13 oppskrifter med kokte potetrester etter julemiddagene


Oppdatertdato: 2021-01-01 Tema: Restemat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Det er ikke bare kjøtt det blir for mye av etter diverse selskap, nyttår og julemiddager. Kokte poteter har og en tendens til å samle seg i kjøleskapet, men her er det og enkelt å finne bruksområder og enkle, gode oppskrifter med kokte poteter. Og det trenger ikke bare være potetsalat og potetomelett, men også litt annet. Eller en kan jo slå til med litt mer vanskelige ting som potetlefser, eller bare vår egen favoritt som er enkle potetkaker i stekepanna.
Lykke til



Harrys Bondeomelett


Prøv også Harrys Bondeomelett.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 21.07.2015
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Esbens hybelmat
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

litt smør (evt olje, til steiking)
2 tomater
6 egg
1/4 purre
1-2 pølser (røkte, eller ca 150 g bacon)
litt salt
4 ss vann
3-4 poteter (kokte)


Bondeomelett er enkelt, godt og metter bra. Og man blir kvitt rester fra kjøleskapet. Vi brukte både skinkerester og gressløk i denne.


Fremgangsmåte

Skjær poteter og pølser (bacon) i biter. Stek dem lett i pannen. Pisk sammen egg, vann og saltog hell det over inn- holdet i pannen. Legg på finskåret purre og tomatskiver. La det hele stivne ved svak varme. Servèr brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 108,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Pytt i panne 5


Prøv også Pytt i panne 5.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 04.03.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Rester av kjøtt, pølser og gjerne litt bacon.
Kokte kalde poteter, gulrøtter.
Erter
Egg
Smør
Salt og pepper


Vi har vel alle spist pytt i panne engang. Denne retten som støvsuger kjøleskapet etter rester. Her er enda en versjon av den, eller egentlig ikke noe nytt kanskje? Men alikevel, vi syns nå pytt i panne er godt og rett og slett veldig enkelt. Her hjemme bruker vi alltid løk, vårløk eller annen løk i for smaken. Men det andre er stort sett smak og behag. Legg og merke til at her har vi bønner i. Var rett og slett noe rester fra en chiligryte.


Fremgangsmåte

Restene kuttes i terninger og brunes i stekepanne. Krydres etter ønske. Brun evt rå grønnsaker/kjøtt først. For eksempel løk.
Det kan brukes mange forskjellige rester her, det er bare fantasien som setter grenser.

Eggene stekes som speilegg til slutt i stekepanna og serveres over det andre.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 130,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Stekte potetkaker


Prøv også Stekte potetkaker.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.03.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

10 kokte kalde poteter
1 hakket løk
3 ss hvetemel
1,5 dl fløte
1 ts salt
litt pepper
smør til steking



Fremgangsmåte

Mos potetene lett og bland de med de andre ingrediensene.
Brun smøret i pannen.

Lag små runde potetkaker i stekepannen.
Stek ca 7-8 minutter på hver side.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 114,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,19.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Mozzarella på romslig potetsalat.

Mozzarella på romslig potetsalat


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 12.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

500 g kokte poteter, i skiver
1 rødløk, i tynne ringer
100 g mozzarella-ost, revet
Dressing:
1 ss Balsamico-eddik
1 - 2 ss olivenolje
1/2 ts Dijonsennep
friske urter
Salt og pepper
Ruccola eller annen salat
8 - 10 soltørkede tomater i olje
2 båter hvitløk
Basilikum, frisk

Ildfast form
I stekeovnen: ved 225 grader, ca. 10 minutter


Kjempegodt uansett hvilken tid det måtte være på dagen!


Fremgangsmåte

Legg potetskiver og rødløk i en ildfast form.
Bland sammen dressingen og drypp denne over.
Strø over ost og stek retten.
Rist gjerne brødet i ovnen samtidig, hvis du ikke har brødrister. Kjør soltørkede tomater, hvitløk og urter i foodprosessor.

Server ristet brød med tomatblandingen til den varme potetsalaten som legges på en salatseng på tallerken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 114,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,06.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetkaker med gulrotstuing.

Potetkaker med gulrotstuing


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 11.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

5 kokte poteter
1 ss finhakket løk
1/2 dl bacon/skinke
1/2 ts muskatnøtt
1 ts salt
1 fedd hvitløk
1 egg (kan sløyfes)
1-2 ss smør/margarin

Gulrotstuing
3 gulrøtter i skiver
1-2 ss smør
1-2 ss mel
Salt og pepper
2-3 dl melk/kraft



Fremgangsmåte

Bacon/skinken finhakkes før det blandes sammen med kokte og mosete poteter. Reven muskatnøtt, salt, finhakket eller presset hvitløk og evt. sammenpisket egg tilsettes. Rør til en smidig "deig" som formes til små kaker som igjen brunes i gyllent smør. Potetkakene serveres nystekte med brun saus og salat eller stuede gulrøtter til.

Stuede gurløtter
Kok gulrøttene møre i litt vann. Hell av vannet, men ta vare på det. Legg gulrøttene til side. Smelt smør i gryten og tilsett mel. Rør inn. Tilsett så en blanding av gulrotkraft og melk. Rør hele tiden under oppkoking. La dette småkoke i 5-10 min. Smak til med salt og pepper. Ha i gulrøttene og rør de godt inn.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 101,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetlefser fra Oppdal.

Potetlefser fra Oppdal


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 22.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

1 kg kokte poteter
1/2 ts salt
3 dl rugmel
litt hvetemel
grynmel til utbaking



Fremgangsmåte

Man har inntrykk av at nær sagt alle bygdene hadde sine egne variasjoner på lefser, lemser og klenning. Det var også stor forskjell fra gard til gard.

Mal potetene to ganger. Ha i salt og litt rugmel. Ta en liten del av deigen og kna i rugmel og litt hvetemel til fast deig. Bruk grynmel som "breiemel". Bak til tynne leiver og stek på varm takke. Legg lefsen i et klede. Lefsene kan fryses.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 132,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,47.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smakelig grønnsakkarbonader.

Smakelig grønnsakkarbonader


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.04.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

200 g kålrot,
200 g gulrøtter,
1 løk, litt melk,
400 g kokte poteter,
3 ss sammalt fin hvete,
salt,
pepper,
smør eller margarin til steking


Vegetarrett som er enkel og god. Her fant vi ut at en må krydre litt ekstra eller evt ha i litt finhakket chili. Funker og med litt løk.


Fremgangsmåte

Riv kålrot og gulrot på rivjernet. Skrell og hakk løken. Skrell potetene og mos dem godt. Bland alt i en bolle. Spe med melk og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper. Røres til en god farse.
Formes til karbonader med en skje. Smelt matfett i pannen. Når det er nøttebrunt legges karbonadene i. De skal stekes 3 - 4 minutter på hver side over middels varme.

Serveres med kokte poteter og godt brød, dessuten grønnsaksalat og rørte tyttebær.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 69,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,62.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvitløkspoteter.

Hvitløkspoteter


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 19.11.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 kg kokte poteter i skiver
1 pk majones
1 beger crème fraiche
4 båter revet hvitløk
salt og kvernet pepper
3 -4 tomater i skiver
3 kokte egg, grovhakket



Fremgangsmåte

Lag tårn av potet- og tomatskiver. Bland sammen majones, crème fraîche, hvitløk og smak til med salt og pepper. Hell sausen over potet- og tomattårnene og dryss over grovhakkede kokte egg.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 169,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Samosa 2.

Samosa 2


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 15.09.2015
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kristin Grude Lund
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

Deig:
500 g hvetemel
100 g smør
½ ts salt
1 ½ d
l lunkent vann
Fyll:
500 g kokte, skrelte poteter
100 g erter
1 stor løk
1 ts chilipulversalt etter smak
2 ts garam-masala
½ dl oljefersk koriander


Her er en samosa oppskrift hvor en lager deigen også. Om en for eksempel i samme slengen har lagd vårruller, så er det enkelt å bruke samme deigen her. Poteter i samosaen gjør den mettende.
Samosa er mye brukt i store deler av asia, midt østen og afrika. Den brukes som snacks, forrett eller kveldskos. Er i utgangspunktet vegetar. Mange varianter av fyll.


Fremgangsmåte

Smelt smør og bland i melet. Ha i salt og vann og elt til en smidig deig. Den skal være fast. La den hvile i 10-15 min. Del den i 10-12 emner.
Kjevl til runde leiver, ca 20 cm i diameter. Leivene deles på midten.Finhakk løk, og brun den i oljen. Tilsett krydder og erter og surr i noen min.
Ha i moste poteter. Avkjøles litt før det fylles i leivene. Form de halve leivene til kremmerhus og ha i fyllet. Fukt øverste kant på kremmerhuset med vann og klem sammen.
Frityrstekes 2 min. på hver side.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 195,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Panir corn tikki - Indisk vegetarburger.

Panir corn tikki - Indisk vegetarburger


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.06.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Nirus Verden
Bildet er tatt av Nirus Verden

Ingredienser

500 g kokte poteter
100 g maiskorn
200 g panir
1½ ts salt
1½ ts chilipulver
1 ts malt korianderfrø
2 ts tørket mangopulver
2 ts tørket mynte
2–3 ss finsnittet koriander
6–8 ss olje til steking


Tikki betyr en burger eller runding. Som regel lages den med kokte poteter, i dag lærer jeg deg en variant med litt mer enn poteter, selv om den også er meget god! Av navnet skjønner du kanskje at jeg blander i panir, den deilige indisk osten som kan brukes til altmulig og maiskorn.

Chutney er en selvfølge som tilbehør og det kan brukes sterk, søt chutney eller en raita. Den kan serveres både som en forrett, til en middag eller sammen med masala chai til ”teatime”.

mvh Niru Kumra


Fremgangsmåte

Rasp potetene og panir. Bland alt sammen med krydder.
Del i 8 emner og form dem som hamburgere. Varm 2 ss olje og stek 3–4 om gangen på middels varme. Når tikki har fått en brun, fin skorpe, snu og stek på den andre siden.

Smaker aldeles nydelig med en dæsj daddel chutney og mango lassi!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 157,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk potetsalat.

Asiatisk potetsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.11.2005
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

600 g kokte poteter
1 purre
1 bt reddik
1 gul paprika
1 rød chili
1 bt gressløk
3 ss olivenolje
1 ss eddik
1/2 ss lime
1 1/2 ts salt
1/2 ts kvernet pepper
1/2 ts kajennepepper


Potetsalat er alltid populært. Det har etterhvert kommet mange varianter. Her får du en variant som er inspirert fra Asia, smakssatt med blant annet chili, limesaft og kajennepepper. Passer til det meste av stekt og grillet kjøtt.


Fremgangsmåte

1. Kok potetene, avkjøl litt og del i skiver, tilsett purre, reddik og paprika i tynne skiver. Finhakk chili og gressløk og bland sammen.

2. Bland sammen olivenolje, eddik, presset lime, salt, pepper og kajennepepper og bland i.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 69,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,4 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bondepizza.

Bondepizza


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 05.06.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Brodogkorn.no
Bildet er tatt av Brodogkorn.no

Ingredienser

Deig:
2 dl sammalt hvete, grov
2 dl hvetemel
1 krm salt
½ pk gjær
2 ss nøytral olje

Pizzasaus:
1 beger crème fraîche orginal, 35 %
1 båt hvitløk
Litt chili

Fyll:
150 g skinkeskalk
150 g hvitost
1 pk bacon
2-3 poteter
3 stk kokte egg


Egg, bacon og stekte potetskiver på en god grov bunn gir en ny og spennende smaksopplevelse innen pizzaens verden. Aleksander, Bendedikte og Nina står bak denne oppskriften som kom til finalen i konkurransen Skolepizza 2014.


Fremgangsmåte

1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Tilsett det våte og elt det godt sammen. La deigen heve under et klede til dobbel størrelse.
2. Kjevle ut pizzadeigen og fordel den utover en paiform.
3. Etterhev pizzadeigen i 10–15 minutter.
4. Fordel crème fraiche, finhakket chili og hvitløk utover pizzaen. Ha til slutt over skinke og ost.
5. Stek pizzaen på 225 °C i 15–20 minutter.
6. Stek bacon, poteter og kok egg.
7. Fordel bacon, poteter og eggskiver utover pizzaen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 231,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,59.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønnsakpytt med poteter.

Grønnsakpytt med poteter


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 30.12.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Eva Brænd

Ingredienser

1 stk purre
1 stk tomat
2 ss smør
4 stk kokte potet
150 g brokkoli
2 stk gulrot
150 g blomkål
salt og pepper etter smak
2 stk egg
4 ss hakket frisk kruspersille


Pytt i panne med poteter og gode grønnsaker. En enkel middag eller rask kveldsrett. Ypperlig for rester i kjøleskapet, og det er mulig å tilsette for eksempel pølserester.


Fremgangsmåte

Purren renses og skjæres i tykke skiver. Tomatene skjæres i båter. Purre og tomat freses i smør i panne før kokte potetskiver, brokkolibuketter, gulrotskiver og blomkålbuketter tas over i pannen og freses lett. Her er det kjempefint å bruke rester av poteter og grønnsaker.
Dryss over salt og pepper.
Det hele fordeles på 2 tallerkener. Eggene stekes og legges over på hver tallerken.
Dryss over hakket kruspersille

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 69,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,01.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3301






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.