Kok opp heilmjølk og margarin. Bland det saman med kveitmjøl og salt, og la det stå og svelle ei stund.
Skrell og kok mandelpotetene, og mal dei to gonger. Ha 1 dl kveitmjøl i potetmassen og kna godt.
Ta halvparten av potetmassen og halvparten av mjøldeigen om gongen, og kna det veldig godt saman. Ha i meir mjøl om nødvendig.
Bak ut tynne lefser og steik på takke nokre få sekund på kvar side. Takka på 9.
Potetlefser har lange tradisjoner på de fleste jul- og påskebord i hele fylket. Å bake skikkelig lefse ble regna som en skikkelig kunst – også i tidligere tider. Det sies at lefsa skal være mer i lufta enn på takka.
I Folldal er det tradisjon å «gjera seg beta» med lutefisk på potetlefse med godt smør på. Sammen med mjølkesuppe er dette en velbrukt julekveldsmiddag i bygda.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Øvre Folldal Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34825)
Tilberedningstid:
60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Lefse Land:
Norge Fylke:
Hedmark
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2019-11-24
Oppdatert dato:2019-11-24
Lesere: 891 totalt.