10 mest populære småkaker til jul 2021


Oppdatertdato: 2021-12-15 Tema: Julekaker Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Her er de mest populære småkakene på nettsiden nå før jul i 2021. Flere av de er gamle travere som går igjen, men noen varianter dukker opp. Her viser jeg småkakene, men kaker og konfekt ligger i andre artikler. Og det er 2 stk uten bilde. Hjemme blir det ikke bakt så mye lenger siden hverdagen er litt stressete i disse tider. Men med nye korona-restriksjoner, er det kanskje en god ide å ta noen timer med kakebaking.

Alle oppskriftene har beregnet næringsinnhold og allergener. Dette er noe jeg har beregnet i flere år nå, og så lenge dere setter pris på det vil jeg ta den jobben.

Men lykke til med bakingen.
Mvh Knut!

Annonse



Brune pinner 2


Prøv også Brune pinner 2.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 17.12.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

250 g hvetemel
200 g sukker
200 g smør eller margarin
1 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 stort egg


Brune pinner er av de mest lettvinte slagene å bake. Sirup og kanel i deigen er med på å sette den gode smaken


Fremgangsmåte

Bland alle de tørre ingrediensene sammen og smuldre i smøret. Arbeid inn egget og kna deigen smidig. Trill den ut til tynne stenger. Trykk disse flate og ca 4 cm brede.

Legg dem på smurt bakeplate og sett den inn i 200 C ovn i midterste rille. Stek kakene til de har fått fin farge, pass på. Skjær dem opp i fingertykke stykker på skrå.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 454,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,12.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Krumkaker fra Sunnmøre


Prøv også Krumkaker fra Sunnmøre.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.11.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 egg
250 g sukker
250 g smeltet meierismør
2 1/2 dl vann
250 g hvetemel
250 g potetmel


Min mor lager disse, og i år var hun tidlig. Disse er bare kjempegode


Fremgangsmåte

Lag eggedosis av egg og sukker, tilsett smør vekselsvis med vann og melet. La svelle ca 15 minutter og stek i krumkakejern ved middels svak varme.
Det er litt vrient å bruke krumkakejern, men etter litt trening så funker det. Krumkakene må ikke være for mye stekte før de tas ut av jernet og krummes. Bruk ca en spiseskje med deig pr kake, og la den bli lysebrun.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 332,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 43,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,84.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Risboller 2


Prøv også Risboller 2.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.11.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Sara Johannessen

Ingredienser

250 g delfiafett
200 g kokesjokolade
2 stk. egg
2 dl sukker
3 ss kaffe, gjerne litt sterk
ca. 100 g puffet ris


Risboller er en gjenganger i norske barneselskaper, og de er dessuten en favoritt blant mange voksne i forbindelse med julen.


Fremgangsmåte

Smelt delfiafett og sjokolade sammen. Avkjøl.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn kaffe og delfiafett/sjokolade. Elt lett inn puffet ris. Sett boller med skje på matpapir eller fyll risbollene i papirformer. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap til servering.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 520,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 36,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Glutenfrie pepperkaker.

Glutenfrie pepperkaker


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2017
Denne retten tar ca 0 å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Finax
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

75 g usaltet smør
0,5 dl sukker
0,5 dl lys sirup
0,5 dl vann
1 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
0,5-1 ts malt nellik
0,5-1 ts malt kardemomme
0,5 ts bikarbonat (natron )
ca 4 dl finax lavprotein melmix


Glutenfrie pepperkaker hvor det brukes glutenfri melmiks. Hvetemel i pepperkaker kan lett erstattes med glutenfritt mel, her med Finax mel.


Fremgangsmåte

Rør smør, sukker og sirup smidig. Tilsett alt det andre. Arbeid sammen til en jevn deig.
La deigen hvile over natten tildekket med plast.
Arbeid så deigen smidig og kjevle ut på melet bakebord så tynt som mulig. Trykk ut kaker med former.
Legges på papirkledd plate og stekes ved 225 grader i midten av ovnen i ca 5 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 375 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 58,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokosmakroner fra Møre.

Kokosmakroner fra Møre


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 29.11.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 egg
1 1/2 dl sukker
4 ss potetmel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
225 g kokosmasse


Kokosmakroner er bare så gode, enkle å bake og noe av det undertegnede klarer å bake selv:) Og en ypperlig nybegynner julekake.


Fremgangsmåte

Visp eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen mel blandet med bakepulver og vaniljesukker. Rør alt lett sammen. Sett kakene med skje på smurt bakeplate. Stek kakene lys gylne ved 180 C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 457,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,37.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

De beste Hjortebakkelsene


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.07.2004
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Det norske Samlaget

Ingredienser

4 egg
250 gr. farin
500 gr. hvedemel
1 theske cardemome
revet skal av 1 citron
1 dram kognak
2 smaa theskeer hjortehornsalt
125 gr. Smør



Fremgangsmåte

I 1959 utlyste avisen Bergens Tidende en konkurranse om «de beste hjortebakkelser». Og hva var lesernes mening? Jo, en gammel oppskrift fra midten av forrige århundre var det bergenserne og andre BT-lesere falt for.

Christine Hansen, født 1845, som hadde arvet oppskriften fra sin mor, ville nok gledet seg over at hennes oppskrift lever i beste velgående og er fast lesertilbud i BT når det nærmer seg jul. Det sies at madam Hansen veide ingrediensene på brevvekt. Så nøyaktighet er nok en «nøkkel» til et vellykket resultat. Her er den, Christine Hansens beste hjortebakkels. Med opprinnelse fra det bergenske kjøkken:

Egg piskes med farin ca. 10 min. Tilsættes cardemome, sitronskal, kognak, hvori hj.salt er utrørt, det sigtede mel, smørret som har staat lunt, knades i med staalvisp tilslut (maa ikke smeltes). Trilles til ringer, klippes til horn, kokes i 2 pk. smult, «flott».

Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 357,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,15.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ingrid Espelids Kakemenn.

Ingrid Espelids Kakemenn


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.02.2011
Denne retten tar ca 45 min + kjøling å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

100 g smør
4 stk eggehvite
2 dl sukker
450 g hvetemel
1 ts hornsalt
Rød og grønn konditorfarge til pynt



Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Rør eggehvitene sammen med sukkeret i en bolle og rør inn det smeltede, avkjølte smøret. Rør godt. Tilsett mel og hornsalt og elt deigen til den er jevn og fin. Legg den i en plastpose og legg den i kjøleskapet minst en time.

Ta en del av deigen og kjevle til en 3-4 med mer tykk leiv. Stikk ut kakemenn, kakekoner og andre figurer. Legg kakene på på plate dekket med bakepapir.

Stek kakene ved 100 º C i 20-25 minutter. De skal være hvite og porøse når de er ferdige. Avkjøles på platen.
Mal dem med pensel dyppet i konditorfarge blandet med vann.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 355,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 56,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Dan-kuler.

Dan-kuler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.11.2009
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

100 g smør eller margarin
3/4 dl Melis
2 ts Vaniljesukker
3 ss kakao
2 1/2 dl havregryn

Pynt:
Perlesukker eller kokosmasse



Fremgangsmåte

1. Rør sammen matfett og melis til en luftig masse. Bland i kakao og vaniljesukker.
2. Tilsett havregryn, og bland godt.
3. Rull kuler, som så rulles i perlesukker eller kokosmasse.
4. Oppbevares i kjøleskap.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 521,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,24.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kakemenn 4.

Kakemenn 4


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Wenche Ulland
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

250 g margarin
6 kopper sukker
2 kopper melk
2 kopper vann
4 ts hjortetakksalt
1 ts bakepulver
Mel til passe deig



Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn det andre.
Tilsett mel til deigen er passe fast til å kjevles ut.
Ha mel på bakebordet og kjevl ut deigen. Ikke for tynt.
Stikk ut figurer.
Settes på smurt plate og stekes ved 200-225 grader til de er lysegule.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 267,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Nøtteroser


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 28.12.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Bildet er tatt av

Ingredienser

3-4 eggehviter
250 gram malte nøttekjerner
225 gram melis
kokesjokolade



Fremgangsmåte

Stivpisk eggehvitene skikkelig og mal nøttene fint. Rør dette sammen med melisen. Det kan evt brukes sukker som kan males sammen med nøttene.
Settes på smurt plate med skje og stekes ca 15-20 minutter ved 180 grader.
Man kan pynte med en nøtt i midten før steking. Når kakene er kalde kan de dyppes i smeltet sjokolade og settes til avkjøling før servering

Tips: Mal litt sjokolade sammen med nøttene før de blandes med eggehviter og melis.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 437,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3312
Norsk mat.Kylling.
singelmat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.