11 grilloppskrifter med pølser


Oppdatertdato: 2019-07-08 Tema: Pølser Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Pølser er enkelt og godt. Og på grill er det en ener i alle fall som venterett da pølser er ferdig i løpet av noen minutter mens man venter på de større sakene. Nå fins det mange forskjellige typer pølser og utvalget øker hvert år. Pølser kan serveres i brød, lompe eller lefse. De kan fylles, gratineres og settes på spyd. Kort sagt det er mange muligheter.


Bratwurst-hotdogs


Prøv også Bratwurst-hotdogs.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 23.03.2013
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

375 g. Rødkål
1 løk
2 ss. solsikkeolje
2 fedd hvitløk knust
½ ss. karvefrø
1 ¼ dl. eplecidereddik
2 ss. brun farin
salt
friskkvernet pepper
6 bratwurst (tykke grillpølser)
olje til pensling
6 hotdogbrød
sterk sennep som tilbehør


Denne kan jo og lages med ferdig rødkål/surkål. Enkelt og greit


Fremgangsmåte

Skjær rødkålen og løken i fine strimler med en skarp kniv eller bruk en foodprocessor. Varm oljen opp i en stor kasserolle. Ha kål, løk og hvitløk i og stir-fry det i 5-6 minutter, til kålen er mørnet en smule.

Tilsett karvefrø og stir-fry i ytterligere 1-2 minutter. Tilsett eddik, farin, salt og pepper. Sett kålen i kok, skru ned for varmen og la den koke under lokk i 25 minutter, til den er helt mør. Ta kålen av varmen og la den bli helt kald.

Pensle pølsene lett med olje og grille dem inndirekte over middels varme i 16-18 minutter, til de er gjennomstekte. Vend dem en gang under stekingen.

Smør litt sennep på brødene, legg en stor full skje rødkål på hvert og deretter en pølse. Server straks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 157,97 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,77 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Cheesy mexican


Prøv også Cheesy mexican.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.06.2016
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

4 stk plommetomater
2 ss olivenolje
0,5 stk grønn chili
2 stk sjalottløk, finhakket
1 ss sitron
salt
pepper
8 stk jacobs utvalgte ostepølse
8 pølsebrød
100 g cheddarost, revet
16 stk nachos chips


Ostepølse med Pico de gallo, revet cheddar og toppet med Cheddar- & Jalapenosaus og nachochips. Dette er et godt alternativ til fredagstacoen og passer for hele familien.


Fremgangsmåte

Kutt plommetomatene i terninger og bland med olivenolje, chili, sjalottløk, sitron, salt og pepper. Dette blir en frisk tomatsalsa kalt Pico de gallo.
Grill ostepølsene til de er gjennomvarme og gyldne. Varm pølsebrødene på grillen.
Server pølsene i brødene toppet Pico de gallo, nachochips og Cheddar- jalapenosaus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 200,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Ventepølser med hjemmelagd coleslaw


Prøv også Ventepølser med hjemmelagd coleslaw.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 21.06.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

4 stk krydderpølser
4 potetlefser eller pølsebrød ol

Coleslaw
100 gr finstrimlet hvitkål
0,5 liten revet gulrot
Litt purreløk og persille
1 lite grønt eple grovraspet eller strimlet

Dressing
1/2 ss fransk sennep
1 ss eplesidereddik
0,5 ts salt
0,5 ts sukker
1 dash hvitpepper
1 dl créme fraiche
0,5 dl majones

Pynt:
Litt løkringer
persilledryss
og noen sitronskiver.


Ventepølser er pølser man legger på grillen for å spise mens man venter på at annen grillmat skal bli ferdig. Vi pleier alltid å legge på noen av disse og her har vi brukt snadderpølser og hjemmelagd coleslaw. Denne coleslawen kan du og bruke som pålegg på brød eller som tilbehør til annen grillmat om det blir noe igjen

Husk at flere butikker har slike tilbud på 3 pakker grillpølser for prisen av 2. Og da kan man prøve seg på chili, italienske, basilianske, bratwurst, frankfurter, ostepølser osv.


Fremgangsmåte

Pølser slenges på grillen når den begynner å bli varm sammen med evt større stykker, men før den skikkelige varmen. Se etter dem så ikke de blir svarte.
Når de er ferdige spises de i lompe med coleslaw. På bildet har vi lagt dem lit utover for at det skal se fint ut, men de kan faktisk spises på denne måten da det ofte blir fullt i lompene. Vi har pyntet med løkringer, persille og sitronskiver.

Coleslaw:
Bland revet kål, gulrot, litt purre evt og eple i en stor bolle

Bland sammen alt til dressingen i en annen bolle og rør i øvrige ingredienser. Evt mer salt, pepper eller sukker til smak.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 204,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,26.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Fylte pølser på grill.

Fylte pølser på grill


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 02.05.2003
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

16 knakkpølser
200-300 g chadder
16 skiver bacon


Ost med mye smak og bacon er en perfekt kombinasjon


Fremgangsmåte

Skjær pølsene langsetter, men ikke helt igjennom.

Skjær osten i 16 fingerbrede deler, og legg en i hver pølse.

Fjern svoren fra baconet og rull en skive rundt hver pølse. Fest med en cocktailpinne.

Stek pølsene under grillen i ovnen, eller på åpen grill, til baconet er sprøtt og osten smeltet. Snu dem av og til.

Serveres rett fra grillen, med brød eller potetmos til, gjerne også en grønn salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 297,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølsespyd med pastasalat.

Pølsespyd med pastasalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.07.2012
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

4 stk grillpølse
4 stk paprika
1 stk hermetiske maiskolber delt i 4 skiver
4 stk rød cherrytomat
4 stk grillspyd

Pastasalat:
4 dl pastaskruer
2 dl grønne erter
1 stk rød paprika
4 ss majones
4 ss yoghurt naturell
4 båt hakket hvitløk
½ ts salt
¼ ts pepper


Pølser er alles favoritt. Noen ganger ønsker man å gjøre litt mer ut av måltidet, og da er grillspyd tingen. La gjerne barn og voksne lage sine egne varianter.


Fremgangsmåte

1. Kok erter og pasta etter anvisning på pakken. Skyll med kaldt vann og la det renne godt a. Kutt opp paprika og bland inn.

2. Lag dressing av majones, yoghurt og hvitløk, smak til med salt og pepper. Bland inn i pastasalaten.

3. Kutt opp pølse i 3 eller 4 biter. Tre på pølsebit, paprika, pølse, mais på spydene og slik fortsetter du til du ikke har mer igjen. Stek på grillen i 2-4 minutter.

Tips
Dersom du bruker grillspyd av tre, legg dem i vann ca. 15 minutter før bruk, så vil de ikke ta fyr under grilling.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylte grillpølser.

Fylte grillpølser


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.12.2005
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 grill-, knakk- eller 4 kjøttpølser
1 ss sennep
1 løk
1 ts kinesisk soyaolje
1 ss tomatpuré
8 skiver bacon


En spennende pølse med fristende smak av krydder. Passer perfekt til kvelder ved grillen eller ved sommerens hagefester som en oppkvikkende forrett.


Fremgangsmåte

Skjær et dypt snitt på langs i pølsene. Rør sammen sennep, finhakket løk, soya og tomatpuré og fordel blandingen i snittene.
Klem pølsene forsiktig sammen og surr baconskivene rundt. Baconskivene festes med tannstikkere. Snu pølsene ofte på grillen. Flytt risten høyere opp hvis baconet blir for brunt.

En annen variant er å smøre et tynt lag usøtet sennep i pølsesnittet og så legge i tykke strimler hvit ost. Surr baconskivene rundt og fest dem med tannstikkere.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 229,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet chorizo grillpølse med gulrotsalat.

Grillet chorizo grillpølse med gulrotsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.07.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

600 gram pølser. Chorizo grill og vanlig grillpølse

Salat
450 g små gulrøtter
revet skall og saft av 1/2 sitron
1 ss lyst demerarasukker
4 ss solsikkeolje
1 ts hasselnøtt- eller sesamolje
1 ts finhakket frisk persille
salt
nymalt svart pepper
1 frisk persillekvist til pynt


Vi bruket slik chorizo grillpølse som jeg fant i disken på Rema. Fantastisk god på smaken. Og sammen med litt vanlige grillpølser ble det en fin kombinasjon


Fremgangsmåte

Salat
Riv gulrøttene fint og ha dem i en stor bolle. Rør inn sitronskall, 1-2 ss av sitronsaften, sukker og oljene og bland godt.

Tilsett mer sitronsaft og smak til med salt og pepper. Dryss på persille, bland forsiktig og la salaten stå 1 time før den serveres, pyntet med persillekvisten.

Pølsene grilles på vanlig måte. Snittes opp før servering. Server evt med potetsalat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 240,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølse med baconmarmelade.

Pølse med baconmarmelade


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 17.06.2018
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

4 stk snadderpølse
4 stk pølsebrød

Spicy baconmarmelade:
1 stk løk
1 stk rød chili
2 båter hvitløk
2 ss olje til steking
200 g bacon i små terninger
1 dl lønnesirup
1 ss brunt sukker
1 pakke cherrytomat i båter (á 250 g)
2 ss akevitt (kan sløyfes)
2 ss rødvinseddik
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Fennikelsalat:
1/2 stk fennikel
1 stk rød chili (uten frø)
1 stk rødt eple i terninger
saft av 1/2 stk sitron
1 ss finhakket frisk persille
1/4 ts pepper


En digg snadderpølse toppet med masse smak! Med baconmarmelade og fennikelsalat blir det både søtt, salt og syrlig - litt spicy og friskt! Vil du imponere gjestene litt ekstra? Da lager du selvfølgelig lage hjemmelagde pølser og eltefritt pølsebrød.


Fremgangsmåte

1. Lag baconmarmelade. Finhakk løk og chili, riv hvitløk. Fres det i en kjele med olje til løken er blank. Tilsett bacon i små terninger, og la blandingen frese på middels varme til baconet får en fin gyllen farge og begynner å bli sprøtt, 6-8 minutter. Rør om av og til slik at det ikke svir seg.

2. Ha lønnesirup, brunt sukker, sennepsfrø og cherrytomater i kjelen, og kok på middels varme til blandingen tykner, 5-10 minutter. Smak til med akevitt, rødvinseddik, salt og pepper. Avkjøl marmeladen, og oppbevar den på glass.

3. Lag fennikelsalat. Bruk en ostehøvel og snitt fennikel i tynne strimler. Bland strimlene med chili og epleterninger. Press over sitronsaft, ha i finhakket persille og smak til med grovkvernet pepper.

Varier gjerne mengden chili om du ønsker en sterkere eller mildere fennikelsalat.

4. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølsene på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Du kan også steke pølsene i en grillpanne eller en vanlig stekepanne.

Anrett pølsene i pølsebrød, smør på baconmarmelade, og topp med den friske fennikelsalaten.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 175,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølsegrillspyd.

Pølsegrillspyd


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.06.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 g pølser, gjerne med ost, chili, løk
1 paprika
4 småløk evt. løk i båter
4 skiver bacon


Denne kan varieres og vi lagde grønnsaksspyd ved siden av og brukte lettkokte poteter sammen med pølsebitene.
Vi surret bacon rundt pølsene og det er virkelig godt. Og bruk slike krydderpølser eller for eksempel ost og chilipølse.


Fremgangsmåte

Skrell og del poteter i små firkanter. Kok dem til de er litt møre, men skal fortsatt være harde. Del pølser og grønnsaker opp i passe biter og træ pølser og grønnsaker vekselvis på spydet, evt sammen med poteter. Surr gjerne baconskiver rundt pølsebitene eller grønnsakene eller rull dem sammen og tre på spydene. Pensle evt. med grillolje.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 137,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gourmet grillpølse med topping.

Gourmet grillpølse med topping


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.07.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

8 grillpølser, krydder, chili ol.

Topping:
100 gr strimlet nykål
100 gr strimlet hodesalat
0,25 stk strimlet rød paprika
0,5 stk strimlet rød chili uten frø

Dressing:
0,5 boks med rømme
2 ts sukker
1 ss sitronsaft
1 dash salt og pepper

8 pølsebrød
2 ss remulade
2 ss majones


Grillpølser med slik topping har ett navn jeg ikke husker. Men jeg må si at en god stripe remulade på var skikkelig godt. Finn gjerne noen av de mer spesielle pølsene i butikken.


Fremgangsmåte

Bland alt til toppingen og rør inn dressingen. Settes til side.
Fyr opp grillen og grill pølsene.
Varm opp pølsebrødene noen minutter på grillen. Ha i en pølse, topp med salaten og så en stripe med majones eller remulade. Nydelig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 234,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølse i foccacia med potetsalat.

Pølse i foccacia med potetsalat


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 16.06.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

1 stk rå salsicciapølser fra jacobs utvalgte
2 ss chipotleketchup
200 g grillpotetsalat
0,5 stk foccacia


En ny vri på pølse i brød med potetsalat! Kjøp nystekt focaccia i bakeriavdelingen, rå salsiccia pølse fra Jacobs Utvalgte og topp med grillpotetsalat og chipotleketchup. Praktisk, enkel og rask grillmat perfekt på stranda og i parken.


Fremgangsmåte

Grill pølsene på direkte varme til de er gylne. Flytt dem over på indirekte varme og grill dem i ytterligere 10 minutter til de er gjennomstekt.
Del focacciaen i to biter, og del hver bit på langs, slik at du får en topp og en bunn som et burgerbrød.
Kutt pølsene i fingertykke skiver og server dem i focacciaen sammen med grillpotetsalat og chipotleketchup.

Smør gjerne øverste del av focacciaen med sennep før servering.

Alle produktene du trenger får du hos MENY!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 275,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 22,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,23.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3137







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.