Fotograf:
Brodogkorn.no
Lyst på flere julegaver enn de du finner under treet? Bak spiselige pakker til kakefatet. Anne Brith Davidsen fra Villaperlesukker.no står bak oppskriften som var en av finalistene i konkurransen "Nye julekaker 2012". Oppskriften inneholder
394 Kalorier,
60 g Karbo,
5 g Protein og
14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Julepakker er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
2907 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Julepakker!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 393.71 | 6 096.99 | Kcal |
Protein | 5.30 | 82.08 | gram |
Karbohydrat | 59.95 | 928.39 | gram |
Kostfiber | 3.22 | 49.86 | gram |
Fett | 14.03 | 217.27 | gram |
Mettet fett | 8.63 | 133.64 | gram |
Salt | 0.23 | 3.62 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.41 | Kr 68.29 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 549 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 60,9 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Varm opp vann, bruknt sukker, sirup, kanel, ingefær og nellik i en kjele. Rør godt til massen koker.
2. Trekk kjelen av varmen og ha i smøret. Rør smøret godt inn. Sett blandingen til avkjøling.
3. Ha den avkjølte blandingen over i en kjøkkenmaskin. Tilsett siktet mel og natron. Bruk et "grind" element til kjøkkenmaskinen for å blande deigen godt sammen.
4. Pakk deigen i plastfolie og sett til avkjøling i kjøleskapet noen timer eller natten over.
5. Kjevle ut deigen på et bakepapir til den er ca 5 mm tykk. Bruk firkantet kakeutstikker eller lag en mal av bakepapir og skjer rundt med kniv. Legg kakene på en stekeplate med bakepapir.
6. Avkjøl kakene på stekeplaten i kjøleskapet i 15 minutter før steking. Dersom kakene ikke kjøles ned før steking kan det hende formen siger litt ut ved steking.
7. Stek kakene midt i ovnen ved 180° C i 7-8 minutter. De skal være myke. Avkjøl kakene på rist.
Glasur (Royal icing):
7. Ha eggehviter og sitronsaft i en kjøkkenmaskin. Sikt inn melisen.
8. Bruk et "grind" element til å piske. Dette er viktig for å unngå at luften piskes inn i glasuren.Pisk glasuren til den er tykk, i ca 8 minutter på høy intensitet.
9. Del porsjonen med hvit glasur i tre ulike boller og farg dem hver for seg.
Dekorering:
10. Fyll en liten sprøytepose med glasur. Lag et veldig lite hull nederst og tegn er ramme rundt hver kake. Bruk den fargen du senere skal ha på kaken. Ikke kast posene med glasur, disse kan du bruke på nytt når du skal tegne bånd på kakene tilslutt.
11. Tilsett ca 2 ss vann i hver bolle med glasur. Nå skal glasuren være så flytende at den renner av en skje.
12. Legg en liten skje med glasur på hver pakke og bruk en skje eller gaffel til å hjelpe glasuren å flyte ut over hele kaken innenfor rammene. Sett kakene til kjøling slik at glasuren stivner helt.
13. Bruk den samme sprøyteposen som du begynte med til å tegn fine bånd på alle pakkene.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 30229)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Småkaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-03-03
Oppdatert dato:2013-03-03
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift