Fotograf:Matprat.no Alle elsker pasta! Og er du heldig å ha rester av pinnekjøtt, kan du lage en variant av klassikeren Pasta Carbonara. Denne med kremfløte..;)
Rens eventuelt pinnekjøttet fritt for bein og fett, om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir lettere om pinnekjøttet er lunt.
Skal du bruke fersk spagetti tar dette kun 2 minutter å koke i lettsaltet vann. Vent derfor med koking av pasta til resten er klart. Bruker du tørket pasta fra butikken bør du derimot koke pastaen allerede nå. Du får best resultat om du følger anvisningen på pakken.
Kutt sopp i båter, finhakk løk. Fres sopp og løk i en stekepanne med litt smør eller olje. Ha i pinnekjøttet og la det bli gjennomvarmt.
Visp sammen egg, fløte, revet parmesan og pepper.
Hell den kokte pastaen i et dørslag og ha den tilbake i kasserollen. Ha i stekt sopp, løk og pinnekjøtt.
Vend inn eggeblandingen, den vil bli delikat kokt av varmen fra spagettien. Varmt nok til at eggeblandingen tykner, uten at det blir eggerøre.
Hvis pastaen blir litt klissete kan du enkelt løse dette «problemet» ved å tilsette et par spiseskjeer av pastavannet.
Server retten med rå eggeplomme og litt nykvernet pepper. Pynt eventuelt med litt friske urter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34917)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Pasta Innlagt dato:2019-12-20
Oppdatert dato:2019-12-20