Fotograf:Funksjonell mat Denne kaken passer perfekt på kakebordet til enhver anledning!
Du kan godt bruke fløte i stedet for melk. Da kan du redusere mengden maisenna til 1 ss.
Nøttebunn:
Bland Finmalte mandler, fettredusert Mandelmel og fiberhusk. Skill eggene, og pisk eggehvitene og SukrinMelis stivt. Bland deretter inn eggeplommene, nøtteblandingen og vann. Hell røren i en rund form som enten er smurt eller kledd med bakepapir. Stek bunnen på nederste rille i ca 20 minutter ved 175 grader. Avkjøl.
Eggekrem:
Bland alle ingrediensene i en kjele. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Vær forsiktig så det ikke blir for varmt. For mye koking vil gjøre at den skiller seg. Når kremen har fått passe tykk konsistens, avkjøles kjelen i kaldt vann. Rør i kremen av og til. Fordel kremen over avkjølt bunn. Pynt gjerne kaken med revet eller smeltet sjokolade.
Hvis du bruker vaniljepulver i oppskriften vil vaniljekornene syntes i eggekremen, hvis du ikke ønsker dette bruker du vaniljesukker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Funksjonell mat
(Intern: 32944)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2017-04-05
Oppdatert dato:2017-04-05