Appelsin forbindes med påske og akkurat nå er det mange gule lekkerbiskener i fruktavdelingen i alle butikker. Men bortsett fra å spise de rå er det andre muligheter med appelsiner, som desserter, kaker ol. Hjemme har kona fått det for seg at fersk appelsinjuice er kjempesunt i disse virustider, og vi har derfor stadig nypressa appelsinsaft stående. Vi har også gått til innkjøp av en elektrisk sitruspresse, som fungere helt topp. Men har og en vanlig juicepresse som er mer robust og kan brukes med andre ting også. Appelsinsaft med litt smak av for eksempel ingefær må jo være supersunt.. Men her er 10 påskeoppskrifter med appelsin.
Appelsinmuffins 2
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
30.09.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Egil Bratnes hjemmesideBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
5 egg,
4 dl sukker,
3 dl fløte,
100 g smeltet margarin,
revet skall av 2 appelsiner,
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver,
4 ts vaniljesukker
Nydelige muffins med god appelsinsmak. Og med glasur med appelsinsaft og litt ekstra reven skall blir de perfekte. Vi lagde og noen med slik kakepynt fra Dr Oetker. Virkelig godt.Fremgangsmåte
Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett fløten og godt avkjølt smeltet smør. Bland det tørre og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Fyll muffinsformene vel halvfulle og stek dem midt i ovnen ved 200 C i ca. 15 minutter. Før kakene serveres pyntes de med melisglasur.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
338,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
42,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fargerik salat med skinke
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
17.12.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
300 g skinke i terninger/smårettskinke
1/2 pakke friske eller frosne aspargesbønner
1/2 l vann
1 ts salt
1 pose ferdig blandet salat
1 appelsin i båter uten skinn
2 ringer ananas i biter
1 pose fransk salatdressing
Fremgangsmåte
1. Kok aspargesbønnene et par minutter i lettsaltet, fosskokende vann til de så vidt er møre. Avkjøl raskt i kaldt vann og la de renne godt av.
2. Anrett salaten på et fat og fordel aspargesbønnene over. Legg appelsinbåter, ananas og skinke på toppen.
3. Lag dressing etter anvisning på posen.
TIPS
Prøv med ulike brød: Ciabatta, Foccacio, Nan, Pita, Filone, Panini’ brød med olje og valnøtter, brød med soltørkede tomater’
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
82,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsinsorbet med ingefær og chili
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.09.2018Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
saften fra 4 stk appelsin - 4 dl
2 ts revet ingefær
½ stk finhakket rød chili
1 stk eggehvite
Appelsinsorbet er en mager dessert som er enkel å lage og smaken er frisk og deilig. Den kan også serveres som en hvilerett mellom mange retter. Morsomt å servere i hele appelsinskall som på bildet.Fremgangsmåte
Vask appelsinene. Del dem i to og press ut saften.
Ha appelsinsaft, ingefær og chili i en vid form. Sett formen i fryseren.
Rør i saften med en gaffel hver halvtime et par ganger under innfrysing.
Stivpisk eggehviten.
Kjør den fryste saften og eggehviten i en blender til den har sorbet-konsistens.
Server sorbeten med en gang eller ha massen i formen og sett den tilbake i fryseren. Oppbevar den i fryseren en halv time før servering slik at sorbeten får tint seg litt.
Pynt med finrevet appelsinskall.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
45,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Bayonneskinke med appelsin
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.07.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 kg lettsaltet,
røkt skinke - ferdig kokt
Coleslaw:
3-4 gulrøtter
2 epler
1 stor appelsin
Dressing:
2 ss olje, gjerne blanding av oliven- og solsikkeolje
1 ss appelsinjuice
1 båt presset hvitløk
1 ss finhakket persille
Fremgangsmåte
Lettrøkt kokt skinke. Ikke grillmat, ikke spekemat, men riktig sommermat
Skjær skinka i skiver og server den sammen med coleslaw og appelsinsaus.
Riv gulrøttene grovt på råkostjern og bland sammen med tynne skiver av epler og appelsin.
Bland ingrediensene til dressingen og hell over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
151,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,6.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsinris
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.04.2003Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
3 dl risengrynsgrøt
2 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ss vaniljesukker
2-3 appelsiner
Fremgangsmåte
Pisk fløten til krem. Skrell appelsinene, del dem i båter og klipp dem i biter. Bland grøt, appelsinbiter og krem. Smak til med sukker og vaniljesukker.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
122,59 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Smoothies med appelsin og fersken
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
17.02.2005Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk. banan
1 stk. fersken
1 stk. skrelt appelsin
10 blad frisk sitronmelisse
2 dl fruktyoghurt
2 dl appelsinjuice
Fremgangsmåte
Skrell banan og appelsin og skjær all frukten i biter. Kjør i hurtighakker eller i blender og server umiddelbart.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
59,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Påskemuffins
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
16.01.2004Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
200 g smør
300 sukker
5 egg
300 hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl appelsinjus
1 1/2 ss kakao tilsettes halvparten av muffinsrøra.
Fremgangsmåte
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg. Sikt hvetemel og bakepulver og tilsett vekselsvis med appelsinjus. Ta halvparten av røra i en ny bolle og sikt inn kakao. Nå kan du enten lage marmor-muffins eller halvparten av hvert med vanlige muffins og sjokolademuffins. Fyll muffinsformene 3/4 fulle ved hjelp av teskjeer.Stek ved 175°C i ca. 20 minutter. Avkjøl muffinsene og pynt med melisglasur (melis utrørt i vann), sjokoladeglasur (melisglasur med litt kakaopulver) og marsipanfigurer, seigmenn, non-stop e.l.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
356,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
44,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsingranité med stjerneanis
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.12.2015Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
150 g sukker
2 dl vann
1 stk stjerneanis
saften av 4 stk appelsin
sitronmelisse
En granité er en slush-lignende sorbet som ofte serveres som en liten hvilerett mellom rettene - spesielt på restauranter. Du kan også servere den som en frisk og lett dessert. Her har vi brukt saften fra appelsiner.Fremgangsmåte
Kok sukkerlake av vann, sukker og stjerneanis. Avkjøl.
Press saften av appelsinene.
Fjern stjerneanisen og smak appelsinsaften til med sukkerlaken. Hell det i en vid form. Sett i fryseren.
Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.
Fortsett å gjøre dette hver time til alt har fryst. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.
Server den ferdige graniteen umiddelbart i kalde glass sammen med små blader av sitronmelisse. NB. Gratinetten smelter raskt.
Deilig frisk dessert eller hvilerett.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
98,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
23,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Appelsinsmoothie
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
18.03.2016Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
1 stk appelsin
1 ss honning
1 dl melonyoghurt
1 ss limesaft
¼ krm kakaopulver
En deilig appelsinsmoothie som det smaker påske og vår av! Mettende og samtidig leskende f.eks. etter skituren.Fremgangsmåte
Vask appelsinene godt i varmt vann, tørk den og riv skallet. Skrell den deretter med kniv så alle hvite hinner er borte.
Bland appelsin, honning og yoghurt i en foodprocessor eller i en blender og kjør til blandingen er jevn og fint.
Fyll smoothie i et høyt glass og sikt kakao på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
73,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,74.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Crêpes Suzette
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
16.04.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
3 dl hvetemel
0,5 ts salt
5 dl melk
4 stk. egg
Suzettesaus:
4 ss smør
4 dl melis
saft og skall av 2 stk. appelsin
saft og skall av 1 stk. sitron
4 ss appelsinlikør (kan sløyfes)
En berømt fransk kjøkkensjef laget en gang pannekaker i likør til kong Edvard VII av England. Plutselig tok det fyr i pannekakene. Kjøkkensjefen lot ikke dette uhellet forstyrre serveringen. Kongen ble svært begeistret for den herlige smaken og pannekakene ble kalt Crêpes Suzette til ære for en ung dame som satt ved kongens bord.Fremgangsmåte
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.
Stek tynne pannekaker på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Brett pannekakene i fire og hold dem varme.
Smelt litt smør i en panne. Rør inn halvparten av melis, appelsin- og sitronsaft og -skall. Legg i halvparten av pannekakene og la dem bli varme.
Hell eventuelt over likør, la det bli varmt og tenn på. La flammen brenn ut.
Fordel pannekakene på tallerkener og hell over litt av sausen. Pynt med appelsinskiver.
Gjenta til alle har blitt servert.
Server eventuelt med iskrem eller vispet krem
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
162,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
23,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3274