Pølser er enkelt og godt. Og på grill er det en ener i alle fall som venterett da pølser er ferdig i løpet av noen minutter mens man venter på de større sakene. Nå fins det mange forskjellige typer pølser og utvalget øker hvert år. Pølser kan serveres i brød, lompe eller lefse. De kan fylles, gratineres og settes på spyd. Kort sagt det er mange muligheter.
Bratwurst-hotdogs
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
23.03.2013Denne retten tar ca
60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
375 g. Rødkål
1 løk
2 ss. solsikkeolje
2 fedd hvitløk knust
½ ss. karvefrø
1 ¼ dl. eplecidereddik
2 ss. brun farin
salt
friskkvernet pepper
6 bratwurst (tykke grillpølser)
olje til pensling
6 hotdogbrød
sterk sennep som tilbehør
Denne kan jo og lages med ferdig rødkål/surkål. Enkelt og greitFremgangsmåte
Skjær rødkålen og løken i fine strimler med en skarp kniv eller bruk en foodprocessor. Varm oljen opp i en stor kasserolle. Ha kål, løk og hvitløk i og stir-fry det i 5-6 minutter, til kålen er mørnet en smule.
Tilsett karvefrø og stir-fry i ytterligere 1-2 minutter. Tilsett eddik, farin, salt og pepper. Sett kålen i kok, skru ned for varmen og la den koke under lokk i 25 minutter, til den er helt mør. Ta kålen av varmen og la den bli helt kald.
Pensle pølsene lett med olje og grille dem inndirekte over middels varme i 16-18 minutter, til de er gjennomstekte. Vend dem en gang under stekingen.
Smør litt sennep på brødene, legg en stor full skje rødkål på hvert og deretter en pølse. Server straks.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
158,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Cheesy mexican
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
11.06.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
4 stk plommetomater
2 ss olivenolje
0,5 stk grønn chili
2 stk sjalottløk, finhakket
1 ss sitron
salt
pepper
8 stk jacobs utvalgte ostepølse
8 pølsebrød
100 g cheddarost, revet
16 stk nachos chips
Ostepølse med Pico de gallo, revet cheddar og toppet med Cheddar- & Jalapenosaus og nachochips. Dette er et godt alternativ til fredagstacoen og passer for hele familien.Fremgangsmåte
Kutt plommetomatene i terninger og bland med olivenolje, chili, sjalottløk, sitron, salt og pepper. Dette blir en frisk tomatsalsa kalt Pico de gallo.
Grill ostepølsene til de er gjennomvarme og gyldne. Varm pølsebrødene på grillen.
Server pølsene i brødene toppet Pico de gallo, nachochips og Cheddar- jalapenosaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
209,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ventepølser med hjemmelagd coleslaw
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
21.06.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 stk krydderpølser
4 potetlefser eller pølsebrød ol
Coleslaw
100 gr finstrimlet hvitkål
0,5 liten revet gulrot
Litt purreløk og persille
1 lite grønt eple grovraspet eller strimlet
Dressing
1/2 ss fransk sennep
1 ss eplesidereddik
0,5 ts salt
0,5 ts sukker
1 dash hvitpepper
1 dl créme fraiche
0,5 dl majones
Pynt:
Litt løkringer
persilledryss
og noen sitronskiver.
Ventepølser er pølser man legger på grillen for å spise mens man venter på at annen grillmat skal bli ferdig. Vi pleier alltid å legge på noen av disse og her har vi brukt snadderpølser og hjemmelagd coleslaw. Denne coleslawen kan du og bruke som pålegg på brød eller som tilbehør til annen grillmat om det blir noe igjen
Husk at flere butikker har slike tilbud på 3 pakker grillpølser for prisen av 2. Og da kan man prøve seg på chili, italienske, basilianske, bratwurst, frankfurter, ostepølser osv.Fremgangsmåte
Pølser slenges på grillen når den begynner å bli varm sammen med evt større stykker, men før den skikkelige varmen. Se etter dem så ikke de blir svarte.
Når de er ferdige spises de i lompe med coleslaw. På bildet har vi lagt dem lit utover for at det skal se fint ut, men de kan faktisk spises på denne måten da det ofte blir fullt i lompene. Vi har pyntet med løkringer, persille og sitronskiver.
Coleslaw:
Bland revet kål, gulrot, litt purre evt og eple i en stor bolle
Bland sammen alt til dressingen i en annen bolle og rør i øvrige ingredienser. Evt mer salt, pepper eller sukker til smak.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
203,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Fylte pølser på grill
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
02.05.2003Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
16 knakkpølser
200-300 g chadder
16 skiver bacon
Ost med mye smak og bacon er en perfekt kombinasjonFremgangsmåte
Skjær pølsene langsetter, men ikke helt igjennom.
Skjær osten i 16 fingerbrede deler, og legg en i hver pølse.
Fjern svoren fra baconet og rull en skive rundt hver pølse. Fest med en cocktailpinne.
Stek pølsene under grillen i ovnen, eller på åpen grill, til baconet er sprøtt og osten smeltet. Snu dem av og til.
Serveres rett fra grillen, med brød eller potetmos til, gjerne også en grønn salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
292,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
24,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,75.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølsespyd med pastasalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.07.2012Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
4 stk grillpølse
4 stk paprika
1 stk hermetiske maiskolber delt i 4 skiver
4 stk rød cherrytomat
4 stk grillspyd
Pastasalat:
4 dl pastaskruer
2 dl grønne erter
1 stk rød paprika
4 ss majones
4 ss yoghurt naturell
4 båt hakket hvitløk
½ ts salt
¼ ts pepper
Pølser er alles favoritt. Noen ganger ønsker man å gjøre litt mer ut av måltidet, og da er grillspyd tingen. La gjerne barn og voksne lage sine egne varianter.Fremgangsmåte
1. Kok erter og pasta etter anvisning på pakken. Skyll med kaldt vann og la det renne godt a. Kutt opp paprika og bland inn.
2. Lag dressing av majones, yoghurt og hvitløk, smak til med salt og pepper. Bland inn i pastasalaten.
3. Kutt opp pølse i 3 eller 4 biter. Tre på pølsebit, paprika, pølse, mais på spydene og slik fortsetter du til du ikke har mer igjen. Stek på grillen i 2-4 minutter.
Tips
Dersom du bruker grillspyd av tre, legg dem i vann ca. 15 minutter før bruk, så vil de ikke ta fyr under grilling.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
96,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet chorizo grillpølse med gulrotsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.07.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
600 gram pølser. Chorizo grill og vanlig grillpølse
Salat
450 g små gulrøtter
revet skall og saft av 1/2 sitron
1 ss lyst demerarasukker
4 ss solsikkeolje
1 ts hasselnøtt- eller sesamolje
1 ts finhakket frisk persille
salt
nymalt svart pepper
1 frisk persillekvist til pynt
Vi bruket slik chorizo grillpølse som jeg fant i disken på Rema. Fantastisk god på smaken. Og sammen med litt vanlige grillpølser ble det en fin kombinasjonFremgangsmåte
Salat
Riv gulrøttene fint og ha dem i en stor bolle. Rør inn sitronskall, 1-2 ss av sitronsaften, sukker og oljene og bland godt.
Tilsett mer sitronsaft og smak til med salt og pepper. Dryss på persille, bland forsiktig og la salaten stå 1 time før den serveres, pyntet med persillekvisten.
Pølsene grilles på vanlig måte. Snittes opp før servering. Server evt med potetsalat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
240,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fylte grillpølser
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.12.2005Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
8 grill-, knakk- eller 4 kjøttpølser
1 ss sennep
1 løk
1 ts kinesisk soyaolje
1 ss tomatpuré
8 skiver bacon
En spennende pølse med fristende smak av krydder. Passer perfekt til kvelder ved grillen eller ved sommerens hagefester som en oppkvikkende forrett.Fremgangsmåte
Skjær et dypt snitt på langs i pølsene. Rør sammen sennep, finhakket løk, soya og tomatpuré og fordel blandingen i snittene.
Klem pølsene forsiktig sammen og surr baconskivene rundt. Baconskivene festes med tannstikkere. Snu pølsene ofte på grillen. Flytt risten høyere opp hvis baconet blir for brunt.
En annen variant er å smøre et tynt lag usøtet sennep i pølsesnittet og så legge i tykke strimler hvit ost. Surr baconskivene rundt og fest dem med tannstikkere.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
213,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølse med baconmarmelade
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.06.2018Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
4 stk snadderpølse
4 stk pølsebrød
Spicy baconmarmelade:
1 stk løk
1 stk rød chili
2 båter hvitløk
2 ss olje til steking
200 g bacon i små terninger
1 dl lønnesirup
1 ss brunt sukker
1 pakke cherrytomat i båter (á 250 g)
2 ss akevitt (kan sløyfes)
2 ss rødvinseddik
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Fennikelsalat:
1/2 stk fennikel
1 stk rød chili (uten frø)
1 stk rødt eple i terninger
saft av 1/2 stk sitron
1 ss finhakket frisk persille
1/4 ts pepper
En digg snadderpølse toppet med masse smak! Med baconmarmelade og fennikelsalat blir det både søtt, salt og syrlig - litt spicy og friskt! Vil du imponere gjestene litt ekstra? Da lager du selvfølgelig lage hjemmelagde pølser og eltefritt pølsebrød.Fremgangsmåte
1. Lag baconmarmelade. Finhakk løk og chili, riv hvitløk. Fres det i en kjele med olje til løken er blank. Tilsett bacon i små terninger, og la blandingen frese på middels varme til baconet får en fin gyllen farge og begynner å bli sprøtt, 6-8 minutter. Rør om av og til slik at det ikke svir seg.
2. Ha lønnesirup, brunt sukker, sennepsfrø og cherrytomater i kjelen, og kok på middels varme til blandingen tykner, 5-10 minutter. Smak til med akevitt, rødvinseddik, salt og pepper. Avkjøl marmeladen, og oppbevar den på glass.
3. Lag fennikelsalat. Bruk en ostehøvel og snitt fennikel i tynne strimler. Bland strimlene med chili og epleterninger. Press over sitronsaft, ha i finhakket persille og smak til med grovkvernet pepper.
Varier gjerne mengden chili om du ønsker en sterkere eller mildere fennikelsalat.
4. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølsene på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Du kan også steke pølsene i en grillpanne eller en vanlig stekepanne.
Anrett pølsene i pølsebrød, smør på baconmarmelade, og topp med den friske fennikelsalaten.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
174,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,37 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølsegrillspyd
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.06.2015Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500 g pølser, gjerne med ost, chili, løk
1 paprika
4 småløk evt. løk i båter
4 skiver bacon
Denne kan varieres og vi lagde grønnsaksspyd ved siden av og brukte lettkokte poteter sammen med pølsebitene.
Vi surret bacon rundt pølsene og det er virkelig godt. Og bruk slike krydderpølser eller for eksempel ost og chilipølse.Fremgangsmåte
Skrell og del poteter i små firkanter. Kok dem til de er litt møre, men skal fortsatt være harde. Del pølser og grønnsaker opp i passe biter og træ pølser og grønnsaker
vekselvis på spydet, evt sammen med poteter. Surr gjerne baconskiver rundt pølsebitene eller grønnsakene eller rull dem sammen og tre på spydene. Pensle evt. med grillolje.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
144,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gourmet grillpølse med topping
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.07.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
8 grillpølser, krydder, chili ol.
Topping:
100 gr strimlet nykål
100 gr strimlet hodesalat
0,25 stk strimlet rød paprika
0,5 stk strimlet rød chili uten frø
Dressing:
0,5 boks med rømme
2 ts sukker
1 ss sitronsaft
1 dash salt og pepper
8 pølsebrød
2 ss remulade
2 ss majones
Grillpølser med slik topping har ett navn jeg ikke husker. Men jeg må si at en god stripe remulade på var skikkelig godt. Finn gjerne noen av de mer spesielle pølsene i butikken.Fremgangsmåte
Bland alt til toppingen og rør inn dressingen. Settes til side.
Fyr opp grillen og grill pølsene.
Varm opp pølsebrødene noen minutter på grillen. Ha i en pølse, topp med salaten og så en stripe med majones eller remulade. Nydelig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
220,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølse i foccacia med potetsalat
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
16.06.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
1 stk rå salsicciapølser fra jacobs utvalgte
2 ss chipotleketchup
200 g grillpotetsalat
0,5 stk foccacia
En ny vri på pølse i brød med potetsalat! Kjøp nystekt focaccia i bakeriavdelingen, rå salsiccia pølse fra Jacobs Utvalgte og topp med grillpotetsalat og chipotleketchup. Praktisk, enkel og rask grillmat perfekt på stranda og i parken.Fremgangsmåte
Grill pølsene på direkte varme til de er gylne. Flytt dem over på indirekte varme og grill dem i ytterligere 10 minutter til de er gjennomstekt.
Del focacciaen i to biter, og del hver bit på langs, slik at du får en topp og en bunn som et burgerbrød.
Kutt pølsene i fingertykke skiver og server dem i focacciaen sammen med grillpotetsalat og chipotleketchup.
Smør gjerne øverste del av focacciaen med sennep før servering.
Alle produktene du trenger får du hos MENY!
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
271,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
9,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
21,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3137