Fotograf:
Dr Oetker
Cupcakes, cake pops og lekker kakedekor har fått oss trauste nordmenn til å gå nærmest av hengslene det siste året. Vi viser deg tre ideer til garantert 17. mai-suksess på kakefronten: Om du har oseaner av tid til rådighet, akkurat passe mye tid, eller om bunadsskjorta må strykes med venstrehånden mens pose-mixen står i ovnen. Wow-effekten ligger i dekoren! Oppskriften inneholder
288 Kalorier,
41 g Karbo,
8 g Protein og
10 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lyse Cake Pops med Lemon Curd og hvit sjokolade er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
5193 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lyse Cake Pops med Lemon Curd og hvit sjokolade!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 288.08 | 2 713.71 | Kcal |
Protein | 7.98 | 75.17 | gram |
Karbohydrat | 41.10 | 387.16 | gram |
Kostfiber | 0.88 | 8.29 | gram |
Fett | 10.00 | 94.20 | gram |
Mettet fett | 4.19 | 39.47 | gram |
Salt | 0.25 | 2.31 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.18 | Kr 39.38 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 942 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 57,06 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Sukkerbrød
Bruk en enkel oppskrift på sukkerbrød. Avkjøl og smuldre opp til små smuler. Man kan også bruke en ferdig kake-mix til denne delen, dersom man vil korte ned på tidsbruken.
Lemon Curd*
Hell alle ingredienser i en bolle og plasser den over en kjele med kokende vann. Visp til du får en tykk røre – ca. 10 minutter. Avkjøl kremen.
Bland kakesmulene og Lemon Curd godt. Det skal bli litt fuktig, men ikke for mye. Lag kuler av deig-massen og sett disse i kjøleskap eller fryser til de har stivnet (ca. 15-30 min – prøv deg frem).
Knytt sløyfer på cake pops-pinnene mens du venter – det er enklere enn å gjøre det til slutt. Bruk f. Eks. Grillpinner i tre som du klipper litt kortere (slike pinner finner du i dagligvarebutikken).
Smelt hvit sjokolade i vannbad eller i mikrobølgeovn. Hvis du bruker mikro, rør ca. Hvert 30. sekund slik at sjokoladen ikke svir seg.
Er den for tyktflytende, kan du tilsette bitelitt kokosfett for å gjøre den enklere å jobbe med – eller du kan bruke sjokolade spesielt beregnet på smelting som du finner i kakeutstyrsbutikker eller på nettet.
Dypp enden på trepinnen i litt sjokolade. Stikk så pinnen ned i cake pops’en. Sett tilbake i kjøleskapet noen minutter. Dypp så hele kulen i den smeltede hvite sjokoladen og la det renne av.
Klar for pynting! La sjokoladen stivne bitelitt – men ikke for mye – før du drysser Flaggstrøssel på.
*Hentet fra passion4baking.com
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dr Oetker
(Intern: 29268)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-05-08
Oppdatert dato:2012-05-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift