Fotograf:
Melange
Kransekake med mokkakrem inneholder
475 Kalorier,
45 g Karbo,
7 g Protein og
29 g Fett pr 100 gr
Kransekake med mokkakrem har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Melk, Nøtter, Soya, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kransekake med mokkakrem er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
4499 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Kransekake med mokkakrem!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 475.16 | 9 966.20 | Kcal |
Protein | 6.77 | 142.00 | gram |
Karbohydrat | 45.13 | 946.57 | gram |
Kostfiber | 3.10 | 65.02 | gram |
Fett | 29.04 | 609.10 | gram |
Mettet fett | 10.58 | 221.91 | gram |
Salt | 0.23 | 4.75 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.98 | Kr 104.45 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 097 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 37,99 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Mal mandlene, bland inn melisen og mal massen en gang til.
Bland inn eggehvitene til passe konsistens og kna masen godt.
Pakk godt i aluminiumsfolie, sett massen i kald ovn og skru på 90-100 °C.
Varmes i ca en time. Massen bør få en temperatur på opptil 70 °C. Da blir kaken seig og god.
For mye varme ødelegger bakeegenskapene, eggehviten koagulerer og kaken vil ikke ese ut under steking.
La massen stå minst et døgn i kjøleskap, gjerne mer.
Temperer deigen før bruk.
Trill pølser på ca 1 cm tykkelse. Smør formene godt hvis det skal lages kransekaker i ringer.
Kakene stekes midt i ovnen ved 175 °C til de har en lys gylden farge, ca. 12 -14 minutter
Tips:
Legg gjerne to og to pølser på ca 5-6 cm ved siden av hverandre, eller lag små ringer (se bilde)
Mandelkonfekt:
Bruk de ferdigstekte kransekakepølsene eller små ringer. Sprøyt en stripe mokkakrem mellom to pølser tett sammen eller sprøyt en topp oppå ringen. Sett kakene på rist og hell over sjokoladeblandingen.
Mokkakrem:
Margarin og melis piskes til massen er god og luftig. Egget blandes godt inn. Tilsett deretter kaffen.
Sjokolade:
Smelt Delfia kokosfett og kokesjokolade i vannbad. Rør godt. Sjokolademassen kan med fordel avkjøles noe før den helles over kakene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melange
(Intern: 30667)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker
Innlagt dato:2013-12-03
Oppdatert dato:2013-12-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift