Lam og pasta



Lam og pasta oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Overrask med lammekjøtt i pastaen. En hollandaisesaus er kjempegodt til.

Oppskriften inneholder 234 Kalorier, 18 g Karbo, 14 g Protein og 11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Lam og pasta er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 8367 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 4 porsjoner
Ca 800grlammekjøtt, benfritt
Ca 2sssmør/margarin til bruning
2dlgrønne erter , frosne eller hermetiske
Ca 12nøsteNøster pasta
Ca 1dlost, revet
Ca 1ssmerian

Hollandaisesaus

150grsmør
5stkhel hvit pepper
1kvist(er)persille
4ssvann
3stkeggeplommer
0,5stksitron
0,5tspaprikapulver
Ca 0,5tssalt




Næringsdeklarasjon for Lam og pasta!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier234.251 014.62Kcal
Protein14.3762.24gram
Karbohydrat17.6876.58gram
Kostfiber1.596.89gram
Fett11.4349.51gram
Mettet fett6.0926.38gram
Salt0.451.94gram
Pris på oppskriftenKr 7.97Kr 34.52Kroner
Hele oppskriften veier1 733 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo30,18 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Skjær kjøttet i strimler og brun dem i jernpanne.
2. Kok pasta som anvist på pakken.
3. Lag Hollandaisesaus som vist i oppskriften nedenfor.

4. Tilsett ertene og la dem bli gjennomvarme like før servering.
4. Bland sausen med nykokt pasta og kjøttstrimler. Strø over klippet merian og revet ost.

Hollandaisesaus
1. Smelt smør i en kjele og sett til side.
2. Ha i knuste pepperkorn, persillestilk og vann i en annen kaserolle. La lake koke inn til ca Halvparten og sil den.
3. Vask kjelen og ha i eggeplommene. Spe med laken under kraftig visping. Sett kjelen i varmt vannbad. Visp godt til blandingen er tykk og luftig.
5. Ta kjelen opp av vannbadet og tilsett det avkjølte smøret i en tynn stråle under kraftig visping. Smak til med sitronsaft, paprika og evt Salt.

Tips:Hvis sausen skulle skille seg tilsetter du 1-2 isterninger og visp kraftig til sausen blir tykk og kremaktig igjen.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 20439)
Tilberedningstid: 20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-10-22
Oppdatert dato:2012-10-22


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Lam og pasta.Lam og pasta.
Denne retten har 234,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta carbonara med pinnekjøtt.Pasta carbonara med pinnekjøtt.
Denne retten har 294,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lam og pasta med tomatsaus.Lam og pasta med tomatsaus.
Denne retten har 113,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.