De beste Hjortebakkelsene inneholder
358 Kalorier,
53 g Karbo,
8 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
De beste Hjortebakkelsene har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
De beste Hjortebakkelsene er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5,4 poeng fra 20 lesere
Lesere:
19734 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for De beste Hjortebakkelsene!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 357.62 | 4 158.26 | Kcal |
Protein | 7.84 | 91.16 | gram |
Karbohydrat | 52.61 | 611.73 | gram |
Kostfiber | 2.40 | 27.91 | gram |
Fett | 11.48 | 133.48 | gram |
Mettet fett | 6.25 | 72.67 | gram |
Alkohol | 1.10 % | | | |
Salt | 0.19 | 2.18 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.15 | Kr 48.25 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 163 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 58,84 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
I 1959 utlyste avisen Bergens Tidende en konkurranse om «de beste hjortebakkelser». Og hva var lesernes mening? Jo, en gammel oppskrift fra midten av forrige århundre var det bergenserne og andre BT-lesere falt for.
Christine Hansen, født 1845, som hadde arvet oppskriften fra sin mor, ville nok gledet seg over at hennes oppskrift lever i beste velgående og er fast lesertilbud i BT når det nærmer seg jul.
Det sies at madam Hansen veide ingrediensene på brevvekt. Så nøyaktighet er nok en «nøkkel» til et vellykket resultat.
Her er den, Christine Hansens beste hjortebakkels. Med opprinnelse fra det bergenske kjøkken:
Egg piskes med farin ca. 10 min. Tilsættes cardemome, sitronskal, kognak, hvori hj.salt er utrørt, det sigtede mel, smørret som har staat lunt, knades i med staalvisp tilslut (maa ikke smeltes). Trilles til ringer, klippes til horn, kokes i 2 pk. smult, «flott».
Hentet fra Vestlandsmat av Solfrid Rørlien Saue. Utgitt med tillatelse fra Det Norske Samlaget
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Det norske Samlaget
(Intern: 18206)
Kategori:
Småkaker
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2004-07-05
Oppdatert dato:2004-07-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift