Fotograf:
Melk.no
Her er det bare å følge diktet til Torill Braaum fra Brandbu på Hadeland og lage ditt eget hjemmebakte flatbrød! Oppskriften inneholder
118 Kalorier,
22 g Karbo,
3 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Flatbrød fra Hadeland er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
7442 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Flatbrød fra Hadeland!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 117.92 | 309.54 | Kcal |
Protein | 2.96 | 7.77 | gram |
Karbohydrat | 22.25 | 58.41 | gram |
Kostfiber | 2.24 | 5.88 | gram |
Fett | 1.40 | 3.68 | gram |
Mettet fett | 0.76 | 2.00 | gram |
Salt | 0.66 | 1.74 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.62 | Kr 4.25 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 100 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 75,47 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Utbakingsmel:
Byggmel
Hvetemel sammalt grovt
Rugmel
Hvetemel
Evt. litt sukker
Samme framgangsmåte som til lefse.
Her skal takka være på middels varme, da flatbrød skal stekes langsomt.
Her på Hadeland vi tradisjonene følger tro,
lager hembaka lefse så inderlig god.
Lefse til hverdag, lefse til fest,
med lefse i huset du kan ta imot uventet gjest.
Hadeland som er et lite "potitland",
du får potet av beste stand.
Kerrs Pink er poteten jeg liker godt,
bakingen går så strykende flott.
På rim jeg nå tar min framgangsmåte,
om du ikke får det til i førsten du skal ei gråte.
Øvelse gjør mester, du gir ikke opp
etter en stund er bakverket ditt helt topp.
Poteten med skall jeg koker så passe,
skreller den og maler med salt til en fin masse.
Skal jeg gjøre meg skikkelig føre
jeg massen to ganger gjennom kvernen kan kjøre.
Stor mixer er fint å ha,
da den eltinga for meg kan ta.
Potetmasse, mel og fløte jeg i mixerbollen har,
etter to minutters elting lefsedeigen så er klar.
I bakerommet står takka varm,
jeg så stiller med skaut og forkle rundt min barm.
Fra lefseemne til potetleiv er tida kort,
lefsehaugen vokser fort.
Når jeg i bakinga må ha en hvile stopp,
kaffekopp og nystekt lefse smaker godt.
Mann og unger vil også smake
på mor sin nystekte lefsekake.
(Torill Braaum, Brandbu)
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 28578)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Lefse
Land:
Norge
Innlagt dato:2013-11-05
Oppdatert dato:2013-11-05
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift