Fotograf:
Matprat.no
Overrask med lammekjøtt i pastaen. En hollandaisesaus er kjempegodt til. Oppskriften inneholder
234 Kalorier,
18 g Karbo,
14 g Protein og
11 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-egg, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lam og pasta er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
8367 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lam og pasta!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 234.25 | 1 014.62 | Kcal |
Protein | 14.37 | 62.24 | gram |
Karbohydrat | 17.68 | 76.58 | gram |
Kostfiber | 1.59 | 6.89 | gram |
Fett | 11.43 | 49.51 | gram |
Mettet fett | 6.09 | 26.38 | gram |
Salt | 0.45 | 1.94 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.97 | Kr 34.52 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 733 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 30,18 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Skjær kjøttet i strimler og brun dem i jernpanne.
2. Kok pasta som anvist på pakken.
3. Lag Hollandaisesaus som vist i oppskriften nedenfor.
4. Tilsett ertene og la dem bli gjennomvarme like før servering.
4. Bland sausen med nykokt pasta og kjøttstrimler. Strø over klippet merian og revet ost.
Hollandaisesaus
1. Smelt smør i en kjele og sett til side.
2. Ha i knuste pepperkorn, persillestilk og vann i en annen kaserolle. La lake koke inn til ca Halvparten og sil den.
3. Vask kjelen og ha i eggeplommene.
Spe med laken under kraftig visping. Sett kjelen i varmt vannbad. Visp godt til blandingen er tykk og luftig.
5. Ta kjelen opp av vannbadet og tilsett det avkjølte smøret i en tynn stråle under kraftig visping. Smak til med sitronsaft, paprika og evt Salt.
Tips:Hvis sausen skulle skille seg tilsetter du 1-2 isterninger og visp kraftig til sausen blir tykk og kremaktig igjen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20439)
Tilberedningstid:
20 min
Oppskriften er
enkel å tilberede
Kategori:
Pasta
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-10-22
Oppdatert dato:2012-10-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift