Fotograf:
Matprat.no
Tagine er den særegne nordafrikanske trykkkokeren i lakkert terrakotta. Lammetagine er Marokkos spesialitet. Retten nedenfor kommer fra Fez. Den kan tilberedes med mange forskjellige typer frukter som eple og pære. Honningen brukes i en kombinasjon med litt ingefær og mye pepper. I noen retter sammen med sennep. Oppskriften inneholder
123 Kalorier,
5 g Karbo,
8 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Nøtter, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lammetagine med frukt og honning - Lamtajine à là Fez er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
6935 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammetagine med frukt og honning - Lamtajine à là Fez!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 122.50 | 738.18 | Kcal |
Protein | 8.38 | 50.50 | gram |
Karbohydrat | 5.32 | 32.06 | gram |
Kostfiber | 1.09 | 6.57 | gram |
Fett | 7.28 | 43.87 | gram |
Mettet fett | 2.52 | 15.19 | gram |
Salt | 0.64 | 3.85 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.44 | Kr 38.81 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 410 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 17,37 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Det finnes mange taginer, navnet kommer fra terrakottagryten retten lages i. Ett massivt fat med ikke så høy, men bred rand og et traktformet høyt lokk. Vi finner formen igjen i Etiopias kurvspisebord œmesopœ. Her plasseres maten på et stort metall - eller keramikkfat med traktformet kurv over.
Retten nedenfor er en spesialitet fra Fez. Den kan tilberedes med mange forskjellige typer frukter som eple, pære og kvede. Honningen brukes i en kombinasjon med litt ingefær og mye pepper. I noen retter sammen med sennep.
Ha kjøtt, olje, løk og de tørre krydderne i en kjele. Hell over vann og kok opp. Fres hvitløken i en panne i litt olje, kok ut stekepannen med vann og hell det over i gryta med kjøttet. Kok opp og la det trekke på svak varme under lokk i ca. 2 timer til kjøttet er mørt. Tilsett sviskene og la det småkoke uten lokk i 20 min slik at sausen blir tykkere men uten at sviskene forsvinner i sausen. Rør inn honningen og la det småkoke i 15 min. Smak evt. til med appelsinblomstvann og dryss over ristede mandler eller sesamfrø.
Serveres i oppvarmede taginekar sammen med arabisk brød
Sviskene kan bytes ut med kvede eller epler.
For å få en fin avslutning på måltidet kan man servere nylaget peppermynte-te laget av fersk peppermynte, vann og sukker.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20393)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Etiopia
Innlagt dato:2005-10-08
Oppdatert dato:2005-10-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift