10 lavkarbo kaker til jul


Oppdatertdato: 2019-12-17 Tema: Lavkarbo Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Det er vel fortsatt mye snakk om lavkarbo og det er utallige blogger som legger ut lavkarbo-oppskrifter. Men og flere julekaker kommer innenfor denne trenden, kanskje ikke blant de strengeste reglene men blir nok definert som lavkarbo for det. Jeg har egne lavkarbosider og ett eget søk. Og siden det meste av oppskrifter har beregnet innhold er det mange tusen alternativer for dere som følger denne trenden. Les mer om dette på mine
lavkarbosider med lavkarbosøk
Men her er noen forslag blant kakene som passer til jul. Som dere ser så kommer flere av forslagene fra Funksjonell mat, som har mye lavkarbo produkter + at de selger sukrin.




Kokosmakroner 5


Prøv også Kokosmakroner 5.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 13.12.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Barnemix
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

50 g margarin eller smør
2 middels store egg
1 dl (90 g) farin
200 g 85-6 dl) kokosmasse



Fremgangsmåte

Gir ca 35 stk. Ovnstemperatur 175 °C Steketid ca 10 min.

Forvarm ovnen. Smelt fettet. Bland egg og sukker. Tilsett kokos og fett. La røren stå i ca. 10 minutter, slik at kokosmassen sveller. Legg massen på en plate ved hjelp av to teskjeer, platen skal være dekket med bakepapir eller være godt smurt. Kakene får plass på en plate, de flyter ikke ut.
Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter. Løsne kakene fra platen eller bakepapiret før de er avkjølt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 482,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 39,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Mandelkake med eggekrem


Prøv også Mandelkake med eggekrem.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

Nøttebunn:
150 g Finmalte mandler (evt. andre malte nøtter)
75 g Mandelmel (fettredusert)
3 egg
1 dl (90g) SukrinMelis
1 ts bakepulver
1/2 dl vann
1 ts fiberhusk

Eggekrem:
3 dl valgfri melk
1 ts vaniljepulver/-sukker
5 eggeplommer
50 g SukrinMelis
2 ss maisenna
75 g meierismør

Du kan godt bruke fløte i stedet for melk. Da kan du redusere mengden maisenna til 1 ss.


Denne kaken passer perfekt på kakebordet til enhver anledning!
Du kan godt bruke fløte i stedet for melk. Da kan du redusere mengden maisenna til 1 ss.


Fremgangsmåte

Nøttebunn:
Bland Finmalte mandler, fettredusert Mandelmel og fiberhusk. Skill eggene, og pisk eggehvitene og SukrinMelis stivt. Bland deretter inn eggeplommene, nøtteblandingen og vann. Hell røren i en rund form som enten er smurt eller kledd med bakepapir. Stek bunnen på nederste rille i ca 20 minutter ved 175 grader. Avkjøl.

Eggekrem:
Bland alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt. For mye koking vil gjøre at den skiller seg. Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles kjelen i kaldt vann.
Rør i kremen av og til. Fordel kremen over avkjølt bunn. Pynt gjerne kaken med revet eller smeltet sjokolade.

Hvis du bruker vaniljepulver i oppskriften vil vaniljekornene syntes i eggekremen, hvis du ikke ønsker dette bruker du vaniljesukker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 204,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Delfia kake liten Alf´s spesial


Prøv også Delfia kake liten Alf´s spesial.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.12.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Wenche Ulland
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 plater kokesjoklade 250 g
1 pakke delfiafett 250 g
2 egg
2-3 ss sukker
4 ss kaffe
Tørre kjeks
Geletopper
Marsipan
Evt annet etter ønske.


Spesial delfiakake dedikert til Alf!
Bilde viser hvor mye forskjellig pynt man kan bruke etter at en unge gikk amok, og da ble det problem med å dele den opp, beklager!


Fremgangsmåte

Smelt delfiafettet og sjokoladen. Visp eggedosis av egg og sukker.
Ha sjokoladen og fettet i eggedosisen.
Rør inn litt kaffe. Legg litt pynt inni kaken og resten på toppen. Marsipan er fint inni.
Hell i avlang form dekket med matpapir eller folie, og stikk ned kjeks, gele og marsipan.
Dekk til og kjøl ned i kjøleskap.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 547,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 44,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Mandelkake med bær.

Mandelkake med bær


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 04.11.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

65 g smør (evt. halvparten fruktpurè)
1 egg
1 ¼ dl melk
100 g mandelmel
1 ½ ts bakepulver
85 g Sukrin

Topping:
Sukkerfritt syltetøy, eller friske bær og Sukrin



Fremgangsmåte

Bland melk og olje/flytende bremykt i en bolle. Du kan eventuelt erstatte halvparten av fettet med fruktpure (f.eks. Frutti fruktpure eller usøtet eplemos). Visp i egget med en stålvisp. Bland mandelmelet med bakepulver og Sukrin i en annen bolle. Ha i væsken og rør deigen godt sammen. Hell røren over i en rund form, 24-26 cm. Hvis du ønsker å bruke bær, hell disse over røren, og dryss godt med Sukrin over. Stek på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 30 minutter.

Ha på syltetøy når kaken er avkjølt. Dekorer gjerne med friske bær. Du kan også legge et lag med vaniljekrem mellom kaken og bærene.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 156,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Black Magic sjokoladekake.

Black Magic sjokoladekake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 31.03.2017
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

250 gram smør
250 gram (sukkerfri) mørk sjokolade
1 dl kaffe
1 ts vaniljepulver (eventuelt vaniljesukker)
120 g SukrinMelis
4 egg


Nydelig konfektkake for den voksne gane. Kaken inneholder ikke mel, og får derfor en mektig, kremete konsistens.


Fremgangsmåte

Smelt smør og sjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen og la avkjøle noe. Pisk egg og SukrinMelis til eggedosis, og bland denne sammen med sjokoladen.

Hell røren i en liten, rund form (20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 50-60 min (følg med så ikke overflaten blir brent). Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder mel.

La kaken avkjøles helt i formen, i kjøleskapet (gjerne til dagen etter). Løsne kaken fra formen ved å skjære rundt kanten med en skarp kniv. Server kaken romtemperert med et dryss SukrinMelis over.

Kaken oppbevares i kjøleskapet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 366,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfri strull til jul.

Glutenfri strull til jul


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.11.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Holmen Crisp
Bildet er tatt av Holmen Crisp

Ingredienser

½ l fløte
¼ l sukker
4 dl Jyttemjøl


Strull og krumkaker hører med til julen. Det være seg som tilbehør til juledesserten eller som småkaker på fat.


Fremgangsmåte

Fløte og sukker piskes stivt.
Melet røres forsiktig i.
Legg 1 dessertskje av røren på et varmt krumkakejern.
Stekes raskt og rulles på en trepinne.
Hvis røren blir for tykk underveis, spe med litt kaldt vann.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 422,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,63.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfrie Pepperkaker med jyttemel.

Glutenfrie Pepperkaker med jyttemel


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 12.11.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Holmen Crisp
Bildet er tatt av Holmen Crisp

Ingredienser

1/2 kg sirup
250 g farin
130 g smør
2 1/2 dl fløte
Ca. 1 kg Jyttemjøl Original
3 ts natron eller Bakepulver
1/2 ts pepper
1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik
1/ts kanel


Pepperkaker er veldig godt og MÅ til for å få ordentelig julestemning!


Fremgangsmåte

Kok opp sirup, sukker, fløte og smør. Avkjøl. Rør inn Jyttemjøl, natron og krydder. Deigen bør stå kjølig noen timer.
Lag pepperkaker, pepperkakehus eller sirupsnipper. Stekes ved 180 grader i ca. 10 minutter.
Vi håper dere får en hyggelig samling i familien med baking av Pepperkaker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 483,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sitronkake med sukrin.

Sitronkake med sukrin


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.04.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

1 eske kakemix fra Funksjonell Mat
4 store egg
1,5 dl vann
1/2 dl olje
Saft og revet skall av én sitron

Glasurforslag
150 g kremost naturell,
60 g smør,
100 g SukrinMelis,
(evt. litt annen søtning i tillegg om ønskelig).


Bruk kakemixen til å lage en frisk sitronkake


Fremgangsmåte

Bland ingrediensene og visp til en glatt, jevn røre.
Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 30 min.

Rør sammen glasuren og smør på kaken når den er kjølig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 217,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Havreflarn med sukrin.

Havreflarn med sukrin


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.05.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Funksjonell mat
Bildet er tatt av Funksjonell mat

Ingredienser

25 g smør
25 g Sukrin Gold
25 g FiberSirup Clear
25 g havremel/små havregryn


Tynne, sprø flarn med smak av havre og karamell


Fremgangsmåte

Smelt alle ingrediensene sammen i en kjele.
Legg 4 klatter på et bakepapir-kledd stekebrett og stek ved 160 grader i 7 minutter.
La flarnene avkjøles på rist etter steking til de blir sprø.

Disse kan lages både med havremel og havregryn. Gryn gir en grovere konsistens, og det kan være en fordel å bruke ett egg i tillegg til havregryn.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 321,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Napoleonskake.

Napoleonskake


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.03.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

Bunn
4 plater butterdeig

Fyll
400 g vaniljekrem
3 dl kremfløte
2 plater gelatin

Glasur
Melis
Vann
Noen dråper romessens eller 1 ss ekte rom


Napoleonskake ser kanskje skremmende ut å lage selv, men med ferdig butterdeig og vaniljekrem er det enklere enn det ser ut til!


Fremgangsmåte

Tin frosne butterdeigsplater i 15-20 minutter under et klede. Kna deigen sammen og la den hvile litt. Kjevle deigen 1-2 mm tykk på en stekeplate kledd med bakepapir og prikk godt med en gaffel. La deigen hvile i en halvtime.
Stek deigen midt i ovnen på 210°C i 15-20 minutter, eller til bunnen har fått en gyllen farge. Avkjøl før du deler bunnene i to like store firkantede deler.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Pisk en lett kremfløte og bland inn ca. 400 g vaniljekrem. Press vannet ut av gelatinplatene, smelt de i 2 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i kremen. Ha litt av vaniljekremen i gelatinen før du blander alt inn i resten av kremen.
Stryk kremen utover den ene bunnen. Legg på den andre bunnen med undersiden opp.

Bland sammen melis og vann til en passe fast glasur. Smak til med rom eller romessens. Stryk glasuren utover kaken i et jevnt lag. Sett kaken i kjøleskapet i minst 1 time slik at kremen får satt seg og glasuren stivner.

Bruk en skarp brødkniv og skjær kaken forsiktig opp i passe store stykker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 219,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3260






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.