkringer
persilledryss
og noen sitronskiver.


Ventepølser er pølser man legger på grillen for å spise mens man venter på at annen grillmat skal bli ferdig. Vi pleier alltid å legge på noen av disse og her har vi brukt snadderpølser og hjemmelagd coleslaw. Denne coleslawen kan du og bruke som pålegg på brød eller som tilbehør til annen grillmat om det blir noe igjen

Husk at flere butikker har slike tilbud på 3 pakker grillpølser for prisen av 2. Og da kan man prøve seg på chili, italienske, basilianske, bratwurst, frankfurter, ostepølser osv.


Fremgangsmåte

Pølser slenges på grillen når den begynner å bli varm sammen med evt større stykker, men før den skikkelige varmen. Se etter dem så ikke de blir svarte.
Når de er ferdige spises de i lompe med coleslaw. På bildet har vi lagt dem lit utover for at det skal se fint ut, men de kan faktisk spises på denne måten da det ofte blir fullt i lompene. Vi har pyntet med løkringer, persille og sitronskiver.

Coleslaw:
Bland revet kål, gulrot, litt purre evt og eple i en stor bolle

Bland sammen alt til dressingen i en annen bolle og rør i øvrige ingredienser. Evt mer salt, pepper eller sukker til smak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 204,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Amerikansk pølsetallerken.

Amerikansk pølsetallerken


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 16.03.2002
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Et par store, godt krydrede pølser - helst grillet, til nød stekt. Løk, ost, chili ol.
En maiskolbe, fersk eller hermetisk, evt hermetisk renset.
Sprø, grønn salat og tomatskiver
Hvitløkdressing - fra flaske eller hjemmelaget eller annen dressing



Fremgangsmåte

Hvis du griller pølsene, legg også maiskolben på grillen. Frisk mais kokes ca. 10 minutter etter at bladene er fjernet. En smørklatt på maiskolben like før servering gir ekstra god smak. Jeg anbefaler å bruke frisk mais, det er så mye bedre.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 127,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3219







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.