Fotograf:Frukt.no Appelsinsorbet er en mager dessert som er enkel å lage og smaken er frisk og deilig. Den kan også serveres som en hvilerett mellom mange retter. Morsomt å servere i hele appelsinskall som på bildet.
Vask appelsinene. Del dem i to og press ut saften.
Ha appelsinsaft, ingefær og chili i en vid form. Sett formen i fryseren.
Rør i saften med en gaffel hver halvtime et par ganger under innfrysing.
Stivpisk eggehviten.
Kjør den fryste saften og eggehviten i en blender til den har sorbet-konsistens.
Server sorbeten med en gang eller ha massen i formen og sett den tilbake i fryseren. Oppbevar den i fryseren en halv time før servering slik at sorbeten får tint seg litt.
Pynt med finrevet appelsinskall.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 34260)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Iskrem/sorbet Innlagt dato:2018-09-14
Oppdatert dato:2018-09-14