Fotograf:Kylling.no Vår saftige og smakfulle appelsinkake er laget med finmalte mandler i stedet for hvetemel. Kaken er dermed glutenfri og kan serveres til dem med cøliaki.
Vask appelsinene godt og kok dem i vann i 1 time, eller til de er så myke at en strikkepinne glir lett igjennom den. La dem avkjøles litt.
Del appelsinene i biter, og fjern den hvite strengen i midten. Kjør til mos i hurtigmikser. Tilsett malte mandler, sukker, vaniljesukker og natron. Tilsett eggene og bland det hele godt.
Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) og hell røren i formen. Stek kaken ved 180 °C i ca. 1 time. Sjekk at kaken er gjennomstekt ved å stikke en pinne eller kniv i den. Avkjøl kaken i formen. Dryss melis over ved servering, eller lag en glasur av melis og sitron- eller appelsinsaft. Pynt med revet lime- eller appelsinskall.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 25859)
Tilberedningstid:
60 min +
Kategori:
Kaker Diett/allergi:
Melk og glutenf Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2016-11-30
Oppdatert dato:2016-11-30