Både før, under og etter jul spises det pinnekjøtt her i landet. Og det er jo vanligvis en standard oppskrift på koking av pinnekjøtt som brukes, og den er også lagt med her, selv om mange diskuterer dette mht mel eller ikke mel, type pinner ++. Men det er og noen som gjør en vri på dette eller hvordan man kan bruke restene etter måltidet. Her er de som er mest populære her på nettsidene, både mht poeng og antall lesere.
Håper det smaker. Hilsen Knut
Pinnekjøtt m/kålrotstappe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.12.2015Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
BunnprisBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
ca 1 1/2 kg pinnekjøtt
(beregn ca 350 g pr person)
vann
ca. 1 kg kålrot
1 l vann
1/4 ts pepper
2 ts salt
1/2 dl kraft
Skikkelig pinnekjøtt med kålrabistappe. Her og med julepølse. Vi har her bare dampet pinnekjøttet, men om en ønsker det brunet så se under hvordan man gjør det.Fremgangsmåte
Del ribba langs hvert ribben. Legg bitene i rikelig med kaldt vann over natten. Bytt vann en gang.
Legg en metallrist eller bjørkepinner (uten bark) bunnen av en kasserolle.
Fyll på vann slik at det står i høyde med underlaget. Legg kjøttbitene på kryss og tvers over. Kok under lokk til kjøttet løsner fra bena (ca. 2 timer).
Pass nøye på så det ikke koker tørt! Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet i en langpanne og sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutter. Pølsene kan dampe med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.
Serveres på varme tallerkener med grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, sjy, kokte poteter og sennep.
Kålrotstappe:
Del og skrell kålroten i skiver. Kok skivene møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos kålroten. Smak til med pepper, salt og kraft fra pinnekjøtt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
208,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Nepespa fra Setesdal i Aust–Agder
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.05.2007Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
500 g pinnekjøtt
1 ½ kg kålrot
2 ½ l vann
2 ½ dl melk
50 g smør
1 dl hvetemel
½ ts salt
¼ ts pepper
Fremgangsmåte
1. Kjøttet kokes i vann i ca. 2 timer.
2. Skjær kålroten i skiver. Kok den sammen med kjøttet de siste 15 minuttene. Ta opp kjøtt og kålrot.
3. Lag suppen ved å smelte smør og røre inn mel. Ha i melk og rør det godt til det tykner. Smak til med salt og pepper.
4. Kok suppen i 10 min.
Serveres i dyp tallerken med lefse. Lefsa dyppes i suppa. Server kålrot og kjøtt ved siden av på en tallerken.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
74,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pinnekjøtt med rotmos
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.12.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1.6 kg pinnekjøtt , gjerne mer til et sultent lag!
KÅLROTSTAPPE:
1 kg kålrot
2 stk gulrot
1 stk potet
1 l vann
2 ts salt
½ ts pepper
1 dl kremfløte /matfløte
3 ss smør
1 stk vossakorv , ring à 500 g
Pinnekjøtt – eller lammeribbe- er den vanligste julematen på Vestlandet, og har tatt opp konkurransen som den mest populære julematen over hele landet. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og tørking.Fremgangsmåte
1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer, la det stå i romtemperatur.
Når pinnekjøttet vannes ut får det tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperaturen på vannet. Lunket vann gir raskere utvanning. I butikken får du også kjøpt ferdig utvannet pinnekjøtt, beregn da ca. 600 gram pr. porsjon.
2. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Biter av Vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet de siste 15 minuttene.
3. Skrell kålrot, gulrot og potet. Del dem i grove biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos grønnsakene.
4. Ha i smør og fløte. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt revet muskat.
Deilig nydampet pinnekjøtt, Vossakorv og rotmos klart til servering. Server gjerne med kokte mandelpoteter og kokesjyen fra pinnekjøttet.
Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpanne. Sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutt. Følg godt med.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
219,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,68.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Pinnekjøtt brandade med hvitløk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.12.2013Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
500 g kokte poteter
1 dl fløte
2 ss smør
3 dl kjøtt fra pinnekjøtt
2 båter hvitløk
Brandade er en fransk spesialitet, laget som en luftig puré laget på klippfisk, fløte, potet og hvitløk. Her har vi byttet ut klippfisken med pinnekjøtt. En smaksfull og artig innslag til juletapasen eller som en liten forrett i juleselskapet.Fremgangsmåte
1. Varm potetene i fløten. Mos potetene ved å røre dem kraftig med en tresleiv.
2. Tilsett smør, finhakket hvitløk og kjøtt.
Server brandade mellom to flak flatbrød eller server flatbrødet ved siden av.
Tips: Pinnekjøtt brandaden kan også brukes i lefseruller.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
211,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pinnekjøtt i tomatsaus
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.10.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
12 "pinner" kokt pinnekjøtt
2 båter hvitløk
ca. 3 sjalottløk
2 ss olivenolje
2 bokser hermetiske tomater
1 bunt hakket, frisk basilikum
Fremgangsmåte
Slik gjør du:
1. Rens hvitløk og sjalottløk. Finhakk all løken og surr den raskt i litt olje i panna.
2. Tilsett hermetiske tomater, og halvparten av basilikumen. La det hele koke ca 20 minutter, tilsett resten av basilikumen, og vend den inn i tomatsausen.
3. Hell så sausen over pinnekjøttet, og la det trekke i noen minutter.
4. Server kokte poteter eller potetmos til og en grønn salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
264,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
21,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pinnekjøtt med szechuansaus og kokosris
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.11.2019Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Sara JohannessenIngredienser
600 g renset og ferdigdampet pinnekjøtt
Szechuansaus:
4 båter hvitløk
2 ss revet frisk ingefær
2 ss rapsolje
4 ss brunt sukker
2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
1 ss riseddik
2 stk tørket hel chili
1 ss ristet szechuanpepper
3 dl vann
Kokosris:
2 dl jasminris
ca. 2 dl kokosmelk
2 dl vann
2 ss sukker
4 stk vårløk
1 stk løk
1 ss sesamfrø
Det salte og møre pinnekjøttet som blir kokt inn i en søt-sterk szechuansaus er utrolig godt! Sammen med kokosris blir det litt av en smaksbombe.Fremgangsmåte
Plukk pinnekjøttet i mindre biter og legg dem til side.
Skrell hvitløk og ingefær og hakk det fint. Fres det i en stekepanne med rapsolje. Tilsett brunt sukker, ketsjap manis, eddik, hel chili og szechuanpepper. Ha vann i pannen og kok til det begynner å tykne.
Kok ris som angitt på pakken, men bytt ut halvparten av vannet med kokosmelk. Tilsett sukker og kok opp.
Ha pinnekjøttet i sausen og kok til det blir enda tykkere. Ha i strimlet løk og vårløk helt på slutten og vend det inn. Dryss over sesamfrø rett før servering.
Blir sausen for tykk kan du bare spe den ut med vann.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
230,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pasta carbonara med pinnekjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.12.2019Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
300 g rester av pinnekjøtt
250 g linguine pasta , eller annen pasta
6 stk frisk sjampinjong
½ stk finhakket løk
1 ss smør eller olje
4 stk egg
2 dl fløte
2 ss revet parmesan (kan sløyfes)
eventuelt 4 stk eggeplomme til servering (kan sløyfes)
½ ts nykvernet pepper
Alle elsker pasta! Og er du heldig å ha rester av pinnekjøtt, kan du lage en variant av klassikeren Pasta Carbonara. Denne med kremfløte..;)Fremgangsmåte
Rens eventuelt pinnekjøttet fritt for bein og fett, om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir lettere om pinnekjøttet er lunt.
Skal du bruke fersk spagetti tar dette kun 2 minutter å koke i lettsaltet vann. Vent derfor med koking av pasta til resten er klart. Bruker du tørket pasta fra butikken bør du derimot koke pastaen allerede nå. Du får best resultat om du følger anvisningen på pakken.
Kutt sopp i båter, finhakk løk. Fres sopp og løk i en stekepanne med litt smør eller olje. Ha i pinnekjøttet og la det bli gjennomvarmt.
Visp sammen egg, fløte, revet parmesan og pepper.
Hell den kokte pastaen i et dørslag og ha den tilbake i kasserollen. Ha i stekt sopp, løk og pinnekjøtt.
Vend inn eggeblandingen, den vil bli delikat kokt av varmen fra spagettien. Varmt nok til at eggeblandingen tykner, uten at det blir eggerøre.
Hvis pastaen blir litt klissete kan du enkelt løse dette «problemet» ved å tilsette et par spiseskjeer av pastavannet.
Server retten med rå eggeplomme og litt nykvernet pepper. Pynt eventuelt med litt friske urter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
294,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pinnekjøtt med mandelpoteter og kålrabistappe
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
29.10.2012Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
2,4 kg pinnekjøtt
Kålrabistappe
1 kg kålrot
1 stk eple
4 stk gulrot
1 dl matfløte
2 ts muskatblomme
1 ts salt
6 porsjoner mandelpotet
Et fantastisk måltid for oss som tilhører prosentandelen som foretrekker pinnekjøtt på julaften.Fremgangsmåte
Beregn ca 350-400 g pr pors.
Del pinnekjøttsiden langs hvert ribben. Bløtlegg med rikelige mengder vann i ca. 1 døgn.
Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og la det dampkoke på svak varme til kjøttet er mørt og løsner fra bena (ca. 2 timer). Pass på så det ikke koker tørt.
Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpannen, litt høyt i ovnen på sterk varme eller grill i ca. 5 minutter.
Serveres på varme tallerkener med evt. grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, kokte poteter, kokesjy og sennep. Pølsene kan dampe sammen med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.
Kålrabistappe:
Skrell og skjær grønnsakene i like store biter, kokes møre før du har i eplebitene.
Hell av vannet og mos bitene med et mosejern eller bruk en foodprosesor eller en stavmikser.
Varm det hele med matfløten, smak til med salt og pepper og revet muskatnøtt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
26,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 0,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Buns med pinnekjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.11.2019Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Sara JohannessenIngredienser
800 g ferdigdampet pinnekjøtt
Pepperglaze:
200 g sukker
2 dl eplecidereddik
1 stk rød chili
100 g frisk ingefær
6 båter hvitløk
1 dl søt soyasaus (ketjap manis)
1 potte frisk koriander
2 ss hel pepper
Rømmedressing:
2½ dl rørosrømme
2 ts hvitløkspulver
2 ts løkpulver
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
Syltede grønnsaker:
2 dl riseddik
1½ dl sukker
2 ss vann
2 ts salt
2 stk gulrot
1 stilk stilkselleri (stangselleri)
½ stk agurk
Har du pinnekjøtt til overs fra middagen kan du prøve deg på denne "burgeren". Pepperglaze sammen med det salte pinnekjøttet er en nydelig smaksopplevelse.Fremgangsmåte
Plukk kjøttet fra bena og i passelige biter. Sett til side.
Kok opp sukker og eddik.
Kutt chili, ingefær og hvitløk i biter og ha det i eddiklaken. La det hele trekke i 4-5 minutter. Ta kjelen av platen og avkjøl.
Kjør alt til en glatt saus med stavmikser eller i hurtigmikser. Bland inn soyasaus. Finhakk halvparten av korianderen og bland inn i sausen.
Rist hel pepper i en tørr stekepanne til det begynner å dufte. Knus den grovt i en morter. Bland pepperen og pinnekjøtt inn i sausen og sett til side.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og la den stå og trekke smak.
Bland sammen riseddik, sukker, vann og salt. Skrell gulrøtter og skjær dem i tynne skiver sammen med stangselleri og agurk. Hell laken over og bland godt sammen. La grønnsakene ligge i minst 10 minutter.
Rist burgerbrødene. Legg dressingen i bunnen. Ha bladsalat, syltede grønnsaker og pinnekjøtt på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
243,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pizza med pinnekjøtt
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
20.12.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
150 g rester av pinnekjøtt
1 stk halvstekt pizzabunn (á 180 g)
3 ss hvit pizzasaus
150 g revet hvitost
¼ stk rødkål
½ stk rødløk
3 ss hakkede tørkede tranebær
Pizza er skikkelig kosemat! Og en perfekt måte å bruke opp rester på - her har vi toppet pizzaen med rester av pinnekjøtt, rødkål og deilig ost! Du kan bruke en halvstekt pizzabunn eller lage en pizzadeig selv.Fremgangsmåte
Rens rester av pinnekjøtt fri for bein og fett om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir enklere om pinnekjøttet er litt lunt.
Legg pizzabunnen på en bakepapirkledd stekeplate. Smør på pizzasaus og dryss på ost.
