10 påskeoppskrifter med appelsin


Oppdatertdato: 2020-04-07 Tema: Påske Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Appelsin forbindes med påske og akkurat nå er det mange gule lekkerbiskener i fruktavdelingen i alle butikker. Men bortsett fra å spise de rå er det andre muligheter med appelsiner, som desserter, kaker ol. Hjemme har kona fått det for seg at fersk appelsinjuice er kjempesunt i disse virustider, og vi har derfor stadig nypressa appelsinsaft stående. Vi har også gått til innkjøp av en elektrisk sitruspresse, som fungere helt topp. Men har og en vanlig juicepresse som er mer robust og kan brukes med andre ting også. Appelsinsaft med litt smak av for eksempel ingefær må jo være supersunt.. Men her er 10 påskeoppskrifter med appelsin.


Appelsinmuffins 2


Prøv også Appelsinmuffins 2.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 30.09.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

5 egg,
4 dl sukker,
3 dl fløte,
100 g smeltet margarin,
revet skall av 2 appelsiner,
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver,
4 ts vaniljesukker


Nydelige muffins med god appelsinsmak. Og med glasur med appelsinsaft og litt ekstra reven skall blir de perfekte. Vi lagde og noen med slik kakepynt fra Dr Oetker. Virkelig godt.


Fremgangsmåte

Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett fløten og godt avkjølt smeltet smør. Bland det tørre og bland det forsiktig inn i eggedosisen. Fyll muffinsformene vel halvfulle og stek dem midt i ovnen ved 200 C i ca. 15 minutter. Før kakene serveres pyntes de med melisglasur.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 337,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Fargerik salat med skinke


Prøv også Fargerik salat med skinke.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 17.12.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

300 g skinke i terninger/smårettskinke
1/2 pakke friske eller frosne aspargesbønner
1/2 l vann
1 ts salt
1 pose ferdig blandet salat
1 appelsin i båter ­ uten skinn
2 ringer ananas i biter
1 pose fransk salatdressing



Fremgangsmåte

1. Kok aspargesbønnene et par minutter i lettsaltet, fosskokende vann til de så vidt er møre. Avkjøl raskt i kaldt vann og la de renne godt av.
2. Anrett salaten på et fat og fordel aspargesbønnene over. Legg appelsinbåter, ananas og skinke på toppen.
3. Lag dressing etter anvisning på posen.

TIPS
Prøv med ulike brød: Ciabatta, Foccacio, Nan, Pita, Filone, Panini’ brød med olje og valnøtter, brød med soltørkede tomater’

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 82,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Appelsinsorbet med ingefær og chili


Prøv også Appelsinsorbet med ingefær og chili.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.09.2018
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

saften fra 4 stk appelsin - 4 dl
2 ts revet ingefær
½ stk finhakket rød chili
1 stk eggehvite


Appelsinsorbet er en mager dessert som er enkel å lage og smaken er frisk og deilig. Den kan også serveres som en hvilerett mellom mange retter. Morsomt å servere i hele appelsinskall som på bildet.


Fremgangsmåte

Vask appelsinene. Del dem i to og press ut saften.
Ha appelsinsaft, ingefær og chili i en vid form. Sett formen i fryseren.
Rør i saften med en gaffel hver halvtime et par ganger under innfrysing.
Stivpisk eggehviten.
Kjør den fryste saften og eggehviten i en blender til den har sorbet-konsistens.
Server sorbeten med en gang eller ha massen i formen og sett den tilbake i fryseren. Oppbevar den i fryseren en halv time før servering slik at sorbeten får tint seg litt.
Pynt med finrevet appelsinskall.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 45,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Appelsinris.

Appelsinris


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2003
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

3 dl risengrynsgrøt
2 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ss vaniljesukker
2-3 appelsiner



Fremgangsmåte

Pisk fløten til krem. Skrell appelsinene, del dem i båter og klipp dem i biter. Bland grøt, appelsinbiter og krem. Smak til med sukker og vaniljesukker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 123,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bayonneskinke med appelsin.

Bayonneskinke med appelsin


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.07.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 kg lettsaltet,
røkt skinke - ferdig kokt

Coleslaw:
3-4 gulrøtter
2 epler
1 stor appelsin


Dressing:
2 ss olje, gjerne blanding av oliven- og solsikkeolje
1 ss appelsinjuice
1 båt presset hvitløk
1 ss finhakket persille



Fremgangsmåte

Lettrøkt kokt skinke. Ikke grillmat, ikke spekemat, men riktig sommermat

Skjær skinka i skiver og server den sammen med coleslaw og appelsinsaus.

Riv gulrøttene grovt på råkostjern og bland sammen med tynne skiver av epler og appelsin. Bland ingrediensene til dressingen og hell over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 151,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinsmoothie.

Appelsinsmoothie


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 18.03.2016
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

1 stk appelsin
1 ss honning
1 dl melonyoghurt
1 ss limesaft
¼ krm kakaopulver


En deilig appelsinsmoothie som det smaker påske og vår av! Mettende og samtidig leskende f.eks. etter skituren.


Fremgangsmåte

Vask appelsinene godt i varmt vann, tørk den og riv skallet. Skrell den deretter med kniv så alle hvite hinner er borte.
Bland appelsin, honning og yoghurt i en foodprocessor eller i en blender og kjør til blandingen er jevn og fint.
Fyll smoothie i et høyt glass og sikt kakao på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 73,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,74.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Påskemuffins.

Påskemuffins


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 16.01.2004
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

200 g smør
300 sukker
5 egg
300 hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl appelsinjus

1 1/2 ss kakao tilsettes halvparten av muffinsrøra.



Fremgangsmåte

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg. Sikt hvetemel og bakepulver og tilsett vekselsvis med appelsinjus. Ta halvparten av røra i en ny bolle og sikt inn kakao. Nå kan du enten lage marmor-muffins eller halvparten av hvert med vanlige muffins og sjokolademuffins. Fyll muffinsformene 3/4 fulle ved hjelp av teskjeer.Stek ved 175°C i ca. 20 minutter. Avkjøl muffinsene og pynt med melisglasur (melis utrørt i vann), sjokoladeglasur (melisglasur med litt kakaopulver) og marsipanfigurer, seigmenn, non-stop e.l.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 354,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 44,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smoothies med appelsin og fersken.

Smoothies med appelsin og fersken


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 17.02.2005
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

1 stk. banan
1 stk. fersken
1 stk. skrelt appelsin
10 blad frisk sitronmelisse
2 dl fruktyoghurt
2 dl appelsinjuice



Fremgangsmåte

Skrell banan og appelsin og skjær all frukten i biter. Kjør i hurtighakker eller i blender og server umiddelbart.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 58,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsingranité med stjerneanis.

Appelsingranité med stjerneanis


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.12.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Synøve Dreyer

Ingredienser

150 g sukker
2 dl vann
1 stk stjerneanis

saften av 4 stk appelsin
sitronmelisse


En granité er en slush-lignende sorbet som ofte serveres som en liten hvilerett mellom rettene - spesielt på restauranter. Du kan også servere den som en frisk og lett dessert. Her har vi brukt saften fra appelsiner.


Fremgangsmåte

Kok sukkerlake av vann, sukker og stjerneanis. Avkjøl.
Press saften av appelsinene.
Fjern stjerneanisen og smak appelsinsaften til med sukkerlaken. Hell det i en vid form. Sett i fryseren.
Ta formen ut etter en time og skrap løs isen som har dannet seg med en gaffel.
Fortsett å gjøre dette hver time til alt har fryst. Bruk gjerne alarm, så du ikke glemmer tiden.
Server den ferdige graniteen umiddelbart i kalde glass sammen med små blader av sitronmelisse. NB. Gratinetten smelter raskt.

Deilig frisk dessert eller hvilerett.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 98,84 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,12 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Crêpes Suzette.

Crêpes Suzette


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 16.04.2014
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

3 dl hvetemel
1/2 ts salt
5 dl melk
4 egg
smør til steking

Suzettesaus:
2 ss smør
2 eggeplommer
1 dl melis
saft og skall av 1 appelsin og 1/2 sitron
ca. 2 ss konjakk
ca. 2 ss likør (appelsin/sitrus)


En berømt fransk kjøkkensjef laget en gang pannekaker i likør til kong Edvard VII av England. Plutselig tok det fyr i pannekakene. Kjøkkensjefen lot ikke dette uhellet forstyrre serveringen. Kongen ble svært begeistret for den herlige smaken og pannekakene ble kalt Crêpes Suzette til ære for en ung dame som satt ved kongens bord.


Fremgangsmåte

Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle ca. 1/2 time. Stek så tynne pannekaker som mulig.

Smelt smøret i en panne. Rør sammen eggeplommer, melis, appelsin- og sitronsaft. Hell sausen i pannen, legg i pannekakene og la dem bli varme. Stenk over brennevin, la det bli varmt og tenn på. Gjør dette med gjestene som tilskuere. Pynt med appelsin-/sitronskall.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 153,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,81.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3274






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.