Crêpes Suzette



Crêpes Suzette oppskrift.
Fotograf: Synøve Dreyer
En berømt fransk kjøkkensjef laget en gang pannekaker i likør til kong Edvard VII av England. Plutselig tok det fyr i pannekakene. Kjøkkensjefen lot ikke dette uhellet forstyrre serveringen. Kongen ble svært begeistret for den herlige smaken og pannekakene ble kalt Crêpes Suzette til ære for en ung dame som satt ved kongens bord.

Oppskriften inneholder 163 Kalorier, 24 g Karbo, 4 g Protein og 5 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Crêpes Suzette er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 4 lesere
Lesere: 7260 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner
3dlhvetemel
0,5tssalt
5dlmelk
4stkegg

Suzettesaus:

4sssmør
4dlMelis
2stkappelsin, saft og revet skall
1stksitron, saft og revet skall
Ca 4sslikør (appelsin/sitrus)




Næringsdeklarasjon for Crêpes Suzette!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier162.85457.14Kcal
Protein4.2111.82gram
Karbohydrat23.9567.23gram
Kostfiber0.862.41gram
Fett4.8213.53gram
Mettet fett2.476.93gram
Alkohol0.73 %
Salt0.320.90gram
Pris på oppskriftenKr 3.31Kr 9.29Kroner
Hele oppskriften veier1 684 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo58,82 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Bland mel og salt. Tilsett ca. halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Tilsett resten av melken. Visp inn eggene. La røren svelle i ca. 15 minutter.
Stek tynne pannekaker på forholdsvis sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og fått fin og gyllen farge på undersiden. Brett pannekakene i fire og hold dem varme.
Smelt litt smør i en panne. Rør inn halvparten av melis, appelsin- og sitronsaft og -skall. Legg i halvparten av pannekakene og la dem bli varme.
Hell eventuelt over likør, la det bli varmt og tenn på. La flammen brenn ut.
Fordel pannekakene på tallerkener og hell over litt av sausen. Pynt med appelsinskiver.
Gjenta til alle har blitt servert.
Server eventuelt med iskrem eller vispet krem

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Kylling.no
(Intern: 2118968659)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-04-16
Oppdatert dato:2022-10-15


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Crêpes Suzette.Crêpes Suzette.
Denne retten har 162,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.