Her er de mest populære småkakene på nettsiden nå før jul i 2021. Flere av de er gamle travere som går igjen, men noen varianter dukker opp. Her viser jeg småkakene, men kaker og konfekt ligger i andre artikler. Og det er 2 stk uten bilde. Hjemme blir det ikke bakt så mye lenger siden hverdagen er litt stressete i disse tider. Men med nye korona-restriksjoner, er det kanskje en god ide å ta noen timer med kakebaking.
Alle oppskriftene har beregnet næringsinnhold og allergener. Dette er noe jeg har beregnet i flere år nå, og så lenge dere setter pris på det vil jeg ta den jobben.
Men lykke til med bakingen.
Mvh Knut!
Brune pinner 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
17.12.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
250 g hvetemel
200 g sukker
200 g smør eller margarin
1 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 stort egg
Brune pinner er av de mest lettvinte slagene å bake. Sirup og kanel i deigen er med på å sette den gode smakenFremgangsmåte
Bland alle de tørre ingrediensene sammen og smuldre i smøret. Arbeid inn egget og kna deigen smidig. Trill den ut til tynne stenger. Trykk disse flate og ca 4 cm brede.
Legg dem på smurt bakeplate og sett den inn i 200 C ovn i midterste rille. Stek kakene til de har fått fin farge, pass på. Skjær dem opp i fingertykke stykker på skrå.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
454,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
53,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Krumkaker fra Sunnmøre
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
14.11.2015Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 egg
250 g sukker
250 g smeltet meierismør
2 1/2 dl vann
250 g hvetemel
250 g potetmel
Min mor lager disse, og i år var hun tidlig. Disse er bare kjempegodeFremgangsmåte
Lag eggedosis av egg og sukker, tilsett smør vekselsvis med vann og melet. La svelle ca 15 minutter og stek i krumkakejern ved middels svak varme.
Det er litt vrient å bruke krumkakejern, men etter litt trening så funker det. Krumkakene må ikke være for mye stekte før de tas ut av jernet og krummes. Bruk ca en spiseskje med deig pr kake, og la den bli lysebrun.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
332,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
43,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Risboller 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.11.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Sara JohannessenIngredienser
250 g delfiafett
200 g kokesjokolade
2 stk. egg
2 dl sukker
3 ss kaffe, gjerne litt sterk
ca. 100 g puffet ris
Risboller er en gjenganger i norske barneselskaper, og de er dessuten en favoritt blant mange voksne i forbindelse med julen.Fremgangsmåte
Smelt delfiafett og sjokolade sammen. Avkjøl.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Rør inn kaffe og delfiafett/sjokolade. Elt lett inn puffet ris. Sett boller med skje på matpapir eller fyll risbollene i papirformer. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap til servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
520,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
42,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
36,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Glutenfrie pepperkaker
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
02.12.2017Denne retten tar ca
0 å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
FinaxBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
75 g usaltet smør
0,5 dl sukker
0,5 dl lys sirup
0,5 dl vann
1 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
0,5-1 ts malt nellik
0,5-1 ts malt kardemomme
0,5 ts bikarbonat (natron )
ca 4 dl finax lavprotein melmix
Glutenfrie pepperkaker hvor det brukes glutenfri melmiks. Hvetemel i pepperkaker kan lett erstattes med glutenfritt mel, her med Finax mel.Fremgangsmåte
Rør smør, sukker og sirup smidig. Tilsett alt det andre. Arbeid sammen til en jevn deig.
La deigen hvile over natten tildekket med plast.
Arbeid så deigen smidig og kjevle ut på melet bakebord så tynt som mulig. Trykk ut kaker med former.
Legges på papirkledd plate og stekes ved 225 grader i midten av ovnen i ca 5 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
375 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
58,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kokosmakroner fra Møre
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
29.11.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 egg
1 1/2 dl sukker
4 ss potetmel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljesukker
225 g kokosmasse
Kokosmakroner er bare så gode, enkle å bake og noe av det undertegnede klarer å bake selv:) Og en ypperlig nybegynner julekake.Fremgangsmåte
Visp eggedosis av egg og sukker. Sikt sammen mel blandet med bakepulver og vaniljesukker. Rør alt lett sammen. Sett kakene med skje på smurt bakeplate. Stek kakene lys gylne ved 180 C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
457,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
35,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
31,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++De beste Hjortebakkelsene
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
05.07.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Det norske SamlagetIngredienser
4 egg
250 gr. farin
500 gr. hvedemel
1 theske cardemome
revet skal av 1 citron
1 dram kognak
2 smaa theskeer hjortehornsalt
125 gr. Smør
Fremgangsmåte
I 1959 utlyste avisen Bergens Tidende en konkurranse om «de beste hjortebakkelser». Og hva var lesernes mening? Jo, en gammel oppskrift fra midten av forrige århundre var det bergenserne og andre BT-lesere falt for.
Christine Hansen, født 1845, som hadde arvet oppskriften fra sin mor, ville nok gledet seg over at hennes oppskrift lever i beste velgående og er fast lesertilbud i BT når det nærmer seg jul.
Det sies at madam Hansen veide ingrediensene på brevvekt. Så nøyaktighet er nok en «nøkkel» til et vellykket resultat.
Her er den, Christine Hansens beste hjortebakkels. Med opprinnelse fra det bergenske kjøkken:
Egg piskes med farin ca. 10 min. Tilsættes cardemome, sitronskal, kognak, hvori hj.salt er utrørt, det sigtede mel, smørret som har staat lunt, knades i med staalvisp tilslut (maa ikke smeltes). Trilles til ringer, klippes til horn, kokes i 2 pk. smult, «flott».
Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
357,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
52,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,15.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ingrid Espelids Kakemenn
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
21.02.2011Denne retten tar ca
45 min + kjøling å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
100 g smør
4 stk eggehvite
2 dl sukker
450 g hvetemel
1 ts hornsalt
Rød og grønn konditorfarge til pynt
Fremgangsmåte
Smelt og avkjøl smøret. Rør eggehvitene sammen med sukkeret i en bolle og rør inn det smeltede, avkjølte smøret. Rør godt. Tilsett mel og hornsalt og elt deigen til den er jevn og fin. Legg den i en plastpose og legg den i kjøleskapet minst en time.
Ta en del av deigen og kjevle til en 3-4 med mer tykk leiv. Stikk ut kakemenn, kakekoner og andre figurer. Legg kakene på på plate dekket med bakepapir.
Stek kakene ved 100 º C i 20-25 minutter. De skal være hvite og porøse når de er ferdige. Avkjøles på platen.
Mal dem med pensel dyppet i konditorfarge blandet med vann.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
355,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
56,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Dan-kuler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
23.11.2009Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
100 g smør eller margarin
3/4 dl Melis
2 ts Vaniljesukker
3 ss kakao
2 1/2 dl havregryn
Pynt:
Perlesukker eller kokosmasse
Fremgangsmåte
1. Rør sammen matfett og melis til en luftig masse. Bland i kakao og vaniljesukker.
2. Tilsett havregryn, og bland godt.
3. Rull kuler, som så rulles i perlesukker eller kokosmasse.
4. Oppbevares i kjøleskap.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
521,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
42,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
34,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Kakemenn 4
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.04.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Wenche UllandBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
250 g margarin
6 kopper sukker
2 kopper melk
2 kopper vann
4 ts hjortetakksalt
1 ts bakepulver
Mel til passe deig
Fremgangsmåte
Rør smør og sukker hvitt.
Rør inn det andre.
Tilsett mel til deigen er passe fast til å kjevles ut.
Ha mel på bakebordet og kjevl ut deigen. Ikke for tynt.
Stikk ut figurer.
Settes på smurt plate og stekes ved 200-225 grader til de er lysegule.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
267,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
52,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Nøtteroser
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
28.12.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenBildet er tatt av
Ingredienser
3-4 eggehviter
250 gram malte nøttekjerner
225 gram melis
kokesjokolade
Fremgangsmåte
Stivpisk eggehvitene skikkelig og mal nøttene fint. Rør dette sammen med melisen. Det kan evt brukes sukker som kan males sammen med nøttene.
Settes på smurt plate med skje og stekes ca 15-20 minutter ved 180 grader.
Man kan pynte med en nøtt i midten før steking. Når kakene er kalde kan de dyppes i smeltet sjokolade og settes til avkjøling før servering
Tips: Mal litt sjokolade sammen med nøttene før de blandes med eggehviter og melis.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
437,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
39,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
26,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3312