Fotograf:Matprat.no Pizza er skikkelig kosemat! Og en perfekt måte å bruke opp rester på - her har vi toppet pizzaen med rester av pinnekjøtt, rødkål og deilig ost! Du kan bruke en halvstekt pizzabunn eller lage en pizzadeig selv.
Rens rester av pinnekjøtt fri for bein og fett om ikke dette allerede er gjort. Jobben blir enklere om pinnekjøttet er litt lunt.
Legg pizzabunnen på en bakepapirkledd stekeplate. Smør på pizzasaus og dryss på ost.
Snitt rødkål fint, bruk eventuelt en ostehøvel til å skjære tynne strimler. Rens rødløk, og skjær den i tynne båter.
Legg rødkål, rester av pinnekjøtt og rødløk på pizzaen.
Stek pizzaen i stekeovn på 230 °C til osten er smeltet og bunnen er deilig sprø, 6-7 minutter.
Topp pizzaen med tørkede tranebær. En rømmedressing smaker også godt til.
Pizzadeig 4 stk
Ingredienser
3 dl lunkent vann
½ pk fersk gjær
2 ss olje
½ ts salt
ca. 7 dl hvetemel
Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
Kjevle så ut passende pizzabunner og følge fremgangsmåten over mht steking.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 34916)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Pizza Innlagt dato:2019-12-20
Oppdatert dato:2019-12-20