Fotograf:
Kylling.no
Til solsikkens pris inneholder
287 Kalorier,
22 g Karbo,
5 g Protein og
20 g Fett pr 100 gr
Til solsikkens pris har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Til solsikkens pris er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4465 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Til solsikkens pris med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 287.49 | 5 456.56 | 454.71 | Kcal |
Protein | 5.44 | 103.25 | 8.60 | gram |
Karbohydrat | 21.57 | 409.40 | 34.12 | gram |
Kostfiber | 0.85 | 16.13 | 1.34 | gram |
Fett | 19.75 | 374.86 | 31.24 | gram |
Mettet fett | 9.47 | 179.74 | 14.98 | gram |
Salt | 0.27 | 5.07 | 0.42 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.19 | Kr 60.55 | Kr 5.05 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 898 totalt | 1 898 pr porsj | 158 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 30,01 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Mal mandlene og solsikkefrøene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i 30-40 minutter.
Ha eggeplommer, sukker, vaniljesukker, maisenna og melk i en kjele og varm opp til kremen tykner. Ta kjelen av varmen og rør inn romtemperert smør. Sett kremen kaldt til den stivner. Ha ca. 3 ss kakao i 2/3 av kremen. Legg 1/3 mørk krem på nederste mandelbunn. Legg lys krem på den neste. Legg over den siste bunnen og dekk toppen og rundt kaken med resten av kremen. Pynt med solsikken laget av marsipan. I midten er det marsipan med små sjokoladedråper på.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 17906)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2004-06-02
Oppdatert dato:2004-06-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift