10 lavkalori wokoppskrifter


Oppdatertdato: 2025-01-16 Tema: Wok Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Wok er en ypperlig måte å lage rask og sunn mat på. Om man bruker en skikkelig wok eller en stekepanne gjør ikke noe. Og samtidig er det både sunt, godt og raskt med en wok.
Flere av disse under her bruker bare rene grønnsaker og kjøtt/fisk og blir dermed lavkalori samtidig. Jeg har her tatt ut 10 eksempler på wokoppskrifter som har lite kalorier, og som er enkle å lage. Er en usikker på det å bruke ris ved siden av, så prøv med brun ris, byggris, hveteris eller for eksempel blomkålris.
Ps: Noen av disse er og vegetar

Lykke til.


Annonse



Bønnespirer i soyasaus


Prøv også Bønnespirer i soyasaus.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 15.08.2013
Denne retten tar ca 10-15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

200 g bønnespirer
1 fedd hvitløk i tynne skiver
1 sjalottløk i tynne skiver
1 stilke kinesisk selleri, finhakkede (kan erstattes med 1 ts med finhakket stilkselleri)
3 ss soyasaus
1 ss søtsoyasaus (kicap manis)
1 ss olje
3 dl vann
salt


Vi brukte i tillegg oystersaus, grønnsaksbuljong for mer smak. Husk å smake til før servering. Dette er en enkel rett som trenger litt ekstra. Uten fisk, reker ol er den vegetar.


Fremgangsmåte

- Skyll bønnespirer under kaldt vann.
- Varm oljen i en middels stor kjele. Rørestek sjalottløk, hvitløk på middles varme til de er gylne.
- Tilsett selleri og rør godt.
- Ha i vannet, soyasausene og blandt godt. La det kok opp.
- Ta kjelen av varmen og tilsett bønnespirer. Blandt godt.
- Sett på lokken og la den stå i ca 1 minutt før servering.
- Serveres sammen med kokt ris og stekt fisk/reker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 36,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Fennikel wok


Prøv også Fennikel wok.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.03.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Elsa's hjemmeside
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 fennikel i tynne staver (1-2 mm)
2 løk i ringer
1 rød paprika i tynne skiver
olje
litt hakket persille
1 ss sitronsaft
salt og pepper


Enkel vegetarrett. Fennikel lager god smak i denne.


Fremgangsmåte

Varm woken og tilsett olje. Ha grønnsakene i og wok dem i 3 minutter eller til de er møre. Ha i persille og sitronsaft og smak til med salt og nykvernet pepper.
Passer til storfe eller som vegetarrett.

Tips:
Om denne spises som selvstendig rett, smak til før servering med oystersaus, ketjap manis og sesame oil.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 28,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Reker med brokkoli og Oyster Sauce


Prøv også Reker med brokkoli og Oyster Sauce.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.01.2015
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Etegilde
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 ss solsikkeolje (til steking)
1 rød løk (i biter)
1 squash (i skiver)
150 g brokkoli (i buketter)

ca 300 g rensede reker
Saus:
2 ss Oyster Sauce,
2 ss vann,
1 ss Soya Sauce


Enkel og rask wok til hverdags. Server med ris.


Fremgangsmåte

Varm oljen i en wok eller en stor stekepanne og tilsettløk, squash og brokkoli. Stekes i ca. 2-3 min. Bland ingrediensene til sausen, tilsett saus og reker i pannen og stek i ca. 1 min. til sausen tykner. Ikke bruk for sterk varme.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 62,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Sursøt gryte.

Sursøt gryte


Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 09.01.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

3 kyllingfileter eller 200 g svinekjøtt
2 paprika i forskjellig farge
Sursøt saus:
4 ss sukker
4 ss soyasaus
1 ss tørr hvitvin
2 ss vineddik
4 ss tomatpurré
1 1/2 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 ss maizena


En god og enkel sursøt gryte. Her kan man og bruke ferdig saus om en ønsker det. Det er og mulig å forandre litt på grønnsakene.


Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i tynne strimler. Skjær paprika i biter. Varm oljen i en wokpanne eller jerngryte. Start med å steke kyllingkjøttet(svinekjøttet) og brun det raskt ved høy temperatur. Dryss salt og pepper over. Ha i grønnsakene og la dem surre med til de er nesten møre.
Tilsett ingrediensene til sursøt saus + sausen fra ananasboksen, unntatt maisenna. Varm raskt opp og jevn med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Kok opp før servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 68,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brokkoli-wok.

Brokkoli-wok


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.09.2010
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

1 stk brokkoli
1 stk gulrot
1 stk gul paprika
10 stk frisk sjampinjong
1 dl bønnespirer
2 stk vårløk
100 g nudler
1 ss olje til steking
1 ss finhakket frisk ingefær
2 båt hvitløk
salt og pepper
1 ss soyasaus


Tilsetter du brokkolibuketter i woken, smaker det ikke bare kjempegodt, men woken får også et løft utseendemessig.


Fremgangsmåte

Vask og skrell gulroten og skyll brokkolien. Skjær alle grønnsakene i passe store biter til wok. Kok nudlene som anvist på pakken. Fres grønnsakene myke i litt olje.

Tilsett ingefær, hvitløk, salt og pepper til slutt, og server med soyasaus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 71,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvitløkskylling stir fry.

Hvitløkskylling stir fry


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 20.03.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 ss peanøttolje
4 fedd hvitløk knust
1 gram raspet fersk ingefær
0,5 bunt vårløk hakket
1 ts salt
225 gr kyllingbryst i strimler
1 løk i strimler
50 gr hodekål i strimler
0,5 rød paprika i strimler
180 gram sukkererter
1,2 dl kyllingbuljong
1 ss soyasaus
1 ts sukker
1 ts maisenna


Enda en versjon av kylling i wok, men dette går igjen her hjemme og smaker fortreffelig. Server enten med ris eller nudler.
Retten er inspirert av allrecipes.com


Fremgangsmåte

Varm oljen i en wokpanne. Rør inn 2 fedd hvitløk, ingefær, vårløk og salt. Rør rundt i 2-3 minutter. Ha i kylling og rør rundt noen minutter. Ha så i resten av hvitløken og rør rundt. Tilsett så løk, kål, paprika, sukkererter og litt av buljongen. Dekk til og la det surre til kyllingen er kokt.
I en bolle ved siden av blandes maisenna, resten av buljongen, sukker og soyasausen. Dette helles over kyllingwoken og rør rundt til alt er dekket.
Server med ris eller nudler.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 62,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,68 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,73.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wokpanne med fisk og reker.

Wokpanne med fisk og reker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.12.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2 ss sesamolje (eller annen god olje)
1 ts salt
1 stk båt hvitløk , knust
250 g brokkoli i mindre buketter
1 stk grønn paprika i strimler
1 stk gul paprika i strimler
1 stk rød paprika i strimler
2 stk løk , hakket
1½ dl kjøttbuljong (utblandet)
300 g torskefilet i strimler
200 g reker
1 ss soyasaus


Wokking er perfekt til både grønnsaker og fisk. Her og i selskap med reker. Denne er frisk og god, med lite kalorier og ganske enkel å lage.


Fremgangsmåte

Varm oljen i wokpannen. Tilsett salt og knust hvitløk.
De oppdelte grønnsakene tas over i mindre porsjoner. Stekes under konstant omrøring.
Buljong helles i. Fiskestykkene og rekene fordeles i wokpannen helt til slutt, og får steke med ca. 5 min.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 53,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wok med kål og tomat.

Wok med kål og tomat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.04.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

300 g indrefilet av svin
200 g strimlet hodekål
200 g strimlet kinakål
200 g strimlet rødkål
4 stk. store tomat
1 stk. løk
1 båt hvitløk
3 ss olje
150 g sukkererter
2 dl grønnsakbuljong (utblandet)
1 ts malt spisskummen
1 ss hakket frisk timian
salt og pepper etter smak



Fremgangsmåte

Renskjær svinekjøttet for sener og hinner. Skjær den i tynne strimler. Brun i litt olje. Ta strimlene opp fra pannen.

Rens hodekål. kinakål og rødkål og skjær dem i strimler.

Dypp tomatene noen sekunder i kokende vann, legg dem over i kaldt vann og flå skinnet av. Del tomatene, fjern innmaten og skjær tomatkjøttet i tynne båter. Hakk løk og hvitløk.

Varm olje i wok eller dyp stekepanne og stek løk og hvitløk blankt. Tilsett kålen og stek den i 2-3 minutter.

Rens og del sukkererter i to. Har du ikke sukkererter, kan du bruke aspargesbønner. Rør dem inn sammen med tomaten og kjøttet. Hell på grønnsakbuljong, dryss over spisskummen og timian og la retten småsurre til kålen er myk, ca. 5 minutter.

Smak til med salt og pepper og server brød eller råstekte poteter til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 52,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,72.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wok med rød spisskål.

Wok med rød spisskål


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 01.10.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

1 stk strimlet rød spisskål
1 båt hvitløk - finhakket
2 ts revet frisk ingefær
½ stk rød chili - renset og finhakket
4 stk grovkuttet vårløk
2 ss soyaolje
2 stk gulrot i tynne skiver
100 g frisk sjampinjong i skiver
100 g sukkererter - delt i to på langs
2 ss soyasaus
1 ss søt soyasaus (kecap manis)
3 ss hakket frisk koriander


Denne wokretten passer hele året, og får du ikke tak i rød spisskål, så kan du bruke stimlet hodekål eller kinakål. Om du ønsker kan du tilsett litt strimlet kylling.


Fremgangsmåte

Varm oljen i en wok eller dyp stekepanne. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og fres det raskt i ca. 1/2 minutt. Tilsett vårløk og stek den i 1 minutt.
Rør inn gulrot og sopp og stek blandingen videre i 2 minutter. Rør inn kålen og sukkerertene og stek videre i 1 minutt.
Hell på soyasaus og søt søt soyasaus (kecap manis), skru ned varmen og la retten surre i 3-4 minutter til grønnsakene begynner å bli myke. Dryss over finhakket koriander til slutt.
Server gjerne woken med nudler eller ris.

Tips:
Du kan også tilsette retten strimlet kylling eller annet stekt kjøtt. Rensede reker eller scampi er også godt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 39,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønnsakwok m/svinekjøtt.

Grønnsakwok m/svinekjøtt


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.09.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4-5 ss olivenolje
1 hvitløkbåt
1 blomkål
400 g asparges
2 orange eller gul paprika
150 g østerssopp
200 g svinekjøtt
salt og pepper
kjøttbuljong
karri, soyasaus
ev. litt honning


Som mange skjønner er wok favoritten her hjemme, i alle varianter. Denne er enkel og god.


Fremgangsmåte

Oljen varmes i wokpannen og finhakket hvitløk tilsettes. Strimlet svinekjøtt tas i og freses lett. De oppdelte grønnsakene fordeles over og det hele stekes under konstant omrøring. Tilsett buljong etter behov. Smak til med salt, pepper, karri, soyasaus og ev.litt honning.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 58,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3303
Slanking.Kjøttkaker.
singelmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.