10 utenom det vanlige vafler


Oppdatertdato: 2023-05-23 Tema: Vafler Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Dere kjenner alle til vanlige vafler og den ordinære oppskriften for vafler, men det fins mange varianter av vafler. Noen har forskjellige pålegg, det er forskjellig smakstilsetninger i deigen og forskjellig mel brukes. Her er 10 som er litt utenom det vanlige, enten det er topping eller innhold. + pølse i vaffel med ærmen i kærmen dere borte i Østfold! Lykke til mvh Knut Pettersen

Annonse



Vaffeltoast


Prøv også Vaffeltoast.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 18.12.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2 brødblingser per porsjon og et vaffeljern.

Fyll 1
1 ss pesto
2 skive spekeskinke
2 skive port salut

Fyll 2
2 skive hvitost
2 skive kokt skinke
1 ss hermetiske maiskorn

Fyll 3
1 ss pesto
2 ss cottage cheese
2 skive salami


Ut i skogen, opp på fjellet... Lag Turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.


Fremgangsmåte

Smør ingrediensene på brødblingsene og legg dem sammen, med fyllet mot hverandre.
Legg blingsene i gammeldags vaffeljernet og stek dem i ca 3 minutter over bålet.
Server gjerne en liten salat til, så blir det et lite måltid.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 282,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Potetvaffel med pølse


Prøv også Potetvaffel med pølse.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 07.11.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

100 g smør
5 egg
¼ ts salt
3 dl hvetemel
4 dl ferdig potetmos
½ ts bakepulver
4 dl melk (noe av melken kan erstattes med kulturmelk eller rømme)

Tilbehør
pølse
løk
ketchup
sennep



Potetvafler og pølser er en tradisjon i Østfold hvor de spiser pølse i vaffel istedenfor pølse i brød eller lompe. Smaker deilig med ketchup og sennep.


Fremgangsmåte

Smelt smøret og bland all ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
La røren stå i minst 15 minutter slik at melet får svelle. Røren skal være som en tykk saus.
Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Avkjøl på rist.

Vaflene kan brukes på samme måte som lomper og serveres med ketchup og sennep.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 210,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grove vafler 2


Prøv også Grove vafler 2.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.09.2017
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Audun Aagre

Ingredienser

1 ½ dl hvetemel
1 ½ dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn
½ ts salt
½ ts bakepulver
4 dl melk
2 stk egg
2 ss smør


Grove vafler er et ypperlig alternativ å bruke i matpakken istedenfor det tradisjonelle brødet. Man kan også spise nystekte vafler til frokost eller som et godt måltid når man kommer hjem fra skolen - eller etter søndagsturen.


Fremgangsmåte

Ha alle tørrvarene i en bakebolle. Tilsett melk, egg og smeltet smør, og rør alle ingrediensene sammen til en glatt røre med en visp. La den svelle i 15 - 20 minutter.

Stek vaflene og legg dem oppå hverandre etter hvert som de er stekt. Vafler egner seg godt til frysing og de tiner raskt. Vaflene kan også brukes som et alternativ til brød i matboksen.

Forslag til pålegg:
Ost og skinke
Smøreost og paprika
Kaviar og cottage cheese
Kaviar og egg
Smør, ost og agurkskiver
Brunost

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 182,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,08.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Eplevafler.

Eplevafler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

250 g margarin eller smør
75 g sukker
4 egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
5 dl lunken melk
300 g epler, skrellet og skåret i fine firkanter
50 g revne mandler eller nøtter
1/2 ts kanel
1 ss rom



Fremgangsmåte

Bland epleterningene med kanel, sukker, rom og de malte nøttene, og la det stå og trekke en liten stund.

Massen røres deretter til den skummer, og tilføres revet sitronskall og egg.

Hvetemel blandes med bakepulver og siktes. Bland inn med melken.

Tilsett eplenøttblandingen og strø sukker og kanel over de ferdige vaflene. Bør serveres varme.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 217,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Cornflakesvafler med sommerbær og honningsaus.

Cornflakesvafler med sommerbær og honningsaus


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.03.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 egg, skilt i plommer og hviter
ca. 8 dl melk
1 ½ dl solsikkeolje
350 g hvetemel
100 g grovknust cornflakes
2 ts bakepulver
1/2 ts salt

Honningsaus:
1 dl flytende honning
1 dl lønnesirup (maple syrup)
1 ss smør
1/2 ts kanel
1 knivsodd revet muskat



Fremgangsmåte

Visp sammen eggeplommer, melk og olje. Bland inn hvetemel, cornflakes, bakepulver og salt. Pisk eggehvitene til de danner stive topper og vend dem inn i røren. Stek vaflene til de er gylne.

Bland alle ingrediensene til honningsausen i en liten kjele og varm opp til kokepunktet. Avkjøl.

Server vaflene med sesongens friske bær og drypp sausen over. Grovknus litt cornflakes med fingrene og dryss det på toppen. Avslutt med et melisdryss.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 231,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pizzavaffel.

Pizzavaffel


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 10.05.2009
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

100 g smeltet smør
4 egg
1 ts bakepulver
litt salt
ca. 4 1/2 dl hvetemel
5 dl melk

Finhakket paprika og urter
ost i skiver og skinke/pepperoni/salami



Fremgangsmåte

Bland alle ingredienser og la røren svelle i 15 minutter.
Dryss finhakket paprika og urter i jernet, fyll straks på røre. Stek vaflene og legg på ost og skinke på halve vaffelen.
Brett over den andre halvdelen og klem sammen til osten har smeltet. Server pizzavaffel med salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 202,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pastinakkvafler.

Pastinakkvafler


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.07.2022
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

4 pastinakk
2 poteter
4 ss finhakket frisk kruspersille
4 ss finskåret frisk gressløk
3 egg
0,5 dl nøytral olje
salt og pepper
50 g revet parmesan


Dette er en smakfull røre som gir vafler du kan server til store og små, gjerne som alternativ til brødskiver. De er helt glutenfrie. Røren kan stå klar i kjøleskapet. Stek opp noen plater og ha dem med som niste på tur, eller server som tapas eller tilbehør til suppemiddagen. De er fine å fryse om du ønsker å lage mange av gangen. Andre grønnsaker som gulrot, kålrot, persillerot og sellerirot kan også rives og brukes i vaffelrøre.


Fremgangsmåte

Skrell og riv potet og pastinakk på et råkostjern. Press ut fuktighet.
Ha grønnsakene i en bolle.
Bland i sammenpisket egg, revet ost, olje, kruspersille og gressløk (eventuelt andre urter).
Bland alt godt sammen. Smak til med pepper og eventuelt litt salt.
Stek grønnsaksvaflene i et varmt, smurt vaffeljern, Avkjøl på rist.
Serveres som en egen smårett eller som tilbehør til middag.
Denne porsjonen er nok til 5-6 vaffelplater.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 133,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladevafler fra bunnen.

Sjokoladevafler fra bunnen


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.03.2009
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

5 dl melk
4 egg
50 g sukker
1 teskje vaniljesukker
1 ts bakepulver
200 g smeltet smør
350 g siktet hvetemel
200 g hakket mørk sjokolade
50 g revet hvit sjokolade


Du er vel enig i at sjokoladevafler med vaniljeis, varme kirsebær, eggelikør og sjokoladedryss ser ganske fristende ut?


Fremgangsmåte

Bland alt til en jevn røre uten klumper og la den svelle i 30 minutter.
Hell ca 3-4 ss røre i vaffeljernet og stek små porsjonsvafler og avkjøl på rist.
Server vaflene med vaniljeis, varme kirsebær og eggelikør. Dryss grovhakket sjokolade over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 303,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,16.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Speltvafler.

Speltvafler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 01.03.2009
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 egg
5 dl melk
2 ss rårørsukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
1 knivsodd salt
150 g smeltet smør
3 dl sammalt spelt
3 dl siktet spelt


Vafler er noe man aldri blir lei av, men en liten vri på oppskriften kan av og til smake godt. I dag anbefaler vi denne laget med spelt.


Fremgangsmåte

Visp sammen egg og melk og bland inn resten av ingrediensene.
Visp godt, slik at alle klumper forsvinner. La røren stå og svelle ca. 30 minutter før du steker vaflene. Avkjøl på rist og server vaflene på tradisjonelt norsk vis med smør og brunost.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 237,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,46.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gresskar-vafler.

Gresskar-vafler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 28.10.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2½ dl revet gresskar
2½ dl sammalt hvete, fin
2½ dl hvetemel
1 ts malt kanel
1 ts malt muskat
4 stk egg
2 ts bakepulver
3 ss brunt sukker
5 dl lettmelk


Nystekte vafler er alltid godt, og her har vi laget vaflene med sammalt hvetemel og revet, saftig gresskar. Kjempegodt med ost eller syltetøy på.


Fremgangsmåte

Skrell og rens gresskar og riv gresskarkjøttet på et rivjern.
Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til røren er jevn og fin. La røren stå og svelle 15-20 minutter. Røren skal være ganske tykk.
Stek vaflene i smurt vaffeljern, og legg på rist til avkjøling.
Gresskarvaflene smaker ekstra godt nystekte med geitost eller syltetøy på. Cottage cheese og friske bær er også godt til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 141,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,59.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3395



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.