Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Potetlefse fra Hadeland oppskrift med næringsinnhold, allergener, og pris.

Potetlefse fra Hadeland



Potetlefse fra Hadeland oppskrift.
Fotograf: Kaisa Tiivel
Gode potetlefser til saltmat og søtmat

Oppskriften inneholder 120 Kalorier, 18 g Karbo, 3 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Potetlefse fra Hadeland er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner
2kgpotetmasse (kokt og malt potet)
2tssalt
2tssukker
0,5dlsmelta smør
1dlfløte
200grhvetemel til passe konsistens
1dlblanding av byggmel og hvetemel til utbaking




Kalorier og næringsinnhold i Potetlefse fra Hadeland med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier120.252 512.50209.38Kcal
Protein2.6555.374.61gram
Karbohydrat18.13378.8131.57gram
Kostfiber1.4229.672.47gram
Fett3.8179.616.63gram
Mettet fett2.3348.684.06gram
Salt0.7014.601.22gram
Pris på oppskriftenKr 2.23Kr 46.59Kr 3.88.-
Hele oppskriften veier2 089 totalt2 089 pr porsj174 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 lefser

Jeg bruker poteter som Astrix og Kerrs Pink. Peik, Troll, Mandel og Beate er også meget gode poteter til lefsebakst. Koker potetene med skallet på uten salt i vannet, skreller og maler dem en gang mens de enda er lunkene. Poteter inneholder vann, og derfor står det ca melmengde, etter hvor tørr/bløt potetmassen er.

Bland potetmassen med salt, sukker, smør og fløte. Tilsett hvetemel til deigen får passe konsistens, og elt i kjøkkenmaskin til deigen er smidig og passe fast.

Elt deigen videre for hånd på benken. Rull ut til ei pølse og del opp i passelige emner, 10-12stk. Hvert emne arbeides godt uten sprekker, runde og fine. Dette er viktig, ellers blir ikke leiven rund.

Hvert emne kjevles lett og jevnt ut til en stor leiv på ca 40-60 cm, kjevle gjerne på seilduk. Jeg har litt mel på bordet når jeg begynner, og mel på emnet. Det er viktig å ikke bruke for mye mel, da blir de tørre i kantene og seige og harde. Snur leiven en gang før den blir for stor. En må passe på så den ikke setter seg fast, her bruker du stikka og får luft under leiven. Når leiven er passe tynn og stor, kan den prikkes med ei piggrulle. Så rulles leiven på den lengste stikka, eller en rundstokk, og legger den på takka med den siden jeg kjevlet sist ned. Det blir rettsida. Den skal stekes raskt på varm takke (ca 8- max) og bli småprikkete på den ene siden før du snur. På den andre siden blir det litt større brune prikker, men stekes kanskje kortere tid. Når den er ferdig legges den mellom to kleder/laken. Jeg bruker å børste etter hvert når jeg har lagt lefsa på kledet, eller til slutt og dele hele bunken i 8 snipper, eller legge sammen hele lefser til en snipp.

Potetlefser er et selvsagt følge til rakfisk, sylte, ribbe og lutefisk og all annen julemat. De smaker like godt som kaffemat, med honning, brunost mm. De er også deilige med smøreost og røkelaks, salat mm.

Lomper eller potetkaker
Lages på samme måte som lefse, med bare potetmasse, salt og mel til passe deig (ca 100-150 g mel pr kg potet). Men de blir ekstra gode hvis du har i litt fløte/smeltet smør! De kjevles små, eller stikkes ut med et lokk eller lignende. Lompeoppskrift har som regel ikke noe tilsatt væske, men det hever smaken med litt fløte.

Denne oppskrifta har vi fått fra Marit Skjaker Morstad i Østre Gran. Potetlefsa fra Hadeland fikk hederlig omtale i konkurransen Norges beste lefse, som Norges Bygdekvinnelag arrangerte sammen med ukebladet Familien i desember 2018.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34812)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Lefse
Land: Norge
Fylke: Oppland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2019-11-24
Oppdatert dato:2019-11-24
Lesere: 870 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Potetlefser fra Hedmark.Potetlefser fra Hedmark.
Denne retten har 137,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetlefser fra Oppdal.Potetlefser fra Oppdal.
Denne retten har 132,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brød og korns potetkaker.Brød og korns potetkaker.
Denne retten har 392,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tinn-lefser.Tinn-lefser.
Denne retten har 238,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,27 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetlefse fra Hadeland.Potetlefse fra Hadeland.
Denne retten har 120,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,13 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagde lomper.Hjemmelagde lomper.
Denne retten har 109,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,89 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Glutenfrie potetlefser.Glutenfrie potetlefser.
Denne retten har 101,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sunnmørslefse.Sunnmørslefse.
Denne retten har 247,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 47,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefser fra Vest Agder.Lefser fra Vest Agder.
Denne retten har 101,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetlefser fra Folldal.Potetlefser fra Folldal.
Denne retten har 99,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Magnus bygglefser.Magnus bygglefser.
Denne retten har 148,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetlefser fra Sørlandet.Potetlefser fra Sørlandet.
Denne retten har 148,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Potetlefser til lutefisk.Potetlefser til lutefisk.
Denne retten har 136,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lefse til rakfisk og lutefisk.Lefse til rakfisk og lutefisk.
Denne retten har 107,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,42.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flatbrød fra Hadeland.Flatbrød fra Hadeland.
Denne retten har 116,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 22,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.