Fotograf:
Matprat.no
Innbakt kjøtt fra Armenia - Keufta inneholder
146 Kalorier,
13 g Karbo,
8 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Innbakt kjøtt fra Armenia - Keufta har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Innbakt kjøtt fra Armenia - Keufta er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6258 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Innbakt kjøtt fra Armenia - Keufta!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 145.77 | 454.58 | Kcal |
Protein | 8.25 | 25.73 | gram |
Karbohydrat | 12.81 | 39.95 | gram |
Kostfiber | 3.09 | 9.64 | gram |
Fett | 6.15 | 19.18 | gram |
Mettet fett | 0.67 | 2.09 | gram |
Salt | 0.18 | 0.56 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 7.21 | Kr 22.48 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 247 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 35,15 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Ha bulgur og vann i en stor bolle og la den stå i 3-4 timer. Mos hvite bønner (inkludert kraft) i kjøkkenmaskinen. Når bulgur har trukket opp alt vannet og er blitt lys, gni den til den ligner på en paste. Bland de moste bønnene med egg, mel og bulgurpasten. Form 10-12 baller med hull i midten.
Fyll:
Stek løken under lokk til den blir blank. Ha løken over i en bolle. Stek kjøttdeigen nesten helt ferdig. Bland løk, kjøttdeig og de andre råvarene sammen og stek til blandingen er tørr, men ikke brent. Ha 1/2-1 ss fyll i hver keufta og lukk dem igjen. Kok opp vann, tilsett salt (eller bruk buljong). Ha keufta i kokende vann. Når ballene flyter opp er de ferdig. Noen steder stekes keufta i olje, men dette er heller en gatekjøkken variant av retten.
Serveres med en frisk salat eller man kan spise den som vanlig raspeball med tilbehør fra forskjellige lokale varianter. For eksempel sprøstekt bacon og kokt kålrot.
Tips! Brukes tørkede krydderurter kan disse bløtlegges i vann i ca. 10 minutter. Klem ut vannet og tilsett i retten. Tørkede krydderurter kan trekke fuktighet ut av retten, slik at man kanskje må tilsette mer væske.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20818)
Kategori:
Kokt/dampet
Land:
Armenia
Innlagt dato:2005-11-09
Oppdatert dato:2005-11-09
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift