Fotograf:Mari Svenningsen En digg snadderpølse toppet med masse smak! Med baconmarmelade og fennikelsalat blir det både søtt, salt og syrlig - litt spicy og friskt! Vil du imponere gjestene litt ekstra? Da lager du selvfølgelig lage hjemmelagde pølser og eltefritt pølsebrød.
1. Lag baconmarmelade. Finhakk løk og chili, riv hvitløk. Fres det i en kjele med olje til løken er blank. Tilsett bacon i små terninger, og la blandingen frese på middels varme til baconet får en fin gyllen farge og begynner å bli sprøtt, 6-8 minutter. Rør om av og til slik at det ikke svir seg.
2. Ha lønnesirup, brunt sukker, sennepsfrø og cherrytomater i kjelen, og kok på middels varme til blandingen tykner, 5-10 minutter. Smak til med akevitt, rødvinseddik, salt og pepper. Avkjøl marmeladen, og oppbevar den på glass.
3. Lag fennikelsalat. Bruk en ostehøvel og snitt fennikel i tynne strimler. Bland strimlene med chili og epleterninger. Press over sitronsaft, ha i finhakket persille og smak til med grovkvernet pepper.
Varier gjerne mengden chili om du ønsker en sterkere eller mildere fennikelsalat.
4. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølsene på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Du kan også steke pølsene i en grillpanne eller en vanlig stekepanne.
Anrett pølsene i pølsebrød, smør på baconmarmelade, og topp med den friske fennikelsalaten.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34050)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Grillmat Innlagt dato:2018-06-17
Oppdatert dato:2018-06-17