Denne oversikten ble lagt ut i 2019 men ble oppdatert i 2021. Her er en oversikt over julekaker som går under ett utvidet lavkabo begrep, men som samtidig passer til jul eller før jul.
Jeg har egne lavkarbosider og ett eget søk hvor du selv kan søke opp lavkarbooppskriften basert på hva du ønsker av oppskrift og karbo energi prosent som er krumtappen her. Og som de fleste kan tenke seg er for eksempel delfiakake og kokoskaker vinnere her. Og siden det meste av oppskrifter har beregnet innhold er det mange tusen alternativer for dere som følger denne trenden. Les mer om dette på mine
lavkarbosider med lavkarbosøk
Men her er noen forslag blant kakene som passer til jul. Som dere ser så kommer flere av forslagene fra Funksjonell mat, som har mye lavkarbo produkter + at de selger sukrin.
Kokosmakroner 5
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
13.12.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
BarnemixBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
50 g margarin eller smør
2 middels store egg
1 dl (90 g) farin
200 g 85-6 dl) kokosmasse
Fremgangsmåte
Gir ca 35 stk. Ovnstemperatur 175 °C Steketid ca 10 min.
Forvarm ovnen. Smelt fettet. Bland egg og sukker. Tilsett kokos og fett. La røren stå i ca. 10 minutter, slik at kokosmassen sveller. Legg massen på en plate ved hjelp av to teskjeer, platen skal være dekket med bakepapir eller være godt smurt. Kakene får plass på en plate, de flyter ikke ut.
Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter. Løsne kakene fra platen eller bakepapiret før de er avkjølt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
476,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
22,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
39,53 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mandelkake med eggekrem
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.04.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
Nøttebunn:
150 g Finmalte mandler (evt. andre malte nøtter)
75 g Mandelmel (fettredusert)
3 egg
1 dl (90g) SukrinMelis
1 ts bakepulver
1/2 dl vann
1 ts fiberhusk
Eggekrem:
3 dl valgfri melk
1 ts vaniljepulver/-sukker
5 eggeplommer
50 g SukrinMelis
2 ss maisenna
75 g meierismør
Du kan godt bruke fløte i stedet for melk. Da kan du redusere mengden maisenna til 1 ss.
Denne kaken passer perfekt på kakebordet til enhver anledning!
Du kan godt bruke fløte i stedet for melk. Da kan du redusere mengden maisenna til 1 ss.Fremgangsmåte
Nøttebunn:
Bland Finmalte mandler, fettredusert Mandelmel og fiberhusk. Skill eggene, og pisk eggehvitene og SukrinMelis stivt. Bland deretter inn eggeplommene, nøtteblandingen og vann. Hell røren i en rund form som enten er smurt eller kledd med bakepapir. Stek bunnen på nederste rille i ca 20 minutter ved 175 grader. Avkjøl.
Eggekrem:
Bland alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt. For mye koking vil gjøre at den skiller seg. Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles kjelen i kaldt vann.
Rør i kremen av og til. Fordel kremen over avkjølt bunn. Pynt gjerne kaken med revet eller smeltet sjokolade.
Hvis du bruker vaniljepulver i oppskriften vil vaniljekornene syntes i eggekremen, hvis du ikke ønsker dette bruker du vaniljesukker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
204,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Delfia kake liten Alf´s spesial
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.12.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Wenche UllandBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 plater kokesjoklade 250 g
1 pakke delfiafett 250 g
2 egg
2-3 ss sukker
4 ss kaffe
Tørre kjeks
Geletopper
Marsipan
Evt annet etter ønske.
Spesial delfiakake dedikert til Alf!
Bilde viser hvor mye forskjellig pynt man kan bruke etter at en unge gikk amok, og da ble det problem med å dele den opp, beklager!Fremgangsmåte
Smelt delfiafettet og sjokoladen.
Visp eggedosis av egg og sukker.
Ha sjokoladen og fettet i eggedosisen.
Rør inn litt kaffe. Legg litt pynt inni kaken og resten på toppen. Marsipan er fint inni.
Hell i avlang form dekket med matpapir eller folie, og stikk ned kjeks, gele og marsipan.
Dekk til og kjøl ned i kjøleskap.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
547,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
44,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Black Magic sjokoladekake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
31.03.2017Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
250 gram smør
250 gram (sukkerfri) mørk sjokolade
1 dl kaffe
1 ts vaniljepulver (eventuelt vaniljesukker)
120 g SukrinMelis
4 egg
Nydelig konfektkake for den voksne gane. Kaken inneholder ikke mel, og får derfor en mektig, kremete konsistens.Fremgangsmåte
Smelt smør og sjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen og la avkjøle noe. Pisk egg og SukrinMelis til eggedosis, og bland denne sammen med sjokoladen.
Hell røren i en liten, rund form (20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 50-60 min (følg med så ikke overflaten blir brent). Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder mel.
La kaken avkjøles helt i formen, i kjøleskapet (gjerne til dagen etter). Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten med en skarp kniv. Server kaken romtemperert med et dryss SukrinMelis over.
Kaken oppbevares i kjøleskapet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
367,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
31,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Petits choux med tyttebær i karamellkrem
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.04.2009Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
3 dl vann
100 g smør eller margarin
2 dl hvetemel
4 mellomstore egg
Fyll
2 dl kremfløte
1 dl kesella
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
100 g (2 dl) tyttebær
Pynt
Dansukker Melis
Fremgangsmåte
Kok opp vannet og matfettet i en kasserolle. Ha i melet og rør til det slipper kasserollens kanter. Ta kasserollen bort fra varmen. Tilsett eggene, ett om gangen, og visp kraftig, helst med elektrisk visp. Det er viktig å vispe inn mye luft slik at kakene får volum ved stekingen. Sett eller sprøyt ut runde topper på en plate med bakepapir. Stekes midt i ovnen ved 175 ° i ca. 25 minutter. Obs! Ikke åpne ovnsdøren. Ta kakene ut og stikk et hull i siden med en gaffel. Sett dem deretter inn i ovnen igjen et par minutter slik at de også tørker på innsiden.
Visp fløten og melisen til et fast skum. Bland i kesella og vaniljesukker. Rør inn tyttebærene. Klipp opp kakene på den ene siden og fordel fyllet i dem. Sikt over litt melis før servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
222,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mandelkake med bær
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
04.11.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
65 g smør (evt. halvparten fruktpurè)
1 egg
1 ¼ dl melk
100 g mandelmel
1 ½ ts bakepulver
85 g Sukrin
Topping:
Sukkerfritt syltetøy, eller friske bær og Sukrin
Fremgangsmåte
Bland melk og olje/flytende bremykt i en bolle. Du kan eventuelt erstatte halvparten av fettet med fruktpure (f.eks. Frutti fruktpure eller usøtet eplemos). Visp i egget med en stålvisp. Bland mandelmelet med bakepulver og Sukrin i en annen bolle. Ha i væsken og rør deigen godt sammen.
Hell røren over i en rund form, 24-26 cm. Hvis du ønsker å bruke bær, hell disse over røren, og dryss godt med Sukrin over. Stek på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 30 minutter.
Ha på syltetøy når kaken er avkjølt. Dekorer gjerne med friske bær. Du kan også legge et lag med vaniljekrem mellom kaken og bærene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
157,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sitronkake med sukrin
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.04.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
1 eske kakemix fra Funksjonell Mat
4 store egg
1,5 dl vann
1/2 dl olje
Saft og revet skall av én sitron
Glasurforslag
150 g kremost naturell,
60 g smør,
100 g SukrinMelis,
(evt. litt annen søtning i tillegg om ønskelig).
Bruk kakemixen til å lage en frisk sitronkakeFremgangsmåte
Bland ingrediensene og visp til en glatt, jevn røre.
Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 30 min.
Rør sammen glasuren og smør på kaken når den er kjølig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
218 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Glutenfrie Pepperkaker med jyttemel
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
12.11.2013Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Holmen CrispBildet er tatt av
Holmen CrispIngredienser
1/2 kg sirup
250 g farin
130 g smør
2 1/2 dl fløte
Ca. 1 kg Jyttemjøl Original
3 ts natron eller Bakepulver
1/2 ts pepper
1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik
1/ts kanel
Pepperkaker er veldig godt og MÅ til for å få ordentelig julestemning!Fremgangsmåte
Kok opp sirup, sukker, fløte og smør. Avkjøl. Rør inn Jyttemjøl, natron og krydder.
Deigen bør stå kjølig noen timer.
Lag pepperkaker, pepperkakehus eller sirupsnipper. Stekes ved 180 grader i
ca. 10 minutter.
Vi håper dere får en hyggelig samling i familien med baking av Pepperkaker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
483,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
33,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Havreflarn med sukrin
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.05.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Funksjonell matBildet er tatt av
Funksjonell matIngredienser
25 g smør
25 g Sukrin Gold
25 g FiberSirup Clear
25 g havremel/små havregryn
Tynne, sprø flarn med smak av havre og karamellFremgangsmåte
Smelt alle ingrediensene sammen i en kjele.
Legg 4 klatter på et bakepapir-kledd stekebrett og stek ved 160 grader i 7 minutter.
La flarnene avkjøles på rist etter steking til de blir sprø.
Disse kan lages både med havremel og havregryn. Gryn gir en grovere konsistens, og det kan være en fordel å bruke ett egg i tillegg til havregryn.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
320,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
22,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Napoleonskake
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
14.03.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
Bunn
4 plater butterdeig
Fyll
400 g vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 plater gelatin
Glasur
Melis
Vann
Noen dråper romessens eller 1 ss ekte rom
Napoleonskake ser kanskje skremmende ut å lage selv, men med ferdig butterdeig og vaniljekrem er det enklere enn det ser ut til!Fremgangsmåte
Tin frosne butterdeigsplater i 15-20 minutter under et klede. Kna deigen sammen og la den hvile litt. Kjevle deigen 1-2 mm tykk på en stekeplate kledd med bakepapir og prikk godt med en gaffel. La deigen hvile i en halvtime.
Stek deigen midt i ovnen på 210°C i 15-20 minutter, eller til bunnen har fått en gyllen farge. Avkjøl før du deler bunnene i to like store firkantede deler.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Pisk en lett kremfløte og bland inn ca. 400 g vaniljekrem. Press vannet ut av gelatinplatene, smelt de i 2 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i kremen. Ha litt av vaniljekremen i gelatinen før du blander alt inn i resten av kremen.
Stryk kremen utover den ene bunnen. Legg på den andre bunnen med undersiden opp.
Bland sammen melis og vann til en passe fast glasur. Smak til med rom eller romessens. Stryk glasuren utover kaken i et jevnt lag. Sett kaken i kjøleskapet i minst 1 time slik at kremen får satt seg og glasuren stivner.
Bruk en skarp brødkniv og skjær kaken forsiktig opp i passe store stykker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
218,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3260