Villaperlesukker.no står bak oppskriften som var en av finalistene i konkurransen "Nye julekaker 2012". "/>

Julepakker



Julepakker oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Lyst på flere julegaver enn de du finner under treet? Bak spiselige pakker til kakefatet. Anne Brith Davidsen fra Villaperlesukker.no står bak oppskriften som var en av finalistene i konkurransen "Nye julekaker 2012".

Oppskriften inneholder 392 Kalorier, 60 g Karbo, 5 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Julepakker er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
5ssvann
210grbrunt sukker
3ssmørk sirup (kan erstattes med lys sirup)
3sslys sirup
3ssmalt kanel
3ssmalt ingefær
1tsmalt nellik
250grusaltet meierismør
560grhvetemel
1tsnatron

Glasur (Royal icing):

4dlmelis
2stkeggehvite
0,5tssitronsaft
rød og grønn konditorfarge




Næringsdeklarasjon for Julepakker!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier391.596 064.16Kcal
Protein4.9776.97gram
Karbohydrat59.95928.39gram
Kostfiber2.6440.88gram
Fett14.07217.89gram
Mettet fett8.85137.05gram
Salt0.233.63gram
Pris på oppskriftenKr 4.41Kr 68.29Kroner
Hele oppskriften veier1 549 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Varm opp vann, bruknt sukker, sirup, kanel, ingefær og nellik i en kjele. Rør godt til massen koker.
2. Trekk kjelen av varmen og ha i smøret. Rør smøret godt inn. Sett blandingen til avkjøling.
3. Ha den avkjølte blandingen over i en kjøkkenmaskin. Tilsett siktet mel og natron. Bruk et "grind" element til kjøkkenmaskinen for å blande deigen godt sammen.
4. Pakk deigen i plastfolie og sett til avkjøling i kjøleskapet noen timer eller natten over.
5. Kjevle ut deigen på et bakepapir til den er ca 5 mm tykk. Bruk firkantet kakeutstikker eller lag en mal av bakepapir og skjer rundt med kniv. Legg kakene på en stekeplate med bakepapir.
6. Avkjøl kakene på stekeplaten i kjøleskapet i 15 minutter før steking. Dersom kakene ikke kjøles ned før steking kan det hende formen siger litt ut ved steking.
7. Stek kakene midt i ovnen ved 180° C i 7-8 minutter. De skal være myke. Avkjøl kakene på rist.

Glasur (Royal icing):
7. Ha eggehviter og sitronsaft i en kjøkkenmaskin. Sikt inn melisen.
8. Bruk et "grind" element til å piske. Dette er viktig for å unngå at luften piskes inn i glasuren.Pisk glasuren til den er tykk, i ca 8 minutter på høy intensitet.
9. Del porsjonen med hvit glasur i tre ulike boller og farg dem hver for seg.

Dekorering:
10. Fyll en liten sprøytepose med glasur. Lag et veldig lite hull nederst og tegn er ramme rundt hver kake. Bruk den fargen du senere skal ha på kaken. Ikke kast posene med glasur, disse kan du bruke på nytt når du skal tegne bånd på kakene tilslutt.
11. Tilsett ca 2 ss vann i hver bolle med glasur. Nå skal glasuren være så flytende at den renner av en skje.
12. Legg en liten skje med glasur på hver pakke og bruk en skje eller gaffel til å hjelpe glasuren å flyte ut over hele kaken innenfor rammene. Sett kakene til kjøling slik at glasuren stivner helt.
13. Bruk den samme sprøyteposen som du begynte med til å tegn fine bånd på alle pakkene.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 30229)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Småkaker
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-03
Oppdatert dato:2013-03-03
Lesere: 1832 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sirupssnipper 5.Sirupssnipper 5.
Denne retten har 378,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 60,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julebønder.Julebønder.
Denne retten har 473,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 26,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Berlinerkranser 1.Berlinerkranser 1.
Denne retten har 472,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 49,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Coffee with whipped cream & raisin scones.Coffee with whipped cream & raisin scones.
Denne retten har 252,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sandkaker 4.Sandkaker 4.
Denne retten har 417,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,7.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Morsomme julekaker.Morsomme julekaker.
Denne retten har 503,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 50,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 30,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Red velvet whoopies.Red velvet whoopies.
Denne retten har 320,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 39,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Knuste drømmer.Knuste drømmer.
Denne retten har 374,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 65,42 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også After Eight Surprise.After Eight Surprise.
Denne retten har 415,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 60,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sirupssnipper 4.Sirupssnipper 4.
Denne retten har 370,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 62,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,49.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Goro 2.Goro 2.
Denne retten har 401,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 52,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gaffelpepperkaker.Gaffelpepperkaker.
Denne retten har 462,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 51,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 24,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Scones med tørket frukt.Scones med tørket frukt.
Denne retten har 288,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Berlinerkranser 4.Berlinerkranser 4.
Denne retten har 501,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 34,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bordstabelbakkels.Bordstabelbakkels.
Denne retten har 416,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.