Fotograf:
Kylling.no
En berømt fransk kjøkkensjef laget en gang pannekaker i likør til kong Edvard VII av England. Plutselig tok det fyr i pannekakene. Kjøkkensjefen lot ikke dette uhellet forstyrre serveringen. Kongen ble svært begeistret for den herlige smaken og pannekakene ble kalt Crêpes Suzette til ære for en ung dame som satt ved kongens bord. Oppskriften inneholder
154 Kalorier,
17 g Karbo,
6 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Crêpes Suzette er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Crêpes Suzette!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 153.76 | 322.96 | Kcal |
Protein | 5.78 | 12.14 | gram |
Karbohydrat | 17.21 | 36.15 | gram |
Kostfiber | 0.72 | 1.51 | gram |
Fett | 5.89 | 12.37 | gram |
Mettet fett | 2.71 | 5.69 | gram |
Alkohol | 1.05 % | | | |
Salt | 0.42 | 0.88 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.81 | Kr 8.00 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 260 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 44,77 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle ca. 1/2 time. Stek så tynne pannekaker som mulig.
Smelt smøret i en panne. Rør sammen eggeplommer, melis, appelsin- og sitronsaft. Hell sausen i pannen, legg i pannekakene og la dem bli varme. Stenk over brennevin, la det bli varmt og tenn på. Gjør dette med gjestene som tilskuere. Pynt med appelsin-/sitronskall.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 4 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Kylling.no
(Intern: 2118968659)
Kategori:
Forrett
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-04-16
Oppdatert dato:2014-04-16
Lesere:
6735 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift