Fotograf:
Matprat.no
Pinnekjøtt – eller lammeribbe- er den vanligste julematen på Vestlandet, og har tatt opp konkurransen som den mest populære julematen over hele landet. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og tørking. Oppskriften inneholder
220 Kalorier,
3 g Karbo,
12 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Pinnekjøtt med rotmos er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 2 lesere
Lesere:
3918 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Pinnekjøtt med rotmos!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 219.94 | 2 331.50 | Kcal |
Protein | 12.49 | 132.40 | gram |
Karbohydrat | 2.51 | 26.61 | gram |
Kostfiber | 0.77 | 8.16 | gram |
Fett | 17.60 | 186.57 | gram |
Mettet fett | 8.42 | 89.26 | gram |
Salt | 0.50 | 5.28 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.68 | Kr 81.41 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 4 240 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 4,56 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer, la det stå i romtemperatur.
Når pinnekjøttet vannes ut får det tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperaturen på vannet. Lunket vann gir raskere utvanning. I butikken får du også kjøpt ferdig utvannet pinnekjøtt, beregn da ca. 600 gram pr. porsjon.
2. Legg en metallrist eller bjørkepinner uten bark i bunnen av en vid kjele. Fyll på vann så det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet over og sett på lokk. Damp pinnekjøttet på svak varme i ca. 3 timer. Pass på så det ikke koker tørt, fyll eventuelt på med mer vann. Biter av Vossakorv kan dampes sammen med pinnekjøttet de siste 15 minuttene.
3. Skrell kålrot, gulrot og potet. Del dem i grove biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og mos grønnsakene.
4. Ha i smør og fløte. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt revet muskat.
Deilig nydampet pinnekjøtt, Vossakorv og rotmos klart til servering. Server gjerne med kokte mandelpoteter og kokesjyen fra pinnekjøttet.
Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet på rist over langpanne. Sett det høyt i ovnen på sterk varme eller under grillen i ca. 5 minutt. Følg godt med.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 30650)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Innlagt dato:2013-12-02
Oppdatert dato:2013-12-02
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift