Dere kjenner alle til vanlige vafler og den ordinære oppskriften for vafler, men det fins mange varianter av vafler. Noen har forskjellige pålegg, det er forskjellig smakstilsetninger i deigen og forskjellig mel brukes. Her er 10 som er litt utenom det vanlige, enten det er topping eller innhold. + pølse i vaffel med ærmen i kærmen dere borte i Østfold! Lykke til mvh Knut Pettersen
Vaffeltoast
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
18.12.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
2 brødblingser per porsjon og et vaffeljern.
Fyll 1
1 ss pesto
2 skive spekeskinke
2 skive port salut
Fyll 2
2 skive hvitost
2 skive kokt skinke
1 ss hermetiske maiskorn
Fyll 3
1 ss pesto
2 ss cottage cheese
2 skive salami
Ut i skogen, opp på fjellet... Lag Turmat som smaker godt og som er enkelt å tilberede. Retten kan fint lages hjemme på kjøkkenet også.Fremgangsmåte
Smør ingrediensene på brødblingsene og legg dem sammen, med fyllet mot hverandre.
Legg blingsene i gammeldags vaffeljernet og stek dem i ca 3 minutter over bålet.
Server gjerne en liten salat til, så blir det et lite måltid.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
282,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Potetvaffel med pølse
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
07.11.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Brodogkorn.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
100 g smør
5 egg
¼ ts salt
3 dl hvetemel
4 dl ferdig potetmos
½ ts bakepulver
4 dl melk (noe av melken kan erstattes med kulturmelk eller rømme)
Tilbehør
pølse
løk
ketchup
sennep
Potetvafler og pølser er en tradisjon i Østfold hvor de spiser pølse i vaffel istedenfor pølse i brød eller lompe. Smaker deilig med ketchup og sennep.Fremgangsmåte
Smelt smøret og bland all ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
La røren stå i minst 15 minutter slik at melet får svelle. Røren skal være som en tykk saus.
Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Avkjøl på rist.
Vaflene kan brukes på samme måte som lomper og serveres med ketchup og sennep.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
210,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grove vafler 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.09.2017Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Audun AagreIngredienser
1 ½ dl hvetemel
1 ½ dl sammalt hvete, fin
1 dl havregryn
½ ts salt
½ ts bakepulver
4 dl melk
2 stk egg
2 ss smør
Grove vafler er et ypperlig alternativ å bruke i matpakken istedenfor det tradisjonelle brødet. Man kan også spise nystekte vafler til frokost eller som et godt måltid når man kommer hjem fra skolen - eller etter søndagsturen.Fremgangsmåte
Ha alle tørrvarene i en bakebolle. Tilsett melk, egg og smeltet smør, og rør alle ingrediensene sammen til en glatt røre med en visp. La den svelle i 15 - 20 minutter.
Stek vaflene og legg dem oppå hverandre etter hvert som de er stekt.
Vafler egner seg godt til frysing og de tiner raskt. Vaflene kan også brukes som et alternativ til brød i matboksen.
Forslag til pålegg:
Ost og skinke
Smøreost og paprika
Kaviar og cottage cheese
Kaviar og egg
Smør, ost og agurkskiver
Brunost
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
182,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Eplevafler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.05.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Brodogkorn.noIngredienser
250 g margarin eller smør
75 g sukker
4 egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
5 dl lunken melk
300 g epler, skrellet og skåret i fine firkanter
50 g revne mandler eller nøtter
1/2 ts kanel
1 ss rom
Fremgangsmåte
Bland epleterningene med kanel, sukker, rom og de malte nøttene, og la det stå og trekke en liten stund.
Massen røres deretter til den skummer, og tilføres revet sitronskall og egg.
Hvetemel blandes med bakepulver og siktes. Bland inn med melken.
Tilsett eplenøttblandingen og strø sukker og kanel over de ferdige vaflene. Bør serveres varme.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
217,39 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Cornflakesvafler med sommerbær og honningsaus
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
01.03.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 egg, skilt i plommer og hviter
ca. 8 dl melk
1 ½ dl solsikkeolje
350 g hvetemel
100 g grovknust cornflakes
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Honningsaus:
1 dl flytende honning
1 dl lønnesirup (maple syrup)
1 ss smør
1/2 ts kanel
1 knivsodd revet muskat
Fremgangsmåte
Visp sammen eggeplommer, melk og olje. Bland inn hvetemel, cornflakes, bakepulver og salt. Pisk eggehvitene til de danner stive topper og vend dem inn i røren. Stek vaflene til de er gylne.
Bland alle ingrediensene til honningsausen i en liten kjele og varm opp til kokepunktet. Avkjøl.
Server vaflene med sesongens friske bær og drypp sausen over. Grovknus litt cornflakes med fingrene og dryss det på toppen. Avslutt med et melisdryss.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
231,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pizzavaffel
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
10.05.2009Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
100 g smeltet smør
4 egg
1 ts bakepulver
litt salt
ca. 4 1/2 dl hvetemel
5 dl melk
Finhakket paprika og urter
ost i skiver og skinke/pepperoni/salami
Fremgangsmåte
Bland alle ingredienser og la røren svelle i 15 minutter.
Dryss finhakket paprika og urter i jernet, fyll straks på røre. Stek vaflene og legg på ost og skinke på halve vaffelen.
Brett over den andre halvdelen og klem sammen til osten har smeltet. Server pizzavaffel med salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
202,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,98 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pastinakkvafler
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
26.07.2022Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
4 pastinakk
2 poteter
4 ss finhakket frisk kruspersille
4 ss finskåret frisk gressløk
3 egg
0,5 dl nøytral olje
salt og pepper
50 g revet parmesan
Dette er en smakfull røre som gir vafler du kan server til store og små, gjerne som alternativ til brødskiver. De er helt glutenfrie. Røren kan stå klar i kjøleskapet. Stek opp noen plater og ha dem med som niste på tur, eller server som tapas eller tilbehør til suppemiddagen. De er fine å fryse om du ønsker å lage mange av gangen. Andre grønnsaker som gulrot, kålrot, persillerot og sellerirot kan også rives og brukes i vaffelrøre.Fremgangsmåte
Skrell og riv potet og pastinakk på et råkostjern. Press ut fuktighet.
Ha grønnsakene i en bolle.
Bland i sammenpisket egg, revet ost, olje, kruspersille og gressløk (eventuelt andre urter).
Bland alt godt sammen. Smak til med pepper og eventuelt litt salt.
Stek grønnsaksvaflene i et varmt, smurt vaffeljern, Avkjøl på rist.
Serveres som en egen smårett eller som tilbehør til middag.
Denne porsjonen er nok til 5-6 vaffelplater.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
133,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sjokoladevafler fra bunnen
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
01.03.2009Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
5 dl melk
4 egg
50 g sukker
1 teskje vaniljesukker
1 ts bakepulver
200 g smeltet smør
350 g siktet hvetemel
200 g hakket mørk sjokolade
50 g revet hvit sjokolade
Du er vel enig i at sjokoladevafler med vaniljeis, varme kirsebær, eggelikør og sjokoladedryss ser ganske fristende ut?Fremgangsmåte
Bland alt til en jevn røre uten klumper og la den svelle i 30 minutter.
Hell ca 3-4 ss røre i vaffeljernet og stek små porsjonsvafler og avkjøl på rist.
Server vaflene med vaniljeis, varme kirsebær og eggelikør. Dryss grovhakket sjokolade over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
303,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
30,04 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Speltvafler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
01.03.2009Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
4 egg
5 dl melk
2 ss rårørsukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kardemomme
1 knivsodd salt
150 g smeltet smør
3 dl sammalt spelt
3 dl siktet spelt
Vafler er noe man aldri blir lei av, men en liten vri på oppskriften kan av og til smake godt. I dag anbefaler vi denne laget med spelt.Fremgangsmåte
Visp sammen egg og melk og bland inn resten av ingrediensene.
Visp godt, slik at alle klumper forsvinner. La røren stå og svelle ca. 30 minutter før du steker vaflene. Avkjøl på rist og server vaflene på tradisjonelt norsk vis med smør og brunost.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
237,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gresskar-vafler
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
28.10.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
2½ dl revet gresskar
2½ dl sammalt hvete, fin
2½ dl hvetemel
1 ts malt kanel
1 ts malt muskat
4 stk egg
2 ts bakepulver
3 ss brunt sukker
5 dl lettmelk
Nystekte vafler er alltid godt, og her har vi laget vaflene med sammalt hvetemel og revet, saftig gresskar. Kjempegodt med ost eller syltetøy på.Fremgangsmåte
Skrell og rens gresskar og riv gresskarkjøttet på et rivjern.
Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til røren er jevn og fin. La røren stå og svelle 15-20 minutter. Røren skal være ganske tykk.
Stek vaflene i smurt vaffeljern, og legg på rist til avkjøling.
Gresskarvaflene smaker ekstra godt nystekte med geitost eller syltetøy på. Cottage cheese og friske bær er også godt til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
141,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3395