Fotograf:
Matprat.no
Lammeskank med mandelpotetmos fra Østfold inneholder
98 Kalorier,
3 g Karbo,
8 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Lammeskank med mandelpotetmos fra Østfold har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Selleri, Spor-av-melk, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lammeskank med mandelpotetmos fra Østfold er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 4 lesere
Lesere:
15308 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammeskank med mandelpotetmos fra Østfold!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 97.74 | 1 321.71 | Kcal |
Protein | 8.48 | 114.67 | gram |
Karbohydrat | 2.54 | 34.35 | gram |
Kostfiber | 0.91 | 12.31 | gram |
Fett | 5.76 | 77.89 | gram |
Mettet fett | 2.55 | 34.48 | gram |
Salt | 0.23 | 3.09 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 6.79 | Kr 91.82 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 5 409 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 10,39 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Start med å blande sammen med koriander, merian, oregano, rosmarin og chili. La dem ligge i en time og trekke smak.
2. Ha mel på skankene og varm 4 ss smør i en kjele. Brun skankene og tilsett grønnsakene kuttet i terninger. Ha i tomatene. Fyll på vann. La det hele koke i ca. 1 time under lokk, mens du gjør klar mosen.
3. Skrell potetene og kok dem i vann. Når de er ferdige slås vannet av. Tilsett fløten, kjørvel, timian og paprika. Mos det hele og rør det til en jevn masse. Tilsett smøret og juster hvis det trengs. Det er stivelsen i potetene som avgjør om du nå har en suppe eller en fast mos. Smak til med salt og pepper og vent på skankene. Når kjøttet løsner fra beinet er skankene ferdige og du trenger kun å smake til med salt og pepper.
4. Stek kantarellene ved siden av. Anrettes på tallerken ved å legge mos på bunnen av en dyp, varm tallerken med en skank oppå. Øs opp av den gode kraften og ha de stekte kantarellene rundt om.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 23733)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Norge
Fylke:
Østfold
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2007-05-06
Oppdatert dato:2007-05-06
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift