Wok er en ypperlig måte å lage rask og sunn mat på. Om man bruker en skikkelig wok eller en stekepanne gjør ikke noe. Og samtidig er det både sunt, godt og raskt med en wok.
Flere av disse under her bruker bare rene grønnsaker og kjøtt/fisk og blir dermed lavkalori samtidig. Jeg har her tatt ut 10 eksempler på wokoppskrifter som har lite kalorier, og som er enkle å lage. Er en usikker på det å bruke ris ved siden av, så prøv med brun ris, byggris, hveteris eller for eksempel blomkålris.
Ps: Noen av disse er og vegetar
Lykke til.
Bønnespirer i soyasaus
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
15.08.2013Denne retten tar ca
10-15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
200 g bønnespirer
1 fedd hvitløk i tynne skiver
1 sjalottløk i tynne skiver
1 stilke kinesisk selleri, finhakkede (kan erstattes med 1 ts med finhakket stilkselleri)
3 ss soyasaus
1 ss søtsoyasaus (kicap manis)
1 ss olje
3 dl vann
salt
Vi brukte i tillegg oystersaus, grønnsaksbuljong for mer smak. Husk å smake til før servering. Dette er en enkel rett som trenger litt ekstra. Uten fisk, reker ol er den vegetar.Fremgangsmåte
- Skyll bønnespirer under kaldt vann.
- Varm oljen i en middels stor kjele. Rørestek sjalottløk, hvitløk på middles varme til de er gylne.
- Tilsett selleri og rør godt.
- Ha i vannet, soyasausene og blandt godt. La det kok opp.
- Ta kjelen av varmen og tilsett bønnespirer. Blandt godt.
- Sett på lokken og la den stå i ca 1 minutt før servering.
- Serveres sammen med kokt ris og stekt fisk/reker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
36,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fennikel wok
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.03.2014Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Elsa's hjemmesideBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 fennikel i tynne staver (1-2 mm)
2 løk i ringer
1 rød paprika i tynne skiver
olje
litt hakket persille
1 ss sitronsaft
salt og pepper
Enkel vegetarrett. Fennikel lager god smak i denne.Fremgangsmåte
Varm woken og tilsett olje. Ha grønnsakene i og wok dem i 3 minutter eller til de er møre. Ha i persille og sitronsaft og smak til med salt og nykvernet pepper.
Passer til storfe eller som vegetarrett.
Tips:
Om denne spises som selvstendig rett, smak til før servering med oystersaus, ketjap manis og sesame oil.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
28,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Reker med brokkoli og Oyster Sauce
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
29.01.2015Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
EtegildeBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 ss solsikkeolje (til steking)
1 rød løk (i biter)
1 squash (i skiver)
150 g brokkoli (i buketter)
ca 300 g rensede reker
Saus:
2 ss Oyster Sauce,
2 ss vann,
1 ss Soya Sauce
Enkel og rask wok til hverdags. Server med ris.Fremgangsmåte
Varm oljen i en wok eller en stor stekepanne og tilsettløk, squash og brokkoli. Stekes i ca. 2-3 min. Bland ingrediensene til sausen, tilsett saus og reker i pannen og stek i ca. 1 min. til sausen tykner. Ikke bruk for sterk varme.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
62,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Sursøt gryte
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
09.01.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
3 kyllingfileter eller 200 g svinekjøtt
2 paprika i forskjellig farge
Sursøt saus:
4 ss sukker
4 ss soyasaus
1 ss tørr hvitvin
2 ss vineddik
4 ss tomatpurré
1 1/2 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 ss maizena
En god og enkel sursøt gryte. Her kan man og bruke ferdig saus om en ønsker det. Det er og mulig å forandre litt på grønnsakene.Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i tynne strimler. Skjær paprika i biter. Varm oljen i en wokpanne eller jerngryte. Start med å steke kyllingkjøttet(svinekjøttet) og brun det raskt ved høy temperatur. Dryss salt og pepper over. Ha i grønnsakene og la dem surre med til de er nesten møre.
Tilsett ingrediensene til sursøt saus + sausen fra ananasboksen, unntatt maisenna. Varm raskt opp og jevn med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Kok opp før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
68,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Brokkoli-wok
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.09.2010Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk brokkoli
1 stk gulrot
1 stk gul paprika
10 stk frisk sjampinjong
1 dl bønnespirer
2 stk vårløk
100 g nudler
1 ss olje til steking
1 ss finhakket frisk ingefær
2 båt hvitløk
salt og pepper
1 ss soyasaus
Tilsetter du brokkolibuketter i woken, smaker det ikke bare kjempegodt, men woken får også et løft utseendemessig.Fremgangsmåte
Vask og skrell gulroten og skyll brokkolien. Skjær alle grønnsakene i passe store biter til wok. Kok nudlene som anvist på pakken. Fres grønnsakene myke i litt olje.
Tilsett ingefær, hvitløk, salt og pepper til slutt, og server med soyasaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
71,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hvitløkskylling stir fry
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
20.03.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 ss peanøttolje
4 fedd hvitløk knust
1 gram raspet fersk ingefær
0,5 bunt vårløk hakket
1 ts salt
225 gr kyllingbryst i strimler
1 løk i strimler
50 gr hodekål i strimler
0,5 rød paprika i strimler
180 gram sukkererter
1,2 dl kyllingbuljong
1 ss soyasaus
1 ts sukker
1 ts maisenna
Enda en versjon av kylling i wok, men dette går igjen her hjemme og smaker fortreffelig. Server enten med ris eller nudler.
Retten er inspirert av allrecipes.comFremgangsmåte
Varm oljen i en wokpanne. Rør inn 2 fedd hvitløk, ingefær, vårløk og salt. Rør rundt i 2-3 minutter. Ha i kylling og rør rundt noen minutter. Ha så i resten av hvitløken og rør rundt. Tilsett så løk, kål, paprika, sukkererter og litt av buljongen. Dekk til og la det surre til kyllingen er kokt.
I en bolle ved siden av blandes maisenna, resten av buljongen, sukker og soyasausen. Dette helles over kyllingwoken og rør rundt til alt er dekket.
Server med ris eller nudler.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
62,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Wokpanne med fisk og reker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
29.12.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2 ss sesamolje (eller annen god olje)
1 ts salt
1 stk båt hvitløk , knust
250 g brokkoli i mindre buketter
1 stk grønn paprika i strimler
1 stk gul paprika i strimler
1 stk rød paprika i strimler
2 stk løk , hakket
1½ dl kjøttbuljong (utblandet)
300 g torskefilet i strimler
200 g reker
1 ss soyasaus
Wokking er perfekt til både grønnsaker og fisk. Her og i selskap med reker. Denne er frisk og god, med lite kalorier og ganske enkel å lage.Fremgangsmåte
Varm oljen i wokpannen. Tilsett salt og knust hvitløk.
De oppdelte grønnsakene tas over i mindre porsjoner. Stekes under konstant omrøring.
Buljong helles i. Fiskestykkene og rekene fordeles i wokpannen helt til slutt, og får steke med ca. 5 min.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
53,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Wok med kål og tomat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
30.04.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
300 g indrefilet av svin
200 g strimlet hodekål
200 g strimlet kinakål
200 g strimlet rødkål
4 stk. store tomat
1 stk. løk
1 båt hvitløk
3 ss olje
150 g sukkererter
2 dl grønnsakbuljong (utblandet)
1 ts malt spisskummen
1 ss hakket frisk timian
salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
Renskjær svinekjøttet for sener og hinner. Skjær den i tynne strimler. Brun i litt olje. Ta strimlene opp fra pannen.
Rens hodekål. kinakål og rødkål og skjær dem i strimler.
Dypp tomatene noen sekunder i kokende vann, legg dem over i kaldt vann og flå skinnet av. Del tomatene, fjern innmaten og skjær tomatkjøttet i tynne båter. Hakk løk og hvitløk.
Varm olje i wok eller dyp stekepanne og stek løk og hvitløk blankt. Tilsett kålen og stek den i 2-3 minutter.
Rens og del sukkererter i to. Har du ikke sukkererter, kan du bruke aspargesbønner. Rør dem inn sammen med tomaten og kjøttet. Hell på grønnsakbuljong, dryss over spisskummen og timian og la retten småsurre til kålen er myk, ca. 5 minutter.
Smak til med salt og pepper og server brød eller råstekte poteter til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
52,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Wok med rød spisskål
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.10.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk strimlet rød spisskål
1 båt hvitløk - finhakket
2 ts revet frisk ingefær
½ stk rød chili - renset og finhakket
4 stk grovkuttet vårløk
2 ss soyaolje
2 stk gulrot i tynne skiver
100 g frisk sjampinjong i skiver
100 g sukkererter - delt i to på langs
2 ss soyasaus
1 ss søt soyasaus (kecap manis)
3 ss hakket frisk koriander
Denne wokretten passer hele året, og får du ikke tak i rød spisskål, så kan du bruke stimlet hodekål eller kinakål. Om du ønsker kan du tilsett litt strimlet kylling.Fremgangsmåte
Varm oljen i en wok eller dyp stekepanne. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og fres det raskt i ca. 1/2 minutt. Tilsett vårløk og stek den i 1 minutt.
Rør inn gulrot og sopp og stek blandingen videre i 2 minutter. Rør inn kålen og sukkerertene og stek videre i 1 minutt.
Hell på soyasaus og søt søt soyasaus (kecap manis), skru ned varmen og la retten surre i 3-4 minutter til grønnsakene begynner å bli myke. Dryss over finhakket koriander til slutt.
Server gjerne woken med nudler eller ris.
Tips:
Du kan også tilsette retten strimlet kylling eller annet stekt kjøtt. Rensede reker eller scampi er også godt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
39,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grønnsakwok m/svinekjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.09.2013Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
4-5 ss olivenolje
1 hvitløkbåt
1 blomkål
400 g asparges
2 orange eller gul paprika
150 g østerssopp
200 g svinekjøtt
salt og pepper
kjøttbuljong
karri, soyasaus
ev. litt honning
Som mange skjønner er wok favoritten her hjemme, i alle varianter. Denne er enkel og god.Fremgangsmåte
Oljen varmes i wokpannen og finhakket hvitløk tilsettes. Strimlet svinekjøtt tas i og freses lett. De oppdelte grønnsakene fordeles over og det hele stekes under konstant omrøring. Tilsett buljong etter behov. Smak til med salt, pepper, karri, soyasaus og ev.litt honning.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
58,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3303