Fotograf:
Matprat.no
Lammerett fra Nepal - Lamb Tarkari inneholder
93 Kalorier,
3 g Karbo,
11 g Protein og
4 g Fett pr 100 gr
Lammerett fra Nepal - Lamb Tarkari har beregnet å ha følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lammerett fra Nepal - Lamb Tarkari er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
9306 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Lammerett fra Nepal - Lamb Tarkari!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 93.29 | 328.24 | Kcal |
Protein | 10.84 | 38.14 | gram |
Karbohydrat | 2.97 | 10.45 | gram |
Kostfiber | 1.34 | 4.71 | gram |
Fett | 3.93 | 13.83 | gram |
Mettet fett | 0.47 | 1.65 | gram |
Salt | 0.66 | 2.33 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 8.66 | Kr 30.47 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 759 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 12,73 % | Lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Det nepalske kjøkken er sterkt påvirket av det indiske. Kjøtt tilberedes med mange forskjellige krydder i en tykk currysaus servert med ris. I høyfjellene i Nepal beregnes lengre koketid siden vannet koker på langt under 100 grader! Vanlige kjøttretter lages av lam, bøffel og høns. Storfekjøtt spises ikke, fordi største delen av befolkningen er hinduistisk. Siste retten med yoghurt er fra Nepal.
Skjær kjøttet i terninger. Ha kjøttet over i en bolle og tilsett pepper, gurkemeie og salt.
Varm opp olje i en stekepanne og ha i laurbærblad, kardemomme, kanel og nellik. Stek i 30 sek. (NB!)
Bland dette sammen med hakket løk, hvitløk og ingefær og stek også dette i 30 sek.
Tilsett så karve, koriander, chilli og muskat. Bland alt godt og varm ved svak varme. Skru opp til medium varme og tilsett lammekjøttet. Rør god under stekingen. Senk temperaturen og hell over yoghurt og lammekraft. La det trekke ved svakt varme til lammekjøttet er mørt og sausen er blitt passe tykk, ca. 45-60 minutter.
Retten pyntes med hakket fersk koriander og spises sammen med ris og eller brød, for eksempel roti indisk brød.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20394)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Nepal
Innlagt dato:2005-10-08
Oppdatert dato:2005-10-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift