13 forfriskende desserter til 17 mai


Oppdatertdato: 2022-05-13 Tema: Dessert Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Snart 17 mai og tiden for noen forfriskende desserter i den forbindelse. Særlig om været blir varmt, er det godt med en kald og frisk dessert utpå dagen etter alle pølsene. Iskrem er jo selvsagt men og andre desserter som vil friske opp i 17 mai magen. Og noen kalde for voksne fins også her.

Annonse



Creme Catalan


Prøv også Creme Catalan.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.05.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Prior
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

5 dl fløte
1,5 dl melk
165 gr sukker
6 eggeplommer
skall fra 1/4 appelsin og 1/4 sitron
1 stk kanel bark
1/2 vaniljestang


En spansk versjon av creme brulee med sitrus. Veldig god og noe vi har lagd med ujevne mellomrom de siste årene. Appelsinfileter er litt knotete, men bruk en stor appelsin og masse tålmodighet. Ta ut båtene og rett og slett skrell de.
Bildet jeg har tatt her er brukt i flere magasin og kataloger av andre. Er mitt første bilde som ble kjøpt opp av andre.


Fremgangsmåte

La fløte og melk trekke med sitrusskallet og krydder I ca 20 min uten å koke visp sammen eggeplommene og sukkeret, hell så over den varme fløtemelken over eggeblandingen under konstant visping. Siles og helles over I små serveringsformer.
Stekes forsiktig I ovn på 90 c I ca 20 min eller til den har satt seg. Noen ganger tar det mye lenger tid.

La den avkjøles før du strør på sukker og brenner av med en skibrenner. Det går og fint å bruke brunt sukker her for ekstra smak. Server appelsinfileter ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 307,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Peach Melba


Prøv også Peach Melba.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.07.2013
Denne retten tar ca 10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

8 halve hermetiserte fersken
1/2 l friske jordbær eller bringebær
2 ss melis
1/2 - 1 ss vann
4 store isskjeer god vaniljeis
1 ss ristet mandelspon


Enklere blir det nesten ikke. Og fantastisk godt. Her kan en jo variere med andre frukter, bær og iskrem. Og ristede mandler får en skikkelig god smak


Fremgangsmåte

La de halve fersknene renne godt av. Skyll og rens bærene. La dem tine litt hvis de er dypfryst.

Kjør bærene til en puré i en kjøkkenmaskin. Tilsett melis og vann til pureen har en passe tykk konsistens.

Ha mandlene i en tørr stekepanne og rist dem. Vær forsiktig så de ikke blir brent.

Legg de halve fersknene på asjetter eller i dessertglass. Legg en skje med is ved siden av de halve fersknene.

Hell bærpureen over fersknene og isen og pynt med ristet mandel.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 91,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,53.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Mangodessert


Prøv også Mangodessert.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.08.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

3 store mango
2 dl kremfløte
2 ss sukker
2 ss ristede kokosflak
mynteblader


En forfriskende dessert som passer etter en tyngre middag. Passer til selskap om en pynter litt ekstra eller bare til hverdags. Skulle tro at denne og passet å blandes med kesam istedenfor krem, men vi har ikke prøvd.


Fremgangsmåte

Del mangoene på tvers, fjern stenene og skallet, kutt mangokjøttet opp i store biter og la dem surre i en liten kjele med litt vann i ca 15 minutter.

Avkjøl og kjør i mikser til en smidig masse. Avkjøl en times tid i kjøleskap.

Pisk fløten og ha sukker i gradvis. Bland eller "skjær" kremen inn i mangomassen. Server i høye dessertglass med ristede kokosflak og mynteblader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 114,27 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Fløterand.

Fløterand


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.05.2014
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 eggeplommer
2 ss sukker
3 1/2 plate gelatin
1/4 dl kokende vann
2 1/2 dl kremfløte
hermetisk frukt


Vi hadde ikke en randform, men brukte bare en vanlig liten form. Ble ikke så fin, men desserten er kjempeenkel og god.


Fremgangsmåte

Visp eggeplommene godt med sukkeret. Visp fløten stiv og bland den i eggedosisen. Skyll gelatinplatene og rør dem ut i kokende vann. Avkjøl litt før oppløsningen røres inn i kremen.
Fyll massen i rundform som først er skylt i kaldt vann og strødd med sukker. La stå kaldt til det stivner.
Hvelv på fat og fyll med hermetisk frukt, frisk frukt eller bær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 327,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 29,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Egg med rom.

Egg med rom


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.04.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

6 store egg
5 ss sukker
5 ss rom
1 dl melk
2 dl kremfløte
malt muskatnøtt til dryss



Fremgangsmåte

Skill eggehvitene og plommene. Pisk plommene, helst i miksmaster, eventuelt med visp, mens du litt etter litt drysser i sukkeret. Skal gi en glatt eggedosis.

Spe med rom, melk og halvparten av fløten. Sett til side til like før servering.

Pisk eggehvitene stive og løft dem inn i eggedosisen. Pisk krem av resten av fløten. Hell eggemassen i glass, legg kremfløte på toppen og dryss litt muskatnøtt over til slutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 216,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjokoladefromasj.

Sjokoladefromasj


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.06.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

4 eggeplommer
4 ss sukker
3,5 dl kremfløte
0,5 dl portvin
4 plater gelatin
1/2 plate kokesjokolade reven



Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og sukker. Pisk fløten stiv i en annen bolle. Bløt gelatinen i kaldt vann. Press ut vannet og smelt den i vannbad.
Bland kremen med eggedosisen og rør inn gelatinen forsiktig. Rør inn vin forsiktig. Fromasj og reven sjokolade legges lagvis i en glassbolle. Settes kaldt til den stivner.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 362,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,72 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 28,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Champagnegelé.

Champagnegelé


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 25.04.2011
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Freia
Bildet er tatt av Freia

Ingredienser

1 pk Freia Bringebærgelé
2 dl Musserende vin eller farris

Pynt
1 stk Sitron
Sukker, gjerne farget



Fremgangsmåte

Lag Freia Bringebær hurtiggelé etter anvisning på pakken, men bruk bare 3 dl vann. La den avkjøle litt, og pisk inn musserende vin for å få frem boblene.

Gni inn kanten på fire champagneglass med sitronsaft og dypp kanten deretter i sukker. Hell geléen straks over i glassene for å bevare boblene. Sett til avkjøling.

Geléen bør serveres innen to timer. Står den for lenge vil boblene forsvinne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 54,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,99.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gelé med vaniljesaus.

Gelé med vaniljesaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.05.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 pk gelépulver med jordbærsmak eller annen smak
4 dl ferdig vaniljesaus


Dette er en av de enkleste dessertene som finnes. Og barna elsker det. Kjøp enten ferdig gelé og vaniljesaus i bokser eller kok det selv fra pulver. Gjør det enkelt med å legge gelé og vaniljesaus klar i porsjonsskåler. Enkelt og greit for barna og forsyne seg.


Fremgangsmåte

1. Lag gelé etter anvisning på pakken. Hell væsken over i en form og la det stivne.
2. Velv geleen over på et fat/tallerken og skjær geleen opp i passene biter. Legg de i porsjonsskåler. Hell over vaniljesaus.

Tips:
For å gjøre litt ekstra ut av 17. mai eller bursdager kan du lage rød gelè og helle det over i en avlang form (eks. lasagneform). La geleen stivne. Del blå druer i to og legg disse som et kors. På begge sider av druene sprøytes krem. Vips så har du det norske flagget i gele, med pynt av blå druer og krem.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 110,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Enkel dessert i rødt, hvitt og blått.

Enkel dessert i rødt, hvitt og blått


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.04.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

3 dl kremfløte
2 ss sukker
150 gr jordbær
150 gr bringebær
200 gr blåbær


Enkel dessert med bær i glass! Minimal innsats og maksimal kos - slik lager du en enkel dessert i glass med krem og friske bær. Perfekt 17 mai dessert.


Fremgangsmåte

Pisk kremfløte og sukker til luftig krem.
Legg bær og krem lagvis i pene glass og servér!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 164,85 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også 17. mai-dessert i rødt, hvitt og blått.

17. mai-dessert i rødt, hvitt og blått


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.07.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

250 g blåbær 250 g jordbær 250 g bringebær noen marengs (pikekyss)


Jordbær, bringebær og blåbær sammen med hvit marengs blir en fantastisk god dessert. Serveres for eksempel etter en lang 17. mai-frokost med familie og venner. Enkelt, dekorativt og veldig godt - i rødt, hvitt og blått.


Fremgangsmåte

Skyll bærene. Fjern hamsen på jordbærene. Store bær skjæres i mindre biter. Legg røde og blå bær lagvis i et stort glass. Du kan også servere bærene fra et pent serveringsfat eller i porsjonsglass. Server pisket krem eller vaniljesaus til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 54,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Jordbær kompott med vaniljekrem.

Jordbær kompott med vaniljekrem


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.07.2013
Denne retten tar ca 1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Alletiders kogebog
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 l jordbær
Melis

Krem:
4 ss Sukker
2 eggeplommer
2 dl kremfløte
1 ts Vaniljesukker


Så enkelt og så godt. Syns du at det blir litt surt, tilsett litt sukker.


Fremgangsmåte

Skjær 2/3 av bærene i skiver. Resten blendes og tilsettes melis etter smak. Bland de skivede bær og puréen.

Krem:
Pisk sukker og eggeplommer skummende med vaniljesukker. Tilsett kremfløte. Piskes, til det får en kremet konsistens.
Serveres straks.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 144,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,08.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grunnlovsdessert.

Grunnlovsdessert


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.03.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Kompott:
200 g svisker, stenfrie
200 g rabarbra, renset i 2 1/2 cm lange biter
3 dl vann
2 dl sukker
1 ss potetmel
1/2 dl vann
Vaniljekrem:
Bruk meierienes ferdiglagede
vaniljekrem eller lag den selv
fra bunnen av:
2 plater gelatin
4 eggeplommer
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl melk
2 1/2 - 3 dl kremfløte
Pynt:
1 dl mandler, i flak eller grovhakkede, lett ristet i tørr stekepanne
1 dl kremfløte


En frisk og fyldig dessert som passer perfekt til grunnlovsdagen eller andre festdager.


Fremgangsmåte

Kompott:
Kok rabarbra og svisker så vidt møre i vann tilsatt sukkeret. Ta av noen svisker til pynt. Rør potetmel ut i 1/2 dl kaldt vann og tilsett dette som en stråle i kompotten. Rør hele tiden og la kompotten tykne over svak varme. Ta av platen og avkjøl.

Vaniljekrem:
Legg gelatinen i kaldt vann ca. 5 minutter. Visp eggeplommer og sukker. Bland melk, fløte, vaniljesukker og eggedosis og varm forsiktig til sausen tykner. Klem vannet fra gelatinen og smelt den i 3 ss kokende vann. Rør gelatinen i melkeblandingen og la vaniljekremen avkjøles og bli tykk. Legg kompotten i bunnen av en glassbolle og hell over vaniljekremen.Strø over mandler og legg vispet krem på toppen. Pynt med noen svisker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 198,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,05.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Porsjonspavlova med vaniljekrem.

Porsjonspavlova med vaniljekrem


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 16.04.2019
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

Marengsbunn:
4 stk eggehvite
1 ts eplecidereddik
225 g sukker
1 ss maisstivelse (maizena)
2 ts vaniljesukker

Fyll/topping:
3 dl kremfløte
2 ss sukker
½ l ferdig vaniljekrem
500 g friske bær


Server noen lekre små porsjonspavlova som dessert eller på kakebordet. Smakfullt og enkelt.


Fremgangsmåte

Marengsbunn:
Sett stekeovnen på 200 °C.
Tegn 6 eller 8 sirkler på ca 8 – 10 cm i diameter på et bakepapir. Legg påtegnet side ned på bakeplaten.
Visp eggehvitene med eddik ved lav hastighet til stivt skum.
Tilsett sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper ved høyere hastighet. Når massen er blank, stiv og smidig har du den over i en sprøytepose og sprøyter massen innenfor sirklene som er opptegnet. Sprøyt gjerne en ekstra sirkel som markerer kanten.
Sett marengsen på nederste rille i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek den i ca 45 minutter til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni.
La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat.

Fyll/topping:
Visp kremfløte og sukker til en luftig krem.
Bland fløtekremen med vaniljekrem (du kan også bruke romkrem hvis du liker det bedre).
Fordel kremen på marengsbunnene rett før servering og pynt med rikelig med bær og frukt (f.eks bringebær, blåbær og pasjonsfrukt).

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 169,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,18.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3328



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.