Fotograf:
Mat.no
Potetlefser fra Oppdal inneholder
133 Kalorier,
28 g Karbo,
3 g Protein og
0 g Fett pr 100 gr
Potetlefser fra Oppdal har beregnet å ha følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Potetlefser fra Oppdal er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 6 lesere
Lesere:
20299 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Potetlefser fra Oppdal!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 133.40 | 1 672.17 | Kcal |
Protein | 3.18 | 39.86 | gram |
Karbohydrat | 27.75 | 347.85 | gram |
Kostfiber | 3.31 | 41.49 | gram |
Fett | 0.34 | 4.26 | gram |
Mettet fett | 0.04 | 0.50 | gram |
Salt | 0.28 | 3.49 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.47 | Kr 18.43 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 254 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 83,2 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Man har inntrykk av at nær sagt alle bygdene hadde sine egne variasjoner på lefser, lemser og klenning. Det var også stor forskjell fra gard til gard.
Mal potetene to ganger. Ha i salt og litt rugmel. Ta en liten del av deigen og kna i rugmel og litt hvetemel til fast deig. Bruk grynmel som "breiemel". Bak til tynne leiver og stek på varm takke. Legg lefsen i et klede. Lefsene kan fryses.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 13911)
Kategori:
Lefse
Diett/allergi:
Uten melk
Land:
Norge
Fylke:
Sør Trøndelag
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-22
Oppdatert dato:2003-05-22
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift