12 mest populære oppskrifter med pinnekjøtt


Oppdatertdato: 2024-12-20 Tema: Julemat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Både før, under og etter jul spises det pinnekjøtt her i landet. Og det er jo vanligvis en standard oppskrift på koking av pinnekjøtt som brukes, og den er også lagt med her, selv om mange diskuterer dette mht mel eller ikke mel, type pinner ++. Men det er og noen som gjør en vri på dette eller hvordan man kan bruke restene etter måltidet. Her er de som er mest populære her på nettsidene, både mht poeng og antall lesere.

Håper det smaker. Hilsen Knut

Annonse



Pinnekjøtt m/kålrotstappe


Prøv også Pinnekjøtt m/kålrotstappe.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.12.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Bunnpris
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

ca 1 1/2 kg pinnekjøtt
(beregn ca 350 g pr person)
vann
ca. 1 kg kålrot
1 l vann
1/4 ts pepper
2 ts salt
1/2 dl kraft


Skikkelig pinnekjøtt med kålrabistappe. Her og med julepølse. Vi har her bare dampet pinnekjøttet, men om en ønsker det brunet så se under hvordan man gjør det.


Fremgangsmåte

Del ribba langs hvert ribben. Legg bitene i rikelig med kaldt vann over natten. Bytt vann en gang.

Legg en metallrist eller bjørkepinner (uten bark) bunnen av en kasserolle.

Fyll på vann slik at det står i høyde med underlaget. Legg kjøttbitene på kryss og tvers over. Kok under lokk til kjøttet løsner fra bena (ca. 2 timer).

Pass nøye på så det ikke koker tørt! Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet i en langpanne og sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutter. Pølsene kan dampe med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.

Serveres på varme tallerkener med grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, sjy, kokte poteter og sennep.

Kålrotstappe:
Del og skrell kålroten i skiver. Kok skivene møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos kålroten. Smak til med pepper, salt og kraft fra pinnekjøtt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 208,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Nepespa fra Setesdal i Aust–Agder


Prøv også Nepespa fra Setesdal i Aust–Agder.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.05.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

500 g pinnekjøtt
1 ½ kg kålrot
2 ½ l vann
2 ½ dl melk
50 g smør
1 dl hvetemel
½ ts salt
¼ ts pepper



Fremgangsmåte

1. Kjøttet kokes i vann i ca. 2 timer.
2. Skjær kålroten i skiver. Kok den sammen med kjøttet de siste 15 minuttene. Ta opp kjøtt og kålrot.
3. Lag suppen ved å smelte smør og røre inn mel. Ha i melk og rør det godt til det tykner. Smak til med salt og pepper.
4. Kok suppen i 10 min.

Serveres i dyp tallerken med lefse. Lefsa dyppes i suppa. Server kålrot og kjøtt ved siden av på en tallerken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 74,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,25.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pinnekjøtt med rotmos


Prøv også Pinnekjøtt med rotmos.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.12.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1.6 kg pinnekjøtt , gjerne mer til et sultent lag!

KÅLROTSTAPPE:
1 kg kålrot
2 stk gulrot
1 stk potet
1 l vann
2 ts salt
½ ts pepper
1 dl kremfløte /matfløte
3 ss smør
1 stk vossakorv , ring à 500 g


Pinnekjøtt – eller lammeribbe- er den vanligste julematen på Vestlandet, og har tatt opp konkurransen som den mest populære julematen over hele landet. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og tørking.


Fremgangsmåte

1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer, la det stå i romtemperatur.
Når pinnekjøttet vannes ut får det tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperaturen på vannet. Lunket vann gir raskere utvanning. I butikken får du også kjøpt ferdig utvannet pinnekjøtt, beregn da ca. 600 gram pr. porsjon.

2. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Biter av Vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet de siste 15 minuttene.

3. Skrell kålrot, gulrot og potet. Del dem i grove biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos grønnsakene.

4. Ha i smør og fløte. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt revet muskat. Deilig nydampet pinnekjøtt, Vossakorv og rotmos klart til servering. Server gjerne med kokte mandelpoteter og kokesjyen fra pinnekjøttet.

Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpanne. Sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutt. Følg godt med.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 219,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Pinnekjøtt brandade med hvitløk.

Pinnekjøtt brandade med hvitløk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.12.2013
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

500 g kokte poteter
1 dl fløte
2 ss smør
3 dl kjøtt fra pinnekjøtt
2 båter hvitløk


Brandade er en fransk spesialitet, laget som en luftig puré laget på klippfisk, fløte, potet og hvitløk. Her har vi byttet ut klippfisken med pinnekjøtt. En smaksfull og artig innslag til juletapasen eller som en liten forrett i juleselskapet.


Fremgangsmåte

1. Varm potetene i fløten. Mos potetene ved å røre dem kraftig med en tresleiv.
2. Tilsett smør, finhakket hvitløk og kjøtt.

Server brandade mellom to flak flatbrød eller server flatbrødet ved siden av.

Tips: Pinnekjøtt brandaden kan også brukes i lefseruller.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 211,92 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pinnekjøtt i tomatsaus.

Pinnekjøtt i tomatsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.10.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

12 "pinner" kokt pinnekjøtt
2 båter hvitløk
ca. 3 sjalottløk
2 ss olivenolje
2 bokser hermetiske tomater
1 bunt hakket, frisk basilikum



Fremgangsmåte

Slik gjør du:
1. Rens hvitløk og sjalottløk. Finhakk all løken og surr den raskt i litt olje i panna.
2. Tilsett hermetiske tomater, og halvparten av basilikumen. La det hele koke ca 20 minutter, tilsett resten av basilikumen, og vend den inn i tomatsausen.
3. Hell så sausen over pinnekjøttet, og la det trekke i noen minutter.
4. Server kokte poteter eller potetmos til og en grønn salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 264,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pinnekjøtt med szechuansaus og kokosris.

Pinnekjøtt med szechuansaus og kokosris


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.11.2019
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Sara Johannessen

Ingredienser

600 g renset og ferdigdampet pinnekjøtt

Szechuansaus:
4 båter hvitløk
2 ss revet frisk ingefær
2 ss rapsolje
4 ss brunt sukker
2 ss søt soyasaus (ketjap manis)
1 ss riseddik
2 stk tørket hel chili
1 ss ristet szechuanpepper
3 dl vann

Kokosris:
2 dl jasminris
ca. 2 dl kokosmelk
2 dl vann
2 ss sukker
4 stk vårløk
1 stk løk
1 ss sesamfrø


Det salte og møre pinnekjøttet som blir kokt inn i en søt-sterk szechuansaus er utrolig godt! Sammen med kokosris blir det litt av en smaksbombe.


Fremgangsmåte

Plukk pinnekjøttet i mindre biter og legg dem til side.
Skrell hvitløk og ingefær og hakk det fint. Fres det i en stekepanne med rapsolje. Tilsett brunt sukker, ketsjap manis, eddik, hel chili og szechuanpepper. Ha vann i pannen og kok til det begynner å tykne.
Kok ris som angitt på pakken, men bytt ut halvparten av vannet med kokosmelk. Tilsett sukker og kok opp.
Ha pinnekjøttet i sausen og kok til det blir enda tykkere. Ha i strimlet løk og vårløk helt på slutten og vend det inn. Dryss over sesamfrø rett før servering.

Blir sausen for tykk kan du bare spe den ut med vann.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 230,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta carbonara med pinnekjøtt.

Pasta carbonara med pinnekjøtt


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.12.2019
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

300 g rester av pinnekjøtt
250 g linguine pasta , eller annen pasta
6 stk frisk sjampinjong
½ stk finhakket løk
1 ss smør eller olje
4 stk egg
2 dl fløte
2 ss revet parmesan (kan sløyfes)
eventuelt 4 stk eggeplomme til servering (kan sløyfes)
½ ts nykvernet pepper


Alle elsker pasta! Og er du heldig å ha rester av pinnekjøtt, kan du lage en variant av klassikeren Pasta Carbonara. Denne med kremfløte..;)


Fremgangsmåte

Rens eventuelt pinnekjøttet fritt for bein og fett, om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir lettere om pinnekjøttet er lunt.
Skal du bruke fersk spagetti tar dette kun 2 minutter å koke i lettsaltet vann. Vent derfor med koking av pasta til resten er klart. Bruker du tørket pasta fra butikken bør du derimot koke pastaen allerede nå. Du får best resultat om du følger anvisningen på pakken.
Kutt sopp i båter, finhakk løk. Fres sopp og løk i en stekepanne med litt smør eller olje. Ha i pinnekjøttet og la det bli gjennomvarmt.
Visp sammen egg, fløte, revet parmesan og pepper.
Hell den kokte pastaen i et dørslag og ha den tilbake i kasserollen. Ha i stekt sopp, løk og pinnekjøtt.
Vend inn eggeblandingen, den vil bli delikat kokt av varmen fra spagettien. Varmt nok til at eggeblandingen tykner, uten at det blir eggerøre.
Hvis pastaen blir litt klissete kan du enkelt løse dette «problemet» ved å tilsette et par spiseskjeer av pastavannet.
Server retten med rå eggeplomme og litt nykvernet pepper. Pynt eventuelt med litt friske urter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 294,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pinnekjøtt med mandelpoteter og kålrabistappe.

Pinnekjøtt med mandelpoteter og kålrabistappe


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 29.10.2012
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

2,4 kg pinnekjøtt

Kålrabistappe
1 kg kålrot
1 stk eple
4 stk gulrot
1 dl matfløte
2 ts muskatblomme
1 ts salt

6 porsjoner mandelpotet


Et fantastisk måltid for oss som tilhører prosentandelen som foretrekker pinnekjøtt på julaften.


Fremgangsmåte

Beregn ca 350-400 g pr pors.
Del pinnekjøttsiden langs hvert ribben. Bløtlegg med rikelige mengder vann i ca. 1 døgn.
Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og la det dampkoke på svak varme til kjøttet er mørt og løsner fra bena (ca. 2 timer). Pass på så det ikke koker tørt.
Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpannen, litt høyt i ovnen på sterk varme eller grill i ca. 5 minutter.
Serveres på varme tallerkener med evt. grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, kokte poteter, kokesjy og sennep. Pølsene kan dampe sammen med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.

Kålrabistappe:
Skrell og skjær grønnsakene i like store biter, kokes møre før du har i eplebitene.

Hell av vannet og mos bitene med et mosejern eller bruk en foodprosesor eller en stavmikser.

Varm det hele med matfløten, smak til med salt og pepper og revet muskatnøtt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 26,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,33 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buns med pinnekjøtt.

Buns med pinnekjøtt


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.11.2019
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Sara Johannessen

Ingredienser

800 g ferdigdampet pinnekjøtt

Pepperglaze:
200 g sukker
2 dl eplecidereddik
1 stk rød chili
100 g frisk ingefær
6 båter hvitløk
1 dl søt soyasaus (ketjap manis)
1 potte frisk koriander
2 ss hel pepper

Rømmedressing:
2½ dl rørosrømme
2 ts hvitløkspulver
2 ts løkpulver
1 ts salt
½ ts kvernet pepper

Syltede grønnsaker:
2 dl riseddik
1½ dl sukker
2 ss vann
2 ts salt
2 stk gulrot
1 stilk stilkselleri (stangselleri)
½ stk agurk


Har du pinnekjøtt til overs fra middagen kan du prøve deg på denne "burgeren". Pepperglaze sammen med det salte pinnekjøttet er en nydelig smaksopplevelse.


Fremgangsmåte

Plukk kjøttet fra bena og i passelige biter. Sett til side.
Kok opp sukker og eddik.
Kutt chili, ingefær og hvitløk i biter og ha det i eddiklaken. La det hele trekke i 4-5 minutter. Ta kjelen av platen og avkjøl. Kjør alt til en glatt saus med stavmikser eller i hurtigmikser. Bland inn soyasaus. Finhakk halvparten av korianderen og bland inn i sausen.
Rist hel pepper i en tørr stekepanne til det begynner å dufte. Knus den grovt i en morter. Bland pepperen og pinnekjøtt inn i sausen og sett til side.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og la den stå og trekke smak.
Bland sammen riseddik, sukker, vann og salt. Skrell gulrøtter og skjær dem i tynne skiver sammen med stangselleri og agurk. Hell laken over og bland godt sammen. La grønnsakene ligge i minst 10 minutter.
Rist burgerbrødene. Legg dressingen i bunnen. Ha bladsalat, syltede grønnsaker og pinnekjøtt på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 243,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pizza med pinnekjøtt.

Pizza med pinnekjøtt


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 20.12.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

150 g rester av pinnekjøtt
1 stk halvstekt pizzabunn (á 180 g)
3 ss hvit pizzasaus
150 g revet hvitost
¼ stk rødkål
½ stk rødløk
3 ss hakkede tørkede tranebær


Pizza er skikkelig kosemat! Og en perfekt måte å bruke opp rester på - her har vi toppet pizzaen med rester av pinnekjøtt, rødkål og deilig ost! Du kan bruke en halvstekt pizzabunn eller lage en pizzadeig selv.


Fremgangsmåte

Rens rester av pinnekjøtt fri for bein og fett om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir enklere om pinnekjøttet er litt lunt.
Legg pizzabunnen på en bakepapirkledd stekeplate. Smør på pizzasaus og dryss på ost.
Snitt rødkål fint, bruk eventuelt en ostehøvel til å skjære tynne strimler. Rens rødløk, og skjær den i tynne båter.
Legg rødkål, rester av pinnekjøtt og rødløk på pizzaen.
Stek pizzaen i stekeovn på 230 °C til osten er smeltet og bunnen er deilig sprø, 6-7 minutter.
Topp pizzaen med tørkede tranebær. En rømmedressing smaker også godt til.

Pizzadeig 4 stk

Ingredienser
3 dl lunkent vann
½ pk fersk gjær
2 ss olje
½ ts salt
ca. 7 dl hvetemel

Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
Kjevle så ut passende pizzabunner og følge fremgangsmåten over mht steking.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 210,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Torsk og pinnekjøtt.

Torsk og pinnekjøtt


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.05.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

160 g (uten skinn og bein) torskefilet per person
50 g bacon
½ stk rødløk , i fine strimler
200 g pinnekjøtt , renset
2 ss bladpersille , finhakket
3 ss godt smør (eks. Kviteseid)
4 stk (og/eller andre rotgrønnsaker) gulrot , renset og finstrimlet
smak til med salt, pepper og sukker


En nydelig rett som du kan servere i romjulen eller på nyåret hvis du fortsatt har rester igjen fra pinnekjøttet på julaften.


Fremgangsmåte

Stek/bak torsken i ovnen i ildfast form på 180 °C i ca 10 minutter.
Fres baconet lett og tilsett løk, pinnekjøtt og persille. La det surre lett i pannen, bland inn smøret til slutt.

Legg blandingen på toppen av torsken. Stek de finstrimlete gulrøttene og/eller rotgrønnsakene lett i pannen og smak til med salt, pepper og litt sukker.

Oppskriften presenteres i samarbeid med Restaurant Lian ved Inge Johnsen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 152,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,2.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hellstrøms pinnekjøtt.

Hellstrøms pinnekjøtt


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 20.11.2017
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Eivind Hellstrøm
Bildet er tatt av Moestue Grape Selections

Ingredienser

3 kg pinnekjøtt (saltet, røkt og tørket)
1 bunt persille
1 kvist timian
1 kvist løpestikke
2 kg kålrabi
300 gram smør
½ hvit malt pepper
1 knivspiss kajennepepper


Hellstrøm ringer julen inn:
I anledning den nært forestående høytiden kommer mesterkokkens gløgg og juleakevitt i splitter nye utgaver. Og i sammenheng med dette blir det og sendt ut en del gode juleoppskrifter til media. Jeg har og fått disse og publiserer dem, men i tillegg har jeg kalkulert og beregnet dem for både pris, næringsinnhold og allergener. Her er pinnekjøtt


Fremgangsmåte

Pinnekjøttet må legges i vann og bløtes godt ut for å gjenskape kjøttets riktige tekstur. Dette tar litt tid, men er det mest kritiske punktet på veien. Pinnekjøttet krever altså oppmerksomhet i god tid før festen begynner. Vi beregner fra tolv timer til ett døgn i vann før sausen gjenoppstår.

Selve kokeprosessen kan fort ta et par timer, noen ganger mer, avhengig av kjøttets tilstand, tykkelsen på stykkene og hvorvidt vi koker i buljong eller dampet på pinner i bunnen av kjelen. Som sagt: kanskje mer, kanskje mindre…
Her må det smakes og kjennes på teksturen i kjøttet. Kokes det for lenge, blir det tørt og kjedelig.

Skiver av fåreribbe koker vi direkte i en buljong laget med løk, gulrøtter, purreløk og andre vintergrønnsaker som selleri, persillerot, skorsonerot, jordskokk og kålrabi.
Vi koker denne med aromater (timian, einebær, persille og fersk eller tørket løpestikke) i en drøy time. Deretter siler vi av, og så kommer selve sjakktrekket: vi koker grønnsaker som skal serveres sammen med pinnekjøttet/fåreribben i denne buljongen, sammen med kjøttet. Grønnsakene er ferdigkokt etter ca. 10 minutter.
Da tar vi dem ut av fåreribbekjelen og holder dem varme med smør i en annen kasserolle inntil kjøttet er ferdigkokt, sausen er laget, ringerikspotetene skrellet, kålrabistappen varm, akevitten iskald, mjøden skjenket og skålen utbragt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 328,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,2 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 27,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,8.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3364
Grillmat.Pizza.
Kylling.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.