Snitt rødkål fint, bruk eventuelt en ostehøvel til å skjære tynne strimler. Rens rødløk, og skjær den i tynne båter.
Legg rødkål, rester av pinnekjøtt og rødløk på pizzaen.
Stek pizzaen i stekeovn på 230 °C til osten er smeltet og bunnen er deilig sprø, 6-7 minutter.
Topp pizzaen med tørkede tranebær. En rømmedressing smaker også godt til.
Pizzadeig 4 stk
Ingredienser
3 dl lunkent vann
½ pk fersk gjær
2 ss olje
½ ts salt
ca. 7 dl hvetemel
Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
Kjevle så ut passende pizzabunner og følge fremgangsmåten over mht steking.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
210,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
18,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Torsk og pinnekjøtt
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.05.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Melk.noIngredienser
160 g (uten skinn og bein) torskefilet per person
50 g bacon
½ stk rødløk , i fine strimler
200 g pinnekjøtt , renset
2 ss bladpersille , finhakket
3 ss godt smør (eks. Kviteseid)
4 stk (og/eller andre rotgrønnsaker) gulrot , renset og finstrimlet
smak til med salt, pepper og sukker
En nydelig rett som du kan servere i romjulen eller på nyåret hvis du fortsatt har rester igjen fra pinnekjøttet på julaften.Fremgangsmåte
Stek/bak torsken i ovnen i ildfast form på 180 °C i ca 10 minutter.
Fres baconet lett og tilsett løk, pinnekjøtt og persille. La det surre lett i pannen, bland inn smøret til slutt.
Legg blandingen på toppen av torsken. Stek de finstrimlete gulrøttene og/eller rotgrønnsakene lett i pannen og smak til med salt, pepper og litt sukker.
Oppskriften presenteres i samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
152,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Hellstrøms pinnekjøtt
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
20.11.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Eivind HellstrømBildet er tatt av
Moestue Grape SelectionsIngredienser
3 kg pinnekjøtt (saltet, røkt og tørket)
1 bunt persille
1 kvist timian
1 kvist løpestikke
2 kg kålrabi
300 gram smør
½ hvit malt pepper
1 knivspiss kajennepepper
Hellstrøm ringer julen inn:
I anledning den nært forestående høytiden kommer mesterkokkens gløgg og juleakevitt i splitter nye utgaver. Og i sammenheng med dette blir det og sendt ut en del gode juleoppskrifter til media. Jeg har og fått disse og publiserer dem, men i tillegg har jeg kalkulert og beregnet dem for både pris, næringsinnhold og allergener. Her er pinnekjøttFremgangsmåte
Pinnekjøttet må legges i vann og bløtes godt ut for å gjenskape kjøttets riktige
tekstur. Dette tar litt tid, men er det mest kritiske punktet på veien. Pinnekjøttet
krever altså oppmerksomhet i god tid før festen begynner. Vi beregner fra tolv
timer til ett døgn i vann før sausen gjenoppstår.
Selve kokeprosessen kan fort ta et par timer, noen ganger mer, avhengig av
kjøttets tilstand, tykkelsen på stykkene og hvorvidt vi koker i buljong eller
dampet på pinner i bunnen av kjelen. Som sagt: kanskje mer, kanskje mindre…
Her må det smakes og kjennes på teksturen i kjøttet. Kokes det for lenge, blir det
tørt og kjedelig.
Skiver av fåreribbe koker vi direkte i en buljong laget med løk, gulrøtter,
purreløk og andre vintergrønnsaker som selleri, persillerot, skorsonerot,
jordskokk og kålrabi.
Vi koker denne med aromater (timian, einebær, persille og
fersk eller tørket løpestikke) i en drøy time. Deretter siler vi av, og så kommer
selve sjakktrekket: vi koker grønnsaker som skal serveres sammen med
pinnekjøttet/fåreribben i denne buljongen, sammen med kjøttet. Grønnsakene er
ferdigkokt etter ca. 10 minutter.
Da tar vi dem ut av fåreribbekjelen og holder
dem varme med smør i en annen kasserolle inntil kjøttet er ferdigkokt, sausen er
laget, ringerikspotetene skrellet, kålrabistappen varm, akevitten iskald, mjøden
skjenket og skålen utbragt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
328,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
27,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3364